- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- moonia154
- Wylogowany
- budujemy zdania
Jeśli chodzi o ruchy dziecka, to nie dostałam takiej karty i, choć może konkretnie i systematycznie nie liczę, to wiem, że się rusza i ma dużo siły Z tym duszeniem się dzieci to też temat rzeka- miałam nawet w rodzinie taki przypadek- pępowina miała ok.10 supłów, dodatkowo dziecko miało nią owiniętą nóżkę i, choć szybko zrobiono cesarkę, to bodaj następnego dnia zmarło. Przykra sprawa, ale mam tu na myśli to, że dziecko wcale nie musi przestać się ruszać, żeby mieć podejrzenia. Owa kuzynka miała po postu złe przeczucie i żle się czuła, więc pojechała na kontrolę.
Dobra, teraz z innej beczki, bo złe wspomnienia wracają i mi samej jakoś tak żle o tym myśleć...
Mam taki śliczny kocyk- dość starawy, ale nieużywany dla dziecka i... dylemat. Spełniał on funkcję ozdobną w moim (panieńskim jeszcze) pokoju, więc jest zakurzony. Nie wiem jak go wyprać, żeby dostosować go dla dzidziusia. Czy najpierw w normalnym proszku go wymoczyć, a póżniej w dziecinnym? Czy taki proszek przeznaczony dla niemowlęcej odzieży poradzi sobie z kurzem...?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- pasal
- Wylogowany
- gadatliwa
- Patrizia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
- moonia154
- Wylogowany
- budujemy zdania
P.S. Jesteśmy chyba w tym samym tc i u mnie również mieszka synuś
- agusiaa26
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Na 2 zaklinaczka dzieci, ostatnio bylo o usypianiu maluszka, dzis o większych dzieciach:)
- NataliaK
- Wylogowany
- rozmowna
Marta łóżeczko bardzo ładne!
monia154 ja bym wybrała najpierw w zwykłym proszku a później dziecięcym...ja tak robiłam z rzeczami z ciuchacza jak kupowałam
karolina_p123 witaj jaki zgrabny brzusio
- karolina_p123
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Na początku ciąży miałam nudności i możliwe, że stres związany z pracą wpływał na nas niekorzystnie ale od kwietnia odpoczywamy i są rezultaty dokarmiania przez teściową
- Patrizia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
- siwa342
- Wylogowany
- rozmowna
ja mam rozpinany z przodu ale on nie ucieknie bo jest połączony,kiedyś tu wrzucałam fotki ,te z centrum chińskiego więc są praktyczne
bea2a fajne te koszyki ale jak ma się miejsce,ja nawet koło łóżeczka nie mam jak wcisnąć,kupie sobie szafeczke na kółeczkach która bede przestawiać i tam bede trzymać kosmetyki itd bo biegać do szafki to niebezpiecznie jak mała bedzie na przewijaku
pasal u koleżanki lovella uczuliła więc nigdy nic nie wiadomo
karolina_p123 ja przy tobie jak słonica wyglądam a mam dzisiaj 30 tydzień,kurcze a jaka różnica
- moonia154
- Wylogowany
- budujemy zdania
Dzwoniła do mnie moja matula i mówiła, że ma po mojej siostrzenicy poduszkę i kołderkę wypełnione pierzem. Wiem, że na tą porę to na pewno odpada, ale nie wiem, jak z zimą (oboje z mężem jesteśmy zimnolubni, a dziecko chyba nie musi "marznąć" w 19,5st). Stąd moje pytanka... Czy wypełnienie pierzem jest jeszcze w ogóle praktyczne, czy nie uczula...? A jakie Wy macie wypełnienia w kołderkach i podusiach dla Waszych pociech?
- bea2a
- Wylogowany
- budujemy zdania
allegro.pl/kolderka-medyk-135x100-4-60-a...100-i3163574185.html
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
dorkiszon, a ze mnie taki "niedzielny" kierowca, że ja wolę jako pasażer Zbyt rzadko jeżdzę, a jak już prowadzę to trzymam kurczowo z nerwów kierownicę, jakby mi wypaść miała I potem mam aż odciski na dłoniach, hehe... A nawet jak już prowadzę to mąż mi musi (nawet na bani) parkować na kopertę, hihi Muszę się przełamać i częściej prowadzić, żeby się na nowo wprawić w tą sztukę, bo nie chcę potem wszędzie komunikacją miejską z wózkiem się pchać...
Ja też mam męża (co Michał to Michał ) bałaganiarza, któremu syf nie przeszkadzał nigdy... Trochę mu się polepszyło i pomaga w utrzymaniu porządku-walczyłam z nim argumentami, by szanował moją pracę i starał się utrzymywać porządek na bieżąco - jest lepiej, ale i tak chodzę za nim, pokazując palcem-jak zrzędliwa żona-też tego nienawidzę... On całe szczęście zdaje sobie sprawę ze swojego bałaganiarstwa... Niestety teraz, gdy nie pracuję to jemu się wydaje, że ja nic innego nie mam do roboty-tylko sprzątać, gotować, prać itp....
Na mojego argumenty dziubaska by nie pomogły, bo mój to mógłby w najgorszym syfie mieszkać i by mu to nie przeszkadzało... Nawet ostatnio rozmawiałam ze szwagrem, który jest totalnym przeciwieństwem swojego brata i mi powiedział, że jak mieszkali razem u rodziców to on się bał do jego pokoju wchodzić...
Też zaliczyłam Biedronę Te ręczniki to takie liche mi się wydały.... nie wygladały na chłonne..Ot, takie szmatki. Ja odpuściłam sobie kupienie ich. Kupiłam kocyk, pieluszki flanelowe ( mam kilka grubszych, ale białych, a kolorowe też chciałam) i kołderkę z poduszką (jest antyalergiczna). I czekam na tą koszulę nocną, ale wg gazetki ma być od 20.05.
patrizia, no właśnie też się ostatnio nad tym już zastanawiałam, bo przecież jeśli chcesz iść na roczny macierzyński i to tak, żeby mieć przez rok 80% płatne to trzeba złożyć w pracy deklarację przed porodem... Jak się czegoś dowiem to dam znać.
Co do liczenia ruchów to gdzieś tam kiedyś w czasopiśmie dla mam wyczytałam, że ruchy należy liczyć w przypadku nieprawidłowo przebiegającej ciąży... Ja nie liczę.
- NataliaK
- Wylogowany
- rozmowna
- kaska1982
- Wylogowany
- rozmowna
- Mateuszek :* ur. 2 lipca 2013r.
Mój Mateuszek własnie ma czkawkę podskakuje rytmicznie w brzuchy i tak śmiesznie to łaskocze.
- NataliaK
- Wylogowany
- rozmowna
kaska jak najwygodniej Ci w leginsach to je załóż i do tego jakąś bluzeczkę dłuższa, przecież to Tobie ma być teraz wygodnie - chyba, że zechcesz sobie coś nowego kupić to kup ale tak żebyś wykorzystała jeszcze podczas ciąży. Co do prezentu to chyba najlepiej podpytać rodziców co by się małemu przydało (bo nie wiem w jakim jest wieku) i wtedy kupić coś przydatnego