- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- emi87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)
za to dziś w Biedronie co chwile wpadałam na położną od nas z przychodni - czyżby jakiś znak? haha
a z teściową to sie nie przejmuj, twarda sztuka jestes i dasz rade :* zobaczysz-bedziesz cudowna mamcią
Joanna tobie ? płakać? tożto niemożliwe... głowa do góry, brzuch do przodu i jedziesz kochana :* ty gruba prosze cie! ja przwed ciąża wazyłam wiecej niż ty teraz nie dołuj sie - po porodzie będziesz sexi mamcia
a literki te co mam sa na tasme klejacą dwustronną wiec nie trzeba było wiercić
no i widzisz jaki mężu cudowny - kocha cie i dba o ciebie i na pewno w jego oczach jestes ta naj naj naj piekniejsza!
złote rady mnie wczesniej nie wkurzały, wręcz czerpałam z nich co sie da...ale teraz uuuu odrazu mi sie agresor włącza
karolinap123 hehehe pranie ręczne powiada?
Qltoorka bo ja na bieżąco piore i prasuje bo potem to mi sie pewnie nie bedzie chciało
super ze już wsio masz bo tu u siebie az słysze jaki ci zegar tyka cyk-cyk cyk-cyk
Marta jeszcze nie mam ale mam już konkretny upatrzony - niech sie dziadki wykarza i kupia na np chrzciny a co znaczy nie fotel dla mnie do siedzenia jak wrzuciła karolinkanice tylko taki dla dzieciaczka
dziubasek hahaha szczera do bólu
siwa no i piekne wybrałaś!!! grochy króluja
osobka mała tez na poczatku bedzie z nami w sypialni w kołysce a potem dopiero u siebie w pokoiku a jak tam samopoczucie??
jamajka zawsze jak cie czytam to nie moge sie doczekac az mała bedzie na świcie wy mamy po raz enty dajecie nam takiego powera i pokazujecie jak macierzyństwo może być piekne
widze ze sie wszystkie wysypiają...czyżby to oznaczało zbliżającą sie apokalipse?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Nikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 4
- MlecznaMama
- Wylogowany
- gadatliwa
- PINK FLOYD - LEARNING TO FLY
- Otrzymane podziękowania: 17
- Nikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 4
- kasiak
- Wylogowany
- gadatliwa
- Sebek- mój mały Piszczuś Pan :-)
Jak uda mi się z tym karmieniem to będę testować, zobaczymy jak mały zareaguje na różne pokarmy. No bo nie wyobrażam sobie nie jeść np truskawek, a podobno nie wolno. Najlepsza metoda to próbować, a nie ograniczać diety do kilku produktów.
Czytam czasem blogi świeżo upieczonych mam. I tak to wygląda, że trzeba mieć ustalony mniej wiecej plan dnia, karmienie, kąpanie itp sprawy o tych samych porach, maluch jest spokojniejszy a i mama wie co może kiedy zrobić. Mi będzie na poczatku strasznie ciężko bo bałaganiarzem jestem, ale im więcej mam do zrobienia tym lepiej się organizuje.
- Joanna89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja jem wszystko, dużo warzyw i owoców , mięso, ryby, makaron, piję dużo mleka- narazie jest OK nic mi się nie dzieje, ale bardzo chce karmić piersią i jeśli coś miałoby małej szkodzić wykluczę to dla jej dobra.
- karolinkanice16
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Ksawery 16.07.2013 / 8.59 ♥
- Otrzymane podziękowania: 1
- kasiak
- Wylogowany
- gadatliwa
Aaaaa mały mi robi dyskutekę i nogą robi sondę w brzuchu...wędruje z jednej strony w drugą i z powrotem. Słodkie moje maleństwo
- Joanna89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jamajka
- Wylogowany
- rozmowna
- Dzieci ani szklanek w domu nigdy nie za dużo :)
Z dietą przy karmieniu najgorzej jest popaść ze skrajności w skrajność. Na pewno nie można się głodzić i lecieć na kurczaku, ale też raczej nie ma się co od razu rzucać na pizzę i gazowane napoje. Ja owszem wykluczyłam silne alergeny takie jak orzechy, miód, cytrusy, czekoladę, nie jadłam mocno smażonych i przyprawianych rzeczy a także wzdymających itp. I ostrożnie podchodziłam do diety.. początkowo rosół, różne zupy wielowarzywne, kanapki z pomidorem i białym serem, chuda wędlinka, dżemy, duszone mięso z ziemniakami, ryż.. ale zawsze obserwowałam Lenkę, zwracałam uwagę żeby to co jem było zdrowe i wartościowe, jak najmniej chemiczne i przetworzone.. i coraz bardziej rozszerzałam dietę.. Jak Lala miała 2-3 miesiące jadłam już wszytko jak leci, nigdy nie miała na nic uczulenia, z rozszerzaniem jej diety też nie było problemów.
Teraz pewnie będę robić tak samo.. Mam nadzieję, że ten system znowu się sprawdzi
- Kamilka22
- Wylogowany
- gadatliwa
Chciałam Wam się pochwalić literkami na ścianę które zrobiłam SAMA i jestem z siebie dumna;p!!! A więc tak:
-kupiłam w lumpku kilka poszewek kolorowych na poduszki
-powycinałam literki
-pozszywałam
-wypchałam watą
-a na koniec powycinałam paski z tych poszewek i obwinęłam każdą literkę jeszcze żeby nie było widać tych zszyć
no i przykleiliśmy taką specjalną taśmą dwustronną do ściany nad kołyską
Trochę się narobiłam ale chciałam sama to zrobić
Oceńcie moją robotę ;p
- Joanna89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- MlecznaMama
- Wylogowany
- gadatliwa
- PINK FLOYD - LEARNING TO FLY
- Otrzymane podziękowania: 17
- kasiak
- Wylogowany
- gadatliwa
Kiełbaska weszła jak w masło pewnie będzie zgaga, ale to już norma. Teraz mam chęć na czekoladę, ale na razie sobie odpuszczę może mi przejdzie
Skończę sprzątać i idę pod prysznic a potem malowanie paznokci, u nóg może też jak dosięgnę
- bea2a
- Wylogowany
- budujemy zdania
Strzeliłam sobie niebieski lakier na paznokciach u nóg i rąk Przede mną aktywny weekend, więc muszę ładnie wyglądać. Jutro ostatni zjazd na uczelni, po południu imieniny taty. W niedziele chrzciny córeczki mojej szwagierki.
Ale dziś miałam pyszny obiadek...mniam...łosoś zapiekany ze szpinakiem, pieczarkami i mozzarellą i kopytka od tego
Zamówiłam sobie na allegro małe słoiczki (130ml), takie jak ma Gerber i będę robić owocki i warzywka dla malutkiej, żeby miała na później świeże Zacznie jeść takie rzeczy zimą a wtedy nie będzie takich fajnych jak teraz.