BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 6 miesiąc temu #670094 przez kasiak
Ja się nastawilam bardziej na jakąś luźną sukienkę letnia. Mam kilka bardzo wygodnych, do tego jakieś baleriny i ewentualnie sweter i myślę ze będzie ok. To tylko na chwile do auta i z powrotem, wiec nie ma co przesadzac.
Kurde jaka ja glodna znowu jestem! Co parę dni calodniowe napady glodu mam, a zdarza się tez ze mnie odrzuca od jedzenia :dry: prawie jak na poczatku tyle ze teraz nad kiblem nie wisze...
Miałam robić fotki dzisiejszym nowosciom, ale nic mi się nie chce. Zjem i ide lezakowac ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #670102 przez Joanna89
Hej dziewczynki.U mnie fatalna pogoda i niestety wycieczka odpadła...ale pojechaliśmy do IKEA i do centrum handlowego :) Wszędzie pełno dzieciaczków:) no i my też kupiliśmy coś dla Naszego dzieciaczka:):)
w końcu po całym dniu chodzenia siadłam na tylek :P
-zestaw ubranek bluzeczka,spodenki i czapeczka
- otulaczek
- aspirator do noska
- wkład do wanienki
- płyn do prania
- grzechotkę
Mąż kupiła nawet kaczuszkę do wanny haha ( chyba dla siebie) ;)
Więc dzień zleciał bardzo pozytywnie , na koniec wyszło piękne słonko i poszliśmy na kolacyjkę do Sfinxa:)

Uploaded with ImageShack.us

11 lata 6 miesiąc temu #670108 przez Qltoorka
Kaczuszka do wanny musi być :laugh: Klasyk :lol:

11 lata 6 miesiąc temu #670111 przez Joanna89
haha mój M pierwsze ją włożył do koszyka :D haha

11 lata 6 miesiąc temu #670135 przez moonia154
OMG! Faktycznie, sporo się działo pod moją nieobecność :ohmy: Przede wszystkim gratuluję świeżo upieczonym mamusiom- Pasal, Patrizia jesteście dzielne i życzę Wam zdrówka :kiss:
Emi87 po porodzie będę miała zdejmowany cewnik (już się nie mogę doczekać, bo czuję dyskomfort głównie przy oddawaniu moczu i leżeniu, a mam dużo leżeć) i ewentualnie usuną mi owy zastój (ma wielkość niecałego centymetra i, żeby nie mieć kolki i powikłań z nerką założyli mi ten cewnik). Na razie "jadę" na antybiotykach i różnych takich lekarstwach przepisanych przez panią doktor i oczywiście mam być pod stałą kontrolą mojego konowała, który teraz mi łaski nie zrobi badając mnie ;)
Joanna89 zakupki przeurocze :kiss: My tu się ekscytujemy ubrankami i torbami do szpitala, a ze mną na sali leżała laska w 36 tc, której wody odeszły i miała mega skurcze i ogóle nie była na to przygotowana! Trafiła nad ranem i w torbie miała rzeczy tylko dla siebie. Po południu dopiero wysłała swojego męża, żeby cokolwiek przywiózł dla maluszka, ale z tego co się zorientowałam, miał dopiero jechać na zakupy, bo ona nawet podkładów nie miała :dry:
Jeśli chodzi o jakieś ubranie na wyjście, to ja jetem dopiero na etapie myślenia co tu kupić :huh: Będąc w szpitalu zdałam sobie sprawę, jak szybko może się TO przytrafić :ohmy:
Qltoorka Dzięki, że dałaś mi cynk w skrócie o naszych kobietkach, bo jak pisałam o swojej nieobecności, to nawet nie zdążyłam wcześniej zgłębić lektury (trzydzieści parę stron!!!) Jak niektóre laski szły na porodówkę z OCP-u to tak sobie myślałam, że ciekawe czy któraś z "naszych" lipcóweczek się nie rozpakowała... Niestety, nie miałam zasięgu, żeby choć trochę podejrzeć forumowe życie i dopiero dziś po trochu zbieram dane :side: To się nazywa intuicja :silly:

11 lata 6 miesiąc temu #670137 przez Joanna89
monia154 my już mamy wszystko oprócz wózka:) czuję się duuużo bezpieczniej :)

11 lata 6 miesiąc temu #670141 przez dziubasek
Ja tam nic nie biore na wyjscie ;) ubiore to w czym pojade do porodu ;) Wezme tylko zmiane bielizny a jakby mi cos bylo potrzeba to mezus mi przywiezie :)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #670142 przez karolinkanice16
Hej kochane u Nas już w miarę lepiej, byliśmy obczaić przewijak i za dwa tygodnie go bierzemy ten pierwszy co pokazywałam cały biały :), kupiłam sobie kilka pierdół i dla naszego maluszka oczywiście też :)

Ręczniczek z kapturkiem, otulaczek i kocyk który zachwycił mnie kolorami jest przewiewny w sam raz na ciepłe dni bo mam oprócz tego dwa z takie mieciusie polarkowe :)

Ja zaraz biorę się za prasowanie bo jeszcze nie zaczęłam :)

A kupiliśmy jeszcze literki :)

11 lata 6 miesiąc temu #670143 przez siwa342
Joanna89 fajne zakupki,ale ta wkładka do wanny(ta gąbeczka) nam ją odradzała położna. Mówiła że długo potem schną i zbierają się na niej bakterie(też się zastanawiałam nas jej kupnem ale w końcu zrezygnowałam),w sumie mam 2 wanienki i jedna profilowaną więc gąbeczke odpada.

Qltoorka no jeszcze leży,okazało się że takie poparzenia płomieniem są troche inne i wychodzą później,okazało się że ma nawet na twarzy,pod narkozą mu zrywają martwy naskórek czyszczą i znowu bandażują. Na klatce mu na żywca ściągają. A pan opiekun niby się nie wywinie bez konsekwencji no ale... już kobinowali że to niby nie rozpuszczalnik się zapalił itd ale dobrze że ma fajną panią nauczycielke i przypilnowała jego kolegów co mają pisać w protokole a nie to co oni im powiedza tylko całą prawdę.Ach wogóle szkoda gadać,cały czas kroplówki dostaje z przeciwbólowymi środkami

Jeszcze 4 tyg i niech ta moja Majeczka wychodzi bo mi się juz dłuży

MAJA

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #670148 przez Joanna89
karolina widzę,że u Was też udany dzień dziecka:) też kupiłas otulaczek?

Siwa moja położna polecała na początek jak będę niepewna w kąpaniu malutkiej:)
Moje znajome używają i też sobie chwalą:) trzeba tylko odpowiednio o to dbać:)

aaa do szpitala pojadę pewnie w dresiku , a na wyjście też dresik :)tzn. spodnie + bluzka ewentualnie jakaś letnia sukienka jak będzie bardzo ciepło:)

11 lata 6 miesiąc temu #670150 przez karolinkanice16
Joanna89 tak :) akurat z dobrej firmy był i w fajnej promocji to wzięłam :)

11 lata 6 miesiąc temu #670151 przez Joanna89
Mi położna właśnie bardzo polecała otulaczek i też postanowiłam go kupić :)w "położonych" często go widzę.
ciekawe jak w praktyce:)

11 lata 6 miesiąc temu #670156 przez Joanna89
wygląda to prosto na filmiku , my mamy własnie ten otulaczek

www.calineczka.pl/sklep/castle-magiczny-...blanket-p-11514.html

11 lata 6 miesiąc temu #670164 przez karolinkanice16

11 lata 6 miesiąc temu #670168 przez Joanna89
nooo to podobny :) ciekawe jak się będzie użytkował, czytałam ,że nawet uspokaja maleństwo jak ma kolkę :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka