BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 7 miesiąc temu #650786 przez dziubasek
Kaska zapakuj na poczatek dwie koszule jeden recznik i jedna paczke podpasek, kosmetyki itp a reszte do drugiej torby i mezus ci dowiezie... Ja tak robilam z Miss spakowalam dwie torby bo jak jedna spakowalam to ciezko mi pylo pomiescic sie w takiej malej walizce na kolkach ;)
Ehhhh u mnie leje, nienawidze tego kraju jak jest taka pogoda :angry: , ubieramy kalosze bierzemy parasolki i idziemy z Miss poskakac ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #650794 przez dziubasek
A tak wogole to coś mi suwaczek szwankuje :angry: stanął w miejscu 2 dni temu ;)

11 lata 7 miesiąc temu #650813 przez NataliaK
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi w sprawie wózka :) teraz już nie mam obaw.

kamilka ja też planuje spakować, rzeczy na wyjście osobno. Zabierz co najważniejsze a reszte dowiozą :)

pogoda pod psem, brak planów na dziś chyba będziemy duuużo leniuchowć hehe :)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #650832 przez dorkiszon
Na szczęście ja jade do babci na urodziny, bo tak to tez bym cały czas gniła leje cały czas.
Tez wyjęłam mniejszą torbę i też jest za mała ja niestety na mojego wole nie liczyć, bo on nigdy nic nie wie gdzie co jest, no jak się tylko leży no to tak jest potem.
Więc wole się spakować na całkiem, a jemu do szpitala powierze tylko przywiezienie fotelika i do fotelika wsadze mu rożek i tyle.
Kurcze nie wiem jakie staniki kupić do karmienia czy takie typowo bawełniane bez fiżbin czy z fiżbinami , bo te np. z babyOne są takie bawełniane wiotkie i będą mi w nich pewnie cycki wisiały na boki.

11 lata 7 miesiąc temu #650840 przez dziubasek
Dorkiszon jak jestes taka mega cycolina ;) to sobie kup rozpinane z przodu w nich tez sie wygodnie karmi :) ja sobie kupilam takie zwykle i rozpinane z przodu(jak bede wychodzic do ludzi zeby mi moje wyssane wrzodziki nie wisialy ;) )

11 lata 7 miesiąc temu #650847 przez askan2
Witam niedzielnie, a u mnie upał a miałam nadzieję na jakiś deszczyk co by ogród podlał no i stopy by mi odpoczęły od tych upałów... ale jak właśnie oglądałam pogodę to w całej Polsce chłodniej tylko u mnie na wschodzie ma być gorąco...

Miłego dnia :kiss:

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #650852 przez dorkiszon
dziubasek nie taka znowu cycolina, ale nie lubie miec rozjechanych cycków na boki źle się z tym czuje dobry pomysł z tymi stanikami z przodu rozpinanymi.
DAJCIE MI JEDEN SKUTECZNY SPOSÓB NA FACETA, KTÓRY NIC NIE ROBI W DOMU.
Spalony z tymi stanikami na allegro jest jedna strona do wyboru, a mój rozmiar tylko 3 szt., a w sklepach jest ciężko znaleźć taki stanik zapinany z przodu.

11 lata 7 miesiąc temu #650855 przez dziubasek
Dorkiszon ja prze pre dni zachowuje sie tak jak on ;) Skutkuje(obiadku nie ma, czystych uprasowanych ciuszkow tez nie, syf w domu jak nie wiem co)wreszcie zakasa rekawy i bierze sie do roboty... na szczesci moj ma ataki nierobstwa tylka pare razy w roku ;) przy dziecku sie kazdy facet zmienia :laugh:

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #650859 przez dorkiszon
dziubasek u mnie prośby nie skutkują różne argumenty typu, że nie możemy żyć w syfie itp. też nie, awantura też nie czasami jak walne focha to skutkuje, ale dla mnie to kiepska metoda i niechce mi się już tak bawić w takie sceny.
Teraz ja robie śniadania to nic nie mówiłam, ale wogóle nie sprzątam po śniadaniu i talerze stoją po pare godzin wreszcie wstaje i je zanosi mnie oczywiście szlak trafia, ale musze być twarda.
Właśnie ta metoda, którą ty stosujesz jest skuteczna, ale najbardziej trudna w realizacji.
Teraz właśnie drugi dzień ją stosuje.

allegro.pl/klips-sciagajacy-ramiaczka-br...tis-i3207739503.html
Stosowała któraś z was taki klips ? Zastanawiam się nad takim, bo mam taki problem, że mam strasznie spadziste ramiona i nawet jak mam nowe staniki to jakis czas ramiączka mi nie spadają, a potem tragedia i nie wiem czy w tym celu tego nie spróbować. Tylko zastanawiam się czy tego nie widac pod bluzką czy się nie odciska niby piszą, że nie, ale pisać mogą.

allegro.pl/nakladki-na-sutki-i3196738286.html
Znalazłam zajebiste rozwiązanie na chodzenie bez stanika :D hahah pierwszy raz takie cos widzę wogóle.

11 lata 7 miesiąc temu #650866 przez emi87
hej brzuchatki :)
w nocy bolał mnie brzuch jak na @, lyknełam 2 nospy i po prawie 3h usnęłam.... dobrze ze w środe wizyta.moze mała sie akjurat tak ułozyła i cos mi tam uciskała bo sie kręciła wczoraj po tym brzuchu jakby owsiki miała :D i ogólnie mam delikatne skurcze czasami ale bez napinania sie brzycha :unsure: dziwne...musze sie ginka wypytac.

kaska mam to samo hehe :D i mam dwie torby - jedna z ciuchami i druga mniejsza (od wózka) z kosmetykami itp). ciuszki tez na szczescie u nas dopiero na wyjście... ewentualnie mozna włąsnie druga siateczke naszykowac coby małz przyniósł na drugi dzień :)

ja mam zwykły stanik bez fiszbin....na moje i tak juz grawitacja zadziałała :P :D

11 lata 7 miesiąc temu #650870 przez siwa342
kaska1982 ja się pakuje w 2,tak nam tez położna doradziła,dzidziusia w jedną a siebie w drugą,my musimy miec swoje ubranka więc troche tych rzeczy będzie

no i cholera znalazłam rostępy,tak to jest jak ci brzuch przeszkadza i nic nie widzisz,dobrze że są lusterka,zrobiły mi się na wewnętrznej stronie ud :( byle by na brzuchu mi się nie zrobiły,

już się nie mogę doczekac kiedy ta moja mała wyjdzie,niech siedzi do 36 tygodnia i wychodzi,mój mąż wariat już by chciał,musze mu jak dziecku tłumaczyć że jeszcze za wcześnie(naoglądał się że już się rodzą w 23 tyg i ratuja dzieciaczki,ale potem same problemy i szkoda dzidziusia bo są najczesciej chore)

MAJA

11 lata 7 miesiąc temu #650877 przez agusiaa26
Dorkiszon dzieki Bogu ten temat mam juz za soba, moj facet tez nic nie robil, po pracy leżał, nic mu sie nie chcialo ale mu nagadalam i już jest zajebiscie, czasami tzn zawsze np w sobotę on myje podłogę, on odkurza i nawet myje glazurę w lazience:)
Na początku pytalam go czy np fajnie jest zjesc cos ciepłego po pracy- zawsze czeka na niego obiad jak wraca z pracy, natomiast jak ja wracalam z pracy to on leżał i nawet obiadu nie mialam:/
Moim sposobem było gadanie gadanie i jeszcze raz gadanie:):) i na szczescie pomogło i teraz wszystko co mamy robic to robimy razem tj obiad, sprzątanie, rozwieszanie prania.

Trzymam kciuki za ciebie, faceta trzeba sobie ustawić a co:)

11 lata 7 miesiąc temu #650906 przez karolinap
Dziewczyny, Maz wrócił wczoraj z udanych połowów. Dzis na obiad były pyszne dorsze :) Ale smazac je oparzylam się tłuszczem na nadgarstku :( Maz powiedział, ze podobno właśnie zrobiłam bliznę Poli. Też slyszalyscie, ze oparzenie robi dzidzi Blizne???

No ja też chyba za ta torbe wezmę :) Szlafroczek dzis wstawiłam z prankiem wiec jak wyschnie można juz go spakować no i resztę rzeczy według listy :)

11 lata 7 miesiąc temu #650936 przez kaska1982
karolinap ależ mi smaka na rybke narobiłas :) ja zjadłam lody z bitą smietaną i teraz cały czas mi sie ta śmietana odbija :(

Nie moge spakowac dwóch toreb, bo mój facet też z tych zakręconych i dałabym sobie rękę uciąć, że i tak by zapomniał jej zabrać. Muszę po prostu większą torbę poszukać i to co ewentualnie sie nie zmieści, np, drugi recznik, koszula czy dodatkowa paczka podpasek, przekazać mamie, bo ona chyba jedyna pewna :) a ubranka dla dziecka razem z fotelikiem przygotuje bo to bedzie musiał zabrać :) inaczej nas nie wypuszczą :)

Sprawdziłam ten materacyk do łóżeczka. I jest na niego atest wiec raczej powinien byc ok, i nie wydaje mi sie, żeby był za miękki. Jest co prawda piankowy, ale skoro ma atest to musi byc dobry?

Cały dzień pada :( nic tylko leżeć w łóżku :) ale niestety się nie da :/ własnie wróciliśmy od rodziców, byliśmy na pysznym obiedzie, a za chwilke mamy gości... nie bardzo mi sie to dzis usmiecha ale nie mogłam odmówić i trzeba przyjąć gości :lol:

Miłego popołudnia i wieczoru :)

Kocham Cię syneczku!!!

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #651011 przez dorkiszon
agusiaa26 u mnie gadanie nic nie pomogło wyszłam na upierdliwą czepiającą się żonę która nić tylko czepia się boroka, który niczym nie zawinił.
Mój rzekomo też wielce odkurza w soboty, ale trzeba mu przypomniec ze 100 razy, bo biedak ma sklerozę. Zawsze jak odkurza to tak szybko przeleci byle jak i jeszcze się nagada, że mamy w domu za dużo dywanów, a mamy chyba najmniej ile się da. Więcej pomagał jak mieszkaliśmy sami teraz pewnie mu się wydaje, że skoro są dwie baby to wszystko one maja robić. Czasami się poddaje i myślę sama sobie takiego wziełam proste. Widziały gały co brały.
Wróciłam od babci nażarłam się jak świnia :D w jedną strone prowadził mąż w drugą ja , bo stwierdziłam, ze on za szybko jedzie jak tylko przekracza 110/h to mi się włącza wyobraźnia.
Chociaż sama tyle jechałam chwilami , ale jak prowadzę to inaczej się czuję, że mam nad tym kontrole chyba każdy kierowca tak ma :D, że nie lubi jechac jako pasażer, bo wydaje mu się, że każdy prowadzi nie po jego myśli hahah
No i zaraz oglądam Must Be The Music finał :D
karolinap
Jak mogłaś teraz dziecko będzie z blizną już od narodzin biedaczek :P żartuję oczywiście.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka