BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 8 miesiąc temu #646655 przez magdalenagal
Teraz mogę spokojnie iść spać ;-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #646661 przez Patrizia
magdalena o tej porze spac ??no co Ty :) nie chce sie ktorejs zrobic mi krokiety bo juz od 3godzin sie za nie biore i jakos nie moge sie zebrac :P

Ksawerek(*)

11 lata 8 miesiąc temu #646667 przez kasiak
Kurcze widzę, że też się trzeba będzie dowiedzieć od podstaw jak to tutaj robią. Coś tam ktoś raz wspominał o szczepieniach, ale z ciążą byłam wwtedy jeszcze w lesie i miałam inne tematy na głowie. Ale myślę, że nie ma co wydziwiać i lepiej zaszczepić normalnie.

Od kiedy zrobiła się ładna pogoda przeżywam nalot komarów. Co za morduje jedną gadzinę to zaraz następna mi bzyka koło ucha :angry: w zeszłym roku w mieszkaniu latało może z dziesięć przez całe lato, a teraz w ciągu dwóch dni ubiliśmy tyle samo. Mam nadzieję, że to tylko przejściowe...do tego skądś wylazły świeżo wyklute pajączki i oblazły mi okno :angry: jak ja nie na widzę robali :dry: no może poza biedronkami :P

11 lata 8 miesiąc temu #646672 przez Joanna89
U mnie nie ma komarów, chociaż mam blisko lasu, stawu.. dziś latał u mnie chrabąszcz...ogromny włochaty FUJJJJ........

11 lata 8 miesiąc temu #646707 przez NataliaK
oglądam położne bo ostatnio widziałam końcówkę i widzę, że tam wszyscy mają dla dzieci kosze mojżesza do spania :)

11 lata 8 miesiąc temu #646717 przez Joanna89
też to zauważyłam :) i wcale te kosze nie są takie małe.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #646724 przez bea2a
Ja miałam na szkole rodzenia temat szczepionek. Położna mówiła, że najlepiej szczepić na wszystkie obowiązkowe a na te płatne to konsultować z pediatrą bo to niby zależy od środowiska życia niemowlęcia, tzn. czy pójdzie do żłobka, przedszkola itp. Co do rtęci, to faktycznie jest jej troszkę w jednej szczepionce ale my jak byliśmy mali to mieliśmy wszystkie szczepienia z rtęcią i jakoś żyjemy. Podobno taką ilością nie ma się co przejmować. Rtęć też może być w niektórych rybach a jakoś nikt się tym nie przejmuje. Nie ma co się dać zwariować. A przez to, że nastało jakieś dziwne halo z tymi szczepieniami, to dużo ludzi nie szczepi dzieci i wracają choroby zakaźne, np. dawno nie było słychać o różyczce i odrze a podobno znowu panują. Wg mnie szczepić, szczepić i jeszcze raz szczepić.

Poza tym zrobiłam dziś duże zakupy: laktator z pojemnikami na mleko, butelka Avent, smoczek z zawieszką Avent, Niania Avent, szczotka do czyszczenia butelek i aerozol do noska z wodą morską i wszystko u jednego sprzedawcy, który ma super duży wybór. Polecam allegro.pl/listing/user/listing.php?order=qd&us_id=21702176

Dzwoniła też teściowa, że nie mogła się oprzeć i kupiła nam rożek, poduszkę i kołderkę do wózka i matę do zabawy dla małej. Ciekawa jestem jak to wszystko wygląda. Najbardziej interesuje mnie rożek bo ja mam zupełnie inny gust niż teściowa i boję się, że może mi się nie podobać - trzeba będzie zrobić dobrą minę do złej gry :)

11 lata 8 miesiąc temu #646728 przez Joanna89
Jestem tego samego zdania, same byłyśmy szczepione i nic się nikomu nie działo..ale teraz każda ma wybór, więc trzeba zadecydować.
Ja zmykam bo chcę jeszcze poćwiczyć i zrobić sobie peeling całego ciała :P
Rano niestety muszę wstać koło 7 :( no i znów zaczął padać deszcz...
miłej nocy mamcie:) Śpijcie dobrze :)

11 lata 8 miesiąc temu #646744 przez NataliaK
ja mimo wszystko też uważam, że trzeba szczepić na te obowiązkowe a o reszcie pomyślimy później

bea to ale zakupy dziś spore :D same konkrety wykosztowałaś się :)

11 lata 8 miesiąc temu #646800 przez karolinap
Ja też jestem jak najbardziej za szczepieniem dzieci.
Mieliśmy w poniedziałek takie wstępne spotkanie na Szkole Rodzenia i położna juz omawiając o czym bedzie mówić na poszczególnych spotkaniach zaznaczyła, ze lepiej odmówić sobie kilku gadżetów które nas kusza w sklepach bo są kolorowe i przyciągają uwagę, a za te pieniążki zakupić dodatkowa szczepionkę :)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #646830 przez bea2a
Tak to ostatnie takie drogie zakupy. Tak sobie pomyślałam, że to dobry moment. W czerwcu jeszcze drobiazgi i będę miała wszystko.

Kupiłam jeszcze dzisiaj taki fajny komplecik :)
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #646845 przez siwa342
niektórzy wymyślaja z tymi szczepieniami,kiedyś szczepili i jakoś żyjemy a teraz wydziwiają a potem się dziwią że tyle chorób,wiadomo że maja skutki uboczne nieraz ale to nie złapie każde dziecko,ja nawet dowiadowuje się o te dodatkowe-płatne i jeszcze się zastanowie czy nie szczepić na nie.

MAJA

11 lata 8 miesiąc temu #646857 przez kasiak
Ja pierdziele, normalnie się zaraz potnę! Od dwóch godzin próbuję dodać ogłoszenie o sprzedaży auta. Najpierw na laptopie strona nie chciała działać, więc robiłam na tablecie. Potem trzeba było zapłacić i się okazało, że nie ma nowej wersji jakiejś bankowej aplikacji bez której na tablecie nie idą płatności...na laptopie mogłam zapłacić ale się strona nie wczytywała. Na razie wyszło na to, że naprawiłam stronę na lapku, ale wyszło, że ktoś inteligentnie zablokował dostęp do konta internetowego :angry: nóż jasna cholera jak nie urok to sraczka!
A mężuś wyjeżdża na pięć dni, więc w razie czego sprzedażą musiałabym się ja zająć! A ja nie mam pojęcia jak się za to zabrać! Ja jestem od tych wszystkich formularzy i papierków, a nie od gadania o parametrach auta. To nie na moje nerwy...dobra idę dołączyć do męża, który po prostu poszedł sobie spać i zostawił mnie z tym samą...
Dobranoc

11 lata 8 miesiąc temu #646903 przez patrysia305
czesc macie już powiekszone / badz spuchniete stopy, ale mnie to wkurza - buty na mnie nie pasują ;/

11 lata 8 miesiąc temu #646942 przez emi87
hej kochane :*
u mnie dziś słoneczko i piknie ogólnie :) w planach mam posadzić róże i zrobić obiadek. chyba sie tez wybiore do rossmanna i do apteki bo ostatnie wyprawkowe rzeczy :)
ja ruchy licze tak poprostu - rano i wieczorem i żeby było minimum 10 (limit 2h - mojej zajmuje to max 10 minut hehe). a wczoraj tak wierzgała,że mąz sie smiał że konkretne przemeblowanie tam robi haha :D

kasiak wszystkie saleją, sprzątają, pucuja - do lipca to sie każdy kąt bedzie błyszczał hihi
ojeju jaka słodka piłeczka!!!!! ślicznie! :cheer:

Joanna śliczne zdjecie - i ta trawka mmmm :cheer: piękny brzuś :)

siwa my sie chcemy wybrac za tydzień na porodówke - obejrzeć (choc juz widziałam :P bo byłam przy porodzie) i wypytac co trzeba co nie zeby potem nie było :)

jesli chodzi o szczepienie zdaje sie na mojego lekarza dziecinnego - on jest specjalista :) ja nie bede udawać mądrzejszej od kogos kto zrobił studia medyczne i ma ze 20 lat do swiadczenia. jakbym nie zaszczepiła i cos by sie stało to doiero bym sobie pluła w brode. a ten lekarz jest taki ze np antybiotyk to ostateczność. wiec nie przepisuje wszystkiego co tylko na rynku mozliwe :)

dziubasek oj ciężko ci będzie te kilka dni bez tej twojej małej księżniczki :)

też widziałam te kosze w położnych :) okazalo sie ze moja koleżanka ma i mi pozyczy - na pierwsze 3 mieszki jak znalazł! :D ciesze sie ogromnie :)

bea kochana wazne ze teściowa sie tak angażuje :) nawet jak nie trafi w gust to miłe :)
no konkretne zakupki :) jakiiii boski ten komplecik :cheer: jak ja uwielbiam te stópeczki w spodenkach achhhhh

patrysia no jeszcze nie puchne (chyba) ale zgłos to lekarzowi na wizycie :) na te opuchniecia trzeba uwazac. połóz sie z nogami do góry i odpocznij :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka