- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- bea2a
- Wylogowany
- budujemy zdania
www.rodzicpoludzku.pl/porod/wertykalne-p...odowe-przyklady.html
Poza tym była mowa o bólach porodowych i sposobach radzenia sobie z nimi w sposób niefarmakologiczny i farmakologiczny. Również rozmawialiśmy o szczepionkach dla niemowląt. Z ciekawostek, to lepiej zapłacić i kupić skojarzone bo wtedy mamy martwe bakterie a na NFZ są niektóre żywe i wtedy jest prawdopodobieństwo zachorowania maluszka na tą chorobę. Trzeba też unikać rtęci w szczepionkach bo takowa jest w wielu!!! Może ona być powodem autyzmu.
Za tydzień zwiedzamy porodówkę i będą zajęcia z chustowania Jest 6 par, więc luźno i przyjemnie.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
- magdalenagal
- Wylogowany
- gadatliwa
nie mam cukrzycy ciążowej... ulżyło mi. Byłam w piekarni i prawie rzuciłam się na pączka z bitą śmietaną. Ale nie! Wygrało ciastko z pieczarkami Wyniki mam i tak za wysokie więc za 4 tygodnie badania do powtórzenia. Ale ogólnie uffffff.
Młodzian miał dziś zbadane tętno- 156 więc w normie. Lekarz kazał mi się położyć na fotelu więc spuściłam gacie i leżę a ten łazi po gabinecie. I zmierzył tętno Dziecka i odszedł a ja dalej z foką na wierzchu... Na szczęście zrobił badanie- szyjka zamknięta więc kolejne uff.
Młody się właśnie uaktywnił. Moje własne Dziecko mnie kopie... świat się kończy...
Dziś na kolację buła żytnia ser sałata pomidor i ogór... Dupa pełna i szczęśliwa.
Co do rodzenia- chyba jest mi na razie wszystko jedno- niech tylko Michał jest zdrowy tak będzie boleć i tak coś pójdzie nie po mojej myśli, na pewno mnie jakaś sucz wkur...wi więc czy będę leżeć czy stać czy zwisać z powały... wszystko mi jedno. Myślę tylko żeby Dzieciak się urodził cały, nie poowijany... Chyba że takie myśli przyjdą później.
Garderobę Chłopczyka mamy w komplecie, pojedyncze kosmetyki też. A proszek do prania to za miesiąc i na pewno biały jeleń. Z oliwką zabiłyście mi ćwieka bo położna na warsztatach mówiła właśnie o oliwce. Zabroniła używać oliwy z oliwek bo jełczeje i nie jest badana pod kątem dermatologicznym. Mam też płyn do kąpieli z Jonhssona, sudocrem duży, mokre chusteczki.
Wysypka- mnie dziś wylazła na rękach ale sama przeszła. Brzuchol czasem swędzi ale nie drapię bo boję się że se zrobię krzywdę.
Padam na pychol, od poniedziałku codziennie spaceruję więc zaczynają mi dokuczać kończyny. Ale nie jest źle.
I na koniec NAJ-GOR-SZE... niemal 11 kg na plusie... Pytam qrwa z czego...
- osobka85
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- dziubasek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Ja dzisiaj bardzo aktywna, rano zrobilismy sobie wycieczke, potem skoczylam z Miss na basen((tak sobie poplywalam ze wszystkie miesnie czuje- ale ja lubie ten bol ), potem rodzinne zakupki i wreszcie w domku ...
- Nikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 4
a nawięcej bajerów i gadżetów ma szpital na Raszei - też informacja z szkoły rodzenia
natomiast nie mam pojęcia czy faktycznie się z tych posiadanych sprzętów korzysta (bo i taka możliwość w naszm kochanym państwie jest możliwa ) - tego to już nie wiem
- bea2a
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Jamajka
- Wylogowany
- rozmowna
- Dzieci ani szklanek w domu nigdy nie za dużo :)
Magdalenagal a propo leżenia z foką na wierzchu, to dawno temu jak nie byłam jeszcze w żadnej ciąży tylko na zwykłej kontroli u ginekologa mając 20 lat, to już rozkraczyłam się na tej nieszczęsnej kozie a panu doktorowi ugs (to wewnątrzmaciczne) nie chciało się odpalić.. niezła masakra, bo zawołał za chwilkę pielęgniarkę i oboje majstrują przy tym przecie a ja myślałam, że się spalę ze wstydu : To wszystko trwało na tyle długo, że ta pielęgniarka mi mówi, ze mogę zejść chwilowo z tego 'fotela' no i wtedy dopiero zabrałam swoją szanowną fokę z widoku ale co mi było głupio i wstyd to moje
Właśnie opędzlowałam michę jogurtu naturalnego z malinami i cukrem pudrem. To ostatni pojemniczek moich malin, które mroziłam w lecie, ale na szczęście zaraz pokażą się pierwsze sezonowe owoce więc będziemy się zażerać
- !sylwia!
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- karolinkanice16
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Ksawery 16.07.2013 / 8.59 ♥
- Otrzymane podziękowania: 1
- siwa342
- Wylogowany
- rozmowna
Widze że nie tylko ja mam nieraz nieprzespane noce i bóle pleców,trochę pochodzę i mi plecy siadają i czuję się jak babcinka,po ostatnim dniu cały dzień na nogach 2 dni odchorowywałam bo mnie tak plecy bolały że pod siebie i pod plecy same poduchy
Olejek migdałowy też polecała koleżanka dużo czytała o nim i sobie chwalą,ona smarowała się tylko kremami i w 9 miesiącu wyszły jej rostępy,dziewczyna ma 23 lata i powiem wam stroju 2 częściowego już nie założy,pal licho te rostępy bo ma je w okolicach pępka ale skóra po porodzie jej się nie "wchłoneła" i ma jej nadmiar pod pępkiem +rozstępy-myślałam ze przesadza ale naprawdę zostaje jej tylko usunięcie chirurgicznie bo jest jej tam sporo,aż mi jej szkoda
Byłam na zakupach w H&M i pokupiłam sobie fajne bluzeczki co zabawne w rozm S albo M teraz robią takie kroje że brzuszki się mieszczą bez problemu a nie kupowałam na dziale z odzieżą ciążową
I w końcu nie wytrzymałam i kupiłam hustawkę ogrodową-nareszcie wyjdę na dwór i wygodnie się wywale na huśtawce bo na twardej ławce masakra
No i mama zrobiła mi prezencik kupiła mi wózek używany ale taki koło domu bo i tak wie że kupie sobie nowy dała tylko 200zł za gondole z spacerówką. Dziewczyna dała za niego 2 lata temu 2500zł.Wystarczyło tyko wymyć z kurzu i przed porodem wypiore sobie tapicerke bo jest sciagana
- bea2a
- Wylogowany
- budujemy zdania
Na początku chciałam kupić i tak nowy ale potem stwierdziłam, że nie będę przeginać a za te pieniądze kupię coś innego mojej małej księżniczce
- agusiaa26
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
siwa342 też mieliśmy w planach kupić używke i już prawie kupiliśmy ale trafiłam na fajną okazję i stronkę www.dzidziusiowakraina.pl/ , kupiliśmy Lupo + gratis otrzymaliśmy rożek:), okazało się że ludzie je masowo wykupują i narazie czekamy na dostawe od producenta więc wszystko przyjdzie na początku maja.
Co do zakupów mamy już większość, już wczoraj kupiliśmy okrycie kąpielowe, kocyk, ochraniacz i inne pierdołki więc czuje się wspaniale:)
bea dzięki za stronkę, napewno wybiorę obrazki dla Małego i literki na ścianę ale to już może po nastepnej wypłacie
- agusiaa26
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- bea2a
- Wylogowany
- budujemy zdania