BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 8 miesiąc temu #640741 przez Qltoorka
karolinka, pięknie Ci synuś buzię pokazał :)
Ja nie miałam niestety tego szczęścia, łobuz nie chciał się pokazać, więc wciąż się zastanawiam jak też moja latorośl wygląda :) Ale już niedługo zobaczę go na żywo ;)

osobka, ja niestety nigdy nie słyszałam o tym wózku...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #640755 przez bea2a
Ja mam zamiar kupić nianię Aventu. Mam nawet upatrzoną u konkretnego sprzedającego na allegro. Nianię + butelki + laktator + podgrzewacz i pojemniki na pokarm to moje ostatnie drogie zakupy, które zrealizuje w maju po wypłacie:) Zostaną już tylko artykuły pielęgnacyjne i higieniczne oraz dla mnie. No i ozdoby i akcesoria do pokoiku dziecięcego ale to pewnie dopiero w czerwcu.

Podaje linka do niani. Poza domem ten wynalazek przydaje się także na wyjazdach oraz jak przyjmujecie gości a maleństwo śpi w innym pokoju. Jak dla mnie przydatny gadżet.

allegro.pl/elektroniczna-niania-philips-...505-i3185205430.html
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #640763 przez Joanna89
Avent jest chyba na 1 miejscu z każdym dodatkiem dla dziecka. Smoczki, butelki , lektory...:)
Ja jeszcze niepróbowałam ale sądząc po opiniach innych fajna firma. Póki co kupiłam z aventu smoczki, butelki i lektor.
Ciekawe jak się sprawdzi.

11 lata 8 miesiąc temu #640832 przez NataliaK
Cześć mamuśki :) ale żeście naskrobały znowu :) ja dziś mam (albo raczej miałam) mega powera! nie wiem skąd bo plecy to już mnie teraz bolą od samego rana ale jakoś trzeba funkcjonowac :) rano mężuś zaproponował wypad na polowanie na wózki i ku mojemu zdziwieniu zakochał się w wózku Quinny MOODD! Ale ja nie chce tyle kasy wydać na wózek no i chce na 4 kołach więc oboje obstawiamy w końcu na X-Landera. Mąz to jak dziecko się zachowywał wszystko co mu się spodobało to chciał kupić a juz na pewno jakieś gadżety dla dzieci bujaczki, leżaczki i tp. Pierwszy raz to ja musiałam go hamować w sklepie hehe później miałam w domku klientke, zrobiłam jej pazurki i szybko po zjedzeniu obiadu pojechałam do galerii na spotkanie z przyjaciółkami wciągnełyśmy kawke i lody a ja wróciłam do domu z kolejną parą pięknych beżowych szpilek :D mam do nich słabośc bo to już moja 3 para ale w końcu dla nas też musi być trochę przyjemności :)

niani też nie kupuję bo raczej nam się w naszym gniazdku nie przyda :)

Jamajka i siwa piękne brzuszki :)

solenizantkom życzę wszytskiego naj!

karolina piękne zdjecia jake wyraźne!

11 lata 8 miesiąc temu #640865 przez agusiaa26
NataliaK twój mąż to wariuje tak jakby sam był w ciąży :) u nas jest odwrotnie, ja bym mogła kupować wszystko a mężuś mnie tylko pilnuje i trzyma kase;)
tak was poczytałam i kupiłam laktator Aventu, zobaczymy czy sie przyda, ale zawsze warto go mieć

11 lata 8 miesiąc temu #640883 przez karolinkanice16
a ja mam laktator elektryczny tt i ostatnio dostałam też ręczny :D haha ma dwa :D a my nianie kupujemy :)

11 lata 8 miesiąc temu #640938 przez Jamajka
Madzialenka popłakałam się czytając opis tej aukcji :laugh: :laugh: :laugh: nie wierzę!! Mężowi ryczę śmiechem do ucha i czytam o tym SPA dla maluszków!! O masakra, ale się pośmiałam :D:D

Ja mam zwykłą nianię BabyOno, działa nam już dwa lata i teraz pewnie posłuży też dla drugiego dziecka. Ogólnie ja polecam, bo człowiek jakiś spokojniejszy ;-) U nas się sprawdza od samego początku ;-)

Patrizia u mojego męża w pracy też taki zwyczaj, że kupują coś dla dzidzi, ale to zależy od preferencji 'rodziców' co im potrzeba. A ja w ogóle nie wiem co z takich gadżetów bym chciała, bo nianię, bujaczek, matę edukacyjną itp. mam po Lenusi :P

Zamówiłam dzisiaj większość brakujących wyprawkowych rzeczy.. zostały mi ręczniczki, smoczek, dostawka do wózka, nawilżacz, krem na słońce, kilka kosmetyków i proszek do prania. No i wizyta w aptece, ale tam też już drobiazgi ;-) Dziś aktywowałam sobie moją kartę apteczną z PZU i mam do wydania tam 200 zł, więc raczej się zmieszczę :D A po majówce chyba zacznę powoli prać ręczniki, kocyki, pieluchy, rożek, pościel do łóżeczka i kosza mojżeza odświeżę.. a ubranka zostawię na koniec czyli czerwiec. Powolutku będę się zbliżać do końca, mam nadzieję, że ze wszystkim zdążę i będę już tylko oczekiwać sądnego dnia ;-)

A kupujecie karuzelę nad łóżeczko? Lenka nie miała, podobno dzieci różnie reagują, jednym się podoba a inne w ogóle mają w poważaniu bujające się misie :huh:

11 lata 8 miesiąc temu #640956 przez bea2a
Gdzieś czytałam, że karuzela jak najbardziej ale im zwyklejsza tym lepiej. Za dużo bodźców sprawia, że dziecko nie wie na czym się skupić, więc ignoruje zabawkę. No i najlepiej podstawowe barwy, nie pastele, bo dzidziul na początku to i tak tylko białe i czarne rozróżnia. Są nawet specjalne książeczki dla maluszków w tych barwach.

A na tej stronie można pobrać taką książeczkę za darmo: www.fundacja05.pl/ksiazeczka.html

11 lata 8 miesiąc temu #640966 przez siwa342
Moja gin mówiła że miała taką pacientke która przytyła ponad 30kg w pierwszej ciąży a nie należała do szczupłych a dziecko koło 2 kg sie urodziło. Jak ona zaczeła prowadzić jej drugą ciąże to przytyła 5kg a dziecko urodziło się z wagą 3,5kg. Ogólnie mówi że 15-góra 20kg to tak ale czym potem więcej to gorzej.

Joanna89 też dostałam takiego misia i zapowiedziałam moim psą że mają jej nie ruszać,no to se pogadałam bo zaraz mi jedna zwineła i poleciała pochwalić się teściowej

ale duże te dzieciaczki masakra,ciekawe któredy wychodzą... ;)

Ja też mam czerwono-czarny wózek ale taki zastępczy,a mam go po chłopcu więc ja nie wiem o co chodzi że niby nie pasuje

magdalenagal ja kupię jakos nianię video bo mamy pietrowy domek a tylko na dole łazienkię,teściowa nieraz ma taki ból kolana że ciezko jej latać po schodach a jak bede sie kapać czy coś to przynajmniej będzie małą widzieć i niepotrzebnie nie latać po schodach

agusiaa26 jezu poidełko jak u mojego królika!!!

karolinkanice16 śliczne focie

NataliaK a gdzie widzieliście ten wózeczek,bo ja jakoś nie umiem na niego trafić aby na żywo oglądnąć

Jamajka karuzele zakupiłam u wszystkich koleżanek się sprawdziła więc mam nadzieje że u mnie też

A ja dzisiaj posprzatłam w domku,1 dzień sprzatania a po 2 dniach znowu bałagan-nie wiem jak ja to robie...
Potem miałam szkolenie kosmetyczne z oriflame to przynajmnie się dowiedziałam to i owo bo osatnio trochę zaniedbałam oriflame

no i jedna z mniej przyjemnych rzeczy to zmarła mi wczoraj babcia,mam nadzieje ze jakos wytrzymam i nie padne w kosciele bo czesto mi duszno

MAJA

11 lata 8 miesiąc temu #640977 przez Nikaa
siwa szczerze współczuje :( trzymaj się jakoś ze względu na swojego maluszka ( chociaż wiem, że łatwo się tak mówi a trudniej jest to wykonać :()

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 8 miesiąc temu #640988 przez siwa342
Nikaa nie jest tak źle bo z tą babcią miałam mały kontakt(mama od mojego ojczyma) miałam w sumie 3 dziadków i 3 babcie i zostały mi tylko 2 babcie :(,ale hormony szaleją i już to widzę jak będe ryczeć na pogrzebie,w sumie chyba dobrze się stało bo chorowała i się bardzo męczyła a nie mogli jej pomóc więcej, więc przynajmniej nie cierpi

MAJA

11 lata 8 miesiąc temu #640990 przez karolinkanice16
my też kupujemy karuzelę :)

11 lata 8 miesiąc temu #641000 przez NataliaK
siwa wózki to oglądaliśmy w poznaniu w centrum dziecięcym "pati i max" tam są oba modele o których pisała a jeżeli chodzi tylko o x-landera to masz w każdym Smyku :) przykro mi z powodu babci, miałam taką sytuację jak byłam w 4 miesiącu ciąży...

a ja karuzeli nie kupuje, też z powodu tego, że dzieci są rozproszone przez to ale z tym tak jak ze wszystkim każdy ma swoje zdanie :)

bea taką książeczkę kupiła mojemu maluszkowi przyjaciółka moja, podobno są super :)

11 lata 8 miesiąc temu #641001 przez dziubasek
Ja mam karuzele po Miss(chociaz ona byla malo nia zainteresowana)-zobaczymy jak bedzie tym razem ;)
Siwa-wspolczuje-sciskamy mozno z calych sil(a u mnie w rodzinie jakis zabobon bo mowia ze ciezarnej nie wolno byc obecnej na pogrzebie...w sumie to nigdy nie interesowalam sie dlaczego ;) pewnie jakas kolejna bzdura wymyslona przez babki ;) )

11 lata 8 miesiąc temu #641007 przez NataliaK
taa zababony są świetne, jakby tak słuchać wszystkich to byśmy z domu nie mogły wyjść, nic robić, na nic nie patrzeć :) w to akurat nie wierze i nie słucham...ale u mnie w rodzinie jest tak, że jak ktoś w ciąże zajdzie albo już dziecko urodzi to ktoś umiera. Jak ja zaszłam w ciąże to powiedziałam do mojego męża, że się obawiam, że któreś z jego dziadków umrze (bo moi już nie żyją) i faktycznie tak się stało...moja siostra jak rodziła dzieci to było to samo. Nie wiem czy to przypadek czy faktycznie tak jak się mówi, że oni ustępują miejsca na nowe życie...

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka