BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 7 miesiąc temu #651013 przez dziubasek
Karolinap to chyba kolejna przepowiednia naszych babek ;)
Dorkiszon badz cierpliwa ;) na mojego kiedys skutkowala moja metoda dopiero jak nie mial czystych skarpet i gaci... teraz to co innego(ugotuje, pozmywa, posprzata(chociaz nie dokladnie ale juz cos ;) ), dzieckiem sie zajmuje czasami lepiej ode mnie samej) tylko ze moj jest 3 lata mlodszy ode mnie... moze te mlodsze typy sa latwiejsze w obsludze ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #651024 przez dorkiszon
dziubasek moze jadłaś buraki :X

11 lata 7 miesiąc temu #651029 przez agusiaa26
Dorkiszon niech sobie gada, mój tez mi gadał co sie czepiam to mu powiedziałam żeby sobie zmienil;) mój moze zmadrzal i zrozumiał bo ciągle mu mowilam jakby sie czuł na moim miejscu ze nie jestem kuchara, sprzataczka itp. O dziwo nawet dzis dostałam pod nosek obiad, piersi z kurczaka z frytasami:):)

Dziubasek
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #651039 przez dorkiszon
agusiaa26
To takie rzeczy tez juz gadałam z gadania wyczerpałam już wszystko

11 lata 7 miesiąc temu #651060 przez agusiaa26
Dorkiszon gadania nigdy za dużo;) nie mam innego pomysłu bo dzieki Bogu mój zrozumiał przekaz:) dzialaj żeby nie było za pozno ;)

11 lata 7 miesiąc temu #651068 przez sloneczko33
hej dziewczyny melduje sie wieczorem wrocilam po 19 i jestem padnieta dostane fotki z komuni to sie pochwale

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #651069 przez dziubasek
Dorkiszonjadlam buraki dwa dni pod rzad :)
A co do gadania to ja wole moj sposob, nie jestem zrzeda tylko wyrodna zonka :P moj to raz sie pozalil mamusi jak przestalam sie do niego odzywac ;) moj malutki chlopczyk ;) ehhh po co mi synek ;)

11 lata 7 miesiąc temu #651127 przez siwa342
A ja wyprasowałam gdzieś z 3-4 pralki ubranek i mam dość,jednek mądrzejsze by było dziennie wyprasować to co wyprałam i się wysuszyło,zostało mi jeszcze z 4-5 pralek do prasowania!!! Masakra,nie przepadam za prasowaniem :( moja mała chyba tez nie bo po jakimś czasie mnie podkopywała :)

miłego wieczorku,idę wymoczyć swój duży tyłek w wannie

MAJA

11 lata 7 miesiąc temu #651129 przez pasal
hej lipcówki :)
dawno nic tu nie pisałam, ale staram się Was czytać regularnie :)

Lacra jestem na etapie kupowania wózka dla swoich dziewczyn i za nic nie mogę się zdecydować czy jeden za drugim czy dzieciaki obok siebie. Jako, że masz ten wózek już w domu zasypię Cię pytaniami. Myślisz, że jest on stabilny (jak wyciągniesz jednego bobasa to drugi nie poleci) ? czy jedno dziecko nie będzie miało zasłoniętego całego świata gondolą czy fotelikiem grugiego dziecka? i czy on na żywo jest aż taaaaki długi ?

Jak uważacie, kupować dla dzieciaczków jakieś specjalne ręczniki ? w biedronce mają być rożki z myjką i zastanawiam się ile musiałabym tego kupić dla dwójki.
Niektóre z Was maja już złożone łóżeczka, trzymacie w nich już pościel? W tym tygodniu mój mąż ma się wziąć za złożenie łóżeczek i nie wiem czy już to wszystko prać i wykładać czy czekać aż się urodzą.

11 lata 7 miesiąc temu #651146 przez Kamilka22
Hej dziewczyny:)!

Dobry pomysł właśnie z tymi stanikami odpinanymi z przodu! muszę poszukać takich zawsze tańsze od tych ciążowych z fiżbinami. ja z pościelą poczekam. Żeby się nie kurzyła w łóżeczku.

Ja dzisiaj też prasowałam ubranka Małej jasne ubranka prałam jutro kolorowe/ciemne wypiorę. Teraz wyprałam tylko te takie na początek od 0-3 miesiąca. Bo po co będę teraz prała te większe, jak przyjdzie czas na te większe ubranka to wtedy je wypiorę.

11 lata 7 miesiąc temu #651229 przez karolinap
Nie śpię od 4:40 :( w necie przejrzałam juz chyba wszystko co mnie interesowało... Ciekawie zapowiadają się te ostatnie tygodnie ciazy :|
Zgaga, bezsenność, skurcze... A mówią, ze mamy się wysypiac i wypoczywać póki nie ma dzidzi. Tylko jak?? :D

11 lata 7 miesiąc temu #651244 przez kaska1982
Karplonap nie zazdroszczę :( wiem co to znaczy, bo miałam taki etap, że nie mogłam w nocy spac, teraz przynajmniej do 7 spie :) Spróbuj może w ciągu dnia chociaż krótkie drzemki sobie robić, mnie to pomagało, bo jak przyjdzie południe, to bedziesz padnięta :)

Właśnie wybieram sie do Biedronki :) mam nadzieje że wszystkiego jeszcze nie wykupili :)

Miłego dnia :)

Kocham Cię syneczku!!!

11 lata 7 miesiąc temu #651250 przez emi87
hej brzuchatki :)
och jak dobrze ze mój mąż wszystko robi w domu i sie prosić nie musze.... chyba mam wymarły gatunek pod dachem hehe

siwa matko skąd ty tyle prania wytrzasnełaś?! ja raptem 2 pralki bo podzielone na białe i kolor :D hehe

lece zaraz do biedrony po bodziaki :P a potem do prackiiii :)

pasal mysle ze te reczniki z biedronki beda super - po 2 szt na dzidzie, czyli w sumie 4 :) mysle ze wiecej na poczatek nie trzeba :) potem to i tak zwykłe reczniki ida w ruch :)
ja pościel mam skitrana w szufladzie w łóżeczku, jeszcze zapakowana. pod koniec czerwca wyjme przescieradło i ochraniacz a kołderke dopiero po jakims czasie bo na poczatku podobno i tak sie nie korzysta :) a pościeli nie piore bo jest nowa, tylko ja przeprasuje (podobnie z nowymi ciuszkami) :)

co do staników rozpinanych z przodu moim zdaniem to nie jest dobry pomysł. jak bedzie trzeba gdzies szybko maleństwo nakarmić to niestety po rozpieciu cyconosz ucieknie nam na plecy :D i moze byc problem z wygrzebaniem go spod bluzki np w centrum handlowym albo parku hehe ale to oczywiscie tylko moje zdanie. ja mam taki zwykły dla karmiacych (w sensie 1 piers odpinana) i jestem zadowolona :)

karolinap mam to samo -coraz ciezej mi przespac noc.... dlatego nie moge sie doczekac az pójde na zwolnienie - jeszcze 2,5 tyg :D

11 lata 7 miesiąc temu #651252 przez Patrizia
hej mamcie :)

Ja wlasnie p zakupach w biedronce :) bylam przed otwarciem i oczywiscie bylo z 10osob i wszystkie ruszylyna dzial dzieciecy ale udalo mi sie kupic to co chcialam :) czyli pieluszki flanelowe i tetrowe kocyk i recznik no i jeszcze te paputki sobie wzielam :)

dziewczyny fajne wozeczki juz macie ja dpiero za miesiac ruszam poogladac i moze cos zakupie :) lozeczko stoi w pokoiku ale jeszcze zapakowane musze poczekac az maz w wekend ruszy z remonetem :) juz nie moge sie doczekac jak to bedzie wygladac :)

dorkiszon tez mam meza ktry raczej nic nie robi ale od tygodnia ma jakas przemiane chdzi na zakupy jakos trzeba zrobic w domu to zrobi (mowi do mnie ze mi juz chyba ciezko wiec teraz przejmie wiekszosc obowiazkow) n normalnie w szku jestem ale jest to bardzo mile no i jest strasznie czuly dla mnie podchodzi i caluje wsluchuje sie w brzuszek i mowi do synka:)

wczoraj zakupki w castoramie bo jak w sobote bylam na dziace to trawa do kolan prawie wiec trzeba bylo zakupic kosiare :)

jesli chodzi o jazde autem to ja jakos w ciazy o wiele wiecej jezdze, narazie dbrze mi sie pdrozuje wiec nie odstawiam autka tylko jak czeka mnie dluzsza jazda to nie pozwalaja mi jezdzic samej zawsze ktos ze mna jezdzi :)

u mnie pogoda paskudna :/

Ksawerek(*)

11 lata 7 miesiąc temu #651253 przez Patrizia
emi bodziaczki sa fajne ale rozmiary zaczynaja sie od 68 wiec tak pol rocze dziecko wiec ja ich nie bralam

Ksawerek(*)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka