- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Podobna sytuacja jak można maltretować noworodka widziałam takie filmiki choć nigdy do końca ich nie obejrzałam, bo nie da sie oglądać takich rzeczy taką sukę to bym zabiła gołymi rękami bez wyrzutów sumienia.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- magdalenagal
- Wylogowany
- gadatliwa
Ludzie są gorsi od zwierząt osobiście wole zwierzęta niż ludzi.
Dorka... łamiesz mi serce...
- bea2a
- Wylogowany
- budujemy zdania
Wczoraj miałam wizytę o 23:40. Jeszcze tak późno nie byłam nigdy u lekarza Jakaś ciężarna miała wypadek samochodowy i Pani prof. jechała do szpitala ją obejrzeć, czy wszystko ok. i dlatego było 2h opóźnienia. Na szczęście z ciężarną wszystko ok.
Co do mojej córeczki to waży 1293g, czyli ma prawidłowy przyrost masy. Podobno teraz to ok. 200g tygodniowo. Mam też wszystkie wymiary malutkiej. Mam też liczyć ruchy płodu. Jeśli ktoś chce to mogę przesłać taką kartkę do wpisywania ruchów płodu bo mam w pdf.
Ruchy należy liczyć 2 razy dziennie, najlepiej rano i wieczorem przez maksymalnie 3h. W tym czasie nie powinno być mniej niż 10 ruchów: kopniaków, pełzań, przesunięć, rozciągnięć.
Z moją cukrzycą ciążową też ok. Nie muszę już chodzić na konsultację bo dobrze sobie radzę z dietą. Cieszy mnie to niezmiernie bo ta dodatkowa wizyta w miesiącu kosztowała mnie 150 zł. A jeszcze mój gin 180 zł i sumka robi się spora. Jak liczyłam jeszcze witaminy - 50 zł/miesiąc i paski do glukometru 20 zł/miesiąc i kremy na rozstępy, to wychodzi na to, że ta nasza ciąża trochę kosztuje... No ale nie codziennie jest się w ciąży, więc damy radę
Dziewczyny pięknie wyglądacie - ciąża Wam ewidentnie służy i to nie ważne czy chłopiec, czy dziewczynka w brzuszku siedzi
Słoneczko dbaj o siebie a synusia trzymaj daleko od brzuszka.
Zaraz jadę na zakupy do Tesco. Może coś wyhaczę dla malutkiej.
- emi87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)
a moja malutką zobacze za tydzień achhhh nie moge sie doczekać
byłam po rolete, na miasto mam jakies 5-10 min, szłam chyba z 15 i tak sie zmęczyłam że szok no koniec świata, zaczynam być coraz mniej mobilna echhh ale kupiłam jeszcze po drodze 3 kwiatuchy na balkon a teraz grzesze z cola hihi
odsapne i biore sie za obiad...dzis pan żur
- Joanna89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
My po basenie piękne słoneczko na dworze!
Malutka też czuję tą pogodę bo robi wygibasy w brzuszku.
Zmykamy na zakupy bo w lodówce pustki, a strasznie mam ochotę na szparagi i bób
Macie racje ludzie sa gorsi...Oko za oko ,powinno byc, ale cóż... na szczęście są jeszcze ludzie którzy pokochają te biedne pisaki..
Miłego dnia !
- kaska1982
- Wylogowany
- rozmowna
- Mateuszek :* ur. 2 lipca 2013r.
Ja dziś po glukozie, nawet nie było talk źle chociaż mam teraz straszna zgage, ale po słodkim to normalne dlatego normalnie to unikam teraz słodyczy wyniki odbiorem w piątek przed wizyta, więc zobaczymy co tam się dzieje w tej mojej krwi
a teraz kwitne w kolejce do dentysty niestety przede mną same babcię i wątpię żeby którąś mnie przepuscila :> ale cóż wytrzymam
wieczorem odbieram ostatnia partie ciuszki i mam zamiar od jutra prac i pracować, choć zobaczymy jak będzie z pogoda, bo niby ma zacząć padać :| mam nadzieję, że przepowiednie się nie sprawdzą
wogóle dziś jakiś taki bardzo aktywny dzień, bo czekają mnie jeszcze zakupy paneli i innych potrzebnych do remontu materiałów, ale to na szczęście jak S wróci z pracy, bo obiecał że postara się być koło 16 a jak nie to dziś udusze drania i żaden sąd mnie nie skaże bo teraz to jedyne wyjście
Miłego dnia brzuchatki
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kurcze byłam tylko zawieźć L4, a spociłam się jak na pustyni też się tak pocicie teraz ?
W nocy tez nie ujadę bez uchylonego balkonu.
Ucieszyłam się, bo dali mi podwyżkę w pracy nic nie robie to jeszcze podwyżka
- Marta27
- Wylogowany
- pierwsze słowa
ja jutro jadę zawieść zwolnienie do firmy na dziś już mam dość wrażeń
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Ja lodówkę muszę opróżnić ponieważ ostatnio puszcza wodę więc wymieniamy na nową w czwartek ma przyjechać a stara musi być rozmrożona ponieważ tą stara zabierają
- magdalenagal
- Wylogowany
- gadatliwa
- agusiaa26
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
bea2a duża już ta twoja dzidzia, na priv wyślę ci maila to zarzucisz mi tą kartę ruchów bo też muszę zacząć je liczyć no i te skurcze :/
robię dziś tartę - ciekawe czy mi wyjdzie, ostatnio NIC, żadne ciasto mi nie wychodzi! nie wiem, sierota jestem czy co
- kasiak
- Wylogowany
- gadatliwa
- Sebek- mój mały Piszczuś Pan :-)
Dziś łazienka, wyszorowałam prysznic, kibelek itd., dziękuję Bogu, że nie mamy wanny bo bym z niej już nie wyszła
No i te nieszczęsne podłogi...wczoraj się poddał am bo plecy bolały, ale dzisiaj umyję w końcu i będzie pachniało
Marzą mi się drożdżówki z budyniem ale nie mam jelenia do wyrabiania ciasta z brzuchem ciężko i jak zagniatam ciasto to Sebkowi się nie podoba i potem mnie boli...skurcze i kopniaki żadna przyjemność. Chciałam kupić sobie robota, ale nie jakiegoś wypasionego z tysiącem funkcji...ale mąż powiedział, że nie bo kupię i nie będę uzywać a zjeść by bułeczkę by chciał
Jak nie to upiekę zebrę i też będzie mniam
Dobra, koniec przerwy ide pomodlić się do pralki co chwilę coś piorę, a w koszach jakoś nie ubywa
- Joanna89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
U nas też jest dziś pięknie
Uploaded with ImageShack.us
- bea2a
- Wylogowany
- budujemy zdania
agusiaa26 mała waży tyle ile powinna, nawet w dolnej średniej granicy, więc nie jest duża Wg daty miesiączki jestem w 29 tygodniu a wg wymiarów i wagi mała była na połowę 28 tygodnia, więc ok. A Twój synek ile waży?
kasiak zazdroszczę energii. Ja dzisiaj też mam dobry humor ale energii aż tyle co Ty to nie posiadam. Co chwilę piszesz o fajnych ciastach. Niezła z Ciebie cukierniczka
Miałam jechać na zakupy do Tesco ale mąż przez przypadek zabrał dokumenty od autka i nie mogłam jechać, więc poszłam na spacer do sklepu osiedlowego, żeby kupić chociaż coś na obiadek a Tesco odwiedzimy jak wróci
Joanna89 będziesz miała mnóstwo fajnych zdjęć z ciąży na pamiątkę. Aż zazdroszczę. Mój mąż pracuje do późna, więc nie ma mi kto takich ładnych zdjęć pstrykać
- Joanna89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Moja Ala ważyła na ostatnim USG 960 gram, a był to 26 tydzień , ja sugeruję się taką tabelką i jak na razie waga się sprawdza co do tygodni :)Troszkę było więcej bo jest 860, ale to 100gram, lekarz powiedział ,że rośnie idealnie, więc czym się przejmować
ciaza-i-porod.wieszjak.pl/kalendarz-ciaz...ygodniach-ciazy.html
- kasiak
- Wylogowany
- gadatliwa
- Sebek- mój mały Piszczuś Pan :-)
Bea ja po prostu lubię słodkości a przepisy nie zawsze wychodzą tak jak bym chciała, ale póki zjadliwe a ja nie mam +20 kg to będę się starała coś dobrego robić bo potem mój mały terrorysta będzie mi zajmował czas