BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 6 miesiąc temu #670169 przez Kamilka22
Z tym ubiorem to nie mialam na mysli zeby sie wystroc na wyjscie bo nie to w glowie na bank mi to bedzie tylko po prostu tak sie zastanawialam co najlepiej zeby bylo wygodnie nic nie obciskalo ani pipki ani brzucha :)

Tez mam otulaczek taki cieniutki:)
Ja dzisiaj jak wariatka jezdzilam wozkiem po mieszkaniu hehe:p

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #670172 przez karolinkanice16
Mam nadzieję, że się sprawdzi :)

Kamilka też bym pojeździła ale jeszcze pojazdu nie mam :D.

11 lata 6 miesiąc temu #670175 przez Joanna89
my też jeszcze nie mamy, pod koniec miesiąca chcemy kupić:) Bardzo dużo pieniążków nam poszło na same praktycznie drobiazgi...dobrze,że już wszystko kupione:)

11 lata 6 miesiąc temu #670176 przez Kamilka22
Karolina to jak juz bedziesz miala to daj znac czy tez jezdzilas:p ale chyba nie da rady zeby nie wyprobowac hehe kusi:)

11 lata 6 miesiąc temu #670179 przez Kamilka22
Joanna a juz zdecydowaliscie sie na konkretny moddel wozka?

11 lata 6 miesiąc temu #670180 przez Joanna89
Zmykam pod prysznic i trochę poćwiczyć, oby jutro było słonko:)
miłego wieczorku !

11 lata 6 miesiąc temu #670207 przez Qltoorka
moonia154, a widzisz, bo dziewczyna, która w 36 tc trafiła na porodówkę zupełnie nie przygotowana, nie miała szczęścia poznać naszego forum :P Czasem sobie tak myślałam, że dzięki znajomościom tutaj naprawdę wiele zyskałam i o wielu rzeczach się dowiaduję... :) Ciężko mi powiedzieć, czy bez Was też bym zwlekała z torbą do szpitala czy raczej bym juz ją pakowała... ;) Na pewno nie czuję się taka sama z tym wszystkim :) I to mnie bardzo podbudowuje, że w sumie wszystkie jedziemy an tym samym wózku i wzajemnie się wspieramy (i spieramy też :P ) W kupie zawsze raźniej ;)

Ja dziś samotna noc to i piszę tak późno ;) Ale czas zmobilizować siły do masażyku krocza... Jakoś się muszę do niego zmuszać, ale mobilizuje mnie nadzieja, że okaże się skuteczny...Oby...
Dobranoc Mamcie!

11 lata 6 miesiąc temu #670242 przez emi87
Witam niedzielkowo :)
mnie w nocy złapało takie swędzenie dłoni i stóp że masakra - trzyma do tej pory :( czytałam ze to może byc cholestaza :dry: albo sie wybiore jutro na próby wątrobowe albo dziś do szpitala żeby przebadali (tylko w szpitalu mogą mnie zostawić a ja nie chce)...

Joanna sliczne zakupy-a stara poczciwa kaczucha musi być :P

moonia to trzymam kciuki zebys jakos dala rade z tym cewnikiem - juz blisko :kiss:

karolinkanice cudne zakupki :)ręczniczek i kocyniu boski :cheer: lubie kocykiiii :lol:
och i takie męskie literki - fajne :)

siwa ach szkoda mi tego twojego brata-trzymam kciuki zeby szybko sie wszystko wygoiło.

Qltoorka no bo w kupie raźniej i kupy nikt nie ruszy jak to moja nauczycielka mawaiała :D wiadomo z jaka kupą mi sie skojarzyło - taką co faktycznie nikt jej nie tknie heheh :silly:

11 lata 6 miesiąc temu #670253 przez Joanna89
hej mamcie, mnie bobasek obudził już o 7 rano, tak sobie poleguję w łóżeczku:)
Pogoda nie pewna, ale może pojedziemy do Krakowa:)

Qltoorka- noo samotna noc, masaż krocza...wszystko jasne:D hihi

miłego dzionka!

11 lata 6 miesiąc temu #670254 przez agusiaa26
Hej Mamki, mój maluszek wczoraj myślałam ze mi dziurę w brzuchu wywierci:) ale za to spal w nocy jak suselek:)

Dzieczyny sliczne zakupy, dziwię sie ze dopiero teraz takie rzeczy kupilyscie:) ale lepiej pozno niż później;)

11 lata 6 miesiąc temu #670255 przez Joanna89
agusia ja mam termin pod koniec lipca wiec akurat teraz kupilam:)

11 lata 6 miesiąc temu #670263 przez agusiaa26
Joanna wiem, chodziło mi o to ze ja bym spac nie mogla jakbym wiedziala ze nie mam takich rzeczy w domku;) u nas wanienka i podkład do niej był pierwszym zakupem;)
Ale na kaczuche nie wpadlismy:):) trzeba sie w nia zaopatrzec;)

11 lata 6 miesiąc temu #670267 przez karolinap
Qltoorka Ostatnio się nad tym zastanawiałam na jakim etapie bym byla gdyby nie Wy i o jakich rzeczach wogole nie miałabym pojęcia :) Pewnie wierzylabym tylko Szkole Rodzenia ;) a tak możemy w kupie porównać sobie wszystko i wybrać intuicyjnie to co najlepsze dla Naszego Maleństwa :)

Agniesiaa26 Ja jeszcze nie kupiłam wanienki :P ani kaczuszki :)

NataliaK Z tego co pamiętam to Ty masz przewijak wzdłuż komody. Masz ją odsunięta trochę od ściany zeby ta ręką przy ścianie miała trochę więcej miejsca do manewrowania? I gdzie będziesz miała przybory kosmetyczne: nad główka dziecka zmieścisz czy w pierwszej szufladzie komody? :)

11 lata 6 miesiąc temu #670277 przez dziubasek
Hej mamcie:)
Qltoorka i jakie samopoczucie po masazu krocza :P ;) ????
Mnie Miss obudzila o 8(na siku) i juz bylo po spaniu :angry: zjadlysmy sniadanko, zaraz przyszykuje cos na obiadek i jesli gwiazda bedzie w humorze to moze skoczymy na jakis spacerek... Moje dziecko chyba wyczuwa ze niedlugo zmieni sie nasze zycie bo zrobila okropnie marudna(udaje dzidziusia itp ;) ) i wogole nie moge sie nigdzie bez niej ruszyc :angry:

11 lata 6 miesiąc temu #670279 przez moonia154
Witam niedzielnie i słonecznie :blink: Dzięki synusiowi nie śpię od 5.30, ale to nawet dobrze, bo obudził mnie na wzięcie antybiotyku :blush: W ogóle od czasu szpitala dziwnie mi się śpi- żeby nazwać siebie "wypoczętą" to udało mi się dwa razy przez cały tydzień (w szpitalu z środy na czwartek, jak żyłam marzeniami, że wyjdę i z piątku na sobotę- jak wróciłam do domu i jedyne na co miałam ochotę to spanie :P ). Ogólnie to nie byłoby tak zle, ale przez to niezbyt przyjemne siusiu to mam problemy z podjęciem decyzji, czy zrobić to już czy za chwilę :dry:
Qltoorka też tak sobie pomyślałam, że tamta laska nie miała wsparcia na żadnym forum i nikt jej nie doradził. Ogólnie to nie miałam z nią żadnego kontaktu, mimo iż byłyśmy na jednej sali, bo była strasznie przybita (w sensie, że nawet "dzień dobry" nie umiała powiedzieć, ba, nawet z położną ani lekarzem nie miała kontaktu), więc dowiedziałam się o niej tyle, o czym rozmawiała z mężem :dry: Powaliło mnie to, jak mu tłumaczyła jak wyglądają podkłady, podpaski poporodowe i gdzie to wszystko ma kupić :unsure: Wniosek z obecności tej laski: warto, a nawet TRZEBA słuchać położnej i lekarza, bo w przeciwnym razie- radż sobie sama (wody jej odeszły, dostała skurczy i ona zamiast chodzić, leżała cały czas w łóżku, mimo iż radzono jej inaczej- tak więc cierpiała ponad 14 godzin zanim zdecydowała się na współpracę z personelem) :huh:
Pisałyście o wanienkach... Dla mnie to jeszcze kosmos- gadałam z niektórymi laskami i zorientowałam się, że część z nich sporo przepłaciła :dry: Oczywiście interesują mnie wanienki ze stojakiem, bo u mnie nie ma jak samej postawić, a różnice cenowe ponoć szalone :ohmy:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka