BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 4 miesiąc temu #502846 przez uniuni
hehhe Qultoorkakochana :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #502861 przez sloneczko33
hmm ja sie zastanawiam nad swoim brzuszkiem bo ja mam tez pozostalosci po poprzedniej ciazy

12 lata 4 miesiąc temu #502874 przez gold_butterfly
Śliczne brzuszki :-) Jak cudownie śledzić przebieg ciąży :-)

Ooo dodam coś,vo Was może zainteresować. Mianowicie w sklepach jest dużo książek - moja ciąża, album ciąży. Doskonała pamiątka - prowadziłam w pierwszej ciąży. Głupio przyznać,ale teraz nie prowadzę - boję się poronienia i taka pamiątka byłaby bolesna :-( Założę po 20 tygodniu ciąży,jeżeli stan maleństwa będzie bardziej stabilny.

I świetna książka - Ciężarówką przez 9 miesięcy. Wszytsko opisane bardzo humprystycznie,ale zawiera sporo przydatnych informacji. Uśmiać się można podczas czytania :-) Jest też druga część - o wychowaniu. Obydwie miałam, przeczytałam - polecam. Aa... I wiecie co? Mogę Wam udostępnić za darmo ebooki o porodzie i macieżyństwie.

Te notatniki z brioko też są bardzo przydatne - kupiłąmw promocji zestaw trzech i starczyły mi na bardzo długo. Miło jest do nich powrócić i np.poczytać kiedy dziecko jadło pierwszą marchewkę, kaszkę, zupkę - i czy danie smakowało :-)

12 lata 4 miesiąc temu #502899 przez dziubasek
Dziewczynki ale macie sliczne brzusie ja dodam po swietach fotke bo moj juz zapakowal aparat i kable i sie wscieknie jak mu tam bede grzebac ;) .
Humor mi sie poprawil bo juz myslalam ze ze mna cos nie tak ze mnie tak wybrzuszylo ale ja tu widze ze my wszystkie mamy podobne brzuszki :)

12 lata 4 miesiąc temu #502904 przez gold_butterfly
chomikuj.pl/gold_butterfly/Nauka+gry+na+...dzieci*2c+wychowanie

Tu macie folder z ebookami - o ciąży, rodzicielstwie. Hasło: mamusie
Transfer darmowy,możecie pobierać za darmo - na kosz mojego transferu :-)

12 lata 4 miesiąc temu #502909 przez sloneczko33
wlasnie probowałam wejsc i nie pasuje haslo :(

12 lata 4 miesiąc temu #502910 przez kaska1982
Qultoorka niestety takie postawili mi warunki. Pracuje jako instruktor w punkcie przedszkolnym i mam pod opieką 14 dzieci w wieku 3-4 lata. Wiem ze szefowamartwi sie zeby mi sie nic nie stało i zebym donosiła ciazę, ale dziwnie sie pozułam jak kazała mi sie określić. Powiedziała, ze chca przyjąć kogoś na zastępstwo, ale muszą mieć określony termin mojego zwolnienia, bo na dwa lub trzy tygodnie to raczej nie chca nikogo zatrudniac. Ale po tym jak sie czuję i jak ciężko jest normalnie samemu z taką grupa dzieci, to chyba raczej zostanę na zwolnieniu. Nie chciałabym żeby podczas opieki nad cudzym dzieckiem mojemu cos sie stało. Bo to trzeba do łazienki zaprowadzić, podsadzic na kibelek, wziąc na kolana czy ręce, gdzy płacze. Wolę sie nie forsować, a niestety na inne stanowisko mnie nie skierują.

Kocham Cię syneczku!!!

12 lata 4 miesiąc temu #502911 przez gold_butterfly
Wejdź jeszcze raz. Powinno być ok.

12 lata 4 miesiąc temu #502915 przez Qltoorka
kaska1982, ach, no tak, teraz pamiętam gdzie pracujesz...tyle nas teraz, że ja się gubię która gdzie ;) przepraszam

12 lata 4 miesiąc temu #502932 przez MadMar
Ale macie ładne brzuszki :D

Byłam dziś na teście obciążenia glukozą :( masakra :(
mało, że niesmaczne to jeszcze mnie potem mdliło, odbijało się i tylko modliłam się, żeby nie zwymiotować, bo wtedy jeszcze jedno badanie :(
słabłam, myślałam że tam zemdleję, masakra.
I do tego to pobieranie krwi- najpierw z ręki i palca, potem wypiłam 75g glukozy,pobieranie po godzinie z ręki, a potem po dwóch.

Nie polecam, chociaż i tak wyjścia nie ma i każdą z nas to czeka :) czego się nie zrobi dla Okruszka

12 lata 4 miesiąc temu #502945 przez dziubasek
MadMar nie kazda :laugh: u nas robia tylko jesli sa tego badania wskazania. Ja w 1-szej ciazy nie mialam tego badania i mam nadzieje ze teraz tez mnie minie :laugh: .
zjadlam 3 zabki czosnku :blink: no i zrobilam sobie ten syrop z cebuli, mam nadzieje ze mnie to chorubsko opusci do czwartku :)

12 lata 4 miesiąc temu #502948 przez sloneczko33
ja swoj brzusio pokarze niebawem jak wrzuce na lapka zdjecia corcia mi zrobila

12 lata 4 miesiąc temu #502954 przez kaska1982
A u nas to badanie tez niestety jest normą między 20 a 24 tyg ciąży. Moja bratowa była ostatnio i mówiła że siedziała w przychodni dwie godziny. Ale racja - czego się nie robi dla maluszka :)
Ja się dla mojego Małego Szczęścia męczę z rwą kulszową. Już ponad tydzien mnie trzyma i nie chce odpuścić. Normalnie to bym wzięła leki przeciwzapalne i maści i byłoby ok, ale teraz nie można. Ostatnio pani doktor rehabilitacji powiedziała ze nawet basen i kapiele wodne są szkodliwe w takim przypadku. Ewentualnie masaż delikatny, ale robiony przez profesjonalistę. Chcę jeszcze wypróbowac lampy ale to dopiero po świętach bo przed świeteami nie umawiaja juz na wizyty :( Ale poczekam i najwyzej nie bede chodzić :)

Kocham Cię syneczku!!!

12 lata 4 miesiąc temu #502957 przez sloneczko33
gold super dodałam cie do znajomych tez mam chomiczka mam nawet nk i facebook

12 lata 4 miesiąc temu #502972 przez gold_butterfly
Cieszę się,że komuś może się przydać :-)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka