BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 6 miesiąc temu #669931 przez dziubasek
Dorkiszon ty powinnas lyknac browara ;) na Kubusie tylko to dziala :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #669932 przez siwa342
Qltoorka zabieram ciekla parafine,krem do pupy i spakowalam sobie balsam w razie czego

odwiedziłam brata w szpitalu i teraz siedzie i pije sobie soczek ze swiezych owocow-mamusia zrobila :)jeszcze jak bedzie mi sie chcialo ruszyc do wszamam loda:)

MAJA

11 lata 6 miesiąc temu #669936 przez Qltoorka
siwa, to Twój brat w dalszym ciągu w szpitalu? A jak Pan Opiekun od siedmiu boleści? Mam nadzieję, że mu sie oberwało i to ostro...

dorkiszon, bo na śląsku nie obchodzi się przeca imienin ;) Ty wiesz kto je obchodzi, nie? Gorole... :P :laugh: :laugh: :laugh: (bez obrazy dla reszty :P )

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #669939 przez karolinap
Moonia To dobrze, ze wrocilas do domku jeszcze z dzidzia z brzuszku. Niech tam jeszcze trochę posiedzi :) i dużo zdrówka dla Ciebie :*

Qltoorka Najważniejsze, ze Malutki zaczął się wypychać, możesz być spokojna :)
Teraz pewnie będziemy miały coraz częściej takie sytuacje bo Maluszki maja coraz mniej miejsca.
Rzeczywiscie te reportarze z porodow to wyciskacze łez. Ja juz od dawna podgladam prace fotosister.eu i uwielbiam patrzec na sesje z porodow i te noworodkowe! cos pieknego - super pamiatka!

My właśnie wróciliśmy z urodzin teściowej.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
oczywiście się objadlam, bo teraz jem o wiele więcej niż w poprzednich miesiącach. Nawet babcia mnie pochwaliła ze milo patrzeć jak tak z apetytem jem bo zawsze muszą mnie namawiać ;) czyli idzie zauważyć ze pochlaniam większe ilości ;)
Z nieprzyjemnych rzeczy kuzynka meza urodzila w marcu chłopczyka, ponad 4kg, meczyla się na porodówce ze popękały jej wszystkie krwinki na ciele a nawet w galkach ocznych, na koniec zrobili jej cesarke. Niby z malutkim wszystko było ok, rozwijał się prawidłowo ale w ostatnich dniach zauważyła ze się bardzo poci, jest jakiś niespokojny i okazało się ze coś ma z serduszkiem, być moze to powikłania po tym porodzie. Przez ostatnie 3 dni leczyli go na zapalenie miesnia sercowego, ale to nie przynosilo rezultatow i okazalo sie ze to coś z aorta która nie pompuje krwi do serca i dzis helikopterem lecieli z Bydgoszczy do Lodzi robić operacje na to i czekamy na wieści :(
Oby wszystko zakończyło się dobrze, pozostało się tylko modlić o zdrowie i siły dla Maluszka :kiss:

11 lata 6 miesiąc temu #669972 przez karolcia84
ok dziewuszki dziekuje , byłam na pogotowiu z moja mala okazało się ze szkarlatyna , ale naszczescie mi nic nie zagraza na tym etapie i do lekarza swojego się tez dodzwoniłam wiec mi potwierdzil :))) , pozdrawiam

11 lata 6 miesiąc temu #669981 przez Nikaa
Najlepszego dla naszych maluszków w brzuszkach z okazji dzisiejszego święta

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 6 miesiąc temu #669991 przez karolinap
karolcia84 To dobrze, ze Tobie i Malenstwu nic nie zagraża :)

Wczoraj pojawil sie nowy wpis na blogu Naszej pierwszej majowo-lipcowej mamy, Oluś ma juz 3 tygodnie :) olo2013.blogspot.com/

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #669995 przez kasiak
Leże i odpoczywam. Bola mnie nogi i plecy, ale w końcu zeszłam dzisiaj kilka sklepów w tą i z powrotem.
Jestem dzisiaj strasznie wrażliwa...w ikei widziałam około roczną dziewuszkę i prawie się rozbeczałam :P taka była słodka, siedziała w spacerówce i maltretowała maskotkę, machając nóżkami. A ja ubóstwiam malutkie nóżki, a jeszcze w malusich skarpetuniach, ach :cheer: a jak się cieszyła, jejku chce mieć taką dziewuszkę dla siebie B) może następnym razem się uda ;)

Karolinap u mojego męża siostry mieli też ciężką sytuację jak była w ciąży. Nie wiem dokładnie jak było, czy jeszcze w brzuchu czy już po porodzie, ale wykryli u małej wadę serca. Ochrzcili ją nawet w szpitalu na wszelki wypadek i miała operację. Teraz ma już 7lat i jest zwariowaną małą przekorą, lekarze dokonują cudów, więc trzeba być dobrej myśli. :) trzymam kciuki za malucha :blink:

11 lata 6 miesiąc temu #670035 przez emi87
Qltoorka moze sie mały tez zmęczył twoimi wojażami i musial odespać :) dobrze ze juz sie obudził i mamusia sie nie martwi :)

karolinap to trzymamy kciuki za małego!! oby operacja poszła sprawnie i wszystko było ok :) na pewno bedzie dobrze!

ależ rosnie ten nasz Oluś!!!! pięknie nabral masy i taki pełniusi na buzi sie zrobił :) ślicznie nam tu chlopak rosnie :) Pozdrowienia i całusy dla małego i rodziców !!

a ten filmik z porodu :cheer: poryczałam sie jak głupia....jeszcze troche i tez tak bede tulić naszą kruszynke :kiss: :cheer:

11 lata 6 miesiąc temu #670050 przez Kamilka22
Dziewczyny a powiedzcie mi co spakować do walizki dla mnie na wyjście do szpitala? co będzie najwygodniejsze?

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #670056 przez emi87
Kamilka ja biore majty, leginsy czarne, bluzko-tunike z krótkim rękawkiem (najlepiej z materiału na którym nie widac potu)i japonki :) (no chyba ze bedzie chłodniej to maz mi jakas bluze wezmie i tenisówki :) cyconosz bede miec na miejscu :P śmigniemy autkiem wiec nie musze nie wiadomo czego szykowac :)
podobno panowie zawsze zapominaja wziac butów hehe dobrze ze u nas lato to zawsze mozna w klapeczkach prysznicowych wyskoczyc :P

11 lata 6 miesiąc temu #670059 przez karolinap
Kamilka22 Ja myślę ze spodnie ciążowe będą jeszcze ok bo wiadomo brzuch jeszcze bedzie i koszulkę. Wszystko zalezy od pogody czy jakiś swterek bedzie jeszcze potrzebny :) no i jakieś buciki czy sandalki zeby nie trzeba było w klapkach szpitalnych wracać :)

11 lata 6 miesiąc temu #670060 przez karolinap
Podobały się Wam warsztaty Mamo to ja? Bo ja zapisałam się i mam we wtorek i zastanawiam się czy warto jechać?

11 lata 6 miesiąc temu #670062 przez Kamilka22
Właśnie też tak myślę że albo spodnie ciążowe albo leginsy i najlepiej tunikę jakąś luźną żeby brzuch (flaczek) się nie odznaczał;p

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #670082 przez Qltoorka
O, dobre pytanie, ja nawet zapomniałam o tym...ale nie wiem czy coś jeszcze zmieszczę, a nie chcę przepakowywać się do większej torby podróżnej. Myślę, że wyjdę w tym czym tam zawitam :P W końcu i tak szybko przebierzemy się w piżamki :laugh:
A zresztą, to chyba najmniej ważne... Droga do domu będzie szybka i samochodem, więc mnie tam wszystko jedno w co będę ubrana...nie spodziewam się paparazzi pod drzwiami szpitala :P Najważniejsze, żeby maluszek był odpowiednio ubrany, bo to będzie jego pierwsze zetknięcie się ze światem zewnętrznym...

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka