BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #648499 przez emi87
no to w sumie jak szczelnie zawiniesz w worek to spokojnie :) potem tylko sobie poprasujesz (w zasadzie teraz też może, ładnie poskładać, włożyć w woreczek i włala ) :)
ja sie ciesze ze juz wszystko prawie mam ogarniete bo na prawde te upały dobrze na mnie nie działaja.... najchetniej bym cały dzień spedziła w łózku... nogi mnie bola jak po schodach chodze - sypie sie cos :D

bea slicznie!! jestem dalej pod wrażeniem twojego brzusia :) urodziś i odrazu laska będziesz :D zanim ja sie wylaszcze po porodzie to łuhuhuhu hehe

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #648501 przez dorkiszon
Śpie od 22 do 9-10 rano i kurde spanie mnie bierze ide sie położyć oglądne na lapku przepis na zycie o ile nie zasne :D chyba, że jakis spadek ciśnienia jest.

11 lata 8 miesiąc temu #648504 przez bea2a
Mój monsz twierdzi, że mam coraz większy brzuch, a mówi to tak jakbym wyglądała jak słonica....hehe... w rzeczywistości wydaje mi się, że mam większy a jak zrobię zdjęcie to jakiś mniejszy :) W Poznaniu właśnie burza!!!

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #648511 przez Nikaa
Potwierdzam w Poznaniu burza
my po badaniach USG - wszystko ok - jakiś mały zastój w prawej nereczce ale to się zdarza u chłopców i często samo zanika - tyle, żeby spokojnie kontrolować po porodzie mały jest duży waży 2000 g :)- kawał chłopa :)jąderka widać :) serduszko i inne narządy w porządku
latte GRATULUJE :)
ja mam proszek Jelp - zobaczymy jak się sprawdzi

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 8 miesiąc temu #648515 przez Patrizia
bea2a śliczny brzusio taki maly sie wydaje w porownaniu do mojego :P

nikaa to super zdrowy chlopak rosnie :) ja sie jutro dowiem ile wazy ten moj klocek ;)

a oto my dzisiaj :) ja niestety w pasie juz mam 109cm :ohmy:

Ksawerek(*)

11 lata 8 miesiąc temu #648523 przez karolinap
Takich wiadomości to się dzis nie spodziewałam! :D
Latte- GRATULACJE!

Rzeczywiście, taka wiadomość przeraza ze to juz tuż tuż :)
Ja właśnie wróciłam z miasta, zrobiłam kilka ładnych km - teraz po kradzieży samochodu kondycja mi się poprawi - jakiś plus z tego wszystkiego, bo wszędzie trzeba pieszo :)
Wczoraj Maz zrobił zupkę wiec zjem te pyszności i lece znów na miasto do szpitala na Szkole Rodzenia na 19:00:)
Po takich spacerkach bede spać jak suseł :)

Spotkałam się na mieście z kuzynka i doszłam do wniosku, ze chyba zacznę od pampersów Dada - jak będą służyć Polciowej pupce to przy nich zostaniemy. Kuzynka mówiła, ze te z Rossmanna opłaca się na początku kupować ale później od rozmiaru 3 to cenowo wychodzi tak samo jak za Pampersa.
A i wspomniała, ze firma Ziaja, tzn. dla dzieci to Ziajka wprowadziła na rynek coś na podobe Oilatum tylko ze butla 500ml kosztuje ok. 20zl a nie ok. 50zl jak Oilatum ale ze jak dostają dostawę w aptece to bardzo szybko schodzą i ciężko dostać.

Jejku, jeszcze raz gratulacje dla Naszej PIERWSZEJ lipcoweczki-majoweczki! Wiadomo, trochę jej zazdroszczę ze ma juz maleństwo przy sobie :) ale u mnie daleko w polu z przygotowaniami wiec niech Pola jeszcze trochę poczeka :)

11 lata 8 miesiąc temu #648525 przez kasiak
Śliczne brzusie macie :blink:

Upiekłam sobie murzynka :cheer: naszło mnie na słodkie :) polewa czekoladowa i kawałki czekolady w środku :laugh: mniamniuśne. A na obiad były domowe kebaby. Jedna z naszych ulubionych potraw :laugh: ale się ożarłam! :P
Pogoda brzydka, mąż jutro rano wyjeżdża...odwożę go na lotnisko...będzie ryk jutro, ale dzisiaj jeszcze jest w domu :)

11 lata 8 miesiąc temu #648528 przez magdalenagal
kasiak napisał:

Upiekłam sobie murzynka :cheer: naszło mnie na słodkie :) polewa czekoladowa i kawałki czekolady w środku :laugh: mniamniuśne. A na obiad były domowe kebaby.

Chcesz nas zabić??? Ciasto, kebab co jeszcze... Ide se zrobić coś jeść... to nie fair.
Ja mam siłę tylko na chleb z pasztetową... :P :kiss:

11 lata 8 miesiąc temu #648573 przez siwa342
Patrizia ja tez mam 109 w pasie

Mierzyłam dzisiaj sukienki bo jedziemy na komunie a jestem chrzestna i wypada wyglądac jakoś i jestem załamana bo nir dosć ze w polowe nie weszłam(w biuscie juz zastuj) no ale mierzyłam normalne tylko 2 rozmiary większe, to w końcu widziałam się cała w lustrze(po remoncie zlikwidowałam toaletke na rzecz łóżeczka i mam tylko lustro wysoko w szafce),masakra cellulit jak nie powiem co,od weekendu bańka chińska w ruch !!!

Wbiłam się w jedną sukienkę,mam nadzieje że Maja nie będzie szaleć i że ten jeszcze ponad tydzień nie da mamie za dużo utyć bo chce jeszcze w nią wejść :) dobrze że ma trochę luzu na brzuszku

MAJA

11 lata 8 miesiąc temu #648578 przez NataliaK
O ja cie tejjj :) rónież dołączam GRATULACJE! Też się takiej wiadomości nie spodziewałam. Chyba musze ogarnąć temat torby do szpitala tak w razie co.

Nikka duży Twój synek już :) Ciekawe ile mój waży dowiem się za tydzień :)

bea wyglądasz ślicznie i brzunio w końcu widać :) super!

11 lata 8 miesiąc temu #648603 przez dorkiszon
Ja obejrzałam 3 odcinki "przepisu na życie" i w końcu nie zasnełam. Potem miałam napad na kanapki z dżemem truskawkowym, bo ostatanio muszę mięc w lodówce takowy.
Wiecie co cały dzień dziś , albo się wierci, albo kopie nad aktywny jest mój dzidziuś nie wiem czy się martwić czy cieszyć, ale serio ja nie wiem czy on dziś może 30 min spał.
Nie rusza się źle, rusza się zbyt wiele też źle. No, ale nie nakręcam sie negatywnie, ale jak to przyszła mama wiecznie się martwie :D o moje dziecko.

11 lata 8 miesiąc temu #648637 przez dziubasek
Dorkiszon ty sie przyzwyczajaj do martwienia ;) jak sie urodzi bedzie jeszcze gorzej, robi duzo kupek zle, nie robi tez zle itp :P ale damy rade chociaz ja do tej pory jestem mega panikara jesli chodzi o Miss ;)

11 lata 8 miesiąc temu #648643 przez dorkiszon
dziubasek myślę, że nie panikara tylko odpowiedzialna jesteś i dlatego sie przejmujesz, a są matki co mają wyrąbane i olewke. Dzieci chodza brudne, posikane itp. Więc lepiej byc juz panikarzem tak sądzę :D
Wiem dziecko = zmartwienie do końca życia.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #648654 przez Lacrijka
My juz po wizycie. Dziewczynki maja sie dobrze. Serduńka trzaskają. Głowkami już są obrócne w dół..czyżby chciały wyjsc ?? :ohmy:

Ważą 1600 i 1700gr więc do maluszków nie należą hihi Male giganty. Mam uważac na siebie i jeszcze minimum miesiąc je tam trzymac :) :) :) Piękne sąąąąąą !! :)

11 lata 8 miesiąc temu #648665 przez Joanna89
Lacrijka to super wiadomość !
Gratluję świeżo upieczonej mamci !
Ja dopiero wróciłam, rano byliśmy na lotnisku,odwieść ciotkę, potem zakupy, grill i spacer z psem :)
pogoda dopisuje samopoczucie też:)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka