- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- pasal
- Wylogowany
- gadatliwa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- magdalenagal
- Wylogowany
- gadatliwa
www.mpips.gov.pl/wsparcie-dla-rodzin-z-d.../urlop-rodzicielski/
Więc konieczne będzie (jeśli dobrze rozumiem) zaświadczenie lekarskie z przewidywanym terminem porodu i wniosek o roczny rodzicielski dostarczony na 14 dni przed terminem porodu (czyt. wyślij lub dostarcz za wczasu coby Cię obięło )
- bea2a
- Wylogowany
- budujemy zdania
W LIDLU od 20 maja będą bodziaki z krótkim i długim rękawem oraz spodenki dla dzieci od rozmiaru 50, biustonosze do karmienia, jeansy i legginsy ciążowe oraz majtki ciążowe. Zobaczcie gazetkę sklepową na dzień dziecka www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl_pl
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kupiłam też 12 ampułek soli fizjologicznej, gaziki jałowe. podpaski poporodowe z bella 2 paki po 10 szt. i tyle narazie.
Po ile tego Asparginu zażywacie ?
Mi mówili, że po porodzie mam się zgłosić jeśli chodzi o macierzyński.
- karolinap
- Wylogowany
- gadatliwa
Ostatnim sklepem był właśnie Lidl, wiec wzięłam nowa gazetkę i właśnie będzie coś dla Nas jak napisała bea2a
A wczoraj przeglądałam allegro zeby kupić sobie taka zwykłą bluzeczkę biala a tu muszę poczekać do 20.05 i będą
Jak większość z Was zaliczyłam Biedronkę - kupiłam reczniczek z kapturkiem bo resztę mam. Tzn. mam juz jeden z kapturkiem ale drugi się przyda i moze jeszcze jeden zwykły wypiore w proszku dziecięcym w razie czego
Qltoorka, to dobrze ze oparzylam nadgarstek - moze nie bedzie widoczna ta jej blizna - o ile wogole coś się jej zrobi przez niezdarna mamusie
Wczoraj siedząc przed laptopem wylalam na siebie cala herbatę ( dobrze, ze jestem z tych którzy pija bardzo powoli i byla juz chłodna) na szczęście laptop suchutki ale ja musiałam iść do wanny z której dopiero co wyszłam i zasiadlam do neta oczywiście cala pachnąca, wysmarowana na nogach oliwka, na brzuchu kremikiem musiałam powtórzyć smarowanie bo się cala kleilam od oslodzonej herbaty
Maz wkroczył z mopem i posprzatal no właśnie - w Naszej dwójce to on moze czasami narzekać na mnie a nie ja na niego bo u nas to ja jestem z tych leniwych, niesprzatajacych, niegotujacych itd ale z racji ze siedzę teraz na zwolnieniu to staram się jak moge choć i tak on po pracy robi w domku bardzo dużo
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Po wizycie u gina ok. Tylko żelazo mi spadło do hgb spadla mi do 10,8 i lekarz kazał kupić witaminy bo żelaza bedzie potrzeba coraz więcej i na samych warzywach i owocach go nie uzupełnię, no wiec kupiłam falvit mama i od dzis biorę
Położna nic nie mówiła o liczeniu ruchów. Mi to się wydaje ze same czujemy czy jest wszystko ok bo juz trochę nosimy te maluszki w brzuszku wiec czujemy czy coś jest nie tak czy kopie normalnie
Jak wspominałam w skradzionym samochodzie byla cala historia ciazy wiec dzis dostałam nowa, uzupełniona wynikami kartę ciazy bo wszystkie wyniki są wpisywane w kartę w szpitalu
No i najważniejsze - Pola lezy główka w dół zapytałam polozna czy moze wymacac wiec kazała położyć się na kozetce, wciągnąć lekko brzuch i "złapała za główkę". Aż się przestraszyłam bo sama poczułam ta główkę wyraźnie jak ja chwyciła. Ale chyba wie co robi i jak złapać
"Córciu, mamusia jest z Ciebie bardzo dumna ze się w końcu przekrecilas :*
- bea2a
- Wylogowany
- budujemy zdania
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- NataliaK
- Wylogowany
- rozmowna
karolinap ale numer z tym dotknięciem główki super, że mała się obróciła i wizyta w porządku
właśnie jestem ciekawa jak teraz z tymi witaminami bo ja przestałam brać ze względu na to że teraz jem dużo więcej warzyw i owoców niż zimą i moja znajoma położna mówiła, ze lepiej nie brać bo od tych witam duże dzieci się rodzą...łykam tylko DHA ale poczekam bo w tym tyg robie badania to jak przyjdą wyniki zobaczę czy mi czegoś brakuje i najwyżej znowu kupię
dzięki za info o Lidlu za tydzień będziemy okupować ten sklep a właśnie chciałam zamówić staniki na allegro ale poczekam tydzień
- karolinap
- Wylogowany
- gadatliwa
- askan2
- Wylogowany
- budujemy zdania
- rzeczywistość... wczoraj była nierealnym marzeniem
- NataliaK
- Wylogowany
- rozmowna
- Nikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 4
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wyspałam się zjadłam budyń, bo w ciąży mam jazde na budyń jak nigdy kisiel też lubię.
3,5 kg to dla mnie tez duże dziecko
Co stosuja na sutki jak się karmi LINOMAG ?
Octanisept jest na pępek jakby co ?
- dziubasek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Do prania ubranek ja używam takiego płynu z rossmanna jestem zadowolona nawet jakby troszke pachnie takim bobaskiem 10 zł kosztuje.
Jeszcze, któraś pytała o zakurzone kocyki tez takie miałam 2 szt. to normalnie je wyprałam tylko raz w tym płynie i schowałam do szafki i tyle bez jakiegoś zachodu.