- Otrzymane podziękowania: 52
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Qltoorka myślałam nad tym ... ale po prostu wiem, że nie dałabym rady ... wymiękłam psychicznie już w domu ... będe żałować ale jakby coś się stało ... nie wybaczyłabym sobie ( i Babcia zapewne też - bo była położna )
Pogrzeby w ciaży nie są zalecane ...
Ja bardzo chciałam isć na pogrzeb kolegi ... ale lekarz mi zabronił ze względu na ryzyko wcześniejszego porodu.
Dodatkowo sa różne przesądy że jednak ciezarna nie powinna pojawiać się na pogrzebie.
Ja na pogrzeb nie poszłam ale następnego dnia z mężem pojechaliśmy na grób i od razu mis ię lepiej zrobiło..
Babcia też byłaby tego zdania .. jesteś przy niej sercem i myślisz o niej i napewno będziesz ją często odwiedzała.
Możesz narobić niepotrzebnego stresu - podejrzewam że poród na pogrzebie to nienajlepszy pomysł))
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Nikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 4
kaska1982 no właśnie ... no ja czuję tak samo ...
- NataliaK
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
co do pozycji dziecka to przesyłam linka jak to powinno wyglądać faktycznie dziecko powinno być buźką do kręgosłupa ale obraca się przed porodem zobacz sobie
www.mamazone.pl/kalendarz-ciazy/trzeci-trymestr/tydzien-38.aspx
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Nie jestem na bierząco i czytam piąte przez dziesiąte. Nawet teraz nie mam zbytnio czasu.
Nie mam wogóle prywatności.
- Patrizia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
pl.wikipedia.org/wiki/Ustawienie_p%C5%82odu
Ale wczoraj ogladałam też filmik na tej stronie mamazone.pl i tam było pokazane i powiedziane, że dziecko tuz przed samym porodem się przekręca do tej właściwej pozycji, w której sie urodzi... Same zobaczcie sobie ten filmik, z którego wyraźnie wynika, że nasze dzieciaczki na razie są bokiem do kręgosłupa i jest to pozycja prawidłowa. Dopiero już w trakcie skurczy malec się przekręca. Więc nie ma powodów teraz do obaw.
www.mamazone.pl/kalendarz-ciazy/trzeci-trymestr/tydzien-38.aspx
- emi87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)
co do ułożenia wydaje mi sie że dziecko juz przy kacji wchodząc w kanał układa sie twarzą do kręgosłupa bo wczesniej nie ma na to miejsca i jest boczkiem jak rogalik żeby sie jakoś w brzuszku upchnąć a jak wchodzi w kanała ma wiecej miejsca na nózki - tak sobie to tłumacze
edit; tak jak wyżej Qltoorka napisała
- Nikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 4
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
No i zostałam sama bez mojego, bo poszedł na nockę , ale od jutra ma 2 dni wolnego także bedzie mi raźniej.
Zrobiłam dziś wymaz , ale to już chyba pisałam i teraz czekam na wynik trzy dni.
Ostatnio mam non stop zgagi. Powoli już mi psycho siada i ciągle myślę co by tu zrobić, żeby samemu mieszkać i ciągle tkwie w tym samym punkcie "kasa".
Stara mnie wkurwia nadal tak samo i braciszek też. Teraz weszła obczajać co mamy w pokoju, bo poszedł do pracy i myśli, że sobie tak może. Pytam sie jej co obczajone ? Ona, a co patrzeć nie mogę ? I taka mamy kur.. prywatność. Żal.pl
- agusiaa26
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- NataliaK
- Wylogowany
- rozmowna
- dziubasek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
ja dzisiaj mialam bardzo intensywny dzionek , kupilismy meble ogrodowe(moj troche marudzil ze po co ale i tak wyciagnal kase i zaplacil ) potem obiadek no i zaliczylam polozna: Piczka wazy ok 2900, no i ulozona jest glowka w dol ale pleckami przywiera do moich plecow(kazla mi sie nie martwic bo jak liczyla jej ruchy to powiedziala ze to taka mala sruba ze pewnie zmienia pozycje kilka razy w ciagu dnia- po prostu kreci sie wokol swojej osi)wszystko z nami ok tylko alergia daje mi coraz bardziej popalic, dostaje wysypke po niemal kazdym owocu(a przeciez musze sie zdrowo odzywiac)-jutro ide odebrac recepte na jakies tabsy na alergie i zobaczymy czy pomoga... potem zaliczylam jeszcze sklep ogrodniczy i kupilam sobie kwiaty do ogrodu... no a na koniec odwiedzilismy ciotke mojego Mezulka i takim oto sposobem dopiero dotarlismy do domu...
Dorkiszon ale chodzi o to ze twoja matka nie ma kasy czy ty? bo jak matka to jedz z nia krotko-postaw warunki i sie nia nie cackaj, kurna chce z wami mieszkac musi szanowac wasza prywatnosc i tyle...
Madzialenka mi tez sie za toba teskni kochana
Pasal sliczne te twoje dziewuszki a ta mniesza taka kruszynkado wycalowania
A jak Karolinkanice i TyszAnka?????
- Kamilka22
- Wylogowany
- gadatliwa
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kamilka22
- Wylogowany
- gadatliwa