BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 7 miesiąc temu #652945 przez NataliaK
Agusia wózek super i w tym kolorze w którym mi się podoba :) jak byś miała chwilę i miarę pod ręką to mogłabyś mi zmierzyć jaka jest długość gondoli w środku? bo ja własnie tez ten wózek mam na uwadze oprócz x ladera tylko niestety nia mialam go okazji widzieć na żywo...a ciągle mam z wózkiem dylemat

karolina_p123 ja chciałam kupić baby merc na początku ale później u mnie też się okazało się że teście wózek kupią więc mogłam wybrać droższy. Baby merc widziałam jak byłyśmy na warsztatach i wyglądał bardzo fajnie niestety nie macałam więc więcej nie powiem :)

co do macierzyśniego to pomieszane z poplątanym co mam pisać już wszystko opisałyście :D brak słów...u mnie na obiadek rybka, ziemniaczki i surówka :)

na zakupach weszłam do ciuchacza i upolowałam fajne okazy - większe bo już małych staram się nie kupować :)
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #652949 przez Qltoorka
Natalia, zakochałam się w tym sweterku w paski :) Cudowny :)

11 lata 7 miesiąc temu #652966 przez NataliaK
Ale się wkurzyłam, właśnie zadzwoniła do mnie szefowa, że mi wstrzymali w tym miesiacu z Zusu wypłate pieniedzy przez to, że sama zawiozłam zwolnienie do Zusu a ta pinda sama kazała mi tak zrobić bo stwierdziła, że zanim ona to zawiezie do księgowej i księgowa wyśle to za długo potrwa. I ona teraz jakieś pismo musi wysłać i to wyjaśnic ale mam nadzieję, ze te pieniądze mi nie przepadną bo się nieźle wkur...!

11 lata 7 miesiąc temu #652968 przez kasiak
Nie dało mi i pogrzebałam trochę w ogródku. Teraz terrorysta w brzuchu się mści i kopie mocno gdzie popadnie :dry: no i jak mi zapał zaraz nie przejdzie to pojadę jeszcze po bratki :P a co, urodziny niedługo to sobie chociaż chabazi nakupię :cheer:

Natalia ten sweterek cudny, zwłaszcza z tymi naszywkami na łokciach :) ja mam taką kamizelkę dla małego, będą eleganciki :laugh: a zusami się nie przejmuj bo nic na biurokrację nie poradzisz ;)

11 lata 7 miesiąc temu #652975 przez Nikaa
Dziewczyny czy wy kupujecie podkłady higieniczne na łóżko do szpitala :unsure: Bo przeglądam różne listy do szpitali w internecie i część ma coś takiego wpisane :unsure:

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #652981 przez karolina_p123
Nikaa ja dziś zakupiłam kilka rzeczy do szpitala m. in podkłady na łóżko oczywiście w domu nie powstrzymałam się przed rozpakowaniem i sprawdzeniem jak to wygląda a mianowicie jak podkład poporodowy w formie giga podpaski w rozmiarze 90x60 z tą różnicą, że spód jest na delikatnej ceratce więc jeśli mi nie będą potrzebne w szpitalu to przydadzą się dla małego jako np podkład do przewijania w podróży bądź podkład pod prześcieradełko do łóżeczka ( zapłaciłam 9,90 zł za 5szt "seni")
dodatkowo zakupiłam jednorazowe siateczkowe majtki i podkłady na deskę klozetową

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #652985 przez Nikaa
karolina_p123dzięki a to się też zaopatrzę w takim razie jak nie w szpitalu to w inny sposób się wykorzysta ;) a kupowałaś też jeszcze podpaski poporodowe ?

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #652994 przez karolina_p123
Nikaa tak wczoraj kupiłam podpaski poporodowe bella mama 2 opakowania w paczce jest 10 sztuk są gigantyczne :ohmy: i bez żadnego samoprzylepca więc kupiłam dziś te siateczkowe majtki
W sumie dla siebie muszę kupić jedynie klasyczne podpaski bo z art higienicznych chyba tylko tego mi brakuje
no i jeszcze kosmetyczno-lecznicze rzeczy do pielęgnacji bufetu :) typu maść/ krem na popękane brodawki, wkładki laktacyjne i laktator

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #652997 przez agusiaa26
Nikaa na polnej maja te podklady wiec sobie nie kupuje, natomiast dla smyka mam.
Podpaski poporodowe mam jedno opakowanie, muszę jeszcze majtki kupić.

NataliaK gondola w środku ma ok 78,79cm, dla nas jest w sam raz i nawet duza jeśli wezmiemy pod uwage to ze w gondoli mały będzie np do 5mca czyli do zimy, ważniejsze są wymiary spacerowki bo nią bedziemy jeździć w zimie czyli opakowani w kombinezon:) polecam natalia, jak chcesz wozek mozna zobaczyc w Pati i max na polnej:)

11 lata 7 miesiąc temu #653006 przez moonia154
Siwa zapaszek z ubranek trochę się "zwietrzał", bo wszystko wisiało na dworze, ale jak się wwąchać to jeszcze czuć :woohoo: Moja siostra używała kiedyś płatków mydlanych, ale nie pamiętam jakiej firmy, to też tak zarąbiście bobaskiem było czuć :blush: Aż mnie naszła ochota, żeby wszystko w tym proszku wyprać, ale szkoda mi proszku, bo jest on droższy od tych do "dorosłych" ubrań...
NataliaK ubranka przecudne :kiss: Niestety, w pobliskich ciuchaczach nie mamy takich uroczych ubranek, zresztą bardzo rzadko tam zachodziłam, bo zwykle nie było tego, czego szukałam :S Ostatnio to chyba z rok temu chodziłam po tego typu sklepach jak szukałam spodni do roboty, a i tak przepłaciłam :dry: Co do Twojej szefowej, to widzę, że IQ ma chyba na tym samym poziomie co moja :huh: I to pewnie nie jest za wysoki ten poziom. Teraz to powinna z własnej kieszeni oddać Ci należną pensję, skoro tak "mądrze" Ci doradziła. U mnie jest tak, że to kierowniczka dostaje z ZUS-u kasę i przesyła na konta. Początkowo byłam zdziwiona, że zamiast z ZUS-u dostałam przelew od niej, ale póżniej się wyjaśniło :blink:

11 lata 7 miesiąc temu #653012 przez NataliaK
Dzięki Agusia :) gonodla fajna bo dośc duża, nie wiem czemu nie zwróciłam na niego uwagi bo byłam tam wózki z mężem oglądać...pojade w czwartek lub piatek na badania na polną to tam wejde jeszcze raz :)

no a z tym Zusem to jestem mega zła, faktycznie mało inteligenta bo sie dokładnie nie dowiedziała...ja mam tylko nadzieję, że jak się wyjaśni to kase mi przeleją?!

11 lata 7 miesiąc temu #653020 przez moonia154
Łaski chyba nie zrobią, skoro jesteś na zwolnieniu :huh: W najgorszym wypadku, to w następnym miesiącu daliby wyrównanie, ale moim zdaniem to chore rozwiązanie przez miesiąc zostać bez kasy. Cóż... biurokracja nie zna granic, a szefostwo powinno chyba jezdzić na specjalne szkolenia, skoro są mało rozgarnięci (swoją kierowniczkę też bym chętnie wysłała, ale to to chyba przypadek nie do wytłumaczenia :woohoo: )

11 lata 7 miesiąc temu #653022 przez agusiaa26
NataliaK z tym zusem to mega suchar, kasa napewno ci nie przepadnie tylko musisz trzymac reke na pulsie, trzymam kciuki i nie denerwuj sie ;)

11 lata 7 miesiąc temu #653108 przez askan2
Witam, melduję się po wizycie, na usg wszystko ok, Ksawi waży 1800g :) miałam też dziś ktg robione gin powiedział że piękny zapis, więc jestem cała szczęśliwa że mały zdrowo rośnie :lol:, jezusie jak ja bym już go wyściskała :blush:

11 lata 7 miesiąc temu #653113 przez karolinap
Askan To najpiękniejsze co można usłyszeć od gina - ze wszystko jest ok :) bardzo się cieszymy, ze Ksawi zdrowy no i jaki juz duży :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka