- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Kasik88
- Wylogowany
- rozmowna
Nie odzywam się zbytnio, bo niestety moja osoba nie napawa pozytywną energią ale Was podczytuję.
Madzia, kasiak gratulacje cudownych chłopaczków, słodziaki z nich!
Pasal dziewczynki słodkie!
Patrizia supper, że jesteś I moja osoba wspiera Cię myślami i jestem z Tobą całym serduchem!
Ja wczoraj byłam na ostatniej wizycie u ginekolog, Mała waży 3kg, i po pomiarach kości udowej będzie długa, no i Hania pozostała Hanią
Ale niestety muszę iść na konsultacje z ortopedą bo prawdopodobnie mam patologiczne rozejście się spojenia łonowego, co jest wskazaniem do cc, więc jutro jeszcze wizyta u ortopedy i ma on wydać opinię. Boli jak cholera, ledwo chodzę i czuję się przez to strasznie bezużyteczna.
Do tego wszystkiego nagle teściowie zaoferowali swoją pomoc - bo ich córeczka już urodziła, i teraz dostaje smsy typu, że jest im mnie żal, że jak chce to teściu przyjedzie, no a teraz to mnie mogą pocałować, bo akurat mój brat przyjechał z pomocą i ciocia od piątku ma wolne. Ale oni teraz robią wszystko tak, żeby wyszło na to, że to My nie chcemy od nich pomocy. Ehh, normalnie mętlik w głowie.
Przepraszam za smęcenie i za to, że nie odniosłam się do wszystkich postów.
Życzę Wam udanego i miłego dnia!
- magdalenagal
- Wylogowany
- gadatliwa
- karolinap
- Wylogowany
- gadatliwa
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
madzia, no to czekamy na pełną relację już z domku Cieszę się ogromnie
- mycha7
- Wylogowany
- pierwsze słowa
A ja się zastanawiam co z Mycha?? daaaawno nic nie pisała.
Hej Kamilka. Nie pisałam ale Was czytam na bieżąco. Jakoś nie miałam weny.
Od wczoraj jestem w szpitalu bo Maluszek ma Tachykardię. Czyli raz normalne tętno a czasami dochodzi do 200. Nie wiem ile będą mnie trzymac. Jak będzie tak dalej to do porodu. Jedyne co wiem to synek jest duży jak na swój tydzień. Waży 3300. I jakby było źle to wywołają poród.
- karolinap
- Wylogowany
- gadatliwa
Reszte dnia byl zasloniety I tak moj A. caly czas robil mi cień, to twierdził, ze ugotuje Polcie na tym sloncu
Oj tak, kiedy to bylo...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Mycha7 Trzymamy kciuki,ze wszytsko bedzie :*
Magdalenagal Dokladnie, Czekamy na relacje
- bea2a
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ta końcówka ciąży faktycznie jest dla nas uciążliwa - każda z nas na coś narzeka
No ale dużo nie zostało - damy radę !!!
Kasiak gratuluje Sebusia - śliczności:)
karolinap w stroju widać jak zabawnie jesteś opalona
mycha7 a ta tachykardia od czego? Synuś się denerwuje?
Fajnie by było pisać po porodzie i wymieniać się doświadczeniami w opiece nad naszymi maluszkami. Po samym porodzie będzie ciszej ale myślę, że po miesiącu jak każda się ogarnie to powrócą regularne ploteczki
Mam fajną książeczkę w pdf. z przepisami dla niemowląt od 5mż. Jeśli chcecie to Wam wyślę. Podajcie maile.
- dziubasek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Dzisiaj tez nie bedzie mnie do wieczora(mezus ma wolne to sobie rodzinnie spedzamy dzionek )
Kasik biedana tulam cie mocno-najwazniejsze ze masz teraz kogos do pomocy
Moja tesciowa przylatuje we wtorek i tez licze chociaz na malenka pomoc przy mojej Miss(czasami juz nie wyrabiam przy niej)
Madzialenka super ze juz bedziecie w domku, ogarnij sie z Miskiem(wiesz wytlumacz mu ze potrzebujesz troche czasu na forum- na pewno zrozumie )i wracaj do nas
Karolinap ja tez pamietam tez stroj(cycory ci w staniku sie ledwo mieszcza ) ale ci zazdroszcze tego morza....
Qltoorka a te czopki dalej nie dzialaja????? idz do lekarza moze da ci cos mocniejszego...
Mycha trzymam kciuki za ciebie
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 52
Ale niestety muszę iść na konsultacje z ortopedą bo prawdopodobnie mam patologiczne rozejście się spojenia łonowego, co jest wskazaniem do cc, więc jutro jeszcze wizyta u ortopedy i ma on wydać opinię. Boli jak cholera, ledwo chodzę i czuję się przez to strasznie bezużyteczna.
Ja mam to samo - ale mi ginek badał spojenie - nie jest jeszcze tak źle
Dostałam lek : OSSOPAN
Uspokoił mnie lekarz że jak będzie bardzo źle to podejmą sie cesarki żebym sie nie martwiła .. bo gdyby Spojenie łonowe pękło przy porodzie to 6 miesięcy leżenia ... ((((
- Kasik88
- Wylogowany
- rozmowna
agniesia mnie też ginekolog badała, ale woli skonsultować to z ortopedą, i dokładnie jak piszesz jak za bardzo się rozejdzie czy pęknie to pół roku leżenia, no a przy dwójce to nie bardzo, więc jutro wizyta u ortopedy i później idę wyznaczyć termin cc, jeżeli tak zadecyduje ortopeda.
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 52
Madzia supper, że już do domku
agniesia mnie też ginekolog badała, ale woli skonsultować to z ortopedą, i dokładnie jak piszesz jak za bardzo się rozejdzie czy pęknie to pół roku leżenia, no a przy dwójce to nie bardzo, więc jutro wizyta u ortopedy i później idę wyznaczyć termin cc, jeżeli tak zadecyduje ortopeda.
Wcale się nie zdziwię że mój również wyśle mnie do Ortopedy np w 37-38 tygodniu ...
Zobaczymy:)
Wiadomo nie możemy sobie pozwolić na 6 miesięcy leżenia.
- Kamilka22
- Wylogowany
- gadatliwa
- uniuni
- Wylogowany
- gadatliwa
- ..I have dark soul you will never see through it..
Kasik, Agniesia ja na szczęście nie mam aż tak poważnie..współczuję Fizjoterapeutka powiedziała mi, że głównie kobiety z europy mają problemy z kręgosłupem i rozejściem się spojenia łonowego. To taka typowa przypadłość białych kobiet. Np. w Indiach jest zupełnie inna kultura jeśli chodzi o traktowanie kobiet w połogu. Tam ona leży i pachnie przez 6-8tyg po porodzie.Dochodzi do siebie, kuruje się Rodzina zajmuje się wszystkim. Podaje dziecko do cyca, sprząta, gotuje, przewija. W Europie po 2-3 dniach w szpitalu wraca kobieta do domu z dzieckiem i się zaczyna kołomyja! I miednica zamiast dojść do normy, to niestety ale się nie kuruje.. Z pokolenia na pokolenie mamy słabsze miednice, biodra, spojenia łonowe itd...
Uprzejmie donoszę, że się jeszcze nie rozpakowałam, choć czuję, że Paproch jest bardzo nisko. Mam uczucie pełnego pęcherza non stop, a jak siądę na tronie, to muszę wyciskać. Ciągnął mnie pachwiny, kłuje w pipce i lędzwiach gdy się Nils porusza i takie mam ciśnienie w dole brzucha, że wygięta chodzę jak paragraf
Wizyta u gin 01.07 czekam z niecierpliwością.
KArolinkanice czekam na jakieś wiadomości!! Wczoraj byliśmy na szkole rodzenia i ona powiedziała o kobiecie, która miała jedynie ból pleców - w krzyżu, przyszła na wizytę i prosto od położnej na porodówkę - bo to już się poród zaczął o czym ona nie wiedziała, bo oczekiwała skurczy Więc może i u Ciebie tak?
- moonia154
- Wylogowany
- budujemy zdania