BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 8 miesiąc temu #642562 przez NataliaK
moja koleżanka vacum miała bo opuściła kilka parć i zaczęło zanikać tętno dziecka, dlatego się zdecydował lekarz ale ona musiała zgodę podpisać no i przez to musiała być nacięta. Także w skrajnych przypadkach mimo wszystko używają tych starych metod.

Wiadomo, że każda kobieta poród znosi inaczej i każda inaczej funkcjonuje po porodzie więc ja też uważam, że tu akurat nie ma co dyskutowac :) co kobieta to pinia

kasiak co za facet takie przeprosiny na odczepnego! też bym nie przyjęłą

magdalena duży bobas, widać po wadze jak nasze dzieci teraz szybciutko rosną :) a na obrót to jeszcze ma trochę czasu więc spokojnie ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #642592 przez Joanna89
nikaa już pisałam nie raz hehe ,że bańki kupuję się w komplecie:)
ja używam tej średniej,dla mnie najlepsza.
allegro.pl/banka-chinska-5-masazer-pakie...owy-i3210254019.html

ja mam takie od lat.

11 lata 8 miesiąc temu #642602 przez Joanna89
dorkiszon napisał:

Joanna89 tam gdzie ja rodzę wstaja kilka godzin po cesarce na nogi myją sie zajmuja się dzieckiem więc nie wiem czy tak wspaniale tną czy to juz mit o cesarce, bo koleżanka w państwowym tez wyszła po 3 dniach i luzik, a w tej klinice co ja rodze wychodza po 2 dniach po cc więc różnie to pewnie bywa.
O burza idzie :P

no znajoma wyszła po 2 dniach do domu,a po tygodniu wracała bo jej się szwy rozeszły...ale co szpital to inne opinie:)

11 lata 8 miesiąc temu #642663 przez Qltoorka
Kaska1982, na bol zęba to ja moglam tylko apap, paracetamol i oklady... Wiadomo, ze ząb najbardziej boli w nocy więc czy nie lepiej wybrac się na jakieś pogotowie dentystyczne? Rozwaz to, po co masz się męczyć aż do poniedzialku....

Joanna, ależ rosniecie ;-)

Magdalena, a to rozumiem, ze pytalas lekarza o masaz krocza o którym pisalysmy? I co, powiedział Ci coś jeszcze ciekawego na jego temat ?

11 lata 8 miesiąc temu #642667 przez Nikaa
Joanna dziękuje :) zgłupiałam przy tych pojedynczych bańkach :laugh:

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #642688 przez dziubasek
Joanna89 napisał:

:

no znajoma wyszła po 2 dniach do domu,a po tygodniu wracała bo jej się szwy rozeszły...ale co szpital to inne opinie:)

A mnie sklelili klejem i pozszywli zszywkami... normalnie jak to zobaczylam to sie przerazilam(wygladaly jak zszywki do papieru)-w rezultacie zszywki sciagneli mi po 5 dniach, blizna sie wogole nie rozeszla i jest malutka. Co szpital to obyczaj(a raczej co kraj to obyczaj ;) bo w pl nie slyszalam zeby uzywali takich zszywek)

11 lata 8 miesiąc temu #642691 przez karolinap
A my niedawno wróciliśmy z IKEI z zakupkow dla Poli i do nowego mieszkanka - tak na pocieszenie po piątkowej kradzieży. Pożyczyliśmy samochód od moich rodziców, im nie zalezy na dobrym samochodzie wiec musieliśmy się przestawić na starsze, 3 drzwiowe autko - było śmiesznie :)
Powiem Wam, ze wiadomo ze w małżeństwie są gorsze i lepsze miesiące i my od kilku jak nie kilkunastu miesięcy mamy te dobre. Teraz przytrafiła nam się ta kradzież i wiemy ze możemy na siebie liczyć i siebie wspierać! Tak się ciesze ze trafiłam na takiego A. "odpukać" oby te miesiące były takie dobre zawsze!

Kupiliśmy dla Poli łóżeczko, komodę, półeczki, reczniczki i pelno rzeczy do mieszkania. Tak się ciesze, ze te zakupy juz za Nami - teraz trzeba znaleźć czas zeby podkręcać mebelki i zacząć urządzać Polciowy kacik =)

PS: po Naszej kradzieży skradziono przez ostanie 3 dni - 3 inne samochody! Boże, co się dzieje na tym świecie, a policja rozkłada ręce...

NataliK - wspomniałam mężowi, ze Twój go polubil :) śmiał sie;) ach, faceci i ta piłka... ;)

11 lata 8 miesiąc temu #642718 przez sloneczko33
hej dziewczyny witam was po nieprzespanej nocy u mnie byla straszna burza bede chyba w ciagu dnia odsypiac

11 lata 8 miesiąc temu #642806 przez bea2a
siwa jeśli lubisz pizzę na cienkim cieście a la włoską to polecam mój przepis na ciasto:
pasjakobiety.blogspot.com/2013/01/woska-domowa-pizza.html

Najważniejsze w cieście na pizzę, żeby odstało ok. 2 godzin i urosło dwukrotnie. Sól też trzeba dodawać na końcu bo zabija drożdże.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #642816 przez bea2a
Poza tym dzisiaj czuję się już lepiej. Monsz chce jutro jechać z noclegiem do znajomych ale pyta czy czuję się na siłach. Nie wiem co zrobić. Niby już mi lepiej ale czy powinnam po takim przeziębieniu jechać na imprezę? No i jeszcze się w nocy pociłam dzisiaj i to chodzenie w nocy na siusiu u znajomych to krępujące. Nie wiem sama. Co sądzicie?

Pytanie z innej beczki.Jakiej firmy podkłady poporodowe kupujecie? Jakie wkładki laktacyjne? A poza tym coś jeszcze do szpitala dla mamy jest potrzebne?

11 lata 8 miesiąc temu #642869 przez alba77
hejka babeczki

Joanna śliczny brzuszek, wydaję mi się że wielkościowo mam podobny :)
co do koszuli to chcę zamówić taką allegro.pl/koszula-radosc-na-ciaze-i-kar...a-s-i3183556545.html
mam jeszcze 2 koszule które zostały mi po porodzie z Ninką i zamierzam rodzić w tej samej może przyniesie mi szczęście jak za pierwszym razem :laugh:
moim marzeniem jest aby poród zaczął się w domu i przebiegał naturalnie bez wspomagaczy taką mam cichą nadzieję nie chce zzo i nie chce cesarki chyba że będzie trzeba, po pierwszym porodzie zaraz poszłam się wykąpać a na drugi dzień pomagałam dziewczynie po cesarce która urodziła 2 doby przede mną

11 lata 8 miesiąc temu #642908 przez moonia154
Alba77 Nie wiesz może o co chodzi z tym rozmiarem koszuli, o której wspominałaś? Było tam coś napisane o rozmiarze S (51cm x 2) O co kaman? Wiesz, w ogóle jak jestem w ciąży to nie znam swojego rozmiaru, wszystko muszę przymierzać... :dry:

11 lata 8 miesiąc temu #642911 przez Nikaa
alba a ja znam przypadki gdzie kobitki po cc pomagały tym co naturalnie rodziły bo te nie były w stanie sobie same radzić tak ciężko to przeszły ... znam też przypadki "na odwrót" i tyle :) co ma być to będzie :) grunt to się nastawić, że tak czy siak będzie dobrze :) u nas w szkole rodzenia położna przestrzegała przed straszeniem samej siebie, że po cc to już na pewno będziesz dłużej dochodzić do siebie bo potem okazuje się, że jednak potrzebna cc i kobitka dostaje paniki albo stresuje się bardzo silnie co przecież źle wpływa na nią i dziecko

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 8 miesiąc temu #642935 przez karolcia84
hej dziewuszki jak tam dziś u was?? u mnie tragedia głowa boli tak ze chyba mi zaraz odpadnie ... ja to chce naturalnie i mam nadzieje ze tak będzie z moja pierwsza dwie godzinki i po strachu procz boli krzyżowych wszystko było ok :))) ale 17 dni po terminie , wiec mam nadzieje ze teraz nie przenosze :)) chodz nadzieje matka głupich ...

11 lata 8 miesiąc temu #642952 przez moonia154
Hej Karolcia84 Ja też czuję się dziś beznadziejnie, mam kaca giganta, choć jeszcze nie wiem po czym :P Chce mi się przerażliwie pić i głowę chyba mi zaraz rozsadzi :angry: Wiesz, ja też mam w planach poród siłami natury i choć dużo dobrych rzeczy słyszałam na temat cc to chyba jednak nie dam się przekonać :laugh: Ponieważ jestem pierworódką, to sama jeszcze nie wiem co mnie czeka, mogę tylko "podsłuchać" rad i newsów na forum :blink: Jestem nestawiona dość pozytywnie, z każdym dniem zaczynam wierzyć, że będzie dobrze :) Pozdrufffki :blink:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka