BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 6 miesiąc temu #670533 przez magdalenagal
Pasal! Jesteś cudowną dzielną Mamą :kiss: i milion uścisków i życzenia zdrówka dla Ciebie i Zuzanki i Gabryni ode mnie i całej mojej Rodzinki :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #670536 przez dorkiszon
agusiaa26 ja używam ciągle tego oleju z migdałów od tej pory nie używam wogóle kremów.
Ja zrobiłam to ciasto bez tłuszczu, ale jeszcze stygnie.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #670539 przez magdalenagal
Dzięki Dziewczyny za wsparcie. Ja wiem że nie mogę się dołować itd. Ale to takie przykre :-( To taki żal, jak wtedy kiedy we wrześniówkach przez ciekawość doczytałam że jedna Dziewczyna straciła Dziecko. A tu dochodzi jeszcze fakt że Przyszłą Mamę znam osobiście i to już tyle lat (razem kończyłyśmy liceum) Po prostu mi smutno. Ale raz jeszcze DZIĘKUJĘ jesteście Kochane.

Tak jak napisała Qltoorka- gdyby nie forum nie wiedziałabym tylu rzeczy o ciąży, macierzyństwie itd. Nie miałabym z kim dzielić radości i nie miałabym komu stękać o swoich smutaskach. Monsz jest kochany ale to chłop... Nawet jednej setnej tego wszystkiego by nie pojął.

I love you Was (jak miałam okazję gdzieś tam, kiedyś przeczytać).

11 lata 6 miesiąc temu #670543 przez askan2
pasal dzięki że się odezwałaś, my tu wszystkie przeżywamy i czekamy na jakiekolwiek wieści, najważniejsze że z dnia na dzień jest lepiej z dziewczynkami i tylko tak będzie... nie ma innej opcji... lada moment i będziesz je tulić w domku :kiss:

11 lata 6 miesiąc temu #670550 przez dziubasek
Madzialenka My tez cie love you :kiss:

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #670572 przez siwa342
moonia154 na allegro 127zł dlatego się boje kupic i wydac kase w błoto

agusiaa26 używam z oriflame,olejku ze słodkich migdałów i dostałam jeszcze jakiś z AA więc smaruje się na zmiane tymi kremami

MAJA

11 lata 6 miesiąc temu #670581 przez karolinkanice16
Pasal zdrówka dla Was wszystkich dziewczynki są silne więc na pewno będzie ok super że napisałaś :)

Ja poszłam poleżeć na trawce w parku bo piękna pogoda to my z dziś :)

11 lata 6 miesiąc temu #670591 przez siwa342
no i nie wiem jak to zrobiłam,zgubiłam tą bańke chińską i nie umiem jej znaleść a cellulit jak ta lala coraz większy

MAJA

11 lata 6 miesiąc temu #670611 przez Qltoorka
Pasal, czekalysmy na wieści, dziękujemy że się odezwalas... Przerazila mnie Twoja historia, dlaczego odeslali Cię do innego miasta- to niepojete wręcz.... I jak w szpitalu mogli dopuścić do tego, że zdążyło się wdac zakażenie??? Ehh, no nic, ważne że jesteście silne dziewczyny i Twoje córeczki coraz lepiej.... Nie pisalas nam wcześniej jakie imiona wybralas- Zuzia i Gabrysia- bardzo dobry wybór. Trzymajcie się kochane, Tobie dużo cierpliwości, bo pewnie ten czas zanim je zabiersesz do domu będzie Ci się dluzyl w cholerę....
A czy wiesz coś o Patrizii? Bo Wy bylyscie w kontakcie, a od niej też czekamy na wieści... Skoro się nie odzywa to pewnie jeszcze w szpitalu leży...

11 lata 6 miesiąc temu #670648 przez moonia154
Siwa342 strasznie drogi ten krem wylukałaś :ohmy: Ja bym chyba nie zaryzykowała, bo, jak pisała Dziubasek, cudów nie ma i pewnie żaden krem nie daje 100% gwarancji na usunięcie rozstępów :dry: Co do bańki chińskiej, to ja znowu miałam tygodniową przerwę, bo swojej do szpitala nie wzięłam, nawet mężowi nie mówiłam, żeby mi przywiózł, bo bałam się, że mi siniaki wyskoczą i będę się musiała tłumaczyć przed lekarzami :huh: Ale od wczoraj znowu używam :P Ty swoją pewnie szybko znajdziesz (bo chyba nie ożyła i nóg nie dostała, żeby uciec :blink: ) i nadrobisz stratę :silly: Mówili dziś na ttv o działaniu tej bańki i, choć "specjaliści" nie dają wielkich nadziei na pozbycie się cellulitu, to ja i tak widzę poprawę :)
Agusiaa26 ja używam tylko jednego kremu od 4. m-ca ciąży i, póki co nie mam rozstępów :laugh: Nie zmieniłam marki używanego kremu, bo ten jakoś najlepiej mi podpasował, a innym nie wiem czemu, nie ufam :unsure: Wiadomo, jak pisała Dziubasek, rozstępy mogą pojawić się po porodzie, tak więc nie zamierzam przestać się smarować i liczę po cichu, że mnie to jednak ominie :blink: Niestety, jestem obciążona genetycznie, więc dmucham na zimne ;)
Karolinkanice16 super focia- od razu widać, że jesteś zadowoloną z życia przyszłą mamusią :kiss: Gdzieś Ty taką ładną łączkę znalazła? :lol:
Magdalenko My tu wszystkie łączymy się wszystkie w doli i niedoli, dlatego też tak dobrze jest się tu wygadać :blink: Buziaczki i uściski- we love you too (czy jakoś tak :P )

11 lata 6 miesiąc temu #670671 przez Joanna89
Hej mamki
Pascal dużo zdrowia dla Ciebie i maluszków :*

My mielismy jechać do Krakowa,ale w końcu pojechaliśmy do Zoo i na wystawę psów , o 20 jeszcze poszliśmy na koncert "kultu"
Uf..nareszcie w domku:) Ale pogoda się udała było pięknie:)
A tu z mężem

Uploaded with ImageShack.us

i ja wieloryb :D

Uploaded with ImageShack.us

Karolina widzę pełna sielanka na trawce:P

11 lata 6 miesiąc temu #670689 przez karolinkanice16
monia154 kochana to w parku koło domu :)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #670692 przez siwa342
moonia154 koleżance w 9 miesiącu dopiero wyskoczyly i nie pytaj jak to teraz wyglada,rozstepy moze jeszcze nie taka tragedia jak nawał skóry który został :( no a krem drogiiii dlatego wole sobie troche poczytac i moze ktoras uzywala... wiem ze calkiem nie zejda ale chociaz aby byly mniej widoczne

Joanna89 no straszny wieloryb jeszcze taki co prawie nie utył :) tylko brzuszek,pozazdrościć.Chociaż mama stwierdziła że wyglądam o wiele lepiej niż ona w ciąży (przy pierwszej 24kg+)

MAJA

11 lata 6 miesiąc temu #670700 przez Joanna89
No rozstępy są "podstępne" mojej znajomej 3 dni przed porodem wyszły hehe więc nie ma się co cieszyć na zapas;D

A ja czuję się jak wieloryb i już :D haha
dziś zauważyłam ,że niektóre mamy w ciąży tak dziwnie chodzą , mój mąż mówi,że jak pingwinki:) tak się kołysają na boki hihi

11 lata 6 miesiąc temu #670730 przez agusiaa26
Joanna mamuska nie smiej się bo może pod koniec ciazy i ty zostaniesz pingwinkiem ;)
Ja wczesniej takiego ciezaru nie mialam okazji nosić pod serduszkiem wiec nie zrwacam uwagi jak chodze, bardziej uważam jak spie zeby dzieciaczka nie zgniesc;)

Piękne zdjecia Mamki!

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka