BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 6 miesiąc temu #682078 przez dorkiszon
dziubasek nie :D, ale zajmowałam sie mężem, bo miał cały dzień wolne dopiero szedł na nocke.
Potem wyruszyłam z domu i łaziłam trzy godziny i zdawało się, ze już nie dojde do domu tak mnie rozbolały stopy.
Teraz sobie oglądam Opole, ale nuda niezła jak zwykle Maryla zapodaje.
Cały czas mam skurcze jak leże na lewym boku , a zapodaje już 6 magnezów na dzień i no-spe wziełam i nic nie działa.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #682082 przez karolinkanice16
u mnie nie dość że do zmywarki nie wie jak poukładać to jeszcze tak samo potem upycha :D, albo słyszę pochowasz naczynia ? :D.

Noi złożone na razie ta pościel i baldachim to prowizorka nawet jeszcze w pokoiku nie stoi tylko w salonie bo mój A. rozłożył dopiero połowę tamtego i wzięliśmy się za składanie tego i biedny się zmęczył ale jutro już będzie stało na miejscu więc też pokaże :)

11 lata 6 miesiąc temu #682087 przez Qltoorka
bea2ka, wow, podziwiam za pomysły z tymi słoikami. Czemu dopiero teraz się nimi dzielisz skoro piszesz, że zaprawiałaś już jesienne warzywka?

karolinka, dzięki za stronkę z przepisami :)

Patrysia, WOW! GRATULACJE!!!!!!! :kiss: Czyli jednak :)

A widziałyście? Oluś dziś w domku! Nareszcie :)

Dziś same dobre wiadomości :)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #682089 przez karolinkanice16
Qltoorka nie ma za co :) możesz jeszcze raz podać adres bloga bo ja zapomniałam zapisać :(.

A już mam nie trzeba :*

11 lata 6 miesiąc temu #682095 przez Jamajka
Dziubasku pięknego torta zrobiłyście dla Jaśnie Pana Tatusia :D Na pewno pęka z dumy.. wiedziałam, że wszystko pięknie wyjdzie ;-)

Bea to jest myśl! Że ja na to nie wpadłam wcześniej..Ty jednak jesteś pomysłowa Bestia :D U nas teraz sezon owocowo-warzywny na działce to jakieś deserki chętnie porobię dla Małego Księcia :D

Kamilka literki pierwsza klasa.. i podziwiam, że Ci się chciało! Super to wygląda i jeszcze ta słodka kokardka na literce B :D

Patrysia gratulejszyn :D jak troszkę dojdziesz do siebie to dawaj znaka co i jak.. czekamy na opis porodu i zdjęcia Tymusia ;-)

Ale super, że jutro sobota :D U nas w miasteczku Militariada więc będziemy mieli rodzinny imprezowy weekend :D
A Matka se dziś zaszalała i kupiła sobie stanik do karmienia z 'triumpha', sztuk 1 (nie żeby od razu cały zapas). Od razu czuć tą jakość, bardzo wygodny i po prostu ładny, nie żaden spadochron :P jestem mega zadowolona :D

11 lata 6 miesiąc temu #682099 przez dziubasek
Jamajka krem wyszedl superpyszny, tak dzisiaj ogladalam jakis program angoli na temat tortow i mowili zeby dodac serek mascarpone do smietany(zrobilam tak i miodzio)... Miss jak tatus zadzwonil z pracy na inspekcje oczywiscie sie wygadala co robimy, a Tatus przeszczesliwy :)

A ja kurna zmywarki nie mam bo jak chcialam sobie kupic to mi wlasciciel chatki powiedzial ze niema jak i gdzie zamontowac :angry: wiec jedziemy recznie ;) ale takie sa uroki mieszkania nie na swoim- mam nadzieje ze juz niedlugo bede sobie meblowac swoja wlasna wille ;)

Dzisiaj powiedzialam Jasnie Mezulkowi ze ma mi wziasc do porodu dwulitrowa cole bo bez niej to ja nie rodze ;) zakochalam sie w coli podczas ostatnich 8 m-cy :P

11 lata 6 miesiąc temu #682152 przez emi87
matko jakie ja mam zakwasy w okolicach biodro-pipno-udowych :dry: ledwo wstaje, chodze itp... to przez ten ogródek - pierdziele do porodu nic nie robie :P

Joanna jak zawsze slicznie :) nie wiem gdzie ty tam gruba i nieatrakcyjna jesteś? chyba w kucyku :P

karolinkanice no i brawo! kurde płacić za coś i nie móc z tego korzystac phi
ale piekne łoże małego księcia!! mmm będzie grzeczniutko w nim spał :)

kasiak to mi chyba tez opadł :ohmy: bo od jakiegoś czasu mała własnie kopie w okolicy pępka a pod żebrami jak sie postuka to pustke słychac :D
za to mój dobrze ustawia w zmywarce - nawet uważa że lepiej ode mnie :P ja mu tam nie bronie, mniej roboty dla mnie :P

dziubasek torcik mniam mniam az bym pożarła :P

patrysia i tu składam gratulacje!!! ucałuj tego małego szkrabika od Nas!!

a tu link do Olusia olo2013.blogspot.com/

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #682160 przez kaska1982
Witajcie :)

Gratulacje dla Patrysi :kiss: :kiss: i oczywiście buziaki dla Tymka :)

Joanna, Karolinka śliczne te wasze łóżeczka :) Karolinka widzę, że dopiełaś swego :) tak trzymać :)

Kasiak już niedługo, zobaczysz, i Sebek bedzie z Tobą :) Moja mama zawsze powtarza, że każdy dzień dłużej w brzuszku to dla dzidzi lepiej. :) Choć ja też już bym chciała mieś Mateuszka przy sobie :woohoo:

Emi, leż kochana i odpoczywaj :) Może faktycznie niepotrzebnie ten ogródek :dry: odpocznij i bedzie ok :)

Dziubasku ja też uzależniłam sie od coli, a wcześniej wogóle jej nie piłam :) ale do porodu nie pomyślałam żeby zabrac. No i super, że torcik wyszedł jak chciałaś :) gratulacje :)

Jaki Oluś już duży :) normalnie rozpływam sie jak oglądam zdjęcia Olka i Seweryna :) przekochane słodziaki :kiss: jak tak patrzę na tych przystojniaków to mnie w środku ściska, że już niedługo będę tulić w ramionach swoje szczęśscie :kiss: :kiss: :kiss: już sie nie mogę doczekać :) dlatego Mamusie, gratuluje Wam serdecznie, waszych pociech :)

A ja chyba za bardzo pochwaliłam wczorajszą noc, bo dzis juz tak kolorowo nie było :( każde przewrócenie sie na bok to straszny ból i dyskomfort i za każdym razem jak wstawałam siku to myślałam,że to już. Brzuch ciągnął w dół, a Mały urządzał sobie wtedy harce i swawole. CHyba nie lubi jak mamusia chce spac :P rano jest juz o niebo lepiej ale noc koszmarna :( no ale kolejny dzien do przodu :) a raczej noc :)
A dziś w planach zakupy z siostrą :) chce kupić właśnie staniki, oraz kwiaty i kartkę urodzinową bo jutro na urodzinki :) a na obiad naleśniki z kurczakiem dla panów a dla mnie z truskawkami :)

Kurcze jak tak patrzę na te moje suwaczki a tam czas ucieka między palcami i "do porodu zostało 23 dni" to aż mam gęsią skórkę :) ale ten czas leci, niedawno świętowałyśmy studniówkę a teraz już ostatnie dni przed nami :)

Kocham Cię syneczku!!!

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #682165 przez karolinap
nala Tez wydaje mi sie, ze bedziemy zadowolone z naszych wozkow :) Po mieszkaniu śmiga nieźle ;)

Siwa324 Sliczne literki! No wlasnie tez cos o takich mysle, tylko kolorkow nie moge wybrac ;) A te co kupilas sa takie cieniutkie i leciutkie, ze mozna je przykleic na dwustronna tasme?

Ja niestety tez nie mam miejsca na fotel do karmienia :(

kasiak Chyba tez sie dzis zmobilizuje i pomaluje paznokcie wlasnie w takie teczowe kolory :) Stopy spuchniete to chociaz paznokcie odwroca od nich uwage :P

Wczoraj popoludnie spedzilam na robieniu zdjec miesiecznemu Igorkowi, ktory okazalo sie urodzil sie w ten sam dzien co ja czyli 15 maja :)
Nie myslalam, ze 2 godzinna seja tak mnie wymeczy, jak wrocilam do domku to padlam jak kawka. Pozniej jeszcze kapiel - maz umyl plecki i do lozeczka wiec juz wczoraj nie pisalam.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

A poza tym to ja z mezem poscilsmy w 8 miesiacu od skakania po galezi bo chcialam byc ostrozna zeby sie dzidzia nie urodzila w 8 miesiacu ale dzis wchodzimy w 9 miesiac i mozna juz na spokojnie dzialac. Tyle TU sie o tym czyta, a ze czlowiek mial poscic to w glowie pelno roznych mysli.
Wiec jak wczoraj kasiak napisała: "Kiełbaska weszła jak w masło;)" to mialam zupelnie inne skojarzenie ;) Boze, co sie ze mna dzieje? :woohoo:

karolinkanice Sliczne lozeczko :)

patrysia GRATULACJE!

Qltoorka Byc moze pomylilam termin Lecrijki. Ale w kazdym badz razie to juz tuz tuz :)
Ja upolowalam w second handzie lezaczek za UWAGA! 15 zł :) Ładnie juz go wypralam i czeka na Pole :)

Kamilka22 Śliczne te literki :) Ja mieszkajac jeszcze z rodzicami uszylam sówkę dla Poli ale jej nie skonczylam i jest tez dziubka, moze w koncu wpadnie mi w rece kawalek materialu pomaranczowego i ją wykończe :)
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu #682191 przez kasiak
Dzień bobry :) wczoraj nie było skakania po gałęzi, wkurzyłam się i za karę mąż poszedł spać sam. I tablet zastrajkował, bo mi się wyłączył z gotowym już postem. Poddałam się i poszłam spać.
Denerwuje mnie mężu czasami bo dzwoni żebym cos zrobiła i jak nie idzie po jego myśli, tzn nie zrobię tego od razu to tak długo narzeka i dusi aż to zrobię. A mnie trafia od razu, więc robię mu na złość i wychodzi buba. Bardzo to dziecinne ale jak ja coś chcę to on też czeka do ostatniej chwili a na końcu i tak muszę zrobić wszystko sama.
No i wczoraj był taki wieczór...
Miał mi dzisiaj pomóc, poodkurzać i umyć podłogi, ale pewnie się nie doczekam aż wróci z roboty...trzeba będzie jechać z mopem. :dry:
Na pocieszenie zrobię sobie ciasto kokosowo-brzoskiwniowe. Jak wyjdzie to wrzucę przepis :) ale najpierw drugie już dzisiaj śniadanie i trzeba iść po odkurzacz. Powoli ale sama dam sobie radę, zwłaszcza, że na razie dobrze się czuję.

Karolina te zdjęcia są boskie. Fajnie by było mieć taką sesję, ale nie ma kto zrobić. A bobas mmmmrauuuu :blush: do schrupania :cheer:

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #682195 przez Nikaa
a ja się dziewczynki pochwalę dostałam smsa - koleżanka, która miała co do dnia taki sam termin jak ja urodziła dziś Wojtka :)
a mnie Mikołaj cały czas - od początku okopuje bok brzucha a nie żebra :P grzeczny synek

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 6 miesiąc temu #682209 przez Kasik88
Hej.

My dziś już po zakupkach, porządek w domciu jest, teraz czekam aż małż mój wypije herbatkę i zobaczymy co w smyku mają, bo podobno zaczynają już wyprzedaż, no i nasz przyjaciel dał nam cynk na dermatologiczna bazę cynkową z ziajki i jedziemy na poszukiwania - bo podobno lepsza od sudocremu i za podobny słoiczek płaci się około 8-9 zł. No a później tatuś będzie bawił się z synkiem a ja do nauki bo jutro egzamin.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #682230 przez Joanna89
Hej mamki:) U nas słonecznie:)
Wczoraj trochę poszalalismy z mężem i zdycham :D spałam jak suseł :)
Robię mięsko na grilla :) Wieczorkiem idziemy do znajomych. Kupiłam truskawki będzie koktajl + kremówki :) mmmmm
Katrolina piękne łóżeczko też mam tą pościel na później upatrzona tylko z myszką miki:)

Rano byłam w PEPCO u mnie - 50% wyprzedaż, kupiłam sobie bokserkę za 7zł :D
W realu są chusteczki z pampersa za 19zł taka promocja:)

kasik a po co Ci już krem z cynkiem?:) przecież nie wiadomo czy dzidzia będzie miała problemy z odparzeniami. Ja nie kupuję póki co :)

11 lata 6 miesiąc temu #682233 przez siwa342
karolinap te literki cienkie nie są ale strasznie leciutkie :)bałabym się nad łóżeczkiem coś cięzkiego wieszać aby nie spadło malutkiej na głowe :(

A ja czekam jak na szpilkach bo moj pies znowu u weterynarza-tym razem takiego z prawdziwego zdarzenia(tamten to taki awaryjny wioskowy co nieraz pomógł ale nie ma sprzetów w domu itd) i na razie cisza. Wczoraj mi wymiotowała i cały dzień nie zjadła ani nic nie wypiła...jednak kundelek to kundelek a rasowe to co jakiś czas coś łapią

Piekę karkówkę,obrałam ziemniaczki i teraz siedze jak na szpilkach...

MAJA

11 lata 6 miesiąc temu #682236 przez wunia1984
Hej dziewczynki :) Mam pytanko :) pierzecie dodatki do łóżeczka, bo się zastanawiam i nie wiem :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka