BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 6 miesiąc temu #681134 przez kasiak
Jejku tyle smutnych wieści dzisiaj :( pozostaje nam się cieszyć, że nie mamy w życiu źle. Czasem nie jest kolorowo, ale drobne problemy to nie problemy jakie mają niektórzy ludzie i z którymi muszą dawać radę.

Ostrzegam! Nie smiać mi się za bardzo żeby któraś nie urodziła przez mnie B)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
dobra to tyle moich wyczynów na dziś.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #681135 przez Marta27
Dziewczyny a ja ktg mam robione od 30 tg i to raz w tygodniu

Sypialnia przemeblowana teraz tylko wszystko poprać poprasować spakować torbę do szpitala i będzie można rodzić

Ja dziś posprzątałam mieszkanko dokładnie myślałam że zachcę mi się po tym spać ale ani trochę

HUBERT

11 lata 6 miesiąc temu #681145 przez dorkiszon
dziubasek wiem boi sie mnie :P dobra ide spać, bo babcia mnie wykończyła :P

11 lata 6 miesiąc temu #681164 przez dziubasek
Kasiak to nic
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Qltoorka mi tez robili jakies pomiary miednicy i bioder(chociaz ja z tych szerokodupnych :angry:, najpierw mierzyli zwyklym centymetrem obwod brzucha i bioder, a potem takim czyms metalowym mierzyli miednice( a w sumie to szerokosci kosci dupnych)

11 lata 6 miesiąc temu #681165 przez askan2

11 lata 6 miesiąc temu #681174 przez uniuni
Kasiak

Dziubasek Już Madzia pisała, ale wasza rodzinka, to faktycznie udana :laugh: Czubki kochane :kiss:

11 lata 6 miesiąc temu #681176 przez kasiak
askan to jak z jazdą na rowerze :) a jak chcica przyciśnie to gałąź sama wskakuje do dziupli :P
dziubasku w takim razie ja się cieszę, że mamy tylko wiatr we włosach, a nie fontannę ze śmiechu :laugh:

11 lata 6 miesiąc temu #681183 przez Jamajka
Hahaha :D o matko! Kobity.. ale dajecie dzisiaj :D:D widzę, że po przykrych wiadomościach czas na rozluźnienie atmosfery.. i bardzo dobrze :D

Dziubas trzymam kciuki za jutrzejszego torta :) Na bank wszystko pięknie wyjdzie :)

Dusi mnie strasznie jakiś taki gilgoczący kaszel.. suchy, nic się nie odrywa.. i tak chodzę i rzęrzę.. brzuch mi podskakuje i spinam przy każdym odkaszlnięciu.. mam nadzieję, że Miki nie pomyśli, że go matka na świat już woła i będzie grzecznie siedział bujanhy niczm w huśtawce :huh:

Ja KTG miałam tylko teraz w szpitalu jak byłam.. w sumie mnie 3 razy podpięli.. wizytę mam za tydzień więc pewnie mi wypisze wszystkie badania do porodu i może na KTG wyśle (u nas tylko w szpitalu robią).

11 lata 6 miesiąc temu #681186 przez karolinkanice16
a ja tak się napaliłam na skręcanie łóżeczka że wiedziałam iż go nie skręcimy i tak też się stało ;/. Mój się tylko nagadał i tyle ... popsuł mi tylko wieczór, zmykam do łóżka

11 lata 6 miesiąc temu #681190 przez siwa342
kasiak hehehe dobre :) az mi gazy poszły ze smiechu :) ale chyba już tak teraz babki mają w ciąży z tym "problem"

A mnie coś brzuch pobolewa jakby na okres i tak ciągnie i ciąży,nie wiem czy to normalne bo niektóre z was już dawno się na bóle uskarżały ale mnie dzisiaj pierwszy raz tak pobolewa,skurczy nie mam,nie wiem czy to nie przez nerwy bo mnie te urzędy wykończą kiedyś...

MAJA

11 lata 6 miesiąc temu #681191 przez kasiak
Jak boli jak na okres to normalne, też tak mam. Mnie brzuch też przez wzdęcia boli i czasem zaparcie się trafi to boli, ogólnie z wielu przyczyn boli i jak się nie pogarsza ani nie trwa długo to się nie ma co denerwować :)

Tak sobie myślę czy tylko my jesteśmy takie zakręcone, czy inne mamuski też gadają o bąkach, gałęziach itp :laugh:

A ja ktg nie miałam, zresztą tego się spodziewałam właśnie. Dopiero w szpitalu mi machną jak już się zacznie coś dziać. A wczoraj po wizycie się dowiedziałam, że miałam szczęście trafić do mojego dr bo tylko on w całej przychodni ma swój aparat do usg! Tak to bym miała jedno połówkowe i ewentualnie prywatnie bym mogła iść.

11 lata 6 miesiąc temu #681194 przez siwa342
ja ktg miałam jak byłam na wizycie i oglądałam porodówkę,tylko że takie szybciutkie:) czekałysmy aż pani wyskoczy z wanny i trzeba było się czymś zająć

kasiak no własnie nie wiem co jest teraz "normalne" ale nie jest jeszzce tak źle,ale chyba juz lepiej czuć sie nie bede,byle by te 2-3 tyg o mogłoby być już po wszystkim

MAJA

11 lata 6 miesiąc temu #681249 przez bea2a
Emi jaki Ty masz duży okrąglutki brzuszek. I ta sukienka - piękne wiosenne zdjęcie :) Jesteś w ogóle super babka. Uwielbiam czytać Twoje posty.

Dziubasek, Jamajka, Kasik88
jesteście dla mnie dobrym przykładem wyśmienitych mam. Mam kilka koleżanek, które mają dzieci i z większością z nich rzadko się widuje, bo twierdzą, że jak się ma dzieci, to się nie ma na nic czasu, nawet na prysznic. Trochę mnie to zdziwiło ale wydaje mi się, że przesadzają. Co myślicie doświadczone mamy?

karolinkanice16
dzisiaj złożycie łóżeczko. Ja też się musiałam długo prosić, żeby mężuś je odmalował i złożył, więc znam to dobrze. Teraz się muszę znowu prosić, żeby zrobił przemeblowanie w sypialni, żeby to łóżeczko się zmieściło. Sama tego nie zrobię bo łóżko mamy duże (200x160) ze skrzynią i jest ciężkie a trzeba je przesunąć i rozkręcić z jednej strony. Ale to co mogę robię sama bo ile można się prosić czasem.

Joanna89 często chodzicie do lasu. Żeby Ci się jakiś kleszcz nie przyplątał czasami, bo to niebezpieczne.

agniesia słodki ten Twój Sewerynek :)

magdalenagal Ty też chyba należysz do tych optymistycznych bestii, tak jak Emi. Potrafisz tak samo humor poprawić :)

NataliaK jak samopoczucie? Ciśnienie w normie?

Byłam wczoraj u alergologia i dostałam jakieś krople do nosa (bezpieczne dla kobiet w ciąży) i jestem mega zadowolona, bo od razu lepiej się czuję. Jak wyśmienicie mi się oddycha...ahhh...

U mnie skakanie po gałęzi i tego typu atrakcje niestety wykluczone przez skróconą szyjkę i rozwarcie. Ale odbiję sobie po porodzie ;)

11 lata 6 miesiąc temu #681268 przez Kasik88
Witam się z rana.

My na nogach od 6. Wczoraj dostaliśmy a raczej Hania dostała torbę ubranek po swojej starszej koleżance też Hani :)

bea na nic czasu??? To dziwne, ja uważam, że trzeba go sobie dobrze zorganizować. Jak nasz Alek miał półtora miesiąca to dostaliśmy zaproszenia na koncert na festiwal opolski i skorzystaliśmy, ściągnęłam mleko, i moja babcia sobie poradziła, bo akurat była i powiedziała, że nie ma problemu, żebyśmy poszli. Co do prysznica czy kąpieli mojej jak zostaje z nim sama, to nie ma najmniejszego problemu, daje mu coś do zabawy, jak był młodszy to był w kojcu z zabawkami no i otwarte drzwi, żeby słyszeć co się z nim dzieje. Spotkania ze znajomymi też nie problem, a nawet dokończenie studiów ;) Często było tak, że Mały uczestniczył ze mną na zajęciach i nikt nie miał nic przeciwko :D Teraz to jak jest starszy to chciałby we wszystkim pomagać, i po prostu angażujemy go :)

Emi cudna mamcia z Ciebie :)

Jak powiedziałam mężowi o skakaniu po gałęzi to myślałam, że on się ze śmiechu posika :P My jak na razie pościmy, bo też u mnie z szyjką krótko, ale po wizycie 25, jak gin pozwoli to może zaczniemy działać. Chociaż on mówi, że jak mnie boli to nie będzie ruszał ... ehh ...

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #681287 przez karolinap
Qltoorka Mi tez mierzyli ostatnio miednice na wizycie. Najpier obwod centymetrem a pozniej takim metalowym urzadzeniem jakby rozstaw kosci miednicy mierzyli.

Ja tez jestem ciekawa czy na innych forach tez jest tak wesolo - "skakanie po galezi" wygrywa :D

Uniuni Mamcia pozdrowiona - tez pozdrawia :) Bardzo jej sie milo zrobilo :)

karolinkanice Trzymamy kciuki ze dzis lozeczko bedzie skrecone :)

Emi Przylaczam sie do wypowiedzi dziewczyn - z Ciebie to taka kochana osobka, zawsze pozytywnie nastawiona i tak milo sie czyta Twoje posty! Dziekujemy :* Sliczna z Ciebie mamusia :*

Przypominam, ze juz jutro Nasza Lacrijka idzie do szpitala a pojutrze Cinki beda juz na swiecie!!! :woohoo: :woohoo: :woohoo:

A wczoraj w koncu zlozylismy pojazd Poli :)
Oto on:

a tu fioletowy srodek:
Załączniki:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka