BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 8 miesiąc temu #647759 przez dorkiszon
Zamierzam kupić 2 małe paczki z każdej z tych firm co wymieniłam na początek.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #647764 przez Joanna89
Te maluskie kupię 2 paczki, jak coś to maż do kupi, a nie
chce tego magazynować:)

11 lata 8 miesiąc temu #647775 przez dorkiszon
Ja kupie najmniejsze, ale to zależy ile dziecko będzie ważyło dlatego nie kupuje tak dużo tylko po jednej paczce.

11 lata 8 miesiąc temu #647776 przez NataliaK
no dokładnie. też słyszałam o przypadkach, że dzieci miały wysypkę po Pampersach więc po prostu będziemy próbować. Dlatego ja nie robię jakiś wielkich zapasów tylko będę kupowała na bieżąco żeby sprawdzić co będzie idealne.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #647781 przez Jamajka
Dla mnie Huggis'y są za sztywne..
Ja już zakupiłam mała paczkę new born'ów z biedry na próbę i dokupię jeszcze jedną dużą pampers premium care (dla mnie najlepsze i nie wiem czym mogą śmierdzieć? :unsure: ) Więcej new born'ów nie ma co kupować, bo dzidzie szybko rosną ;-)

aaa a wszelkie wycięcia na pępek to jest pic na wodę fotomontaż.. bo i tak trzeba odwijać pieluchę i tak, bo zwyczajnie sięga ona do połowy tułowia i czy jest wycięcie czy nie ma to jest tylko chwyt marketingowy :D

11 lata 8 miesiąc temu #647789 przez Jamajka
Dorkiszon Ty new born'ów nie kupuj dużo jak Twój Kuba już ponad 2 kg waży :D bo może od razu będziesz musiała zacząć od rozmiaru 2 :D

11 lata 8 miesiąc temu #647791 przez dorkiszon
Jamajka hahah on będzie malutki lekarz się pomylił :P

11 lata 8 miesiąc temu #647796 przez karolinap
Ja też o huggisach słyszałam same zle opinie. Ja na początek też chyba Pampersy kupie s później zobaczymy co bedzie tolerować Polciowa pupcia ;)

11 lata 8 miesiąc temu #647799 przez agusiaa26
Jamajka masz racje, nie ma co patrzec na te wyciecia, siostra też mówiła ze dady 2 kupowala i jeszcze podwijala pieluszke. Planuje kupić paczkę dady 1 i dwie paczki dada 2, jeszcze zastanowie się nad huggies, no i czytałam że nie ma co eksperymentowac zarówno z kosmetykami jak i z pieluszkami żeby dzidzia nie miała wysypek itp. Więc jeśli podpasuja nam dady to juz tak zostanie:)

11 lata 8 miesiąc temu #647800 przez dorkiszon
Słyszałam też, że na początek są dobre pampersy choćby na noc , bo sa bardzo chłonne, a w dzień jakies tańsze.

11 lata 8 miesiąc temu #647803 przez Jamajka
Dorkiszon malutki to on jest teraz :D za dwa miesiące to będzie kawał byka coś czuję :D a jak ma dużą główkę to bez znieczulenia się nie wybieraj na porodówkę :P :blink: ale ja nie szpanuję, bo jeszcze nie wiem jaki mój byk będzie duży :D Może jutro się dowiem :D

11 lata 8 miesiąc temu #647804 przez agusiaa26
dorkiszon napisał:

Słyszałam też, że na początek są dobre pampersy choćby na noc , bo sa bardzo chłonne, a w dzień jakies tańsze.

Też racja:)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #647806 przez dorkiszon
Powiedzcie czy trzeba kupować sól fizjologiczną dla dziecka żeby przemywać buzię ?

Jamajka , ale wiesz jak to jest lekarz mojej koleżance ten sam zresztą powiedział przed porodem, że jej dziecko waży 2600 w szpitalu usłyszala już 2300, a jak go urodziła to ważył 2 kg. Także wiesz oni to liczą na podstawie długości dziecka ta wagę więc ja sie tak całkiem nie sugeruję.
Idę juz spac dobranoc plotkary

11 lata 8 miesiąc temu #647812 przez Jamajka
Agusia dla nas przy Lence Pampers premium care były najbardziej delikatne, treściwe i chłonne.. po miesiącu przerzuciliśmy na dady i lecimy na nich cały czas. Z Mikołajem zrobię tak samo.. mam nadzieję, że jego pupa nie będzie bardziej wrażliwa od Lenkowej i ta sama opcja się sprawdzi ;-)

Dorka buzię wystarczy przemywać zwykła przegotowaną wodą.. ale sól się przydaje do przemywania oczek i do zakraplania noska w razie zaschniętych gilów :) na początek bardziej się sprawdza niż woda morska w sprey'u bo nie działa pod ciśnieniem i jest delikatniejsza ;-)

11 lata 8 miesiąc temu #647813 przez Patrizia
ja mam chyba jednego z wiekszych dzieciakow tutaj bo na ostatniej wizycie 3 tyg temu wazyl 1300 a w piatek sie okaze ile przybral :) jaa kupie ta sol fizjlogiczna dobrze ze mi przypomnialas bo wyleciala mi z glowy. Trzeba sie ukladac jutro badanka na 6 30, a pozniej na 10 30 cwiczenia w szkole rodzenia :) spijcie dobrze brzuchatki :)

Ksawerek(*)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka