- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- karolinkanice16
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Ksawery 16.07.2013 / 8.59 ♥
Wybaczcie za taki chaos w tym poście ale musiałam się komuś wyżalić ... ;/
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
- Otrzymane podziękowania: 0
Też chciałam zrobić własnoręczne literki - takim sposobem jak się na ZPT w podstawówce robiło... wyciąć z materiału (każda literka z innego), zszyć przód z tyłem i wypchać watą ale problem z wyborem imienia mnie od tego odciagnął.. miałabym dziś cały słownik imion męskich
dziubas, ale mnie poganiasz czuję presję....
karolinka, to weź sprawy w swoje ręce... Matka zawsze takie rzeczy lepiej załatwi od chłopa na bank hormony ciążowe Ci w tym pomogą Dzwoń do tej baby i jej powiedz, że jak do jutra nie przyjedzie po to łóżko to je rozkręcasz i tyle... Przypomnij jej o tym, że miała zabrać je na początku miesiąca... To Ty tam mieszkasz a nie ona! Nie może Wam zagracać mieszkania swoimi rzeczami i żądać, byście jej rzeczy zostawili w spokoju skoro miało być inaczej...
Joanna, mężuś - cud, miód... Aż zazdroszczę... Ja to liczyć bym chyba mogła od męża w sytuacji kryzysowej co najwyżej na burę, że marudzę, że już mi się coś nie podoba, itd. itp. ehh...
- kaska1982
- Wylogowany
- rozmowna
- Mateuszek :* ur. 2 lipca 2013r.
Bea masz dobry pomysł z tym zaprawianiem dla dzidzi bo zimą już bedzie mógł jeść takie rzeczy a kupione w sklepie nie będą tak smakowały jak te przyrządzone samodzielnie
Kamilka super te literki miałas kobieto pomysł i sporo chęci na realizację i wyszło ci super
Też myślę, że dobra organizacja to pół sukcesu, a drugie pół to dobre chęci i powinno byc wszystko oki Podziwiam Was Mamcie, które spodziewacie sie drugiego bobaska. Zawsze jak czytam Wasze posty to sobie myslę, że chciałabym choć w płowie sobie tak dobrze radzić jak wy. Mam nadzieję, że tez będzie mi tak to wychodziło Wasza energia jest nieoceniona i dziękuję za nią bardzo Myśle też, że korzystanie z Waszych rad będzie znacznie korzystniejsze, niż te wszystkie "dobre" rady "życzliwych" osób, które nic tylko marudzą, jak to jest ciężko
Chciałam mieć dziecko i nie wyobrażam sobei teraz narzekać, że nie mogę wyjśc na imprezę, albo, że sie nie wysypiam, albo, że płacze, marudzi itp. Przecież to tylko ode mnie zależy jak to będzie(no i od szczęsliwego tatusia, jak bedzie w domku). Swoje lata mam i sie wyszalałam już dawno, wiec nie bedzie mi niczego żal, a jeślijuż o ścisłośc chodzi to zawsze można sobie wszystko jakos zorganizować. Wystarczą dobre chęci
- kaska1982
- Wylogowany
- rozmowna
- Mateuszek :* ur. 2 lipca 2013r.
- Nikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 4
- dziubasek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Monia ale ty nie boj sie prosic o pomoc bo czasami na pewno ze wszystkim nie bedziesz sobie mogla poradzic sama z mezem(na pewno zawsze znajdzie sie jakas dobra dusza do pomocy)ja teraz od poczatku lipca bede miala tesciowa-bo wiadomo pod koniec ciazy bedzie mi ciezko z ta moja mala sruba(czyt. Najukochancza coreczka)a potem 29 lipca przylatuje moja mama na 3 tyg- nie wiem czy dam rade na poczatku ogarnac dwoje dzieci no i jaka bedzie reakcja Miss na mlodsza siostre...
Aha zapomnialam wspomniec ze my nie zamierzamy siedziec dlugo w domu z dzidziusiem(1 wrzesnia) lecimy na tydzien pozwiedzac Szkocje i Walie cala familia...
Kamilka super te literki i co najwazniejsze wlasnorecznie zrobione dla corci
Dobra ide ogarnac wille, wstawic pranko i dokoncze tego torta dla Jasnie Pana Tatusia
- osobka85
- Wylogowany
- pierwsze słowa
a co do diety, to mam nadzieję, że będę mogła jeść normalnie, ale jak byłam mała miałam skazę białkową, do tego jeszcze atopowe zapalenie skóry i mam nadzieję, że synek tego po mnie nie odziedziczy...
Karolinka- ja też Ci radzę wziąć sprawy w swoje ręce i pogonić właścicielkę! umowa to umowa.
- karolinkanice16
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
my też w drugiej połowie sierpnia lecimy z małym na polskie morze .
- siwa342
- Wylogowany
- rozmowna
- emi87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)
choć nie powiem dietka mi sie przyda buhahaha
kamilka wowo alez to musiało być pracochłonne że ci sie chciało ale widze warto było - świetna robota!
bea to ja tak zbieram słoiczki po np koncentracie pomidorowym - podobny rozmiar. i tez mam zamiar sama robić przecierki i owocki i pasteryzować zawsze to swoje, pewne i na pewno tańsze na dłuższa mete niż te gerberki.
a podobno dobrze jest karmić dziecko tym co my jemy - np gotujemy zupke ale mało przyprawioną, odlewamy dla dziecka a reszte doprawiamy " po dorosłemu" mam taki plan
karolinkanice współczuje.... ja bym sie wkurzyła i to mocno. co za baba :/ i popieram Qltoorke - zadzwon, pogadaj a jak trzeba opierdol
ciacho zrobione a teraz bede dziergać truskawy do przetworów
owocki mozecie np zrobić z nich mus lub wrzucić w całości i zalać wtedy wodą. zakręcacie, pasteryzujecie i włola! doprawiać można później i owoce takie jak truskawki czy czereśnie to teściowa max 5 min od zawrzenia gotuje (nakrętki mocno zakręcone) i stawia słoiczki do góry nogami żeby sie nakrętki zassały :)u niej tyle lat sie sprawdza i ja bede tak dzis truskawy własnie robic
a warzywka to gotujesz np marcheweczke, przecierasza, wrzucasz do słoiczka i jak wyżej
osóbka pewnie ze bedzie dobrze!! krzywdy w spzitalu wam nie dadza zrobić
mnie tez lekarz uspokajał że zajmą sie mna i że mam sie nie martwić. bo sie bałam ze sie mała oplącze czy coś...ale zapewnił że zadbaja tam o nas wiec głowa do góry - wiedzą co robią
- bea2a
- Wylogowany
- budujemy zdania
Na innej aukcji są nakrętki. W ogóle firma mam różne wielkości słoików. Ja kupiłam też 200ml przy okazji:)
Już kilka zaprawiłam z jesiennej marchewki, ziemniaczka i masełka zrobiłam zupkę jarzynową. W ogóle to sugeruje się słoiczkami dostępnymi w sklepach (typu Gerber, Bobovita, hipp), czytam skład i próbuje coś w ten deseń zrobić. Drukuje sobie też etykiety i od którego miesiąca można podawać. W końcu w domu siedzę, to można coś pożytecznego zrobić
- siwa342
- Wylogowany
- rozmowna
-zjeść np z 4-5 truskawek do godz 12:00 i obserwowac dziecko czy będzie się coś działo,jak mniej więcej do 17:00 nic nie będzie to wszystko ok,potem można próbować troszkę więcej.Tylko nie 20 produktów naraz no i uważac na te co wzdymają.
A co do literek mozna na allegro kupić takie za 4zł szt białe i samemu sobie je pomalowac jak sie chce
Joanna89 a fotelik miałam już zamówiony z tablicy używany bo chciałam z baza a cena rewelacyjna a fotelik super stan a tu mi babka po tygodniu wyjechała że jest zagranicą i że na razie nie wyśle itd coś kręci,więc szukam nastepnego
- Nikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 4
- emi87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)
bea dzieki! tanie te słoiki! chyba sobie zakupie i skorzystam z twojego sposobu na szukanie składników :)pomysłowa z ciebie kobitka - dzięki muah
- karolinkanice16
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
przepisydladzieci.dla4.pl/index.htm