BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 8 miesiąc temu #647467 przez magdalenagal
W ogóle nie wiedziałam że można relanium w ciąży. Zawsze sądziłam że to "ciężki" lek...
Szczerze- nie brałabym albo skonsultowałabym z innym ginem (albo jakimkolwiek lekarzem).

Dorka, ja słyszałam że kształt brzunia ma "przepowiedzieć" płeć. Ale to tak jak z prognozą pogody ;-) albo się sprawdzi albo nie ;-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #647472 przez bea2a
Moja koleżanka miała zagrożoną ciążę i dostawała relanium prawie cały czas. Lekarze często boją się go przepisywać bo nie było badań na kobietach w ciąży ale są sytuacje, w których kobieta musi go dostawać bo inne leki rozkurczowe i uspokajające nie działają. Moim zdaniem agusiaa26 powinnaś najpierw dostać coś słabszego a w momencie jakby to nie działało to dopiero relanium.

11 lata 8 miesiąc temu #647480 przez dorkiszon
Mi na skurcze kazał zwiększyć dawke magnezu, że ma pacjentke co zażywa nawet 3x2 tab. magnezu na dzień, ale relanium jeb mój tata to podczas zawału zażywał strasznie silny lek.
Coś mi sie kojaży, że moja ciotka w ciąży na ciśnienie zażywała relanium i czuła się strasznie ospała po tym tyle pamiętam co mi mówiła, ale to już w szpitalu zażywała.
Ja bym sie bała tego relanium szczerze mówiąc.

11 lata 8 miesiąc temu #647486 przez agusiaa26
Dzieki dziewczyny, też sie boje i nie bede tego brała:/ jutro kupie nospe i magnez. Mam wizyte za tydz to go zapytam czy napewno mam brać te prochy relanium. Dzieki raz jeszcze:*

11 lata 8 miesiąc temu #647495 przez Patrizia
agusia mnie tez sie wydaje ze relanium to taki mocniejszy lek i szczerze nigdy go nie bralam wydawalo mi sie zawsze ze czlowiek taki ospaly jest po tych prochach :/
Odwiedzilam pepco i zrobilam male zakupy kupilam bodziaki dla malego rekawiczki niedrapli kocyk na lato spodeneczki i dla siebie getry :) prano tez zrobione ale narazie tylko 2 tury bo zaczelo strasznie padac wiec reszta jutro :) teraz biore sie za odkurzanie.
Bylam dzisiaj w pracy u kolezanek i powiem wam ze smutno mi sie zrobilo bo sie smialy ze jakie to ja mam rzesy jak wachlarze (nie mialam pomalowanych) ze zapomnialam jak to trzeba wygladac nie myslalam ze az tak zle ze mna :(

Ksawerek(*)

11 lata 8 miesiąc temu #647496 przez dorkiszon
No właśnie jak mi się zapytał czy cos biorę rozkurczowego to mówiłam, że raz wziełam nospe.
Pozatym powiedział, że jak szyjka jest w porządku to te skurcze są normalne i nic mi się z nich nie stanie gorzej jakby szyjka się skróciła czy coś. Narazie zwiększe magnez do 2 tabletek dziennie chociaż kazał mi 3x1 jak będę miała dalej twardnienie brzucha to zwiększe jeszcze.
Moja teściowa ma taką lekarke co jej na ból głowy ketonal bez problemu przepisuje jeszcze forte na dodatek i ta sobie to tak łyka,a to się bierze na ból pooperacyjny. Więc ja nie każdemu lekarzowi ufam.

11 lata 8 miesiąc temu #647503 przez bea2a
Mi lekarz przepisał Aspargin 3x1 tabletka. Wiem, że niektórzy nawet po dwie 3x dziennie biorą. Bezpieczne dla kobiet w ciąży i poza magnezem uzupełnia też potas bo za skurcze to nie tylko brak magnezu odpowiada. Jest też bardzo tani. Polecam :)

aspargin.pl/

11 lata 8 miesiąc temu #647512 przez dorkiszon
bea2a ile kosztuje ?

11 lata 8 miesiąc temu #647520 przez magdalenagal
Dorka ja też to biorę, opakowanie 50 szt ok 7 zł.

11 lata 8 miesiąc temu #647527 przez bea2a
Tak jak magdalenagal piszę. Ja płaciłam chyba ok. 6,70 zł ostatnio za 50 tabletek.

11 lata 8 miesiąc temu #647533 przez NataliaK
Agusia też bym raczej zwiekszyła dawke magnezu zamiast relanium może to może sprawdz!

też łykam aspargin płacę około 6 zł

bea na pranie nie za wcześnie bo powinno niby trochę poleżeć i nabrać domowych bakterii :) poza tym ja mam teraz powera więc korzystam bo nie wiem co będzie później, co prawda mam chciała mi przyjechać to porobić ale nie oddam jej tej przyjemności ;p

ja Wam powiem, że myślałam z tym praniem i prasowaniem, że masakra będzie a zostały mi może ze 2 prania takich już większych rzeczy bo chcę pochować do szafy. A prasowanie to nawet przyjemne tych małych ciuszków ja na bieżąco co wyschnie to prasuje i jakoś mi idzie fajnie :) ale też mam problem z miejscem do przechowywania :D

11 lata 8 miesiąc temu #647540 przez dorkiszon
Mi takich większych tez zostało jedno pranie.
To kupie ten Aspargin, bo widzę, że dobrze się po nim czujecie :P

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #647555 przez Lacrijka
Ja mam końską dawkę magnezu bo 3x2 i to taką kosą że szok.. Ale chociaz mnie łydki nie łapia i ręce w nocy tak nie cierpną..

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #647556 przez NataliaK
Dziewczyny "rzuććie okiem" bo ja już sama nie wiem chcemy zamówić wózek ale nie mogę się zdecydować na kolor alebo America limitowany albo Europa wchodzi w grę...a wy co myślicie? ja się skłaniam ku America ale mąż mówi że ciemniejszy Europa będzie lepszy już sama nie wiem :dry:

allegro.pl/3w1-wozki-x-lander-wozek-xa-f...013-i3194298912.html

11 lata 8 miesiąc temu #647564 przez dorkiszon
Dajcie jakiś sposób na powstrzymanie sie od słodyczy, bo chyba zaraz zwariuje za dużo już warzę, a tak mi się chce słodyczy, że nie mogę się powstrzymać normalnie jak jakis alkoholik od alkoholu. Pół biedy, że mi sie chociaż lody skończyły, bo te też mogłabym kilka na dzień jeść.
Nigdy tyle słodyczy nie żarłam co teraz.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka