BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 8 miesiąc temu #646380 przez dorkiszon
Joanna89 Ja cie nie moge znaleźć na FB

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #646390 przez Joanna89

11 lata 8 miesiąc temu #646405 przez magdalenagal
Wysłałam Ci zaproszenie Joanna :-)

11 lata 8 miesiąc temu #646407 przez dorkiszon
daj meila to cie zaprosze

11 lata 8 miesiąc temu #646408 przez magdalenagal
Albo znajdź mnie i zaproś (bo nie mam pewności) Magda Galbierz :-) lokalizacja Pszczyna :-)

11 lata 8 miesiąc temu #646417 przez Joanna89
Dzięki !
W telefonie na fb mogę wejść zawszę i łatwiej :)

11 lata 8 miesiąc temu #646484 przez karolinap
Witam.
No z moja kondycja też juz się robi nie za wesolo:)
Rano przed 8 byłam oddać krew do badan, później czekałam z mama aż siostra napisze maturę. Wyszła ze szkoły koło południa, później zakupki i do domku. Odwiedziła mnie kuzynka, ja caly czas na nogach w miedzy czasie robiłam spagetti, maz wrócił z pracy - zjedliśmy obiadek i właśnie... padlam!
Mój A. pojechał na trening a my z Pola na kanape :)

KasiaK Miałam dzis w planach takie sprzątanie jak Ty ale przesune to na jutro bo nie mam juz dzis siły na nic :|

Tak z innej beczki - mieszkając z rodzicami i siostra od kiedy bylam na zwolnieniu czyli kilka miesięcy juz robiłam obiady na 5 osób (my, rodzice i siostra) a teraz się przeprowadziliśmy się i nie moge wymierzyć jedzonka na 2 porcję. Albo robię za mało albo za dużo. Ciężko dojść do wprawy ;)

11 lata 8 miesiąc temu #646497 przez siwa342
Joanna89 fajna ta tabelka :)

kasiak no brzusio ładny już :)

Ja dzisiaj bylam oglądać porodówkę,myślałam że będzie większa i więcej łóżek a tam tylko 3 :ohmy: ,poprzeszkadzałam troszkę jednej pani która rodziła na szczęćie to chyba początek bo była dość spokojna.

Zrobiłam zakupy i teraz jestem padnieta,tylko trochę pochodziłam i już padam

Byłam na lumpach i jestem zawiedziona,myślałam że coś upoluje itd a tam ceny jak z kosmosu na allegro nowe taniej można kupić a dla dziecka to prawie nic. U nas chyba sobie lumpy odpuszcze i wybiorę się do większego miasta jak bede chciała pobuszować

MAJA

11 lata 8 miesiąc temu #646554 przez dorkiszon
Zastanawiam się , bo na innym forum tego szpitala co rodzę poruszyli temat szczepień noworodków i niektóre babki mówią, że nie będą szczepić tzn, odmówią szczepionek , które są robione w pierwszej dobie życia nie wiem co to sa za szczepionki dokładnie i nie wiem czemu niechcą szczepić,a wy co sądzicie o tym? Rzekomo w jakiejś tam szczepionce pisały, że jest rtęć i wogóle niechcą szczepić dlatego, że np. nic jeszcze o dziecku nie wiedzą czy ma alergie jakieś itp.

11 lata 8 miesiąc temu #646615 przez NataliaK
ja już też padam dziś :)wybraliśmy się jeszcze na spacer do galerii bo musiałam odebrać okulary o teraz nogi mi odmawiają posłuszeństwa ale to przez to, że dziś cały dzień na nogach. po drodze kupiliśmy lodu i dla mnie Karmi :) taka mnie ochota naszła na piffko bezalkoholowe zimniutkie :) tak więc wzięłam kąpiel i już się byczę w łóżeczku i sączę moje piffko :)

karolina też tak miałam jak zaczęłam gotować tylko dla 2 osób ciągle coś zostawało albo brakło :) trochę czasu minie zanim dojdziesz do wprawy hehe

dorkiszon co do szczepionek to temat rzeka, też słyszałam, że kobiety odmawiają szczepień. W szpitalu na pewno szczepią na WZW B i gruźlicę więc pewnie o te szczepionki chodzi z rtęcią nie wiem natomiast czy one czasem nie są obowiązkowe? muszę poczytać

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #646625 przez Joanna89
A ja zajadam kaszke manne:P
Co do szczepień, chyba zależy od szpitala, u Nas jest to tak
Każdemu urodzonemu w naszym szpitalu dziecku wykonujemy nieodpłatnie następujące badania:

Przesiewowe badanie słuchu.
Testy metaboliczne w kierunku fenyloketonurii, niedoczynności tarczycy, mukowiscydozy.
USG głowy i brzucha (w przypadku wskazań medycznych).

teraz wprowadzili do Nas nową metodę walki z bólem
***TENS (Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation), czyli przezskórna stymulacja nerwów, jest metodą wykorzystywaną przez elektrostymulatory wysyłające impulsy elektryczne o niskiej amplitudzie z elektrod przez skórę do nerwów obwodowych.

Elektrostymulacja TENS jest sprawdzoną klinicznie, nieinwazyjną, niefarmalogiczną i skuteczną terapią przeciwbólową. Działa również rozluźniająco i masująco. Główne zalety TENS to wysoka skuteczność, brak działań ubocznych (po wykluczeniu przeciwwskazań) i brak interakcji z lekami.

któraś o tym słyszała?

Szczepienie jest przeciw żółtaczce i wirusowemu zapaleniu wątroby.

11 lata 8 miesiąc temu #646626 przez dziubasek
CZesc mamuski :laugh:
Wyobrazcie sobie ze u mnie w deszczowej krainie bylo dzisiaj 20 stopni i slonko :laugh:
Caly dzien spedzilam z Miss na dworze, dopiero wrocilam do domu... padnieta ale szczesliwa(jeju jak ja tesknie za slonecznym latem, chocby takim jak w pl)
Mialam dzisiaj mega koszmar snilo mi sie ze musze lezec w szpitalu do konca ciazy(mam nadzieje ze jutro okaze ze wszystko dobrze i ze mna i z niunka bo czuje sie bosko :) ), ale w snie beczalam za moja Miss, ja to sie nie boje tak porodu i tych wszystkich boli jak tego ze bede musiala sie rozstac z moja Miss na pare dni :(
A co do szczepionek to ja Miss szczepilam na wszystko co tylko proponawali(tylko ze wczesniej konsultowalam to z lekarzem z pl)

11 lata 8 miesiąc temu #646632 przez NataliaK
ja pierdziu faktycznie z tymi szczepionkami różnie bywa. Z tego co na szybko wyszukałam to można odmówić ale zostaje o tym poinformowany sanepid, który może nałożyć na Ciebie karę grzywny za nie szczepienie. Myślę, że watro dowiedzieć się więcej na ten temat

www.twojewiadomosci.com.pl/content/%C5%9...4%99t-farmaceutyczny

dziecisawazne.pl/nieszczepienie-dzieci/

11 lata 8 miesiąc temu #646636 przez dziubasek
Joanna u mnie tez stosuja ten TENS, tylko ja nie mialam az takich bolesnych skurczy(albo mam wysoki prog wytrzymalosci)i nie chcialam sprobowac... kolezanka probowala i mowila ze skurcze byly slabsze... zapytam jutro w szpitalu o za i przeciw...

11 lata 8 miesiąc temu #646637 przez Joanna89
Ja zaszczepię normalnie tak jak każdą w szpitalu.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka