BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 8 miesiąc temu #625686 przez dziubasek
Kasiak czytalam Dotyk Crossa dla mnie lepsza od Greya, Greya mecze juz drugi tydzien a Crossa przeczytalam w dwie noce...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #625694 przez magdalenagal
No to skoro dajecie rekomendacje na Dotyk Crossa to oczywiście przeczytam.
Ciężarne i zboczone. Idealna rekomendacja dla tego forum ;-)

11 lata 8 miesiąc temu #625814 przez kasiak
Maz z pracy wrocil, wykapalismy się i wietrze cycki :woohoo: siedze w samym dresie i tak mi jakoś wygodnie :laugh: i nic mi się nie poci :silly: skonczylam czytać romansildo i zabieram się zaraz za nastepne :blink: tak na poprawę humoru, bo ostatnio jakos humoru brakowalo chyba przez ta dupna pogodę.

A moje stopy jak na razie nie urosly i lepiej niech nie zaczynają, bo lubię moje buty :) ale z drugiej strony zawsze to pretekst żeby kupić nowe :P

11 lata 8 miesiąc temu #625939 przez dorkiszon
Hejo! Ja drugi dzień maratony spacerowe prowadzę nie potrafię siedziec w domu w taką zajebista pogodę. Tez mam nadal takie same stopy, ale mam inny problem bolą mnie żebra i mostek nie mogę przez to sie ułożyć do snu. Poźniej jak juz śpię boli mnie biodro obróce się boli mnie drugie biodro jakąs masakra, a tu jeszcze 3 miechy. Moją mame tez żebra bolały. Też was bolą ?

11 lata 8 miesiąc temu #625940 przez NataliaK
Wiedziałam, że coś jeszcze miałam Wam napisać po moich sobotnich warsztatach teraz koleżanka mi przypomniała polecając mi pewną książkę.

A ja miałam podać tytuł książki polecanej przez rodziców na tych warsztatach "Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy" lubimyczytac.pl/ksiazka/155736/najszczes...e-niemowle-w-okolicy
podobno rewelacyjna i działają na dzieci metody w niej opisane.

i książka którą mi własnie koleżanka poleciła teraz "Uśnij wreszcie" ale tu podaję Wam wersję internetową :) vanilka.republika.pl/usnij.htm

To tak dla chętnych :)

11 lata 8 miesiąc temu #625954 przez kasiak
Mnie na szczęście zebra nie bola, za to czasem w miednicy cos zakluje, tak mocno, ze ruszyć się ciężko. A wczoraj daly mi w kość plecy miedzy lopatkami. Taki bol, ze ani się zgiac, ani wyprostować nie dalo rady. Maz masowal to na chwile przeszlo ale tragedia przez kilka godzin. Do tego bólu jeszcze zgaga, gula w przelyku i odbijalo mi się niefajnie. Czytalam, ze to wlasnie przez refluks i czasem niestety będzie tak bolec :dry: a to dziwne bo w diecie nic nie zmienialam i zgaga czesto się zdarza, ale zwykle bez żadnego bolu :(

11 lata 8 miesiąc temu #625986 przez moonia154
moonia154 możesz mieć po 1h testu maksymalnie 140 mg/dl a po dwóch godzinach 120 mg/dl. Wtedy możesz być spokojna. Jeśli jednak te wartości zostaną przekroczone to lekarz może zlecić badanie ponownie albo wysłać do diabetologa od razu. Ale spokojnie, na pewno wszystko wyjdzie ok :)[/quote]

Jestem już po wielkim stresie, wyniki takie sobie, choć lekarz powiedział, żę wszystko w normie, tzn. na czczo miałam 65mg/dl, po 1h 111mg/dl, a po 2h 133mg/dl. Niby wszystko w porządku, ale się przestraszyłam, że po dwóch godzinach zamiast zmaleć- wzrosło. Wiem, niepotrzebnie się przejmuję, zważywszy na to, że nie muszę powtarzać "zabiegu" ;) Pozdrawiam serdecznie :)

11 lata 8 miesiąc temu #626111 przez Joanna89
My dopiero weszliśmy do domku byliśmy na lotnisku po ciocię i tak jakoś zeszło:)
Dostaliśmy tyyyyyyyyle piękności dla małej ,ale pochwalę się jutro.
Ja cierpię chyba na pobudzenie jakieś bo wstaję rano po 8 i funkcjonuje do 1/2 w nocy... i nie jestem w ogóle zmęczona co najlepsze, nawet po długich spacerach czy porządkach...

Śliczne brzuszki dziewczyny !
Ja mam dziś 100 dniówkę :D 100 dni do porodu hehe

11 lata 8 miesiąc temu #626115 przez magdalenagal
Pierwszy Grey zaliczony ( a co! )
Jutro glukoza, trzymajcie kciuki żeby było dobrze.

Buziaki i do jutra.

11 lata 8 miesiąc temu #626128 przez dziubasek
magda
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

A ja juz po wizycie u położnej, serducho bije jak dzwon, ciśnienie w normie, siuski też przebadane. Kupiłam sobie kurtkę na wiosnę bo w żadna się nie zmiescilam:) ahhh i mam 11kg na plusie:D

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #626151 przez Nikaa
Natalia dzięki za linki ja sobie zapisałam tak na wszelki wypadek :)

no mnie boli ale nie żebra tylko jedna strona żebra ... prawa .. nie wiem może wpcha się tam czy jak :P
byłam dziś u ortopedy mam przeciążenie kreglarzy ( kręgarzy :unsure: )- nie mam pojęcia jak to się zwie gdzieś przy mięśniach pośladkowych - coś co odpowiada za to, że nie chodzimy jak kaczki Mam zapisane ćwiczenia z rehabilitantem - muszę poszukać w Poznaniu
jesteśmy też po kolejnych zajęciach w szkole rodzenia - jest ok

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 8 miesiąc temu #626205 przez bea2a
Ja też dzwoniłam wczoraj do szkoły rodzenia i okazało się, że zaczęli zajęcia w poprzedni czwartek i jak chce to mogę dołączyć w ten czwartek i stracę tylko 1 zajęcia. Jeśli nie to dopiero w czerwcu i wtedy mogę nie zdążyć przed porodem. Zdecydowałam się więc na te zajęcia teraz. Teraz co czwartek przez 6 tygodni będę uczęszczać na zajęcia :)

11 lata 8 miesiąc temu #626224 przez karolinkanice16
a mnie bolą żebra, biodra, stopy i w dodatku ostatnio spuchły ;/ w nocy masakra nie wiem jak mam spać, ja dzisiaj jeździłam autkiem więc na szczęście zbytnio się nie namęczyłam.

11 lata 8 miesiąc temu #626233 przez bea2a
Zastanawiamy się z moim M. nad imieniem dla córci. Najbardziej prawdopodobne jest Martyna. Jednak inne typy to: Zuza, Patrycja, Kaja i Justyna. Co sądzicie o tych imionach?

11 lata 8 miesiąc temu #626260 przez Nikaa
Mnie się najbardziej podoba Martyna z tych przedstawionych :) jakoś nie przepadam za Zuzą (aż dziwne bo piosenkę Zuzia lalka nie duża chętnie słuchałam) Patrycja kojarzy mi się z bohaterką Musierowicz (Pulpa) ale to tylko moja opinia :) wiadomo każdy ma inne skojarzenia albo wręcz ich brak z konkretnym imieniem :) mnie się to tak kojarzy ale zapewne każda forumka ma swoją opinię na temat tych imion :)

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka