BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 6 miesiąc temu #681508 przez Nikaa
oj dziewczynki potraficie poprawić humor :laugh:
chyba żadne inne mamusie na forum nie są tak oryginalne :D:D

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #681509 przez askan2
Witam zwariowane mamusie :P

karolinap
fajna bryczka :)

dziubasek
aktiv mama z Ciebie, już niedługo na te jogingi będziesz latała z dwiema misskami :) ja na Twoim miejscu już bym odkładała kasiorkę w skarpetę ;) bo jak się dwie Twoje damy zaczną stroić to nie wyrobisz :P

emi87 śliczny pokoik, mówisz że mały ale za to jaki przytulny :blush:

nala mi też jeszcze nic nie wypływa... ani razu ani kropelka :dry:

A ja właśnie wróciłam z ryneczku zakupy standardowe: czereśnie :) i już obaliłam kilo i tak codziennie , jestem jakaś nienażarta :P
Teraz nie wiem za co się chycić, bo prądu nie ma już od 2 godz :angry:
Miłego dnia....

11 lata 6 miesiąc temu #681511 przez moonia154
Dzień dobry, Mamcie :) Ponad godzinę czasu zajęło mi nadrabianie lektury forum, ponieważ wczoraj nie mogłam się tu odmeldować ;) Dzionek upłynął mi intensywnie, załatwialiśmy z mężem wiele spraw, kupiliśmy tą większą komodę z Lidla, zakupy w aptece, odwiedziny doktorka P. (tego od gbsa :laugh: na szczęście wynik NEGATYWNY!) i przemeblowanie w domciu :cheer: Powoli coś się dzieje, zaczynam się "tak naprawdę" przygotowywać do porodu (bardziej w sensie psychicznym), bo czuję coraz wyraźniej, jak mało czasu zostało :ohmy: U doktorka było ok, luknął w moje wyniki moczu (były o niebo lepsze niż przed założeniem cewnika- chociaż się dowiedziałam, czemu wcześniej miałam nie najlepsze- w końcu chodziło o infekcję, której nikt nie przewidział, bo łatwiej jest powiedzieć, że u kobiet w ciąży takie wyniki to nic złego :dry: ) i ktg i wcale mnie nie badał. A! Zapomniałam, że przede mną było jakieś sześć osób i, żeby było ciekawiej, taka laska (jakieś 19 lat), co była bezpośrednio przede mną, zasugerowała wszystkim, żeby mnie przepuściły, bo jestem przecież w widocznej ciąży (tylko ja byłam ciężarna)! Normalnie kopara mi opadła, ale wszystkie panie się zgodziły. SZOK!!! Bardzo podziękowałam i zaraz do dialogu dołączyła jeszcze położna, która nie krępowała się powiedzieć, że głównie emerytki (a były chyba ze trzy do grzebologa) mają problem, żeby przepuścić ciężarną, a przychodzą "tylko na plotki i postękać, jakie to chore nie są". Tak sobie chwilkę pogadałyśmy z paniami i weszłam :blush:
W domciu mąż zamontował w końcu uchwyt ścienny do telewizora, który przeniesiemy chyba dzisiaj, bo antenę trzeba z sypialni do salonu przeciągnąć i może tą komodę złoży, bo w łóżeczku niezły już bałagan się zrobił :ohmy:
Jak Was tak dzisiaj podczytywałam (mam na myśli głównie Dziubaska, Kasik i Uniuni) to autentycznie się popłakałam i... posikałam :lol: :lol: :lol: Dobrze, że jestem sama w domu, bo by był wstyd.pl :cheer: B) B) B)

11 lata 6 miesiąc temu #681512 przez karolina_p123
Faktycznie też słyszałam, "nie założysz wszystkiego" ale i "za małe masz te rozmiary"
Ja miałam dostać ubranka od siostry, która rodziła w lutym i od znajomej "marcówki" ale jak na razie cisza- gdybym sama nie kupiła ubranek to teraz nie miałabym nic dla małego

11 lata 6 miesiąc temu #681514 przez Joanna89
Qltoorka- mierzył takim metalowym "narzędziem" wyglądało jak kleszcze.
Bea2a -spokojnie mam opaskę na kleszczę póki co działa i nic mnie "niekąsi"

Rano byłam na basenie :) Zero ludzi, tylko jakaś starsza Pani:)
W nocy mało spałam,Ala daje czadu za dwóch... Zrobiłam pranie i tradycyjnie słonko się schowało.
Objadam się rodzynkami w czekoladzie:P na obiadek mam gołąbki i młode ziemniaczki :)

Emi ładny zestawik ja takich większych nie mam wcale, będę kupować na bieżąco, większa frajda jechać z maluszkiem do sklepu :)
Siary nie mam, ale mam żyły na piersiach i powiększone brodawki i ciemniejsze. Na szczęście piersi nie bolą, ani nie rosną...

11 lata 6 miesiąc temu #681518 przez kasiak
A moje cyce się chyba skurczyły :huh: :unsure: w staniku mnie juz nie gniecie, no i mąż naocznie i namacalnie je zmierzył i jego zdaniem są mniejsze. No trudno, ale i tak są duze :laugh:

Ja nie wiem, ci lekarze tutaj są dziwni. Mnie nikt nie maca, bioder nie mierzy, wymiarów dziecka nie znam dokładnych, ktg nie miałam, gbs nie pobierają...jak się nie upomnę to nie będę nic mieć :dry:

11 lata 6 miesiąc temu #681525 przez moonia154
Karolina_p123 ja mam mało ubranek dla dzidziusia, bo stwierdziłam, że na wyrost nie ma co kupować. Mam kilka 56, 62 i 68, ostatnio znajoma podarowała mi parę sztuk w nieco większym rozmiarze (na 9-12 m-cy) i w zasadzie to wszystko. Wczoraj miałam jeszcze wejść do sklepu dzieciowego, ale nie miałam już siły (bo było strasznie gorąco) i chęci, (o ciągle wydawało mi się, że chce mi się siusiu- uroki cewnika :dry: ). Tak więc nie spinam się pod względem ilości ubranek, bo faktycznie- mogę mieć suprajsa i nie wykorzystać większej ilości ciuszków. Jak mi jeszcze położna powiedziała, że jej znajoma urodziła dziecko prawie 6 kg (!) i nic z przygotowanych rzeczy dla bobaska nie wykorzystała, to już całkiem mnie zamroczyło :ohmy:

11 lata 6 miesiąc temu #681529 przez moonia154
P.S. A gdzie jest SŁONECZKO33, bo cuś dawno jej tu chyba nie było..?

11 lata 6 miesiąc temu #681534 przez karolinap
Uniuni Też czasami zastanawia mnie dlaczego niektórzy tak negatywnie komentują
- i tak wszystkiego nie założysz
- za małe te ciuszki
- wyspij się póki możesz
albo ostatnio:
- dlaczego masz mieć LEPIEJ od nas, też zobaczysz jak to jest mieć dziecko.
Jakby za kare niektórym dzieci się rodziły :|
Ja też się cieszyłam z każdego ciuszka, kocyka czy gadzeciku i nawet jak się nie przydadzą to spawily mi ogromna przyjemność :)

Agusiaa26 Czekam z niecierpliwością az Twoje literki beda na ścianie i wstawisz fotki ;) Ja wciąż się nie zdecydowałam ;)

11 lata 6 miesiąc temu #681536 przez kaska1982
Hej mamusie :)

Ależ sie uśmiałam czytając Wasze posty :) Normalnie można uznać to forum także za terapię dobrym humorem i rewelacyjnym nastrojem :) Dziękuję dziewczyny :kiss:

Emi śliczny pokoik :)

Karolina śliczny wózek, małej Poli napewno będzie w nim wygodnie :)

Dziubasku zazdroszczę tej energii i aktywności :)

Askan ale mi narobiłaś smaka na czereśnie :) a ja mam na rynek daleko, sama nie pójdę bo by mnie S ukatrupił gdyby sie dowiedział ze poszłam B)

Monia miałaś szczęście u lekarza, że miłe Panie cię przepuściły :) tak trzymać, bo u nas to własnie te emerytki największą kolejkę robią, ale żeby któraś ustapiła miejsca to zapomnij :dry: w poczekalni duszno i gorąco bo nie ma okien i zero przewiewu, i podczas ostatniego czekania ponad 2 godziny myślałam że jajko znoisę od razu ugotowane na twardo B)

Madziu współczuje z powodu koleżanki :( takie to przykre jak słyszy sie o takich rzeczach :(

Ja sie dzis o dziwo wyspałam i nawet dobrze sie czuje :) mam nadzieję, że to nie cisza przed burzą, bo chyba jeszcze nie chciałabym jechać na porodówkę :P chociaż brzuch jakoś tak dziwnie sie napręża, ale może to tylko złudzenie :)

Miłego dnia mamusie :)

Kocham Cię syneczku!!!

11 lata 6 miesiąc temu #681544 przez karolina_p123
widzę promocje w realu- pieluchy pampers newborn 43szt za 19,99zł. Chyba podeślę męża, bo mamy 1 paczkę tych premium (a 20 zł to żaden pieniądz można by rzec)

11 lata 6 miesiąc temu #681547 przez kaska1982
karolinap napisał:

Uniuni Też czasami zastanawia mnie dlaczego niektórzy tak negatywnie komentują
- i tak wszystkiego nie założysz
- za małe te ciuszki
- wyspij się póki możesz
albo ostatnio:
- dlaczego masz mieć LEPIEJ od nas, też zobaczysz jak to jest mieć dziecko.
Jakby za kare niektórym dzieci się rodziły :|
Ja też się cieszyłam z każdego ciuszka, kocyka czy gadzeciku i nawet jak się nie przydadzą to spawily mi ogromna przyjemność :)

Agusiaa26 Czekam z niecierpliwością az Twoje literki beda na ścianie i wstawisz fotki ;) Ja wciąż się nie zdecydowałam ;)

Karolina też mnie to bardzo wkurza, co to ludzi obchodzi... Gdybym chciała to mogłabym nawet i dwie szafy ubranek zapełnic i nikomu nic do tego, czy to założe czy nie. A najbardziej działa mi na nerwy stwierdzenie "Skonczą sie dobre czasy a zacznie katorga, wstawanie, karmienie, przebieranie i wieczny płacz" Normalnie szlag mnie trafia jak to słyszę. Przecież gdybym nie chciała tego wszystkiego to bym sie na dziecko nie decydowała. A jestem świadoma tego co mnie czeka po porodzie i poźniej :) Niech ludzie sobie wsadzą gdzies swoje "dobre" rady :)

Kocham Cię syneczku!!!

11 lata 6 miesiąc temu #681549 przez nala
Z tą siarą jest pewnie tka jak mówicie. Indywidualna sprawa, także trzeba czekać ewentualnie do porodu.

Patrząc na Wasze szafy z maleńkimi cudami to też mi się wydaje, że mam mniej chociaż wczoraj jak koleżanka zobaczyła to stwierdziła inaczej :) tyle, że to są różne rozmiary, nawet do 80 no i jakieś sweterki dziane wiadomo, że więcej miejsca zajmują. A to jeszcze jakiś kombinezonik itp. i tego się trochę uzbiera. A wiadomo, że codziennie prania nie będzie się chciało robić.
Super-świetne porady chyba każda przyszła młoda mama dostaje. Trzeba je wpuścić jednym uchem a drugim wypuścić :) chociaż niepowiem, niektóre są przydatne.

Ja właśnie odebrałam wyniki morfologii i moczu no i wyszło mi białko czego wcześniej nie miałam. Pamiętam, że pisałyście coś w tym temacie. Jakieś leki pewnie gin. przepisze i tyle.
Oczywiście po drodze kupiłam truskawki, całą łubiankę, a co! A teraz siedzę bo mnie dół brzucha boli. Jaki człowiek głupi!

11 lata 6 miesiąc temu #681554 przez Marta27
karolinap masz taką samą furę jak ja tylko że ja mam beżową. Moją obecnie upodobały sobie koty ponieważ stoi u teściowej

Jak mężowi powiedziałam o "skakaniu po gałęzi" to jakoś dziwnie na mnie spojrzał i nie wiedział o co mi chodzi musiałam mu to wytłumaczyć. Tak mu się to spodobało że wczoraj przed snem nie słyszałam o niczym innym

magdalenagal współczuję biegunki a zazdroszczę tego słoja jagód też bym taki wciągnęła

Bea nie mieć czasu na prysznic czy kąpiel tragedia. Ja przez trzy dni samotnie opiekowałam się swoją siostrzenicą jak miała gdzieś z trzy miesiące byłam przerażona ale dałam radę i jeszcze miałam czas dla siebie. Podstawa to zorganizować sobie czas

emi87 Mila ma świetny kącik mały ale bardzo przytulny a paseczki na ścianach po prostu cudo. Ciuszków masz sporo będziesz mogła przebierać księżniczkę kilka razy dziennie

nala mi również jeszcze żaden płyn nie wydobywa się z baloników. Brodawki zrobiły mi się też większe i takie ciemne. Noszenie staników mnie już męczy dlatego po domu latam bez i tylko na wyjścia zakładam

Dziewczyny wasze teksty po prostu wymiatają i nastawiają pozytywnie

Ja dziś już lepiej spałam niż przez ostatnie noce. W planie mam dziś segregacje ciuszków dla małego na te malutkie i większe a potem wyjazd do rodziców na wieś

HUBERT

11 lata 6 miesiąc temu #681556 przez magdalenagal
Słoneczko ma się dobrze :-) naiwania na FB w gry więc siłę pewnie ma ;-)

Zaraz kończę sprzątanie i biorę się za chutney-czatnej z ananasa i brzoskwiń. Zrobię taki pikantny :-) Zobaczymy co z tego wyjdzie :-)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka