- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- judytejsza
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- karolinap
- Wylogowany
- gadatliwa
Ja dzis mam niezłego powera prasowanie zakończone, przed chwilka spakowalam torbe do szpitala (też nie pakowalam szlafroka bo mi tylko miejsca dużo zajmował) a teraz muszę iść się ogranac bo na 18 szkoła rodzenia a ja wciąż bez samochodu wiec pieszko to mam jakieś 30 minut spacerku
- judytejsza
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
kaska1982, masakra.... ale może nie będzie tak źle, położne same mi mówiły, że często skurcze na ktg to nie skurcze tylko efekt wierzgania malca... Oby jednak nie było potrzeby zostania w szpitalu i rozpakowywania się już. Trzymam mocno kciukasy
Jak mi wczoraj wieczorem robili ktg to ten mój mały wariat tak się ruszał, że co chwilę musiałam go tym aparatem szukać, bo tętno uciekało i na wydruku same przerwy co chwilę wychodziły... Ach, jak ja bym chciała tak zajrzeć do wnętrza mojego brzucha i zobaczyć te jego wyczyny
A wyobraźcie sobie, że zaleceniem lekarza na obchodzie (na wypisie też) jest, bym zgłosiła się w przyszłym tygodniu na wizytę kontrolną do swojego lekarza prowadzącego. Dzwonię do położnej, mówie jej to, a ta mi rzuca, że ona takiej potrzeby nie widzi, jak się coś będzie działo to wtedy, a tak to mam tylko przyjechać do niej na ktg... Mężowi nawet nie mówię chyba tego, bo się wku....
alba77, jakaś Ty śliczna jest I jaką masz cudną córeczkę Przepiękne zdjęcie!
Co do bagażu do szpitala to pytałam na porodówce o laktator i powiedziały, że absolutnie nie jest potrzebny na okres pobytu w szpitalu.
W ogóle dzięki temu pobytowi teraz wiem co wyjąc z torby, a co dołożyć. Nie biorę dwóch ręczników, bo szczerze, tego małego do rąk w ogóle nie używałam-u nas są ręczniki papierowe do wycierania rąk w łazience, za to wezmę sobie kilka kolorowych kosmetyków bo jak patrzyłam w lustro to od samego patrzenia doła dostawałam...Mój mąż jak przyjeżdżał to też mówił, że wyglądam jak siedem nieszczęść...
dorkiszon, ja właśnie nie nosiłam szlafroka...wisiał zupełnie niepotrzebny na łózku...
Pytałam też o badania potrzebne do konsultacji anestezjologicznej to powiedziały mi, że nie trzeba sie marwtić jak nie będą zrobione, bo zawsze można zrobic je na miejscu tuz przed porodem, bo wyniki są w 15 minut... (no fakt, przecież takie badania też trzeba zrobic np do cesarki- a co jak nie była planowana, a trzeba?)
moonia154, ja nie płaciłam za szkołe rodzenia, miałam na NFZ, więc nie wszystkie są płatne.
agusiaa26, wejdź sobie na tą stronę co magda podawała. Jak to było? www.rodzicielski.gov.pl
Tu masz wieści z pierwszej ręki-od ministerstwa
- karolina_p123
- Wylogowany
- pierwsze słowa
karolinka co do tego pieczenia i swędzenia- ja miałam tak jak często robiłam siusiu. Od jakichś 2 m-cy zmieniłam płyn do higieny intymnej na lactimę z kwasem mlekowym (jest to kwas występujący jako naturalna bariera ochronna pochwy) podobno w trakcie ciąży ph zmienia się z kwaśnego na zasadowe. Dlatego też warto pić dużo jogurtów, kefirów itd bo posiadają korzystne bakterie no i moja gin nie polecała w ogóle wkładek higienicznych bo blokują podobno oddychanie myszce i działają jak "plaster"
- magdalenagal
- Wylogowany
- gadatliwa
Mama i Miś zeżarli dwa talerze
Karolinka- Ty Dziołszko nie rumianek i maści tylko lekarz (jakikolwiek). Mnie też zagrzybiło swego czasu i wiem że cierpisz.
kaska1982 Jak Ci powiem że dziś zaczęłyśmy 37 tydzień to dla Mateuszka wytrzymasz jeszcze tydzień?
Szlafrok biorę, bo u nas oddział to min patologia ciąży, porodówka i sale poporodowe. Tabuny ludzisków się tam przemieszczają. A ja wolałabym z moim jestestwem na wierzchu nie chodzić. (Tzn. dupa i cyce- bo ja mam zezowate szczęście i pewno jedno z dwóch by mi się uwidoczniło)
U nas było z półtorej godziny deszczu i dwie burze. Powietrze się oczyściło. Pachnie zupełnie jak w moim ukochanym Zakopanem po burzy Naładowana idę prasować resztę rzeczy do torby.
- Joanna89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja biorę tak jak pisałam taki cieniutki szlafrok, mało miejsca zajmuję, tyle co koszula.
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
- carmelove
- Wylogowany
- pierwsze słowa
a patrząc na naszego maluszka nie sposób sie nie uśmiechnąc. Jest boski
Czekam też na zdjecia naszych ksieżniczek Pasalowych a za tydzień nastepne ksieżniczki wyskoczą
w sumie fajnie tak wiedziec, kiedy co i jak.
szlafroka nie biore. Do torby wpakowałam podkłady, big podpaski, jaśka i kosmetyczke i miejsca ledwo ledwo a tu jeszcze reczniki, koszule ...
u nas lewatywa jest dla chetnych ja osobiscie nie wyobrazam sobie rodzic bez tego zabiegu
- Joanna89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- emi87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)
Lacrusia wow to juz za tydzień!!!! piekna data-gratulucje duo-mamciu
madzia hehe ty nasz hormonkowy koktajlu wybuchowy
agniesia hehe jaki uradowany potomek
Marta jaka piłeczka z wentylkiem liczne zdjecie
osobka najważniejsze ze juz wykryty! zawsze można teraz zapobiegac i lekarze beda wiedzieć co robić. głowa do góry!
albo cudne zdjęcie!!! i wogóle śliczna kobietka z ciebie
judytejsza dobrze,że jest szansa ze jeszcze posiedzi maluszek zaciskaj nogi kochana i odpoczywaj
karolinkanice lepiej jechac do szpitala zeby ci cos przepisali. a na teraz mozesz sobie zrobic okąłdy z jogurtu nat. - na chwile pomaga
karolinap mam juz powieszone i imie tez krótkie na dwóch literkach mam takie male motylki i dodatkowo kwiatucha (zrobie fotke to pokaże)
Qltoorka ach te choopy mam nadzieje ze po sprzataniu juz odpoczywasz??
- bea2a
- Wylogowany
- budujemy zdania
Lacra fajnie, że znasz już datę i będziesz niedługo mieć przy sobie swoje kruszynki. Powoli z naszego forum robi się forum majowo-czerwcowo-lipcowe
magdalenagal tylko się cieszyć, że masz taki niski cukier. To, że tłuszczy nie jesz i słodyczy to na pewno Ci nie zaszkodzi, więc nie ma się czym martwić. Może po prostu masz lekką cukrzycę i możesz sobie na więcej pozwolić. Ja kiedyś zjadłam pół jednego kawałka pizzy i miałam cukier 115, więc ja tak dobrze nie mam.
Emi i jak u Ciebie? Byłaś u lekarza? Daj znać jak się czujesz.
Dostałam w sobotę dwie torby ciuszków dla małej od kuzynki. Zaskoczyła mnie tym. Wyprałam już białe. Czekają jeszcze kolorowe, które zaraz nastawię. Śliczne są te ubranka
Jutro mam wizytę u gina. Ciekawe jak tam moja szyjka, czy nadal się skraca i ile waży moja córeczka, bo ostatnio trochę mało przybrała.
- moonia154
- Wylogowany
- budujemy zdania
Karolina_p123 kochana, Ty to widocznie masz wspaniałą przemianę materii Ja odkąd jestem w ciąży to nie jadam ryb smażonych, w ogóle mięso smażone zaczęłam jeść jakiś miesiąc temu, bo też cierpiałam w ciąży i mnie wręcz odrzucało, a jeśli chodzi o słodkie to owszem, mam napady, ale przed ciążą jadłam o wiele wiele więcej i miałam sylwetkę osy po prostu, mi nie było dane być "modelką z brzuszkiem jak piłeczka (do tenisa hihihi)"
- Joanna89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
monia ta do tenisa... ja tam mam lekarską haha
u mnie przeszła nawałnica i takiego gradu jeszcze nie widziałam... mąż pojechał do sklepu przed burzą i jeszcze go nie ma , a karateki jeżdżą jak szalone... noł stres, noł stres...
- agusiaa26
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Agniesia dziękuję bardzo, wiadomo nieprzyjemny zabieg bo w pupke zagladaja alee wiadomo wszystko dla synia no i nie ja pierwsza bede, czytałam że u nas na polnej i lewatywa i depilacja na zyczenie;)