BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 8 miesiąc temu #626297 przez dziubasek
Moja faworytka to Kaja :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #626312 przez uniuni
Bea mi też najbardziej przypadła do gustu Kaja:) Lubię większość imion żeńskich, które nie zawierają litery 'r' z jakiejś dziwnej przyczyny :) Może dlatego, że moje imię też literkę 'r' posiada i wydaje mi się strasznie 'twarde' przez to :)

11 lata 8 miesiąc temu #626361 przez !sylwia!
Bea ja też popieram Kaje, jak szukałam imienia dla synka to dodatkowo wertowałam strony ze znaczeniem imion.
ze spraw bólowych to mi strasznie dokucza kość ogonowa i biodra

11 lata 8 miesiąc temu #626371 przez siwa342
bea2a ja tez mam ten sam dylemat i dalej nie umiem nic wybrac

MAJA

11 lata 8 miesiąc temu #626402 przez Lacrijka
Kaja ! Obstawiam Kaję :) Tez brałam pod uwagę Kaję do Zoji ale jednak została Iga. Zuzek są myliony albo nawet tuziny :laugh:
A tak w ogóle to dzień dobry, zyczymy miłego dnia :)

11 lata 8 miesiąc temu #626435 przez bea2a
Byłam już prawie pewna imienia Martyna a teraz namieszałyście mi z tą Kają :) Ale dzięki temu zostają tylko dwa typy. Zależy jeszcze to mój M. na to powie :) Dzięki dziewczyny za opinie.

11 lata 8 miesiąc temu #626502 przez NataliaK
Mi też podoba się Kaja lub Martynka, reszta mi sie z kims kojarzy może dlatego nie bardzo mi się podobają :)

Ja dziś nie spałam prawie całą noc a dzis na nogach już od 8. Nie wiem czemu spać nie mogę to już któraś nocka z rzędu może po prostu w ciągu dnia się nie zmęczę wystarczająco albo co, przekręcam się z boku na bok i nic :( a później w ciągu dnia mam ochotę na drzemkę...

Dziś planów jako takich brak na spędzenie dnia, jedynie co to mam wizytę na 14:30 u mojego ginekologa :)

Miłego dnia!

11 lata 8 miesiąc temu #626704 przez Qltoorka
Hej, ja od godziny czekam na wizytę do lekarza... Cały korytarz ciężarówek...
Miałam dzis okropna noc. Też spac nie mogę, przebudzam się ok. 3ciej z powodu bólu brzucha, dzis było mi niedobrze, wczoraj obudziła mnie z kolei silna zgaga. Żebra mnie nie bolą, ale bardzo szybko się mecze i stekam jakbym miala 80 na karku.
Pogoda cudna była przez te 2 dni, też korzystałam z jej dobrodziejstw, ale nie potrafie długo spacerować, góra 2 godziny, potem ciężko mi wejść na moje drugie piętro...

11 lata 8 miesiąc temu #626713 przez magdalenagal
Bondżiorno Sinioras.
Jestem po glukozie. Mam obolałe obie ręce. Znowu nie można było znaleźć żył.

Ale w poczekalni poczytałam książkę, załatwiłam sprawy na mieście i kupiłam moskitiery.

I znowu jestem zmęczona i senna. Prowadziłam dziś samochód i miałam jakieś takie bóle w dole brzucha. Jutro idę do mojego gina to mu powiem bo zostaję sama w domu i przemieszczanie się gdziekolwiek będzie konieczne.

Odezwiem się później ( o ile wykrzeszę z siebie siłę )

11 lata 8 miesiąc temu #626731 przez Qltoorka
No właśnie...bóle w dole brzucha...też to mam. Czyzby to taka dolegliwość na 3 trymestr ciąży?

A ja obstawiam Martynke ;-) chociaż Kaja też super, ale ja chyba jestem zwolenniczką tradycyjnych imion...
Mój synek też wciąż bezimienny... Maz się do tego Oskara nie chce przekonać...:-( a dla mnie to imię jest faworytem.
Po kolejnych przeglądach słowników imion pojawiły się jeszcze na tapecie Miron i Robert...

11 lata 8 miesiąc temu #626784 przez Patrizia
hej mamuski :)

jesli chodzi o spanie to ja faktycznie od paru nocy cos niebardzo sie wysypiam :/ przebudzam sie kolo 3 i szukam pozycji zeby znowu zasnac a to nie takie proste, brzuch mnie nie boli czuje tylko pare razy dziennie jak mi twardnieje ale wczoraj polozna mowila ze jesli to trwa pare sekund i nie boli to wszystko oki bo macica sobie takie cwiczenia przed pordem robi :) dostalam tez wczoraj taka karte do liczenia ruchow plodu ale to mam zaczac od 30tyg (powinno byc takich ruchow w ciagu dnia ok 10 )
u mnie dzisiaj pochmurnie nawet deszcz mnie zlapal jak na zakupkach bylam
A w piateczek wizyta :lol: sobota niedziela imprezowo bo urodzinki obchodzi moja mamuska i moj ukochany wiec sie poobiadam :P :)

Ksawerek(*)

11 lata 8 miesiąc temu #626804 przez moonia154
Witam serdecznie! Widzę, że nie tylko mnie męczy "odbębnianie" nocek... :side: Przyznam, że ostatnio to już jakiś koszmar.Bóle mięśni dolnych partii brzucha, lewa noga wraz ze stawem biodrowym (choć częściej śpię na prawym boku) i ostatniej nocy nawet pachwiny. Masakra. Czytałam jednak, że to "tylko" nic nieznaczące dolegliwości ciążowe.Nie wiem, kto takie diagnozy stawia, ale chyba jakiś facet, który nawet sobie nie wyobraża jak to jest być w ciąży ;) W dzień natomiast chodzę śpiąca, ale nie na tyle, żeby się zdrzemnąć... Żeby do tego mi jeszcze czasem żylaki nie doszły, bo się załamię... :S

11 lata 8 miesiąc temu #626813 przez magdalenagal
Na szczęście ze spaniem nie mam większych problemów. Tylko czasem budzą mnie te cholerne bolesne skurcze. A mam je od samego początku ciąży. Czasem zdarzy mi się obudzić na brzuchu (nie całkiem ale zawsze coś ;-) ) ale zazwyczaj śpię na boczku.

Mnie na szczęście zaczątki hemoroidów przeszły. Za to zgagę mam wręcz modelową i po wszystkim niemal...

11 lata 8 miesiąc temu #626821 przez bea2a
Ja na razie też nie mam problemów ze spaniem. Tylko raz się budzę na siusiu. No ale III trymestr zaczynam dopiero w sobotę, to może powoli zaczną się takie problemy. Skurczy nie mam bo lekarz zapisał mi 3xdziennie Aspargin. Mówił, że każdej swojej ciężarnej zapisuje od połowy II trymestru. Na obiadek dziś spaghetti z sosem bolońskim light :) Piękna pogoda u nas - chyba wybiorę się na pływalnię.

11 lata 8 miesiąc temu #626826 przez Qltoorka
Boziu, jeszcze 4 osoby przede mną... Wszystkich tu dzis w poczekalni szlak trafia... Siedze już 2,5 godziny... Lekarka powinna już wg harmonogramu pracę skończyć a tu wciąż cały korytarz kobiet..

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka