BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 8 miesiąc temu #649501 przez patrysia305
askan możesz napisać mi jak się nazywają te tabletki które zażywasz ? wcześniej owszem miałam skoki ale tylko przed wizyta, w domu ciśnienie w normie, teraz od dwóch dni mam wyższe, na szczęście białka w moczu nie ma ale oczywiście na wizycie powiem o tym

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #649509 przez dorkiszon
Ja wróciłam z chińskiego marketu takiego naprawde dużego i bez kitu wszystko tam mają polowałam na spodnie dresowe rybaczki to tam mieli ich tyle, że wybrać nie mogłam i w końcu wybrałąm takie za 16,90 koszule do porodu na ramiaczkach za 15 zł no sukienek, tunik, spódnic, długie, krótkie, dzinsy, kurtki, bluzy jakie zajebiste szał normalnie, ale ledwo żyję to sikac mi się chciało to pić. Także obłowiłam sie nieźle dzisiaj.

11 lata 8 miesiąc temu #649515 przez askan2
patrysia305 ja biorę dopegyt i betaloc zok, ten pierwszy przepisał mi gin a ten drugi lek profesor kardiolog już po konsultacji w szpitalu (bo powiedział że za nerwowo mi serce bije)
bardzo się denerwowałam jak miałam zacząć brać te leki ale w szpitalu bardzo fajnie mi lekarze to wytłumaczyli: my myślimy przedewszystkim o zdrowiu pani dziecka, nie ma opcji abyśmy przepisali coś co zaszkodzi, więc wtedy się uspokoiłam...

11 lata 8 miesiąc temu #649519 przez Joanna89
dorkiszon ja raz kupiłam w Chińskim boxerkę, a na 2 dzień miałam odparzoną skórę bo byłam syntetyczna... więcej moja noga tam nie postanie:P

11 lata 7 miesiąc temu #649528 przez dorkiszon
Joanna89 no tak zależy co kupujesz ja nie kupuje sztucznych z reszta akurat rybaczki mam made in italy :D , a bluzki są przerożne i te gorsze jakościowo i takie co są nieraz w najlepszych sklepach, a koszule nocne 100% bawełna i za 15 zł nigdzie nie kupie tańszych.
Bluze kupiłam taką biała no zajebista i materiał naprawde dobry przewaga bawełny ze streczem za 27 zł no to proszę cię co za pieniądze i nigdzie takich fajnych bluz nie widziałam, a ja naprawde tandety nie lubie kupować i jakiś takich wieśniackich tez nie lubię :P

11 lata 7 miesiąc temu #649534 przez Qltoorka
Podrzućcie mi, proszę, jaki olejek migdałowy kupowałyście na allegro....

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #649538 przez dorkiszon

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #649551 przez patrysia305
zazdroszczę ze macie chiński, w okolicy, dokładnie jak piszesz Dorkiszon ważne jest co kupujesz z jakiego materiału ,jak kupi się ze sztucznych to szału nie ma co oczekiwać, zresztą ciuchy z sieciówek są made in china - nie ma się co oszukiwać cały świat jest tym zalany, a bynajmniej można zaoszczędzić :)

Wy ten olejek stosujecie na brzuszek?

11 lata 7 miesiąc temu #649559 przez dorkiszon
patrysia305 no właśnie, wszędzie maja z chin rzeczy ja tam jestem zadowolona przynajmniej mają mega wybór.
Ja stosuję na brzuch olejek jest naprawde super poleciła mi , go juz dawno Jamajka i nie kłamała jest rewelacyjny. Przestał mnie swędzieć brzuch wysypka zniknęła i mam błyszczącą skórę jakbym miała brzuch wypastowany jest nawilżony, ale nie tłusty.

11 lata 7 miesiąc temu #649565 przez patrysia305
to jutro go kupuję bo właśnie moja kumpela go dostała w drogerii :)

11 lata 7 miesiąc temu #649572 przez dorkiszon
Chyba mnie szlak trafi wszędzie na meblach, stole i gdzie tylko jest dostęp mam pyłek zółty z mleczy z pola.

11 lata 7 miesiąc temu #649601 przez kasiak
Dobry dzień. Rano odwiozłam męża na samolot. Obyło się bez płaczu, w sumie całkiem dobrze to przyjęłam, zwykle dobijam się już kilka dni przed rozłąką...w środę będzie już w domu, więc może to dlatego.

Pogoda brzydka, a zapowiadało się fajnie, bo do południa było ciepło i słonko świeciło, a teraz pada deszczysko i prognoza na dwa tyg pokazuje cały czas deszcz :dry: kupił am więcej kwiatków do posadzenia ale nie wiem kiedy to zrobię. Nie będę się w błocie bawić ;)

Sebek się dzisiaj śmiesznie rozłożył. Dosłownie mogłam mu kosteczki policzyć. Czuć było dobrze gdzie rączka czy nóżka była, i znowu atakował mi pępek. Wyglądało jakby chciał tamtędy wyjść :P czuć, że ma mało miejsca, ale jemu to chyba nie przeszkadza bo wierzga co chwilę :laugh: mój dziubdziuś malutki :cheer:
A widziałyście reklamę pieluszek Dada? Takie małe słodkie pimpuszki pokazują :blush:

11 lata 7 miesiąc temu #649609 przez dorkiszon
Ja nie widziałam tej reklamy.
Mój też tak kopie non stop nawet juz w nocy nie śpi moja mama dziś stwierdziła "widać, że to będzie takie niespokojne dziecko" hahahah oby nie miała racji.

11 lata 7 miesiąc temu #649639 przez moonia154
Heeej :) Wczoraj odwiezliśmy "wadliwe" łóżeczko do sklepu i dostaliśmy takie jak nam się podobało :) Właśnie uświadomiłam sobie, że niedługo poród. Niby wiem to od początku, ale dziś mój mąż złożył owe łóżeczko (trochę się namęczył, ale był bardzo podjarany) i tak zaczęłam przyglądać temu wszystkiemu... Jestem osobą raczej niewysoką i musiałam sprawdzić czy dosięgnę dzidziusia :silly: Póżniej wpadła bratowa męża ze swoim szkrabem i go tam włożyła. Wyobraznia mi podziałała, zrozumiałam, że teraz to już lada moment urodzę, a torba do szpitala wciąż pusta... :huh: Jak jeszcze wczoraj pisałyście o Latte, to wpadłam w lekki popłoch. No cóż... bardzo lubię oglądać dziecinne ubranka i inne gadżety, ale zawsze tylko teoretycznie. A tu trzeba się zorganizować, kupować... Normalnie jazda bez trzymanki! A najgorsze jest to, że znowu mi się przeziębiło i mam tak straszny katar, że nic nie czuję :angry: A lekarz jak to lekarz- nie ma gorączki, więc nie ma się czym przejmować... :dry: Problem w tym, że ja spać w nocy nie mogę- budzę się głównie ok. 00.30 i tak się męczę do jakiejś 4.00 :ohmy:

11 lata 7 miesiąc temu #649670 przez dorkiszon
Ja sobie wczoraj wyciągnęłam torbę do szpitala i juz jest przygotowana i narazie tam mam wsadzony szlafrok i ubranka dla dziecka także już powolutku cos tam będę uzupełniać, ale nie wszystko naraz ważne, że już zaczęłam :D
Pogoda się rypie ma lać na śląsku cały weekend także auto sobie umyłam i odkurzyłam :D, ale chyba w śnie i grila też mieliśmy robić to sobie zrobiliśmy.
Dziś moja teściowa mnie też nawiedziła i dała mi radę :D , że na moim miejscu to by tyle nie chodziła, bo może mi się coś stać hahahah najlepiej jakbym całą ciąże leżała chyba jej zdaniem, ale te stare baby są głupie niektóre masakra. Powiedziałam jej, że lekarz kazał mi dużo spacerować :) i chodzę codziennie na dwu godzinny spacer :P tylko dziś byłam na troche dłuższym hahah

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka