BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 8 miesiąc temu #642089 przez bea2a
Dziewczyny co dziś na obiadek robicie. Ja zrobiłam pulpety owsiane drobiowo-wieprzowe. Polecam - niebo w gębie:)

pasjakobiety.blogspot.com/2013/05/owsian...biowo-wieprzowe.html
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #642109 przez Joanna89
Hej !
Dopiero wygramoliliśmy się z mężem z łóżka :P
Pogoda jest fatalna...pada deszcz :/
Na obiadek dziś mam pierś z kurczaka z warzywami, jakoś nie chce mi się siedzieć w kuchni.

bea kotleciki wyglądają apetycznie!:)

Qltoorka to prawda co piszesz, dużo składa się na naszą wagę w ciąży, u niektórych mam jest ona większa u innych mniejsza, myślę, że jeśli waga nie przekroczy +20 kg to nie ma się czym martwić.
Mam na plusie 5kg a jem całkiem sporo, co najlepsze ubrania wciąż mam dobre.Dlatego nie przeżywam póki co swojej wagi... pozatym ważne żeby dzidziuś był zdrowy,a III trymestr jest ponoć najgorszy w przybieraniu na wadzę..moje 5kg może zamienić się w 15 ,ale cóż nie mamy na to zbyt dużego wpływu :)

Zakupiłam herbatkę z pokrzywy :) mam zamiar od dziś pić :)

11 lata 8 miesiąc temu #642130 przez Joanna89
Zobaczcie jakie niezwykłe zdjęcie, dzidziuś urodzony przez cc jeszcze w worku owodniowym :)

Uploaded with ImageShack.us

11 lata 8 miesiąc temu #642176 przez dorkiszon
Ja dzis siedze oprócz zakupów w domu, bo non stop leje więc całe plany legły w gruzach.
Kupiłam młoda kapustę uwielbiam taką duszoną nareszcie się jakieś fajne warzywka pokazują.
No i wyniki mam dobre lekko w dół poszły, ale porównałam i lepsze mam niz ostatnio.

11 lata 8 miesiąc temu #642190 przez Joanna89
Dorkiszon cieszę się,że wyniki sa lepsze:)

11 lata 8 miesiąc temu #642251 przez Qltoorka
Pochwalcie się dziewczyny jakie koszule do karmienia kupiłyście lub zamierzacie kupić... Przegladam ofertę allegro i nic mi się nie widzi takiego...

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #642255 przez NataliaK
Qltoorka ja jeszcze koszuli nie mam ale myślałam o takiej która ma z dwóch stron otwory :D nie są one jakoś szczególnie ładne ale właśnie tak jak mówisz nic ciekawego nie ma do karmienia, tzn jest kilka ładnych koszul ale kosztują dużo a ja uważam, że to taki zbędny wydatek... allegro.pl/super-wzory-koszule-do-karmie...s-m-i3196397602.html
allegro.pl/koszula-nocna-ciazowa-do-poro...a-m-i3188812552.html

dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/jak-zmien...-po-ciazy,84965.html

11 lata 8 miesiąc temu #642258 przez moonia154
Hej, Kochane :) Na wstępie pragnę zauważyć, że wiele się zmieniło od tych dwóch dni (mam na myśli to, że strasznie dużo czytania, żeby być na bieżąco) :laugh: Wczoraj mąż zorganizował nam dzionek i nie miałam dostępu do neta :ohmy: Ale jakoś przeżyłam, zważywszy na to, że też miałam z nim scysję i musiał mi wynagrodzić swoją "niesubordynację" :blink: Na szczęście, nie chodziło o meczyk (bo on nawet tego nie ogląda), ani o kolegów czy zaniedbywanie mojej osoby, ale o zignorowanie moich potrzeb i próśb. Otóż, ostatnio jest mi coraz ciężej podołać obowiązkom "kury domowej" i oczekuję, że małżonek choć trochę mnie wyręczy... Taaaa.... :angry: Prosiłam ponad tydzień temu o ogarnięcie mieszkań (w sensie zamiatanie i porządne zmywanie podłogi- o zmywaniu naczyń po sobie nie wspomnę) a tu klops! JA musiałam zmywać, JA muszę gotować, JA musiałam sprzątać.... No i się wkurzyłam! Demonstracyjnie wzięłam szczotkę od podłogi, zaczęłam zamiatać (stękając przy tym- trochę na wyrost, bo fakt- kręgosłup mnie trochę pobolewa), głośno komentowałam "syf jaki zostawił po zrobieniu sobie śniadania", a na koniec "podziękowałam, że zawsze mogę na niego liczyć" :angry: Może trochę przesadziłam, ale podziałało. Wstał i zaczął zmywać podłogi w całym domu... NA KOLANACH! Aż mi się głupio zrobiło i póżniej bardzo mu podziękowałam i przeprosiłam za mój wybuch złości. Dziś też od rana super- mąż ma wolne i stara się mi pomóc jak tylko może (a ja kiedyś myślałam, że tacy faceci to mit :woohoo: ).
Co do wyboru wózka to jeszcze się nie zdecydowaliśmy- podobają mi się niemal wszystkie, ale nie chcemy przepłacać i, najlepiej jakby był wielofunkcyjny. Zaś jeśli chodzi o bujaczek to stwierdziliśmy, że wystarczy wózek, który ma w zestawie taki fajny fotelik, który może też spełniać funkcję bujaczka (bratowa męża ma takie cudo i ja też bym chciała). Kolorystycznie podobają mi się fioletowe (ale nie wszystkie odcienie), nie wiem natomiast, czy to odpowiedni kolor dla chłopca...?

11 lata 8 miesiąc temu #642267 przez Qltoorka
Haha, moonia154, on pewnie też demonstracyjnie i trochę na wyrost te podłogi zmywał na kolanach :P I widać, że w jednym i drugim wypadku działa :laugh:

11 lata 8 miesiąc temu #642274 przez Joanna89
monia fiolet jak najbardziej dla chłopca :)

11 lata 8 miesiąc temu #642296 przez sloneczko33
joanna tego zdjecia nie widze co wstawilac

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #642300 przez Joanna89

Uploaded with ImageShack.us

11 lata 8 miesiąc temu #642308 przez dorkiszon
Ja nie widze tej forki na stronie wogóle.
Joanna czemu pokrzywe pijesz ?

11 lata 8 miesiąc temu #642316 przez dorkiszon
NataliaK spoko ta koszula ,ale ja musze mieć 100% bawełna nienawidzę sztucznych materiałów narazie na żywo widziałam takie same , ale bawełniane za 45 zł taniej nie widziałąm i na allegro tez podobna cena jak bawełna a inni opisują swoje koszule na allegro, ale nie pisza z jakiego materiału więc wiadomo.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka