BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 7 miesiąc temu #650073 przez kaska1982
Muszę dokładnie sama obejrzec ten materac z czego jest wykonany, ale to jak pojade do rodzicow, bo ja niestety nie mam jeszcze miejsca na łózeczko u siebie i wszystko stoi u rodziców. Mam nadzieje, ze juz góra za dwa tygodnie wszystko bedzie tak jak chce i w koncu zrobia mimie jsce na kącik dla Mateuszka :)

A tak z innej beczki, dziewczyny jak dlugo zamierzacie jeszcze prowadzic samochod? bo powiem wam, ze ja jadac sama mam troche pietra juz, no chyba ze obok ktos siedzi :) a pytam dlatego poniewaz niedawno u nas byla historia, ze diewczyna jadac sama dostała nagle skurczy i stanela gdzies w polu :huh: dobrze ze jakis inny kierowca sie zatrzymal i wezwał pogotowie i jej rodzine :huh:

Kocham Cię syneczku!!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #650077 przez karolinap
"Historie narodzin" na TLC :)

11 lata 7 miesiąc temu #650100 przez askan2
Ja lubię jeździć autem i dużo jeżdzę więc pewnie będę jeździć do końca, ale to zależy jak kogoś jazda stresuje to powinien już powoli stopować ;)

a tak wogle to wczoraj wpadła mi sarna pod samochód nie przejełam się tak autem jak saranką biedną... na szczęście pobiegła dalej a ja mam tylko podrapany zderzak....

11 lata 7 miesiąc temu #650155 przez kasiak
Ja powoli będę dawać sobie spokój z jazda autem. We środę jadę na lotnisko po męża i koniec samotnych wycieczek. Mały dużo kopie i nie chce sobie i jemu zrobić krzywdy jak mnie podczas jazdy coś zaboli i zegnie z bólu...nacisne gaz, albo hamulec w złym momencie i będzie bum...no i jeszcze to rozkojarzenie, czasem jadę i zapominam o tym, po prostu wale przed siebie na pamięć. Wczoraj przez to mało nie miałam stłuczki, nawet mężowi nic nie mówiłam, nie popatrzyłam w lusterko i nie ustąpiłam busowi pierwszeństwa...gość miał refleks i się w porę zatrzymał...

Pogoda w miarę dzisiaj, ale ma później padać znowu. Nastawiłam już drugie pranie, poukładałam co wyschło i ogoliłam mężowi dresy :P bo już paskudne były z tych kuleczek...
Cos na obiad...może kurczak z ryżem? Chociaż mam ochotę na pomidorową ;) powiedzcie mi co można gotować jak ktoś nie je warzyw? Szwagier co u nas mieszka z warzyw to tylko cebule i ziemniaki lubi, czasem zje ogórka jak w sosie tzatziki, a tak to nic! Porażka normalnie. Nie mam pojęcia jak tak można? Z owocami też różnie, ale jest raczej na nie. Jak bym miała takie dziecko to bym się chyba popłakała!

11 lata 7 miesiąc temu #650174 przez Jamajka
Hej Kochane ;-)

Ja właśnie wczoraj poprosiłam teściową, żeby z moją Lalą została w poniedziałęk, bo planuję tournee po sklepach dzieciowych i ona już w panice, że sama jadę. Samochodem, rzecz jasna. 60 km w jedną stronę no i oczywiście jazda po mieście dość zatłoczonym co prawda, ale bez przesady. W końcu jestem 'prawie' kierowcą, bo w mojej pracy handlowca głównie w trasie spędzałam dzień.
W pierwszej ciąży jeździłam autem do końca, na co teściowa mało nie osiwiała, jak usłyszała od mojego M. że do fryzjera pojechałam tydzień przed porodem. Sama. Masakra.. jakbym 5 lat miała. Przecież jakbym miała niepokojące skurcze, zawroty głowy, problemy z ciśnieniem to bym sama nie wsiadła za kierownicę. Ale skoro wszystko jest dobrze, to przecież swój rozum mam i chce dla siebie i swojego dziecka jak najlepiej. Ja uwielbiam prowadzić samochód i jeżeli jest mi auto potrzebne, to siadam i jadę.. nie pytam 'mamusi' o zgodę.
Wszystko zależy od samopoczucia, zamierzonej trasy (czy to tylko kurs 'na miasto' czy trasa pomiędzy miastami) i tego jak prowadzimy samochód.. Czy pewnie czy raczej bojaźliwie. Wiadomo, że zawsze może się coś stać, ale to jak ze wszystkim.. :)

11 lata 7 miesiąc temu #650239 przez dorkiszon
Ja tam tez narazie prowadze normalnie dobrze się czuję to co będzie auto stało ?
Pozatym nie będę się prosić swojego faceta czy mnie zawiezie do sklepu czy coś tym bardziej, że na ciuchy jade bez niego :P
Robie teraz ciasto z rabarbarem :D

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #650246 przez Lacrijka
Tatus poskladał furkę córeczkom :laugh:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu #650247 przez dorkiszon
Lacrijka wow jaki pociąg :D ja dziś tez kupiłam wózek.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #650248 przez Lacrijka
No pociag kurka rurka..jak probowałam przejechac z pokoju do pokiju to trzeba sie namanewrowac jak tirem :ohmy: Sciany raz w miesiącu do malowanka i szpachli hahaha

Dora - poka bryke :laugh:

11 lata 7 miesiąc temu #650254 przez emi87
ja łózeczko mam skrecone juz chyba ze 2-3 miesiace :) materac chyba dzis wypakuje z folii zeby wywietrzał troche.... :)
autkirm jeszcze jeżdże - czasaem sama ale na krótkie dystanse wiec luzik :)
no i mamy weekend nareszcie achhhhh :D

Lacra wow jakie ferari!! no dziewczyny maja furke cycus glancuś-piękna :)
my nasza w środe idziemy zamówić albo odrazu kupic jak bedzie na miejscu... :)

11 lata 7 miesiąc temu #650267 przez agusiaa26
Hej Mamki
byłam dziś w sklepie chińskim, w prawdzie ani stanikow ani koszul nocnych ciazowych nie było ale za to kupiłam dwie pary rybaczek, jedne dresowe do szpitala a drugie na wyjście, obie sztuki za całe 40zl;) po ciazy nawet nie bedzie szkoda ich wyrzucić- mam nadzieje ze wrócę do swojego rozmiaru;)

Lacra super fura:)

11 lata 7 miesiąc temu #650270 przez karolcia84
czesc dziewczyny , troszkę czasu mnie nie było wiec ciężko nadrobić to co pisalyscie , wiec po krotko ja autem jezdze ciagle bo musze moja mala zawozić do przedszkola odbierać po zakupy a ze mieszkamy pod zielona góra to tylko wszędzie autem dobrze się czuje wiec daje za kierwonica rade bardzo się wkurzam jak z boku albo z tylu siedze to mi nie dobrze... ostatnio kupiłam już wszystko do szpitala torbe dzisiaj spakowałam i lezy sobie i czeka , pokupowałam przewijak rozek poduszke do wozka smoczek butelki zamowilam zestaw startowy avetu za 70 zl mam po dwie butelki 260 i 150 chyba plus dwa smoczki szczotke i smoczek jeden kosmetyki dla malej oilatum znalazłam na allegro zestaw fajny za 139 zl , miałam trochę problem ze spakowaniem rzeczy dla malej bo powiem ze zapomniałam co tam w szpialu potrzeba , brakuje mi w sumie pieluch i chusteczek ale to akurat żaden problem , a co do pieluch to faktycznie pierw pampersy a potem dada z biedronki , u nas dziś leje caly dzień wiec szalu nie ma moja córe ponosi z nudow dziś w domu i rajban robi , w poniedziałek teraz miałam miec wizyte ale niestety dzwonili ze z remontem przychodni się nie wyrobili i przesunęli mi na 17.05 na piątek na 21.00 heheh :))a do lekarza mam 20 km ;p ja lozeczko i wozek mam na sklepie bo zamówione i zaliczkowane ale odbieram dopiero w polowie czerwca bo poki co nie potrzebne w domu bo będzie się kurzyc a inne rzeczy w domu już sa :)) kupialm dzisiaj tez te majtki z siatki i wkłady poporodowe masakra jakas :P już nie pamiętam jak to jest chodzic z taka podpaska ;p;p pozdrawiam was i dużo zdrowia wam zycze...

11 lata 7 miesiąc temu #650273 przez dorkiszon

11 lata 7 miesiąc temu #650321 przez kaska1982
Lacrijka piękny pociąg :) Będą miały dziewczyny niezłą furkę :)

Dorkiszonku mam podobny wózek, tylko troszke starszy, bo używany przez moją kuzynkę przez rok :) ale ona sobie chwaliła więc myślę ze sie sprawdzi :)

Kocham Cię syneczku!!!

11 lata 7 miesiąc temu #650327 przez dorkiszon
kaska1982 mam nadzieje , że będzie fajny wziełam ten kolor grafitowo-zielony.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka