- Otrzymane podziękowania: 4
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- Nikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
chyba żadne inne mamusie na forum nie są tak oryginalne :D
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- askan2
- Wylogowany
- budujemy zdania
- rzeczywistość... wczoraj była nierealnym marzeniem
- Otrzymane podziękowania: 0
karolinap fajna bryczka
dziubasek aktiv mama z Ciebie, już niedługo na te jogingi będziesz latała z dwiema misskami ja na Twoim miejscu już bym odkładała kasiorkę w skarpetę bo jak się dwie Twoje damy zaczną stroić to nie wyrobisz
emi87 śliczny pokoik, mówisz że mały ale za to jaki przytulny
nala mi też jeszcze nic nie wypływa... ani razu ani kropelka
A ja właśnie wróciłam z ryneczku zakupy standardowe: czereśnie i już obaliłam kilo i tak codziennie , jestem jakaś nienażarta
Teraz nie wiem za co się chycić, bo prądu nie ma już od 2 godz
Miłego dnia....
- moonia154
- Wylogowany
- budujemy zdania
W domciu mąż zamontował w końcu uchwyt ścienny do telewizora, który przeniesiemy chyba dzisiaj, bo antenę trzeba z sypialni do salonu przeciągnąć i może tą komodę złoży, bo w łóżeczku niezły już bałagan się zrobił
Jak Was tak dzisiaj podczytywałam (mam na myśli głównie Dziubaska, Kasik i Uniuni) to autentycznie się popłakałam i... posikałam Dobrze, że jestem sama w domu, bo by był wstyd.pl
- karolina_p123
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja miałam dostać ubranka od siostry, która rodziła w lutym i od znajomej "marcówki" ale jak na razie cisza- gdybym sama nie kupiła ubranek to teraz nie miałabym nic dla małego
- Joanna89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Bea2a -spokojnie mam opaskę na kleszczę póki co działa i nic mnie "niekąsi"
Rano byłam na basenie Zero ludzi, tylko jakaś starsza Pani:)
W nocy mało spałam,Ala daje czadu za dwóch... Zrobiłam pranie i tradycyjnie słonko się schowało.
Objadam się rodzynkami w czekoladzie:P na obiadek mam gołąbki i młode ziemniaczki
Emi ładny zestawik ja takich większych nie mam wcale, będę kupować na bieżąco, większa frajda jechać z maluszkiem do sklepu
Siary nie mam, ale mam żyły na piersiach i powiększone brodawki i ciemniejsze. Na szczęście piersi nie bolą, ani nie rosną...
- kasiak
- Wylogowany
- gadatliwa
- Sebek- mój mały Piszczuś Pan :-)
Ja nie wiem, ci lekarze tutaj są dziwni. Mnie nikt nie maca, bioder nie mierzy, wymiarów dziecka nie znam dokładnych, ktg nie miałam, gbs nie pobierają...jak się nie upomnę to nie będę nic mieć
- moonia154
- Wylogowany
- budujemy zdania
- moonia154
- Wylogowany
- budujemy zdania
- karolinap
- Wylogowany
- gadatliwa
- i tak wszystkiego nie założysz
- za małe te ciuszki
- wyspij się póki możesz
albo ostatnio:
- dlaczego masz mieć LEPIEJ od nas, też zobaczysz jak to jest mieć dziecko.
Jakby za kare niektórym dzieci się rodziły :|
Ja też się cieszyłam z każdego ciuszka, kocyka czy gadzeciku i nawet jak się nie przydadzą to spawily mi ogromna przyjemność
Agusiaa26 Czekam z niecierpliwością az Twoje literki beda na ścianie i wstawisz fotki Ja wciąż się nie zdecydowałam
- kaska1982
- Wylogowany
- rozmowna
- Mateuszek :* ur. 2 lipca 2013r.
Ależ sie uśmiałam czytając Wasze posty Normalnie można uznać to forum także za terapię dobrym humorem i rewelacyjnym nastrojem Dziękuję dziewczyny
Emi śliczny pokoik
Karolina śliczny wózek, małej Poli napewno będzie w nim wygodnie
Dziubasku zazdroszczę tej energii i aktywności
Askan ale mi narobiłaś smaka na czereśnie a ja mam na rynek daleko, sama nie pójdę bo by mnie S ukatrupił gdyby sie dowiedział ze poszłam
Monia miałaś szczęście u lekarza, że miłe Panie cię przepuściły tak trzymać, bo u nas to własnie te emerytki największą kolejkę robią, ale żeby któraś ustapiła miejsca to zapomnij w poczekalni duszno i gorąco bo nie ma okien i zero przewiewu, i podczas ostatniego czekania ponad 2 godziny myślałam że jajko znoisę od razu ugotowane na twardo
Madziu współczuje z powodu koleżanki takie to przykre jak słyszy sie o takich rzeczach
Ja sie dzis o dziwo wyspałam i nawet dobrze sie czuje mam nadzieję, że to nie cisza przed burzą, bo chyba jeszcze nie chciałabym jechać na porodówkę chociaż brzuch jakoś tak dziwnie sie napręża, ale może to tylko złudzenie
Miłego dnia mamusie
- karolina_p123
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- kaska1982
- Wylogowany
- rozmowna
- Mateuszek :* ur. 2 lipca 2013r.
Uniuni Też czasami zastanawia mnie dlaczego niektórzy tak negatywnie komentują
- i tak wszystkiego nie założysz
- za małe te ciuszki
- wyspij się póki możesz
albo ostatnio:
- dlaczego masz mieć LEPIEJ od nas, też zobaczysz jak to jest mieć dziecko.
Jakby za kare niektórym dzieci się rodziły :|
Ja też się cieszyłam z każdego ciuszka, kocyka czy gadzeciku i nawet jak się nie przydadzą to spawily mi ogromna przyjemność
Agusiaa26 Czekam z niecierpliwością az Twoje literki beda na ścianie i wstawisz fotki Ja wciąż się nie zdecydowałam
Karolina też mnie to bardzo wkurza, co to ludzi obchodzi... Gdybym chciała to mogłabym nawet i dwie szafy ubranek zapełnic i nikomu nic do tego, czy to założe czy nie. A najbardziej działa mi na nerwy stwierdzenie "Skonczą sie dobre czasy a zacznie katorga, wstawanie, karmienie, przebieranie i wieczny płacz" Normalnie szlag mnie trafia jak to słyszę. Przecież gdybym nie chciała tego wszystkiego to bym sie na dziecko nie decydowała. A jestem świadoma tego co mnie czeka po porodzie i poźniej Niech ludzie sobie wsadzą gdzies swoje "dobre" rady
- nala
- Wylogowany
- budujemy zdania
Patrząc na Wasze szafy z maleńkimi cudami to też mi się wydaje, że mam mniej chociaż wczoraj jak koleżanka zobaczyła to stwierdziła inaczej tyle, że to są różne rozmiary, nawet do 80 no i jakieś sweterki dziane wiadomo, że więcej miejsca zajmują. A to jeszcze jakiś kombinezonik itp. i tego się trochę uzbiera. A wiadomo, że codziennie prania nie będzie się chciało robić.
Super-świetne porady chyba każda przyszła młoda mama dostaje. Trzeba je wpuścić jednym uchem a drugim wypuścić chociaż niepowiem, niektóre są przydatne.
Ja właśnie odebrałam wyniki morfologii i moczu no i wyszło mi białko czego wcześniej nie miałam. Pamiętam, że pisałyście coś w tym temacie. Jakieś leki pewnie gin. przepisze i tyle.
Oczywiście po drodze kupiłam truskawki, całą łubiankę, a co! A teraz siedzę bo mnie dół brzucha boli. Jaki człowiek głupi!
- Marta27
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Jak mężowi powiedziałam o "skakaniu po gałęzi" to jakoś dziwnie na mnie spojrzał i nie wiedział o co mi chodzi musiałam mu to wytłumaczyć. Tak mu się to spodobało że wczoraj przed snem nie słyszałam o niczym innym
magdalenagal współczuję biegunki a zazdroszczę tego słoja jagód też bym taki wciągnęła
Bea nie mieć czasu na prysznic czy kąpiel tragedia. Ja przez trzy dni samotnie opiekowałam się swoją siostrzenicą jak miała gdzieś z trzy miesiące byłam przerażona ale dałam radę i jeszcze miałam czas dla siebie. Podstawa to zorganizować sobie czas
emi87 Mila ma świetny kącik mały ale bardzo przytulny a paseczki na ścianach po prostu cudo. Ciuszków masz sporo będziesz mogła przebierać księżniczkę kilka razy dziennie
nala mi również jeszcze żaden płyn nie wydobywa się z baloników. Brodawki zrobiły mi się też większe i takie ciemne. Noszenie staników mnie już męczy dlatego po domu latam bez i tylko na wyjścia zakładam
Dziewczyny wasze teksty po prostu wymiatają i nastawiają pozytywnie
Ja dziś już lepiej spałam niż przez ostatnie noce. W planie mam dziś segregacje ciuszków dla małego na te malutkie i większe a potem wyjazd do rodziców na wieś
- magdalenagal
- Wylogowany
- gadatliwa
Zaraz kończę sprzątanie i biorę się za chutney-czatnej z ananasa i brzoskwiń. Zrobię taki pikantny Zobaczymy co z tego wyjdzie