BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 6 miesiąc temu #682237 przez Joanna89
Siwa zależy jakiegi pieska kupisz , ja mam rasowego z rodowodem i odpukać jest OK , ostatnio tylko miała odbity pęcherz przez skoki do wody, ale skończyło się tylko na zastrzyku.Twojemu co jest ? nie raz w upał pieski mało jedzą i mało piją.Ja marynuję karkóweczkę na grila:)

Wunia ja piorę wszystko oprócz baldachimu:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #682240 przez wunia1984
Dzięki Joasiu :)
Uwielbiam Wasze forum, humor poprawia się migusiem jak podczytuję Wasze teksty :)

11 lata 6 miesiąc temu #682244 przez emi87
kaska chyba wszystkie wczoraj miały dzień dziecka a raczej "noc dziecka" i dobrze spały...ja dzis nieprzytomna - jednocze sie z toba w bólu ;)

karolinap piekne zdjęcia!!!! ze ja cie blizej nie mam :D a bujaczek pierwsza klasa-no zazdraszczam normalnie takiego łupu! B)

kasiak ach te choopy - z nimi źle bez nich jeszcze gorzej :) może jak poodkurzasz to Sebek szybciej wyjdzie żeby mamcie poprzytulać :P ty już możesz smiało sie rozpakowywać ;)

Nika człowiek juz nie zna dna ani godziny :P wszystkiego sie można spodziewać...

Kasik88 widze że dzis humorek lepszy? tak trzymaj! i udanych łowów!!

siwa to zdrówka dla pieska zycze! może jakiś kleszczuch go dziabnął? a z tymi rasowcami to tak niestety jest..."delikutaśne" to stworzonka :)

wunia ja nie prałam :)

11 lata 6 miesiąc temu #682247 przez Qltoorka
karolinap, przepiękne zdjęcia robisz :) W swojej córeczce pewnie będziesz tak zakochana, że takie sesyjki będzie miała każdego dnia ;)
A jak współpraca z małym Igorkiem się układała?

wunia1984, ja piorę wszystko z czym dziecko będzie miało styczność. A że w przyborniku na łóżeczko też będzie się trzymało może pieluszki to też piorę :)

Joanna, coś się wydarzyło, że masz taki niefajny opis na FB?

Ciekawe jak się czuje Patrysia... Ona chyba miała cc, nie? Ja wczoraj myślałam, że mają podjąć decyzję o zakończeniu ciąży a ona już o 12tej urodziła... Więc od decyzji do samej realizacji szybko przeszli. Ale Tymuś drobniutki chłopczyk. Patrysia miała już skończony 36 tydzień a on dopiero 2090g ważył? Może się jej klawisze pomyliły?

No i ciekawe co z tą Pasal.... Pisałam na tamtym forum, ale moje pytanie pozostało bez echa... Więc tam pewnie też się nie odzywała...

A pojutrze rozpakowuje się nasza Lacra... To już będzie 6 lipcówka... Matko, idziemy jak burza... My to faktycznie jesteśmy wyjątkowe :lol:

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #682248 przez agusiaa26
Czesc kochane!
u nas tez dziś piękna pogoda, mezus wstanie, zrobi generalne porządki jak co sobote i lecimy do lasku a jutro nad jeziorko:

Karolinkanice śliczne lozeczko dla maluszka i piękna posciel, tez taka miałam upatrzona;)

Joanna ale robisz smaka na tego grilla :)

Wunia a ja pralam tylko przescieradla i pościel, ochraniacza nie ruszam nie ma takiej potrzeby ;)

Wy tylko po gałęziach skaczecie a u nas post. mój ciągle się boi, wczoraj mi mowi że co by bylo jakby mu mały rączka złapał gałąź:) w poniedziałek ide do dzina i zobaczymy jak szyjka zamknięta i pięknie trzyma to i ja zaczynam skakać bo ilez mozna zyc w celibacie :blush:

11 lata 6 miesiąc temu #682260 przez karolinkanice16
Dzięki dziewczyny :).

Ja też będę prała tylko pościel i prześcieradła, ochraniaczy nie :)

11 lata 6 miesiąc temu #682262 przez magdalenagal
Dzień dobry Lejdis!

My w połowie pracy :-) wstaliśmy o 6:00 (z kilkoma drzemkami ;-) ) zaliczyliśmy shopping, teraz zaliczamy pieczing i gotowaning ;-) pieczemy muffinki (których nie skosztuję) i sałatkę (której skosztuję łyżkę ze wzgl. na majonez. Ale zeżarłam już pół kilo truskawek.

Wczoraj ściągnęliśmy wózek i Monsz go skręcił. Czekam aż mój Prince się w nim znajdzie :-)
W poniedziałek powinnam skończyć się dup.czyć z tym przemeblowaniem- bo jak Monsz jest na chacie to zawsze się jakaś robótka znajdzie.

Już mówię czym jest chutney :-)

Qltoorka w moim przypadku to przesmażony (bez tłuszczu) ananas i brzoskwinie z dodatkiem cebuli. Żeby nie było nudno dodałam płatki chilli, goździki, sól i pieprz w kulkach :-) Taki słodko-kwaśno-pikantny dżem. Np. do mięs (fajnie komponuje się z drobiem) :-)

karolinkanice16 dzielna wzięłaś sprawy w swoje ręce. I bardzo dobrze. Jakieś babsko wymacało że się nie dopominacie o swoje prawa i to wykorzystywała. Ale qniec!

Joanna i co poskakałaś po gałęzi w płatkach róż? Dam sobie łeb uciąć że całe Żory są zgorszone Twoimi jękami :silly:

wunia1984 ja też piorę wszystko co mi w łapki wpadnie. Bakterie dla Młodzieńca będziemy dozować stopniowo ;-)

Lejdis opowiedziałam Menżowi o gałęzi, wiaterku we włosach i paru innych sprawach. Jeszcze takiego zdziwienia w jego oczach nie widziałam.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Powiedział że ktoś powinien mieć nadzór nad nami :lol:

Co do wekowania małych słoików- ja zacznę od jabłka więc nie muszę wekować a jesienne warzywka to na jesień.

No i u nas też się w Tarzana nie pobawimy bo Stary się boi że dziecku dziurę w czole wystuka ;-)

W poniedziałek idę do gina wyznaczyć termin cesarki. Trzymajcie kciuki żebym w ten weekend nie ześwirowała.

Buziale.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #682265 przez Joanna89
Qltoorka aaa...ludzie się wpieprzają w nie swoje życie i chcą robić za dziadka-dobra rada, ale sikam na to :P

Agusia nio już nie mogę się sama doczekać, jak nigdy nie lubiłam karkówki, boczku i kiełbasy tak teraz co chwilę grill :P

U nas w miasteczku Westernowym festyn więc może też się wybierzemy na chwilę:)
www.twinpigs.eu/pl/

Magdalenagal ah te Twoje texty zgarszające !:D pewnie,że poskakałam :) hihi
co lepsze! Sex z rana jak śmietana:D mąż jeszcze śpi haha

11 lata 6 miesiąc temu #682274 przez karolinkanice16
ja karkówkę uwielbiam i mam taką ochotę że masakra ale u mnie nawet pogody na grilla nie ma a zjadłabym :D.

magdalenagal ale się uśmiałam się z tej algidy :D

11 lata 6 miesiąc temu #682284 przez kaska1982
Ja też wyprałam wszystko do łożeczka, łącznie z ochraniaczem i przybornikiem, ale to tylko dlatego, że mi to śmierdziało,a tak pięknie pachnie dzidziusiem :)

Jakiego szoku doznałam w sklepie z bielizną, kiedy pani podała mi stanik w rozmiarze 90D i stwierdziła, że zobaczymy czy nie za mały :ohmy: ja zawsze 80B a tu taka zmiana. Jakos nie zauważyłam żeby mi specjalnie piersi urosły, ale gdy go tylko przymierzyłam to jakby na mnie szyty. Nigdzie nie uwiera i nie cisnie :) a do karmienia zakupiłam podwójne D, bo za radą pani ekspedientki, piersi sie jeszcze powiększą :ohmy: to dopiero będą donice :P Zobaczymy jak to wyjdzie w praniu :) na wszelki wypadek dostałam od bratowej staniki do karmienia w znacznie mniejszym rozmiarze :)

Kocham Cię syneczku!!!

11 lata 6 miesiąc temu #682285 przez agusiaa26
Magdalena hahaha Algida omg :):) muszę wprowadzic to slowo do mojego słownika ale tez jak mezowi powiem to postuka sie w czoło ze zdziwnienia co my na tym forum piszemy :)

11 lata 6 miesiąc temu #682286 przez sloneczko33
hej laseczki jeszcze sie turlam z corcia w brzuszku sa rozne dni ale od bozego ciala mnie nie bylo bo rano szlam platki zrywac a na popoludnie szlam na oktawe bo cora sypala 18 czerwca mam ostatnia wizyte a jeszcze wstawie brzusio z 11.06.2013 35 tydz i 3 dzien

Uploaded with ImageShack.us

11 lata 6 miesiąc temu #682298 przez emi87
madzia to trzymam kciuki za ładny termin cc :D

słoneczko no już blisko rozwiązania :) brzuchaczek rosnie :)

a mi sie nic nie chce a musze lecieć po 14 pozałatwiać pare spraw... ech a jutro imieniny u teściowej a wczesniej sie wybierzemy na miasto bo jest imprezka :P przejśc sie po straganach, kupic obwazanki i do domu hehe

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #682301 przez kasiak
O ja babki a wy znowu o seksach :blush: mężowi obojętne czy to algida, koral czy zielona budka :P od początku ciąży ma posuchę w tym kierunku, więc zwykły apacz by mu podszedł :P na początku nie dało rady, ciężko było zęby umyć żeby bełta nie puścić...nie mówiąc już o takich wariacjach. A teraz jakoś się nie upomina, więc niech spada :laugh: ja tam wolę skakanie po jego gałązi B)

Sprzątanie idzie powoli, bo co chwila przerwa bo mi Maluch żyć nie daje. Wiec siedzę sobie i cieszę, bo niedługo zatęsknię zza ruchami i brzuszkiem. Pranie się robi, zmywarka ogarnięta, pora na odkurzanie, a to jedna z najbardziej znienawidzonych przeze mnie czynności :dry:
Ale w nagrodę wszamam ciasto, wiec warto się trochę po męczyć i spalić trochę kalorii żeby mieć co uzupelniać :P

Kaśka w szoku też bylam jak kupiłam 80E!! Zawsze C, czasem B zależy od firmy, a tu nagle taka bomba :laugh:
Mi się coś rzuciło na oczy i u Magdy przeczytałam o wiadrze we włosach :ohmy: bosz...niedobór czegoś chyba mam :laugh:

11 lata 6 miesiąc temu #682307 przez agusiaa26
Kasiak Haha mój też chętny na algidy a ja wole skakanie, ale narazie żadne z nas nie chce ustąpić więc post ;)

Słoneczko pokaźny brzuszek, a twoja corcia ile już wazy?:)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka