BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 8 miesiąc temu #648947 przez karolinap
Carmelove Gdyby nie kradzież samochodu pierwszego dnia przeprowadzki to byłoby super ;) ale i tak jest fajnie :) Wiadomo czasami trochę tęskni jak sama siedzę w domku ale na pewno poczuliśmy ulgę prywatności. Niby nikt Nam w drogę nie wchodził u rodziców ale zawsze na swoim to inaczej :) Umyjesz naczynia albo nie, posprzatasz albo nie, możesz wyjść z wanny i balsamowac się na golasa nie martwiąc się oto ze ktoś może zapuka do pokoju :P
Podsumowując - bardzo ciesze się z tej przeprowadzki :) to byla dobra decyzja :)
Jeszcze mam taki plus ze w mieście do którego się przeprowadziłam pracuje moja mama wiec prawie codziennie będąc na zakupach do niej zaglądam, pogadamy wiec nie zdążymy zatesknic :) Tata zadzwoni czasem wieczorem a relacje co u nas zdaje mu mama która jest na bieżąco :)
To chyba tyle.
No tak, to juz maj wiec coraz mniej czasu macie na przeprowadzkę ;) ale na pewno w trójkę będziecie juz na swoim :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #648956 przez emi87
Hej :*
ja dzis pracowicie - na 12sta do pracki i do wieczora... jakos damy rade, to ostatnie takie dłuższe posiedzenie...potem juz tylko po 3-4h i od czerwca urlop :huh: dziwnie jakos tak :P ale juz mi sie chce...

Lacrusia no to kawał dziewuszek z nich :) to w zasadzie został ci miesiąc, półtora? juz cos wiadomo o terminie? odpoczywaj teraz duzo :* ależ cie podwójne szczęscie czeka :cheer:

sylwia cos slyszałam ze d penaten ma dobry krem do buźki.
zeby wrzucic fotke musisz ja zmniejszyc do 150kb, i jak piszesz posta to masz niżej "dołacz obraz" i tam wrzucasz foteczke :) klikasz dalej i masz pos ze zdjeciem :)

magda ty i dół? nu nu nu :) przejdzie miejmy nadzieje (moze dobre lody albo jakas przyjemność dla siebie pomoże?) :)

karolinap dobrze, ze juz samopoczucie super :)

11 lata 8 miesiąc temu #649030 przez kaska1982
Hejka :)

Melduje sie po wizycie u lekarza :) Z Małym wszystko ok, serducho bije 128 razy na minutę i jak zwylke nie chciał sie dać zbadać bo sie kręcil i wiercił i kopał lekarza. Moje wyniki też ok, cukier niby w normie, trochę hemoglobina za bardzo spadła, dlatego przez dwa tygodnie muszę łykać żelazo. Reszta zaleceń lekarza to bardziej przyziemne sprawy czyli nie przemęczać sie, więcej odpoczywać, mniej chodzić na dłuuugie spacery, tylko krótkie i w towarzystwie, bo nigdy nic nie wiadomo co może sie zdarzyć i siedzieć jak najwięcej z nogami w górze. Kolejna wizyta za 4 tygodnie dopiero a za dwa tygodnie usg :) Tylko jak tu zastosować sie do zaleceń jak remont w pełni?

No i z bardziej przyjemnych spraw, to od ostatniej wizyty czyli przez 3 tygodnie przytyłam tylko pół kilograma :) a w pasie sie znacznie zwiększyło, juz 105 cm :)

Kocham Cię syneczku!!!

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #649077 przez agusiaa26
magdalenagal spokój Cie tylko ratuje! :)
ja tak pisze ale sama czasami bym np udusiła mensza albo wysłała go gdzieś w świat- na szczęście szybko mi to mija :) :)

karolinap święta racja, nie ma to jak samemu mieszkać, chodzić na golaska, kochać sie gdzie chcesz i kiedy chcesz, tylko te opłaty człowieka dołują ale co tam, nie ma nic za darmo ;)

kaska1982 widze że nie tylko ja spodziewam się małego, kochanego łobuziaka :laugh: co do zaleceń to pamiętaj o nich, nie przemęczaj się- chociaż jak masz remont to będzie Ci bardzo ciężko ale pilnuj się mamuś ;)

a ja z rana myślałam że zejde, listonosz przyniósł mi świadectwo pracy... myślałam że padne i że już jestem bezrobotna, ale całe szczęscie to świadectwo jest za poprzedni okres pracy... ehh ale adrenalina była :blink:

11 lata 8 miesiąc temu #649122 przez Joanna89
Hej mamki:)
My rano byliśmy na basenie:) Umyłam okna i odpoczywam zajadając się bułką z nutellą :P
Piękny słoneczny dzień :)

Kaska - super,że z maleństwem ok :)
U mnie 94cm ale 3 tygodnie temu było 90 :P więc rooooooooośniemy :)

Kupowała któraś coś w Biedronce z nowej gazetki ?

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #649206 przez Nikaa
Też się zmierzyłam dziś w pasie i mam 93 cm ... no tak rośniemy

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 8 miesiąc temu #649226 przez Joanna89
Zaczynam 30 tydzień, coraz bliżej końca :)

11 lata 8 miesiąc temu #649257 przez !sylwia!
ojacie słyszałyście o tym co się stało w katowicach?? tzn chodzi o o że obiecał w ponad 300 placówkach że będzie odbierał odpady medyczne i je utylizował no to sobie kupił maszynę do szatkowania i później zakopywał to na swojej działce a co gorsze to "odpadem medycznym" są też dzieci z poronień których ciałka zostały w szpitalu bo rodzice nie podjęli decyzji o pogrzebie straszne.
aż się płakać chce

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #649262 przez Joanna89
Sylwia no dokładnie tragedia...ale 10 km odemnie zaczadziły się w domu dwie dziewczynki 4 latka i 13 latka, mama w ciężkim stanie w szpitalu i jeszcze dwója dzieci...ojciec jak się dowiedział ,też zemdlał i jest w szpitalu. Dom ponoć był jak twierdza, na każdym oknie były te zsuwane rolety... zero powietrza.

www.radio90.pl/tragedia-w-jastrzebiu-pom...iostry-nie-zyja.html

11 lata 8 miesiąc temu #649268 przez Patrizia
Czesc mamuski :)

u mnie piekne slonko :) pranko zrbione i ciuszki malego juz wisza na balkonie i sie susza :) o 15 wizyta moze maly pokaze w koncu mamusi swoja buzke :)

joanna ta nowa gazetka to sie od poniedzialku zaczyna wiec ja bede okupywac ja juz przed otwarciem bo pozniej ewnie nie miala bym juz po co isc.

Ksawerek(*)

11 lata 8 miesiąc temu #649274 przez Joanna89
Na szczęście u mnie jest 5 biedronek :P Myślałam o tych pieluszkach, czy warto 10 sztuk chyba za 23zł.

11 lata 8 miesiąc temu #649278 przez Patrizia
ja wlasnie glownie dla tych pieluszek ide bo ostatnio jak bylam w smyku to za jedna sztuke trzeba bylo zaplacic 8zl wiec w biedronce sie oplaca :)

Ksawerek(*)

11 lata 8 miesiąc temu #649283 przez patrysia305
ja mam 112 w pasie :) a co tam niech mały ma miejsce.

Dzis oddałam mocz bo sie przestraszyłam tym ciśnieniem i puchnięciem stóp zobaczymy - oby nie było białka, dziś jest chłodniej stopy też mniejsze ale ciśnienie niezbyt dobre :(

Miałam prasować - ale boje się przez te skoki cokolwiek robić choć sterta ciuszków jest moze choć trochę ponadrabiam.

o Boże co za bestialstwo!!!!

11 lata 8 miesiąc temu #649301 przez Qltoorka
sylwia, taaa, właśnie mi mąż linka do tej historii przesłał....Normalnie, akcja świetnie nadająca się na film... Ale jakoś w głowie mi się nie mieści, że np. sanepid nie sprawdza takich przedsiębiorców czy mają wszystko co potrzebne do prowadzenia takiej działalności??? Jak chcesz otworzyć sklep bądź knajpę to suchej nitki taki sanepid na Tobie nie zostawi, a tu co? Samowolka??? Dobrze, że akurat nie jadłam czytając tego, bo źle by to się mogło skończyć....

Magdalena, a Tobie co się dzieje? Co Cię tak kochana przerasta, że dołki łapiesz...?

11 lata 8 miesiąc temu #649327 przez magdalenagal
Dziewczyny Kochane, dzięki za słowa pociechy i otuchy :-)

Mnie chyba roboty i zajęć brakuje ;-) jak zaczęłam sprzątać tak przestałam myśleć o tym co mnie faktycznie może przerastać otóż- zostanę Mamą (odkrywcze)i chyba zaczynam się stresować czy się nadaję ;-) (ten temat wraca jak bumerang ;-)) poza tym jak mawia mój Ślubny, nie powinnam czytać za dużo a teraz jeszcze mam czas więc czytam nawet w kibelku ;-) a że książki są różne to i milion durnych myśli w głowie. Ale w 15 minut (mniej więcej) poskładałam się do kupy i już jestem nówka sztuka :D

Teraz uciekam się zbierać bo zadzwoniła moja najlepsiejsza koleżanka i przed rozładunkiem jeszcze zdążymy się naplotkować.

Buziole dla Was :kiss: i przesyłam nadmiar dobrej energii :lol:

A co do artykułu który przywołuje Sylwia- zastanawiam się co zrobią ludzie żeby nachapać się forsy. Na prawdę już chyba wszystko przerobiliśmy (łącznie z bieżącym tematem). Ale mam cały czas teorię że te wszystkie akcje mamy dzięki choremu ustrojowi w naszym kraju.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka