- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- Joanna89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Od 30 tygodnia ilość płynu owodniowego w macicy nie zwiększa się już, a dziecko robi się coraz większe. W efekcie może nieznacznie zmniejszać się jego ruchliwość płodu, a ruchy nóg i rąk robią się coraz bardziej wyraźne na skórze brzucha. Możesz spróbować rozpoznać, jaką częścią ciała dziecko aktualnie „wystaje” z brzucha. Duża płaska powierzchnia oznacza prawdopodobnie plecy, mniejsza okrągła to głowa lub pupa, natomiast drobne, twarde i ruchliwe wybrzuszenia to nogi lub ręce...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- askan2
- Wylogowany
- budujemy zdania
- rzeczywistość... wczoraj była nierealnym marzeniem
- Marta27
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Jakiś czas temu jedna z was wstawiła link do pościeli w sówki gdzieś go przepiłam czy mogłabym poprosić o przypomnienie
- Patrizia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
- kaska1982
- Wylogowany
- rozmowna
- Mateuszek :* ur. 2 lipca 2013r.
Mnie Mały najbardziej kopie jak gdzies jestem, np u lekarza, albo juz po południu, jak sie troche rozciagne na kanapie albo w nocy, kiedy powinnismy spac, lub nad ranem, kiedy ja na dobre zasne - taki mały urwis z niego rośnie
Co do materaca do łózeczka, to od wczoraj mam problem... bo juz jakis czas temu kupilismy łózeczko i materac i tak sobie stoi u rodziców w oczekiwaniu na przywiezienie i skrecenie : ale bratowa stwierdzila ostatnio ze niby mam za miekki materac i powinnam szukac innego sama teraz nie wiem co robic... szukac inny czy olac jej slowa?
- Lacrijka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Otrzymane podziękowania: 10
- kaska1982
- Wylogowany
- rozmowna
- Mateuszek :* ur. 2 lipca 2013r.
- Lacrijka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- karolinap
- Wylogowany
- gadatliwa
Lacrjka Tak wczoraj o Tobie pomyślałam,bo kupowałam jabłka w Intermarche i były po 1,99/kg wiec taniutko ale Ty to chyba zielone zjadasz kilogramami a nie te zwykle, no nie?
- emi87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)
wreszcie chłodniejszy dzien - odżyłam!!
tez w poniedziałek rano okupuje biedrone - ja sie napaliłam na bodziaki bo sliczne sa i zobaczymy czy cos jeszcze bo ja ogólnie wsio juz mam
lece do pracy pare godzinek i weekend nareszcie
nie słyszałam o tej utylizacji alez ludzie to maja pomysły....
magdalena nie tylko ty sie boisz nowej roli ja tez zaczynam sie tym troche stresowac - dziecko wypragnione,wymarzone i wystarane a i tak ak przychodzi co do czego to człowieka strach oblatuje czy podoła ale jak sobie tłumacze tak - wszystkie daja rade to i my damy!
Patrizia no to kawał chłopa!
siwa moze od tego goraca takie złe samopoczucie??
karolinap ciąża zdecydowanie ci słuzy ślicznie sie prezentujesz
alez te wasze szkraby to wiecioszki moja też ciagle sie rusza ale jest raczej delikatna hehe mała dama jak wczesniej była głowka do góry to mi po szyjce kopała i takie uczucie jakby mnie ktos tam pradem strzelał hehe
tak jak askan mam łozysko z przodu ale czuje ciagle jak mnie smyra, pokopuje i jak sie wypina ta moja dupina
Marta ja tez gryka-pianka-kokos
- Lacrijka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jeżeli lóżeczko ma 120x60 to powinienie materacyk pasowac. A powiedzcie, taki materacyk to trzeba jakoś wyprac do łóżeczka czy nie.. wystarczy przewietrzyc, wytrzepac i ubrac ?? Hmmm Ja im blizej porodo tym mam głupsze wymysły :/
- agusiaa26
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Karolina dobre pytanie, wymierz sobie w lozeczku ile masz miejsca na materac, ja mam i łóżko i materac z allegro ale materac nie do konca dotyka końcowych ram lozeczka, moze to się zmieni jak dzidzia będzie na nim leżeć za jakis czas.
Lacra no wlasnie sama nie wiem, u nas materac leży juz w lozeczku ale ciągle ofoliowany żeby sie nie zakurzyl:/
Mój maluszek też sie strasznie wierci i z latwoscia czuje jego kosteczki
- moonia154
- Wylogowany
- budujemy zdania
Tak patrzę na to łóżeczko i doczekać się nie mogę śpiącego tam dzidziusia W nocu śniło mi się, że rodziłam "na siłę", tzn. nie miałam ani skurczy, ani żadnych objawów nadchodzącego porodu, a bardzo śpieszyło mi się do szpitala, bo to "już czas", choć jeszcze termin nie ten Na szczęście się obudziłam i poczułam, że mój Bąbel nadal jest na swoim miejscu Cały czas przypomina mi o swoim istnieniu, głównie w porze "karmienia" i wieczorem, jak leżę sobie spokojnie. Już mi weszło w nawyk mówienie do niego, jakby był już ze mną, a jak głaszczę wypustkę powstałą przez niego, to zmienia pozycję Na usg był ustawiony miedniczkowo i trochę się bałam, bo nastawiłam się na poród siłami natury, ale lekarz powiedział, że jeszcze nie raz zmieni pozycję
- NataliaK
- Wylogowany
- rozmowna
Wczoraj mi się nastrój poprawił pomimo pogody po spotkaniu z przyjaciółkami. Byłyśmy na zakupach małych i na późnym seansie w kinie bo wcześniej było mnustwo osób i kiepskie miejsca więc do domku wróciłam o 1 w nocy bo jeszcze odwiozłam dziewczyny poza miasto do domku. Mąż nie był zadowolony, że sama tak późno wracałam ale jak już nabrałam energii to chciałam ją wykorzystać choć przez to dziś poleżałam długo w łóżku bo brzuch mnie pobolewał...chyba już powoli koniec z takim intensywnym chodzeniem to tu to tam...w nocy mały ładnie śpi ale nad ranem dał mi takie akrobacje, że też mnie bolało - i to nie pierwszy raz także Joanna nie martw się to normalne
karolina miałaś rację byłyśmy na filmie "Oszukane" ale szału ni ma ;p spodziewałam się czegoś ciekawszego. Sama historia fajna ale film jak dla mnie naciągany, równie dobrze można by go zrobić w pół godziny i też wszystko było by wiadomo...
Mąż dziś na szkoleniu cały dzień a ja zaraz wsiadam w autko i jadę do mamy, będzie siostra z dziećmi bo mała już wyszła ze szpitala więc pogrilujemy i spędzimy dzień rodzinnie
Miłego dnia
- karolinap
- Wylogowany
- gadatliwa
No na arbuza też juz wczoraj patrzyłam
Wogole widać juz szal na owoce się zaczął no i ceny spadają
NataliaK Tak myślałam, ze moze być trochę przereklamowany, no ale to takie babskie kino wiec moze się wybiorę niedlugo
Co do ruchów, to Pola też kręci się najbardziej w aucie - nie wiem czy tak bardzo to lubi czy w odwrotna stronę no i jej pora na figle to 23:00