BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 8 miesiąc temu #627501 przez !sylwia!
Joanna ale super rzecz, Ala będzie małą stroinisią,
Qltoorka widzę że mamy podobny kalendarz wizyt bo dziś też miałam i następna 15.05 tylko co do usg miałam więcej szczęścia bo dr zapisał mnie na 14.05
o i dziś odebrałam wyniki z glukozy na czczo miałam 70, po 1h 78 a po 2h 90, i na szczęście toxoplzmoza też ujemna kamień z serca.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #627508 przez Joanna89
Ja toxo robiłam jakoś w 12 tygodniu, jutro idę na glukozę :)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #627562 przez !sylwia!
ja do tej pory toxo miałam 4 raz, 2 normalnie wg kalendarza badań ciężarnych (między 21-26 tyg powinno się wykonać kolejne badanie toxoplazmozy jeśli to pierwsze w 12 tyg wyszło ujemnie) i 2 na moją prośbę dr mi zleciła, pod tym względem okazałam się panikarą ponieważ w 9 tyg do naszego domu zawitał kicik i wszyscy z najbliższej rodziny powtarzali że musimy go oddać bo przez niego poronię, a wystarczy uważać zresztą moja pierwsza dr wytłumaczyła żebym się takim gadaniem nie przejmowała bo większość kobiet toxo zaraża się od surowego mięsa a nie od kota i żebym uważała na to co robię - jak przygotowuję nieprzemrożone mięso to tylko w rękawiczkach po zabawie z jagiem myje ręce i nie sprzątam jego kuwety.
no i zamówiłam dla Olka kolejny kocuś to wersja letnia bo na chłodiesze dni ma hipopotamy z jasnozielonym misiem też z la millou
www.lamillou.com/shop/100-percent-bambus...cz-mgielka-|-mandala

11 lata 8 miesiąc temu #627683 przez Patrizia
Czesc mamuski :)

Ja tez mialam powtarzane toxo bo pierwsze ujemne mi wyszlo ale teraz tez jest oki i glukoza tez oki po godzinie 70 a po dwoch 96

U mnie pieeekne sloneczko :D wiec od rana dobry humor, ale jaki mialam sen snilo mi sie ze bylam u lekarza na wizycie i weszlam na wage a tam 100kg, gin pokazal mi ze kupil sobie nowy telefon i koniec wizyty nawet usg nie mialam :P boze jakie pierdoly mi sie snia to masakra :P zaraz sniadanko i ruszam po kwiatuszki dla mamuski :)

Milego dnia kochane :)

Ksawerek(*)

11 lata 8 miesiąc temu #627688 przez sloneczko33
ja wczoraj bylam ubranka obejrzec i wybrac cos a wybralam bardzo fajne ciuszki dla malej i niedaleko dorkiszon bylam hihi

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #627729 przez agniesia

Oto ja w pełnej okazałości;)
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #627735 przez sloneczko33

27 tydz i 5 dzien zdjecie z 18.04.2013

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #627779 przez bea2a
Dzień dobry brzuchatki :)

Piękne słonko świeci za oknem, aż miło ;)

Dzisiaj moje pierwsze zajęcia w szkole rodzenia. Ma być temat porodu naturalnego. Jeśli będzie coś ciekawego to Wam napiszę. Przed zajęciami wybieram się jeszcze do lumpka bo jakąś tuniczkę ciążową z krótkim rękawem. Ciekawe czy coś upoluje fajnego. W weekend mam zajęcia na uczelni i jeśli będzie tak ciepło to muszę coś kupić do ubrania bo mam same bluzki/tuniki ciążowe z długim rękawem.

A może macie jakieś fajne linki do ciuszków ciążowych np. z allegro?

Qltoorka pytała o śpiworek do spania i dlaczego w programie Mamo to ja go nie polecali. Już odpowiadam. Dr Zawistowski mówił, że dziecko naturalnie się odkopuje, jeśli mu za gorąco i reguluje tak temperaturę a w śpiworku, zwłaszcza latem nie ma takiej możliwości i może się przegrzać. Czytałam też wiele na ten temat i jeśli macie w domu temperaturę dostosowaną do pór roku to faktycznie zimą można używać śpiworka ale ja np. mieszkam w bloku i cały rok mam temperaturę powyżej 20 st. i w śpiworku malutkiej byłoby za ciepło. Specjaliści polecają pierwszy miesiąc dziecko kłaść w rożku a potem tym rożkiem do końca 2-3 miesiąca przykrywać lub kocykiem. Później może być śpiworek lub kołderka. Co do standardowego wymiaru kołderki 100x135 to duża kołderka i może być używana dopiero ok. 12 miesiąca, chyba że macie chłodno w domu to można wcześniej, żeby dzieciątku było ciepło. Podsumowując po kolei:

- 0-1 miesiąc - rożek lub otulaczek
- 1-3 miesiąc - rozwinięty rożek, otulaczek lub kocyk
- 3-12 miesiąc - kocyk, ewentualnie kołderka
- od 12 miesiąc - kołderka

11 lata 8 miesiąc temu #627819 przez agusiaa26
Witam mamusie, troche mnie nie było a wy już pleciugi tyle naskrobałyście ;)

piękne zdjęcia, piękne zakupy i piękne brzusie;)

bea2a chciałam kupić taki sam kocyk ale nie wiedziałam czy będzie ok, dzięki Tobie napewno już go kupię;)

też ostatnio źle spie, mały rośnie i kopie a to z lewej a to z prawej i mąż sie dziwi czemu ty jeszcze nie śpisz ;)

piękna pogoda, jeszcze troche i lipiec!! :laugh: :laugh:

11 lata 8 miesiąc temu #627854 przez Joanna89
Hej brzuszki:)

My po glukozie było pysznie ! Mogłabym jeszcze wypić raz hehe :D jutro wyniki :)
Słoneczko pięknie świeci ubieram się i ruszamy z mężem w miasto:) Miłego dzionka!:)

11 lata 8 miesiąc temu #627878 przez bea2a
Znalazłam fajną stronę z ozdobami do pokoiku dziecięcego. Może którejś się przyda:)

happino.pl/

11 lata 8 miesiąc temu #627889 przez carmelove
hello !

wpadłam tylko życzyc miłego dnia :kiss:

bea, dzieki za stronke, pewnie na coś sie skusze :)

Ania - nasza dziewczynka !

11 lata 8 miesiąc temu #627914 przez magdalenagal
Hejo,

Mam wyniki z glukozy na czczo 71mg/dl a po dwóch h 136 mg/dl.
Ciekawe co mi powie mój szarlatan dziś... Trzymajcie kciuki.

Miłego dzionka Brzusie.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #627959 przez Qltoorka
Hej, śpieszę Was powiadomić, że w Radiu Trójka jest audycja "Za i Przeciw" pod tytułem "Czy w Polsce rodzimy po ludzku".... Polecam!!! Choć już leci chwilę...

bea2a, dziękuję za odpowiedź w sprawie śpiworka :)

Joanna, też mam maskotkę z bijącym serduszkiem. Tylko, że owieczkę ;) Jestem bardzo ciekawa jak się sprawdzi :)

11 lata 8 miesiąc temu #628060 przez Nikaa
Hej dziewczynki w Poznaniu słonecznie i pięknie :):) więc głownie siedze na tarasie w ogródku :)
właśnie wypiłam pyszny koktajl owocowy mniam
Teraz szykuje obiadek ( dziś pieczone żeberka)
Qltoorka i co wynika z audycji ? Rodzimy po ludzku ? :):)
Ja mogę się też podzielić wiedzą z szkoły rodzenia bo we wtorek miałam wstęp do porodu naturalnego ...
a więc warto brać wodę mineralną ... ale w małyc butelkach Kobietkom zwłaszcza jak ostatecznie mają cc może być ciężko radzić sobie z litrową butlą:P
i warto wziąść przekąskę np. batonik musli bo zdarza się, że kobitki przyjeżdżają z rana poród kończy się ok. 19 i klapa - bo już jest po kolacji w szpitalu a bufet szpitalny też nieczynny - podobno kobietkom i tak nie chce się mocno jejść ale warto mieć taką przekąskę na wszelki wypadek (to info od pań położnych pracujących na polnej)

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka