- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- pasal
- Wylogowany
- gadatliwa
Podobno w 3 trymestrze nie wolno głaskać i masować brzucha, przy takich kopniaczkach dajecie radę się przed tym powstrzymać? ja lubę takie smyranie na dłoniach i jakoś nie potrafię z tego zrezygnować. Myślicie, że to faktycznie może wywołać wcześniejsze skurcze?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- dziubasek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
- agusiaa26
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Marta27
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Dziś szukałam podgrzewacza znalazłam dość ciekawy ma dobre opinie a co wy o nim myślicie?
allegro.pl/happy-family-podgrzewacz-do-b...hit-i3205638202.html
- kasiak
- Wylogowany
- gadatliwa
- Sebek- mój mały Piszczuś Pan :-)
Chlipałam w nocy przez tego doła i zasnęłam koło 1. Obudził mnie nad ranem pełny pęcherz ale nie mogłam wstać z łóżka bo złapał mnie potworny skórcz w prawej łydce do południa czułam, że mnie mięsień ciągnie...pogoda okropna, ale wybrałam się do znajomej, Sebek udawał, że go nie ma. Brzuch miałam większość dnia napięty i twardy, a w torebce nospa, o której zapomniałam skoczyłam po chleb do sklepu i do domu. Zjadłam zupę i musiałam się położyć bo siedzieć nie dało rady. Plecy bola, nogi też, na szczęście brzuch się rozluźnił, a Seba nadrabia uśpienie i chce wyjść przez pępek na wolność.
Zaraz idę do sypialni się walnąć,bo ostatnio przychodzi godz 20-21 a ja się czuję potwornie zmęczona i bierze mnie spanie. To zmęczenie to chyba przez pogodę, a jak nie to muszę poprosić lekarza o badanie krwi, bo dawno nie było a może żelazo mi spadło?
- Lacrijka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Otrzymane podziękowania: 10
Ale jak chcesz to u jednego gościa możesz zamówic i w razie gdy Ci nie spasi to możesz odesłac w przeciagu 10 dni.. ja tak byłam z nim umówiona jak jeszcze nie wiedziałam ze we Wrocku sa te wózki
- Lacrijka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Otrzymane podziękowania: 10
Ja wybrałam się również do lidla po te pampersy jednak się trochę spóźniłam bo zostały tylko 3 4 i 5
Dziś szukałam podgrzewacza znalazłam dość ciekawy ma dobre opinie a co wy o nim myślicie?
allegro.pl/happy-family-podgrzewacz-do-b...hit-i3205638202.html
Tez go tu wstawiałam kiedys. Ja sie skusiłam i kupiłam, ale nie wiem czy dobry bo nie sprawdzałam Nawet jakby lipa była to drogi nie był
- bea2a
- Wylogowany
- budujemy zdania
kasiak ja też się wkurzałam na męża bo ostatnio kilka razy wychodził na imprezę i nawet nie zapytał czy chce pójść z nim bo zakłada, że jak jestem w ciąży to będę siedzieć w domu. Zrobiłam mu burę i na chwilę poskutkowało bo jest milutki
Co do witamin to mi lekarz każe brać femibion. To są dwie tabletki, z których jedna to DHA a druga witaminy. Ja przy diecie cukrzycowej nie mogę dużo jeść owoców i w ogóle mam ograniczone niektóre pokarmy, więc witaminy jak najbardziej są dla mnie wskazane. Malutka z wagą jak na razie mieści się w normie, więc mam nadzieję, że nie będzie za duża od witamin
Byłam dzisiaj w H&M i kupiłam sobie sukienkę i krótkie spodenki ciążowe. W przyszły weekend ma być 32 st., więc musiałam się w coś zaopatrzyć żebym się nie zapociła
- Jamajka
- Wylogowany
- rozmowna
- Dzieci ani szklanek w domu nigdy nie za dużo :)
Też dziś zajrzałam rano do Biedry, ale ja w konkretnej sprawie.. chciałam tylko zakupić bodziaki dla moich dzieci no i nie powiem, bo wybór był wzięłam 3 zestawy dla Mikołaja w różnych rozmiarach i 2 zestawy dla Leny Bodziaki mi się podobają i na pewno taka ilość na dłuuugo posłuży
Byłam dziś na tournee po sklepach typu lidl, pepco, smyk, rossmann itp. nakupiłam prawie wszystko co mi brakowało. Zostały mi staniki do karmienia (te z lidla wydają się być fajne), smoczek w razie WU, nawilżacz powietrza, dostawka do wózka i krem z filtrem (wciąż nie mogę zdecydować jaki kupić). Wypakowałam wszystko na razie do szuflady w łóżeczku i póki co podziwiam. Od środy podobno znowu upały więc zacznę prać, suszyć i prasować Teraz jak mam już wszystko zgromadzone w jednym miejscu to dopiero zaczynam czuć powagę sytuacji. Za chwilkę zacznie pachnieć w domu dzidziusiem To jest najcudowniejszy zapach na świecie
Emi nie wiem czy dobrze zrozumiałam.. nie pierzesz w ogóle nowych ubranek, tylko prasujesz? Raczej zaleca się wypranie wszystkich rzeczy dla Dzidzi w ok. 60 stopniach.. nawet nowych + dodatkowe płukanie i na deser gorące żelazko
Co do witamin syntetycznych, to ja od początku ciąży nie zjadłam nawet całego jednego opakowania.. za to łykam DHA i teraz jeszcze Asmag forte mi kazał zażywać 3x1 tbl.
Pasal a Twoje bliźniaki jedno czy dwu- jajowe? Bo jakoś chyba przegapiłam
Marta27 Ja mam ten podgrzewacz i jest codziennie w użyciu Sprawdza się bardzo dobrze, więc myślę, że nie ma co wydziwiać z jakimiś drogimi wynalazkami
- bea2a
- Wylogowany
- budujemy zdania
Może któraś będzie tak urządzać pokoik?
abcania.isu.pl/
- Patrizia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
U mnie piekne slonko dzisiaj szkola rodzenia wiec sie troche pogimnastykuje ale niestety czeka mnie wizyta u dentysty bo zrbila mi sie dziurka w jedynce od wewnetrznej strony na szczescie t pewnie przez to cholerne zelazo wiec trzeba ratowac puki jest co
magdalenagal jak bedziesz miec jakies info odnosnie tego maciezynskiego to dawaj znac bo ja juz mam metlik w glowie a lubie miec wczesniej wszystko zalatwione jesli chodzi o takie papierkowe sprawy
- cukierek100
- Wylogowany
- gaworzenie
Równiez jestem mama lipcową termin mam na 7 lipca
Chciałam spytac czy jest jakaś mama z Częstochowy ???
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
U mnie już pachnie dzidziusiem wącham nawet te ubranka i przytulam jak nikt nie widzi
ja juz tez mam wszystko jeszcze prócz jakis majtek poporodowych siateczkowych.
Te w Z Lidla staniki do karmienia tez się zastanawiam właśnie kurcze jak to człowiek czasami prędzej kupi w tych hipermarketach cos niż w normalnych sklepach.
Nareszcie słoneczko mamy huraaaaaaaaa czyste błękitne niebo odrazu jestem pełna energii, bo ostatnie 3 dni to masakra jakby mi ktoś do duszy nakopał.
cukierek100 hej chyba nie ma z Częstochowy.
Ja jeszcze mam pytanko jeśli sie rodzi przez CC to tez sie używa podpasek poporodowych i macica sie oczyszcza i się plami ?
- dziubasek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Jakie plany macie na dzisiaj zakupocholiczki ?
Cukierekwitaj kochana ja ostatni raz w Częstochowie byłam przed matura, jakieś 12 lat temu
- magdalenagal
- Wylogowany
- gadatliwa
Przede wszystkim witam Nowe Mamusie Ja też nie jestem z Częstochowy... Miałam się wybrać ale plan zdechł
Byłam w Biedronie i kupiłam tylko kocyk. Któraś wczoraj napisała że od przybytku głowa nie boli. Zgadzam się w 100% i kupiłam pieluszki i podkłady w Rossmanie.
Przyjęłam trzecią glukozę. Myślałam że autentycznie puszczę pawia. Mam nadzieję że to był ostatni raz. Mam jedną widoczną żyłę czy tętnicę z której można pobrać krew i Panie w labo za każdym razem biją w jedno miejsce...
No i byłam w ZUSie... i goowno się dowiedziałam. Pani nawet nie dała mi skończyć pytania o roczny macierzyński i powiedziała że nie udzieli mi informacji bo ich sama nie ma... Bo w Dzienniku Ustaw nie jest nic ogłoszone. MOŻE na dniach dostaną jakieś informacje ale to trzeba na bieżąco pytać. Wioęc dalej nie wiem nic. Ale jeszcze zadzwonię do mojej kadrowej może się czegoś dowiem, ale najpierw muszę ją złapać pod telefonem... A to może być co najmniej trudne
Zaraz biorę się za pranie. Buziaki