BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 6 miesiąc temu #670464 przez dorkiszon
Fuck! Znowu zasnełam po południu jak stara baba. Jak można tyle spać ?
Magda ty się nie montuj teraz w takie historie jak jesteś w ciąży. Nie uchronisz koleżanki zamartwianiem się, a źle to wpływa na twoją psychike. Teraz powinnaś się radować, a takie sytuacje można zawsze znaleźć. Codziennie ktoś umiera lub cierpi z jakiejś choroby tak to już jest.
Ja też czasami myślę co by było gdybym teraz straciła dziecko czy jakby zachorowała na raka i umarła i moje dziecko zostało by same z tatą. Trzeba sie cieszyć chwilą tu i teraz. Nie wolno myśleć w takich kategoriach.
Ku..., ale teraz zdołowałam hahah sorry
Idę robić cisto dawać mi tu ten przepis na ciasto bez tłuszczu z owocami !!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #670467 przez dorkiszon
Dobra juz znalazłam ten przepis na to ciasto idę robic z rabarbarem,a dupa oczywiście co ? Rośnie.

11 lata 6 miesiąc temu #670482 przez askan2
Kurcze moonia154 a ja właśnie myślałam o Tobie że coś nie piszesz a Ty bidulko w szpitalu :( ale dasz radę już nie długo...

Zastanawiam się też co u NataliaK parę dni temu pisała że ma kontrolę w szpitalu i się nie odzywa może została na obserwację? I tak samo patrysia305 pisała że to ciśnienie po lekach jej nie spada i też cisza :pinch:

No i oczywiście co u Naszych mamusiek co mają już maleństwa przy sobie... wiadomo coś nowego?

11 lata 6 miesiąc temu #670485 przez emi87
Qltoorka jutro ide do lekarza pierwszego kontaku zeby dał mi skierowania na badania w szitalu albo poprostu w przychodni (teraz mam czas na zwolnieniu). chyba ze w nocy bedzie tak swędzieć że nie wytrzymam to lece do szpitala. dalej swędzi-nie mam żadnych wysypek ani krostek, nic...tylko swędzi całe ciało :dry: zawczasu pochwaliłam moje samopoczucie w ciązy :angry:

magda nie zazdroszcze znajomej...dobrze ze chociaż ta dwójeczke juz ma :)

osóbka no to teraz mozesz spać spokojnie :)

11 lata 6 miesiąc temu #670489 przez uniuni
Hej Kochane :)

Pasal pisała w 'Witam wszystkie przyszłe mamusie' więc wklejam link, żebyście też mogły być na bieżąco www.zapytajpolozna.pl/51-przedstaw-sie/5...amusie/Page-134.html

Oglądaliśmy z J. wanienki i stojaki do nich w sobotę :) Mamy wybraną, tylko kupić.. Tutaj NAV działa tak samo jak polski ZUS :laugh: Jeszcze nie dostałam pieniędzy za kwiecień, a na początku maja dostałam pisemko, że oświadczają, że dostali moje dokumenty 06.05 i mają 4tyg na rozpatrzenie ich :lol: Wysyłane były na początku kwietnia i dziwne mi się wydaje, że aż miesiąc zajęło im otwarcie koperty. Chyba, że mój pracodawca czegoś w czas nie dosłał, bo tak też może być ;)

Pamiętacie, tą moją sytuację z pracą? Związki zawodowe zaprosiły mnie do siebie i przekonały, że warto złożyć dokument pod tytułem: 'żądam pracy na stałe' :) Faktycznie podążając wszelkimi kruczkami prawnymi prawa do nie przedłużenia mojego kontraktu nie mieli. Więc takowy dokumencik złożyłam i do 13.06 muszą dać odpowiedz :) Negatywna, oznacza skierowanie sprawy do sądu. Pozytywna - to, że mogę sobie tam wrócić do pracy. Nic nie tracę, a mam ochotę im udowodnić, że nie dam się traktować jak g..o :lol:

Qltoorka ja kupiłam ten olejek migdałowy i nie mogę się jakoś zmusić, żeby ten masaż robić :woohoo: Nie to, że się brzydzę tylko mnie zaraz wszystko tam boli i piecze :dry:

Magda, Dorkiszon ma rację.. tylko się nie nakręcać!

Agusia, Dziubasek mnie też dziś syn torturuje :laugh: Przemeblowanie chyba robił w swoim M1, aż ja się zmęczyłam :laugh: Spacer też nic nie dał, zamiast się ululać, to on dopiero się rozbudził :) Mam straszne ciśnienie w dole brzucha od paru dni. Wszystko niby mam i niby gotowe, ale wolałabym, żeby klusek jeszcze posiedział ze 3 tyg w brzuchu :)

11 lata 6 miesiąc temu #670493 przez dorkiszon
www.wielkiezarcie.com/recipe100886.html
Jutro robię te kulki może któraś też zrobi ?
www.wielkiezarcie.com/recipe100906.html
Takie ciasto chyba też zrobie niedługo wygląda ciekawie i jest łatwe.
Biedna Pascal trzymamy kciuki.

11 lata 6 miesiąc temu #670494 przez siwa342
mam pytanko,znalazłam parę opini na temat jednego kremu na rozstępy i tak się zastanawiam czy któraś go stosowała,jest drogi a podobno skuteczny i póki mam te rostępy świeże może udałoby się je zlikwidować albo zminimalizowac chociaż

Revitol Stretch Mark

MAJA

11 lata 6 miesiąc temu #670504 przez pasal
Hej lipcówki :) ja zrobiłam się majówką :) dziś wypisali mnie ze szpitala, maluszki niestety muszą tam zostać przez przynajmniej 3 tygodnie. Zuzia urodziła się z masą trochę ponad 1700, pomaga jej oddychać respirator, niestety płuca nie zdąrzyły się zupełnie wykształcić, dziś jest z nia dużo lepiej - początkowo otrzymywała 80% tlenu resztę oddychała sama, dziś otrzymuje 30% tlenu i mają podejmować próbę odłączenia respiratora. Gabrysia z wagą trochę ponad 1800 radziła sobie lepiej, oddycha sama. Obie miały żółtaczkę - Zuza tak wysoką, że mieli przetaczać krew. Dziś Gabrysia nie ma żółtaczki a Zuza ma o połowę niższą. Są takie malutkie.. mam nadzieję, że szybko dojdą do dobrego stanu i będę mogła je zabrać do siebie.

Jak się zaczął poród? dziewczyny, to masakra! nie byłam w ogóle przygotowana. Gdy kładłam się spać było wszystko ok. O pierwszej w nocy wstałam na siku - też było ok. O 1:45 obudziło mnie uczucie jakbym popuściła mocz, wstałam żeby iśc do łazienki i chlusneły wody. Kapało jak z kranu, mąż zawiózł mnie do szpitala, odesłali nas do innego miasta.. całą zalaną przyjeli mnie na patologię ciąży gdzie dostałam sterydy i dwa dni udało się przetrzymać. We wtorek zadecydowano o cesarce gdyż wdało się zakażenie i było to zagrożeniem życia dla mnie i maluchów. Małe po odcięciu pępowiny nie płakały a ja przez cały czas modliłam się, żeby wszystko było ok.

11 lata 6 miesiąc temu #670506 przez siwa342
pasal życze zdrówka dla córeczek :) napewno będzie wszystko dobrze :)

MAJA

11 lata 6 miesiąc temu #670509 przez dorkiszon
Pasal ja myślę, że się wszystko uda skoro ich stan się poprawia.
Powodzenia.

11 lata 6 miesiąc temu #670514 przez moonia154
Siwa342 póki masz świeże rozstępy to chyba wystarczy Bio Oil. Ja póki co jeszcze nie mam rozstępów (odpukać w niemalowane :huh: )- od 4. m-ca stosuję krem Dax Perfecta Mama, choć raz kupiłam ten Bio Oil i był całkiem ok, tylko cenowo wychodził ciut drożej niż krem z Perfecta. Słyszałam dużo pozytywnych opinii n. t. Bio Oil, że jest bardzo skuteczny na świeże rozstępy. Nie wiem ile kosztuje ten krem, o którym Ty piszesz, ale myślę, że ze świeżymi to każdy jeden by sobie poradził :silly: Oczywiście, istotna jest systematyczność stosowania :)
Pasal super, że się wreszcie odezwałaś :) Przeraziło mnie to, co napisałaś, że po odejściu wód tyle czasu Cię jeszcze przetrzymywali! Przecież to jakaś masakra! 12 godzin to podobno maksimum! Oczywiście super, że wszystko idzie w dobrym kierunku, 3mam za Was kciuki :) Wszystko MUSI być w porządeczku i na pewno już niedługo cała Wasza trójeczka będzie razem :cheer: Po cichu liczę na galerię foteczek Twoich księżniczek :kiss: Pozdrawiam serdecznie i życzę zdrówka :P

11 lata 6 miesiąc temu #670515 przez carmelove
PASAL - trzymam kciuki za Zuzke i Gabryśke (super imiona) :) przecież musi byc tylko lepiej !!!
Dużo zdrówka dla Was!

Ania - nasza dziewczynka !

11 lata 6 miesiąc temu #670520 przez emi87
Pasal super ze sie odezwałaś :) trzymamy kciukio za dziewczyny!! widze ze małe twardzieli dzielnie walczą - oby tak dalej! :kiss: juz niedługo beda z mamusia w domciu zobaczysz ;) całuje i ściskam was mocno :*

11 lata 6 miesiąc temu #670521 przez dziubasek
Pasal kochana bedzie dobrze, dziewuszki sobie poradza ze wszystkim.... Trzymam kciuki zeby Zuzia jak najszybcej zaczela oddychac samodzielnie... odezwij sie czasami i napisz nam co u was :)
Siwa ja uzywam bio oil ale w cuda nie wierzcie, zaden krem nie usunie wam rozstepow... Ja mam kilka po pierwszej ciazy i teraz jak brzuch duzy sa mega widoczne, jak pisalam juz wczesniej wyszly mi dopiero po ciazy(wiec pewnie teraz kilka kolejnych nabede :angry: )

11 lata 6 miesiąc temu #670527 przez agusiaa26
Dorkiszon ja niestety zadnego z tych przepisów nie probowalam bo szkoda mojego czasu haha nic mi ostatnio w kuchni nie wychodzi;)

Siwa niestety nie znam tego kremu, a właśnie, czy stosujecie jeden i ten sam balsam czy eksperymentujecie ?? Osobiście juz stosuje trzeci krem, slyszlam zeby zmieniać kremy, nie wiem ie w tym prawdy ale narazie nie mam tych paskudnych rozstepow :)

Pasal trzymamy kciuki za twoje dziewczyneczki :*

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka