BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 8 miesiąc temu #641336 przez dorkiszon
Możecie mi dac te odcinki "położne" czy jakoś tak ? Obejrzałabym sobie teraz, bo się nudzę :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #641338 przez emi87

11 lata 8 miesiąc temu #641350 przez dorkiszon
Dziękuję chociaż nie wiem czy nie zasne na kompie :) wczoraj poszłam spac po 21, a dziś wstałam po 9 :D, ale przez pogode mnie zaczyna zmulać.

11 lata 8 miesiąc temu #641351 przez dorkiszon
To są tylko dwa odcinki jest więcej ?

11 lata 8 miesiąc temu #641361 przez emi87
jest tylko tu jest tak ze puszczaja na bieząco. jak nowy wchodzi, stary usuwaja. lipa :dry:

11 lata 8 miesiąc temu #641375 przez Qltoorka
Hej dziewuszki :)
Jedna majóweczka z ognichem zaliczona :) Wybraliśmy się na wiochę do ekipy znajomych, których zaniedbaliśmy w ostatnich miesiącach. Było bardzo...macierzyńsko :laugh: Trzy pary z małymi dziećmi, dwie ciężarówy, dwie bez "bagażu", więc pewnie ich nużyły te rozmowy ;) Ja to się nigdy na takich imprezach nadziwić nie mogę, że najwięcej o dzieciach, porodach itp. rozprawiają wtedy...chłopy... :)

Joanna, piękny pokoik, ale jak na mój gust za dużo tego majtkowego rózu :P

emi, faktycznie cena tego laktatora bardzo przystępna... To mówisz, że cieszy się dobrymi opiniami? Chciałabym w tym miesiącu już się w laktator zaopatrzyć, bo mam zamiar w pierwszej kolejności skompletować torbę do szpitala.

Mam dziewczyny dylemat z badaniem określającym grupę krwi do szpitala... W ciąży nie robiłam go, tylko przyniosłam mojej gin wypis ze szpitala po poronieniu, gdzie jest wpisana moja grupa krwi i nawet jak pytałam lekarkę ostatnio czy mi zleci to badanie to powiedziała, że ten wypis wystarczy...hmm...a ja nie jestem do końca tego taka pewna... Nie wiem czy nie zrobić go wobec tego na własną rękę i mieć spokój, że mi w szpitalu będą robić problemy, że im cały wypis z innego szpitala przynoszę...

11 lata 8 miesiąc temu #641387 przez NataliaK
Qltoorka z tego co mi wiadomo to nie musi być specjalnie nowy dokument a grupę krwi, ważne żeby był jakikolwiek. Ja miałam z przed 12 lat z wypisu ze szpitala wiec lekarka kazała wykonać na świeżo ale jak masz z jakiegoś nie długiego okresu to pewnie wystarczy :)ale z drugiej strony jak to badanie nie jest jakoś szczególnie drogie to można zrobić :)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #641471 przez emi87
Qltoorka nie musisz powtarzać tego badania :) mogłoby być i sprzed 20 lat ;)
bo nbajpierw chciałam kupić laktator np medeli czy innej znanej firmy ale opinie były rózne. weszłam na ten i na prawde dziewczyny chwalą - podobno dobrze ciągnie, a jest tańszy bo nie płaci sie za marke.oczywiście jakas tam niezadowolona sie znalazła ale mniej niz tych "markowych" laktatorów. wole przetestowac ten i miec najwyzej stówke wyrzuconą w błoto niz kupic taki za 500 (na ktory mnie nie stac aktualnie zreszta) i pluć w brode ze tyle kasy poszło.

11 lata 8 miesiąc temu #641473 przez bea2a
A mi robili też badanie krwi jak leżałam w szpitalu ale dostałam dwie kopie na oddzielnej kartce. Ale to może dlatego, że mam grupę Rh-

Dla siebie samej dobrze jest mieć taki dokument, żeby zawsze pokazywać tylko grupę krwi a może niekoniecznie cały wypis ze szpitala, zwłaszcza w sprawach niezwiązanych z ciążą.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #641475 przez siwa342
Joanna89 ja też chce ten kolor beż z białym stelażem jakoś mi najbardziej podpasował a chce go sobie zostawić na nastepne,jakby był tańszy to kupiłabym sobie różowy,co do gondoli jak oglądałam wózki w smyku to chyba żadna nie powalała wielkościa. Koleżanki córka jak miała koło pół roku już nie chciała w gondoli i musiała się na spacerówkę przenieść

dorkiszon fajny wózek a cena jeszcze lepsza,tylko nie wiem czy by mi do bagażnika wlazł u mnie każdy cm będzie się liczyć bo mam bagażnik wysoki ale na szerokośc lipa,a rozkręcać koła itd to masakra

Qltoorka jak już chcesz sama robić i płacić to zrób sobie od razu kartę z grupą krwi i masz to na lata

www.kartakrwi.pl/

robią takie cuda w szpitalach ale nie w każdym

MAJA

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #641483 przez kasiak
Na TVN style leci "pani gadżet" o gadzetach dla niemowląt. Ciekawe czy cos ciekawego pokażą?

11 lata 8 miesiąc temu #641496 przez karolinkanice16
bardzo fajne te buteleczki co na końcu pokazywała :) i ta maszyna do szycia :D.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #641536 przez Joanna89
Qultoorka- pisałam ,że robie w beżu- róż mi nie pasuje :)
Siwa różowy mi się niepodoba, nie lubię tego koloru w wózku, jeszcze jak dzidzi dasz coś różowego do ubrania to wygląda jak cukierek:P
Wróciliśmy od babci i ze spacerku z psem.Objadłam się ciastem z brzoskwiniami :D a teraz smażę sobie parówki z serem :D

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #641562 przez kasiak
Ta nieprzewracalna butelka fajna. Ogólnie fajne bajery pokazują, tylko te ceny! 800zl za wanienkę? Jeszcze mnie nie pogieło :)

Zrobiłam ciacho dzisiaj. Po kilku podejściach zrobiłam wreszcie kostkę alpejską. Całkiem dobre ciacho, chociaż mulące. Sebek dzisiaj dał mi w kość, większość dnia przeleżałam bo nie dalam rady chodzić, tak wierzgał. A o mojej szyjce to nawet nie wspomnę jak ją zmasakrował...

Mąż podniósł mi lekko ciśnienie, bo wolne dzisiaj ma i mieliśmy iść na spacer. Umowa była, że ja robię ciacho, a on jedzie auto umyć. Ja robiłam, on umył i pyta czy już idziemy. No to mówię poczekaj chwilę bo muszę kremówkę ubić i wstawić placka do lodówki. A on na to, że za chwilę mu się nie będzie chcialo iść...wzial szwagra i pojechali na mecz jakiejś miejscowej drużyny.
Teraz wrócili, zabrali mi pilota bo jakieś badziewie leci na sporcie i mówi żebym się nie gniewala ale nieważne co ogladam bo oni chcą mecz poogladac. No i co? I jajco, nieważne ze jeden wieczór w tygodniu chce film poogladac albo babski program. Codziennie jakieś mecze lecą a ja juz mam dość, jak nie oglądają to podpalają ps3 i tez grają w pilke! Nóż k.rwa ile można??!!

11 lata 8 miesiąc temu #641570 przez Kamilka22
Hej!!

Dziewczyny powiedzcie mi kupujecie od razu leżaczek-bujaczek? czy po kilku miesiącach?

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka