- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- !sylwia!
- Wylogowany
- pierwsze słowa
a co do tej katowickiej akcji to obstawiam że koleś miał niezłe znajomości bo żeby uzyskać kontrakt z 300 placówkami trzeba mieć dobre plecy i być z polecenia, czyli potwierdza się teoria że teraz liczą się znajomości i wielki dar wchodzenia ludziom w tyłki. a takim to i kontrole nie straszne bo jak zawsze przymkną oko.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- NataliaK
- Wylogowany
- rozmowna
Mnie dziś pogoda przygnębia...nie mogłam się z łóżka wygrzebać, w końcu się wykulałam wstawiłam ostatnie pranie dla małego i wyprasowałam co wyschło. Nie mam dziś energii zupełnie...mąż jedzie na mecz wieczorem a koleżanki wyciągają mnie na zakupy i do kina ale jak na razie o mi się nie chce :/ ale marudna dziś jestem
Też zamierzam się wybrać do biedronki wcześnie rano myślałam o pieluchach bo mam tylko 5 i o okryciu kąpielowym. Chciałam dzis wejsc do apteki zapytać o ten płyn z Zaja ale była mega kolejka...zobacze przy okazji
Dziś koleżanka mi wysłała odnośnie szczepionek www.twojewiadomosci.com.pl/content/%C5%9...4%99t-farmaceutyczny
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- karolinap
- Wylogowany
- gadatliwa
I jak wróciłam koło 9 do domku tak leze na kanapie i przekrecam się z boku na bok.
Maz pojechał o 1 w nocy z kolegami z pracy na dorsze, o 7 wypłynęli w morze wiec caly dzień pewnie tak spędzę na tej kanapie dopóki nie wróci
Magdalenagal Glowa do góry, wiadomo każdej przychodzą takie myśli, choć mi od kilku dni idą w druga stronę - nie moge się juz doczekać tego lipca wczoraj kuzynka szła do lekarza a ja miałam pilnować w wózku 4miesiecznego babelka i tak jej zazdroscilam ze juz ma go przy sobie a ja jeszcze muszę czekac 2 miesiące
NataliaK Skoro ma być to babski wieczor i jeśli jednak wybierzesz się do kina, to podejrzewam ze moze być to film "Oszukane". Jeśli trafiłam to daj znać czy warto iść go obejrzeć
- bea2a
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Patrizia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
slnko tak grzeje ze uciekam na spacer
- askan2
- Wylogowany
- budujemy zdania
- rzeczywistość... wczoraj była nierealnym marzeniem
- Joanna89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- siwa342
- Wylogowany
- rozmowna
Patrizia kurcze ale fajnie juz taki duży,zazdroszczę wam takich dużych bobasków ja jakoś cały czas mam stracha bo juz raz w szpitalu wylądowałam i czym większa dzidzia tym lepiej
dzisiaj wybrałam się na targ na szczęście mama przyjechała (mieszkamu 25km od siebie) i zamiast pochodzić i się cieszyć to miałam tylko 20 minut spokoju i robiło mi sie słabo,co 2 stoiska ciemność przed oczami,dałam za wygraną i usiadłam w barze a mama polatała i zrobiła se zakupy,ja zdążyłam kupic sobie jedną sukienke(dostałam rabat 5zł dla ciężarnej hahah)i bodziaki na prezent z fajnym napisem a mężowi koszulke,może za tydzień spróbuje bo takie fajne rzeczy były a ja ledwo na oczy widziałam
- siwa342
- Wylogowany
- rozmowna
- Joanna89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wypiłam koktajl truskawkowy, chyba będzie burza... jakaś senna jestem więc trzeba wyjść na spacer za jakiś czas.
- Joanna89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- siwa342
- Wylogowany
- rozmowna
No to w sumie taka sama cena na allegro jesta ja tez chce z tym białym stelażem i beż,najpóźniej w czerwcu sie zdecyduje czy graco symbio czy Quinny i kupujemy
- karolinap
- Wylogowany
- gadatliwa
Napisałam notke na mojego ciazowego bloga o wczorajszej wizycie w Szkole Rodzenia, wiec tak pomyslalam ze ją skopiuje i wkleje tu, moze ktorejs z Was sie cos przyda z tego co napisalam i zapamietalam
Dziś byłam na pierwszym spotkaniu Szkoły Rodzenia, na które zabrałam Beatę jako osobę towarzyszącą
Dowiedziałysmy się kupna jakich gadżetów Panie położne odradzają? Co zabrać ze sobą do szpitala? I dlaczego tak ważna jest osoba towarzysząca przy porodzie? To tematy pierwszych zajęć.
Tak więc nie radzą kupować:
- baldachimu nad łóżeczko, który może i pięknie wygląda ale naprawde jest tylko siedliskiem kurzu
- czapeczek wiązanych pod szyjką maluszka, bo to niewygodne dla niego
- gąbeczek, które są produkowane do wanienek, bo chłoną tylko wodę a maleństwo się po nich ślizga
- ochraniaczy wokół łóżeczka, bo dzidzia może przystwić nosek i nie załapać powietrza by oddychać (łagodnie tłumacząc)
Do szpitala należy zabrać:
- dokumentację zebraną w czasie ciąży (ja niestety po kradzieży będę musiała udać się do labolatorium po odpisy moich wyników), dowód osobisty i zaświadczenie o ubezpieczeniu (które znowu zaczęło być wymagane)
- 3 koszule (w tym jedna do porodu - taka żeby nie było jej żal wyrzucić)
- chusteczki nawilżone dla dziecka
- poduszka-jasiek, nie świeżo wyprana i pachnąca płynem do płukania, tylko taka "nasza" by pachniała Nami, żeby dziecko też czuło Nasz zapach mając blisko siebie tego jaśka
- kanapkę (jeśli zdążymy zrobić) lub coś do przegryzienia by mieć co zjeść po porodzie bo nie wiadomo o której godzinie urodzimy a kuchnia szpitalna, np. w nocy nie pracuje
- woda niegazowana
- ciemne ręczniki
- przybory kosmetyczne, szlafrok, klapki
- ciuszki dla dziecka na dzień wyjścia ze szpitala, czapeczkę i coś do okrycia w drodze do samochodu
- i przygotować już najlepiej do torby coś dla siebie na wyjście ze szpitala by później tata nie miał problemu co zabrać i w czym czułybysmy się dobrze
A wszystko spakować w JEDNĄ dużą torbę.
A osoba towarzysząca przy porodzie (czyli mam nadzieję, że to będzie mój Andrzejek):
- ma masować plecy
- podać wodę
- trzymać za rękę
- być podporą podczas spacerów korytarzem czy kapieli pod prysznicem
- przypominać o oddychaniu
- wspierać
Jest Nam podczas porodu bardzo potrzebna już samą swoją obecnością
To chyba tyle co udało mi sie zapamiętać z pierwszego spotkania
A tu zdjęcie w drodze do domku:)
- Joanna89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Gondola starszyła przez 6 miesięcy, ale jej chłopiec jest duży.
Cena jest uzależniona od fotelika,koloru itp. najlepiej do nich jechać i pogadać.Mają tam mnóstwo wózków.