BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 7 miesiąc temu #651290 przez sloneczko33
witajcie ja wczoraj od kolezanki pozyczylam taka mala walizke i powoli bede musiala sie szykowac boziu juz 8 miesiac

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #651296 przez bea2a
Właśnie wróciłam z Biedronki. Kilka ciężarnych się kręciło ale towaru jeszcze dużo. Kupiłam tylko ręczniczek z myjką i to tylko jeden bo jest trochę mały. Mam już drugi 100x100 bo taki mi polecano żeby zawinąć całe dziecko a ten z Biedronki jest 70x70. Kocyk już mam, więc nie kupowałam. No i bodziaki najmniejsze na 68 cm i to z krótkim rękawem. Nasze dzieci w zimie będą tyle miały a krótki rękawek w zimie to nie bardzo, więc nie kupiłam. Chciałam kupić koszulę ciążową ale nie było. Chyba będą w przyszłym tygodniu, to wtedy zobaczę :)

11 lata 7 miesiąc temu #651313 przez emi87
wróciłam z biedrony :) kupiłam po 2 szt rozm 68 i po 1 szt 74 i 80 :) przydadza sie nawet na zime (pod spodenki i bluze np) :) no i tez nie wiadomo jak duże beda nasze bobasy :P krótkich bodziaków mam zapas na rok hihi jeszcze tylko kilka bluzeczek i pajacyków mi zostało do zakupienia bo mam mało :) ogólnie nie szaleje z ciuszkami - sądząc po waszych praniach mam chyba najmniej hehe
lece do pracki :*
buziaki i miłego dzionka :)

11 lata 7 miesiąc temu #651324 przez Kamilka22
Hej Dziewczyny.!
Ja tez zaraz do biedronki sie wybieram chce kocyk na pewno kupic.
Fajne te kocyki?

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #651333 przez bea2a
Faktycznie dużo masz bodziaków :) Ja niestety nie mogę szaleć z ciuszkami bo na każdym kroku wszyscy mi przypominają, że dostanę od szwagierki, która ma termin porodu na ten piątek i będzie mi na bieżąco prała i przekazywała ubranka, z których jej córeczka będzie wyrastać. Mam też trochę ubranek od siostry. Sama kupiłam tylko 3 bodziaki z długim rękawek 62, półśpioszki 62, kaftanik 62, czapeczka, 5 par skarpetek, łapki niedrapki i śpioszki. Mam zamiar kupić jeszcze tylko bodziaki z krótkim rękawkiem 56 lub 62 w Tesco bo mają fajne pakowane po 3 i 5 szt. w cenie podobnej do Biedronki. Więcej ciuszków nie będę kupować bo mnie zjedzą w rodzinie :) No ale chciałam żeby malutka miała też coś nowego.

Wczoraj zamówiłam na allegro kosz na pranie do pokoiku dziecięcego + 2 koszyki małe, w których chce ułożyć kosmetyki i pieluszki tetrowe. Podaje link bo może komuś się przyda :)

allegro.pl/m-bialy-kosz-na-pranie-koszyk...0cm-i3210567152.html
Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu #651336 przez karolinap
Ja zaraz ide na wizytę do lekarza wiec zahacze o Biedronkę :) w celu reczniczka z kapturkiem :D po drodze mam 2 Biedronki wiec mam nadzieje ze jeszcze będą :)
A i w Rossmannie są podkłady dla dziecka 10szt. za 9,99zl. Myślę ze moge się przydać nawet zeby Pola polezala z gola pupcia - niech trochę pooddycha w to lato a nie caly czas w pampersie :)

Emi Jak czytam o tych pralkach to ja też mysle ze mam najmniej :) a myślałam patrząc na ilość Polciowych ciuszków ze i tak pewnie wszystkich nie założę a tak naprawdę zmieszczę je pewnie w dwóch pralkach (białe i kolorowe) ;)

11 lata 7 miesiąc temu #651339 przez magdalenagal
Dzień dobry Dziewusie :-)

Do Biedrony idę jutro. Wszelkie body, koce, rożki (choć to muszę jeszcze sprawdzić), ręczniki mam :-) muszę tylko się zaopatrzyć w pieluszki. Byłam w Rossmanie i widziałam że BabyDream są po 12 zł za 30 szt (1-szy rozmiar) ale nie zdążyłam zobaczyć w Bierdonie ile kosztują te ichnie pieluszki. Więc jutro muszę tam skoczyć.

Weekend minął dość spokojnie- nie licząc soboty, kiedy to Młodzieniec za punkt honoru postawił sobie skopać Matkę od środka najlepiej jak najmocniej... I niemal mu się udało. Na porannych zakupach tak mnie sieknął w pipkę że aż mnie zgięło na środku sklepu. Moja Mama myślała że coś mi się stało ;-)

Wczoraj posortowałam ciuszki i też zostawiam na razie tylko te do rozmiaru 68 cm. Pozostałe wracają na stryszek :-) W ciągu kilku najbliższych dni rozłożę już kołyskę a za 2-3 tyg łóżeczko.

Trochę jestem podziębiona bo się Menżowi zachciało spać przy otwartym oknie (tym nad łóżkiem) bo jedno otwarte okno to za mało! Więc teraz czekam czy ból gardła przejdzie w katar czy wreszcie się skończy.

Miłego dzionka. Mnie pogoda nastraja ponuro ale mam nadzieję że to minie.
Buźki!

11 lata 7 miesiąc temu #651342 przez bea2a
Kamilka22 kocyków jest kilka rodzajów. Ja nawet ich nie oglądałam bo nie miałam zamiaru kupić ale słyszałam komentarze innych przyszłych mam, że ten ładny a ten mi się nie podoba, więc kwestia gustu. Pewnie każdy coś znajdzie dla siebie bo chyba jest z 6 wzorów różnych. To są kocyki z takiego klasycznego materiału kocykowego :)

11 lata 7 miesiąc temu #651350 przez Marta27
Ja już też byłam w biedronce kupiłam dwie paczki tych bodziaków jeden w rozmiarze 74 a drugi w 80 ponieważ tych mniejszych już mam sporo. Mi jeszcze trochę bluzeczek i spodenków brakuje i jeszcze muszę dokupić skarpetki.
Z wyprawki mam już prawie wszystko zostało mi jeszcze łóżeczko z materacem i całym jego wyposażeniem oraz podgrzewacz ale nie wiem jaki wybrać może coś doradzicie.

A łóżeczko wybrałam takie co o nim sądzicie www.arus.pl/lozeczko-z-szuflada-zyrafka-kasztan.html

HUBERT

11 lata 7 miesiąc temu #651360 przez Marta27

11 lata 7 miesiąc temu #651366 przez kaska1982
No i Biedronka zaliczona :) Kupiłam tylko recznik, co prawda troszke mały bo 70x70, ale większy juz mam i zobaczymy jak ten sie bedzie sprawował. Bodziaków nie brałam, bo też tylko duże rozmiary, ale inne mamy jak sie rzuciły to nie można było sie dopchac. Pieluch nie brałam, choc chciałam flanelowe, ale wydawały mi sie jakieś cienkie i wszystko było przez nie widać, w Pepco maja lepsze gatunkowo, bynajmniej moim zdaniem a cenowo wychodzą podobnie :)

Magdalenagal, pieluszki w Biedronce te najmniejsze Dada newborn są po 14,99zł, za 30 sztuk. Dzis oglądałam i nawet zastanawiałam sie czy nie kupić, ale potem doszłam do wniosku, że do domu daleko i kto to bedzie za mnie nosił :/ pojadę autkiem i chyba sie zdecyduje, bo słyszałam dużo pozytywnych opinii :)

A u nas w drogerii Schleker czyjakoś tak z tą nazwą, sa chusteczki nawilżane dla niemowląt za 3zł paczka (72szt.), kupiłam dzis 3 rodzaje po dwie paczki, bo sie opłaca myslę. Chusteczki są ogólnie firmy Bambino, tylko w jakimś promocyjnym opakowaniu. Znajoma je używa i nie wywołuja u jej maleństwa żadnych uczuleń, więc mysle, że u nas też nic sie nie bedzie działo :)

Kocham Cię syneczku!!!

11 lata 7 miesiąc temu #651384 przez magdalenagal
Dzięki Kasia :-)

11 lata 7 miesiąc temu #651405 przez agusiaa26
Bea2a super te koszyki, nawet nie pomyslalam o koszu do pokoiku a to super rozwiazanie!

Marta27 bardzo fajne lozeczko, widzialam takie w Pati i max i wydaje sie byc bardzo porządne:)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #651406 przez Lacrijka
pasal napisał:

Lacra jestem na etapie kupowania wózka dla swoich dziewczyn i za nic nie mogę się zdecydować czy jeden za drugim czy dzieciaki obok siebie. Jako, że masz ten wózek już w domu zasypię Cię pytaniami. Myślisz, że jest on stabilny (jak wyciągniesz jednego bobasa to drugi nie poleci) ? czy jedno dziecko nie będzie miało zasłoniętego całego świata gondolą czy fotelikiem grugiego dziecka? i czy on na żywo jest aż taaaaki długi ?

Pasal - wózek jest stabilny i naprawde solidny, jak na Polski produkt :) Nie zasłaniasz dzieciom świata bo ustawiasz sobie gondolki jak chcesz, a poza tym jest spory odstep od gondol czy siedzisk na tyle, że swobodnie pomiedzy nimi siegasz do kosza na zakupy. Są różne kombinacje tych siedzisk. Zanim go kupilismy wydawało mi sie tez, ze nie będę widziała drugiego dziecka ale wszystko ładnie widac i ma sie oka na oba bąbelki. My nie chcielismy tego co dzieci siedzą obok siebie bo ona są szerokie.. 80cm i wzwyż..więc w drzwi 70 sie nie wjedzie a i w 80 byloby cieżko a tych jest najwięcej.. Windy, osiedlowe sklepiki itd itp.. No ale wiesz, zalezy kto co lubi. Ja chciałam taki i taki kupilismy. Co do długości to hmm, pojęcie wzgledne :) Ale łatwo sie manewruje. Jak eMek go poskładał to powkładałam po 5kg cukrów, mąk żeby zobaczyc jak będzie z maluchami to jest ok, prowadzi sie super, jest zwinny. My mamy waskie korytarze i przejeżdzam z pokoju do pokoju :)

11 lata 7 miesiąc temu #651407 przez dorkiszon
Ja się zaraz zbieram do biedronki pojde moze po te pieluchy tez pamietam ich cene to 14 zł właśnie i moze zahacze o ciucholand , bo tak sobie myśle, żeby kupić jakis mały pajacyk, bo wlasnie mam tylko duze. Widzę, że okup biedronki jest hahaha

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka