BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 5 miesiąc temu #691227 przez agniesia
Patrizia...Kochana:)

W ciąży miałam tylko raz zgagę...a wszyscy też się dziwią skąd Seweryn ma tak ciemne włosy i tak dużo:) Ja się śmieje, że to po lekarzu ginekologu, bo też czarny i ma dużo włosów;)
Nawet podczas porodu, mój gin mówi widać główkę i czarne włosy...a ja na to "ale mąż i ja nie mamy czarnych włosów...to chyba Pana dziecko" - wszyscy tak wybuchnęli śmiechem na porodówce, że aż inni lekarze i położne przyszły zobaczyć co się dzieje:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #691230 przez Patrizia
no to chyba pani doktor strzelila gafe bo jakbys miala rozwarcie to by cie nie wypuścili a nie slyszalam jeszcze zeby rozwarcie najpierw bylo a pozniej sie coflo no ale wazne ze jest oki :)

Ksawerek(*)

11 lata 5 miesiąc temu #691233 przez karolcia84
gafe to mało powiedziane :))) ale młoda wiadać ze nie dawno musiałą dopiero specjalizacje zrobić :)) , ważne ze w domu !! :))))) i oby do piątku na wizyte u swojego lekarza :)

11 lata 5 miesiąc temu #691252 przez MlecznaMama
Hihi co do teori o włoskach i zgadze to ja na pewno ją potwierdzę albo obalę jak urodzi sie Synuś. Zgaga... to moja codzienność, nie ma dnia żebym nie miała zgagi. nie ma dnia ani nocy :) więc zobaczymy :D

11 lata 5 miesiąc temu #691263 przez agniesia
Z tego co widzę po rozpakowanych Lipcówkach-Czerwcówkach:) to mój synek ma aż tyle włosów na głowie i nie tylko...:) Ma jeszcze na pleckach, czole, ramionach, rączkach...w ogóle strasznie owłosiony...hihi to chyba ma po Tacie:)

11 lata 5 miesiąc temu #691271 przez NataliaK
kaska ja też myślałam, że jak do porodu to skurcze w dole brzucha, czasem takie mam a czasem mam do góry takie napięcia :laugh: to też skurcze?:D ja już nie wiem jak zaczne rodzić to nawet nie wiem czy rozpoznam? że to już hehe obserwuj sytuację i czekamy na
wieśći :kiss:

Sewerynku jaki słodziak Ciebie :kiss: faktycznie czyprynka ładna

11 lata 5 miesiąc temu #691318 przez bisbas
witam mamcie :)

Co do tej zgagi to myśle że nie ma reguły i to kolejny jakiś zabobon przy synku miałam potężną zgagę po kilkanaście razy na dzień a mały urodził sie łysy jak kolano :)

Ja od kilku dni czuje sie kiepsko nie wiem czy ten 3 trymestr tak wpływa przy pierwszej ciazy czułam sie świetnie do konca ciąży a teraz mam jakieś mdłości problemy żołądkowe i takie tam wczoraj z pół nocy wymiotowałam a teraz czuje sie jakby nigdy nic nie wiem czym to jest spowodowane :unsure:

11 lata 5 miesiąc temu #691324 przez askan2
Patrizia karolcia84 obok mnie w szpitalu leżała dziewczyna co już kilka razy w ciąży miała rozwarcie trafiała do szpitala dostawała jak to ona mówiła końską dawkę leków i jej się wszystko zamykało i tak było tez tym razem, więc to chyba możliwe ;)

Kurcze... prawie Wszystkie mają skurcze :lol: a ja NIC NIC NIC :( nawet żadnego przepowiadającego :P

Ciekawe jak tam karolinkanice16

kaska1982 kontroluj sytuację i oczywiście informuj nas kochana :)

karolinap
pięknie się z Polą prezentujecie nad morzem :)

mycha7 trzymam kciuki za Ciebie i Maleństwo :kiss:

11 lata 5 miesiąc temu #691340 przez kaska1982
Skurcze mam nadal, co jakies 20 minut ale nawet nie boli tak bardzo. Czekam co bedzie dalej :) Do szpitala mogę jechac jak będa co 10 minut wiec zobaczymy jak sie sytuacja rozkręci :)
Dziękuje za te kciuki, napewno sie przydadzą :)

Kocham Cię syneczku!!!

11 lata 5 miesiąc temu #691341 przez emi87
kaska ooo :D informuj na bieżąco :) ciekawe czy sie rozkręci ;)

MlecznaMama chyba wszystkim sie zaczyna wicie gniazdka i sprzatanie - zwłaszcza że wreszcie sie ochłodziło :D ja jak chodze na spacer to mnie w okolicy prawego jajnika cos tak uciska (mniemam że to coś to łapeczki a konkretniej łokcie Mili) :)

agniesia cukierasek jeden :cheer:

karolcia teraz to juz sie mozesz kochana rozwierać i skracać i wogóle :P trzymam kciuki żeby nastepny pobyt w szpitalu=poród :)

bisbas nmoze przez pogode gorsze samopoczucie albo coś zjadłaś?? życze zdrówka - już bliziutko końca :kiss:

ja włąśnie robie karuzele dla Mili :)

11 lata 5 miesiąc temu #691344 przez mycha7
Dziękuję za wsparcie. Nie dopuszczam do siebie innej myśli jak to że będzie wszystko ok.

11 lata 5 miesiąc temu #691357 przez karolinap
Emi, to Ty sama ja robisz? :) bo wczoraj coś czytałam ze maz miał przywieźć kijki to chyba wychodzi na to ze to bedzie własnoręczne dzieło :)

11 lata 5 miesiąc temu #691366 przez Joanna89
Hej mamki !
U nas dziś chłodno i pada, wylegujemy się w łóżku :) za godzinkę jedziemy na pokaz wózków X-landera , zobaczymy może coś Nam wpadnie w oko, bo wózki są bardzo chwalone na trudne warunki.
Czujemy się dobrze, czego i Wam życzę !

11 lata 5 miesiąc temu #691374 przez Kasik88
emi to rozejście u mnie objawia się tym, że niezależnie od pozycji przeze mnie odbieranej boli mnie na linii bikini, co promieniuje do pachwin a nawet ud, podczas chodzenia odczuwam straszny ból w kroczu, pachwinach i po wewnętrznej stronie ud, ponadto jak kładę się spać i leżę to przy zmianie pozycji boli tak, że normalnie płaczę :( i ból jest ostry strasznie i kujący.
bisbas ostatnio tez mnie mdli i wymiotuję, normalnie gorzej jak w pierwszej ciąży i w pierwszym trymestrze.
Joanna udanego pokazu :) a potwierdzam x-landery dobre w teren :) u nas sprawdził się w górach :)

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #691375 przez emi87
karolinap tak własnoręcznie choc z niektórych gotowych rzeczy np ręcznie szyte sówki, które kupiłam na necie i sam stelaż z jakiejś starej karuzelki od znajomej(taki co sie do szczebelek montuje) :)sówki juz przeszyte, krzyżaka na których będzie wisiał własnie robie (ze starych wieszaków), może kuleczki z filcu podziergam i potem wsio zmontować :) jak zrobie to wrzuce fotke ;)

Joanna chyba jedyna jeszcze nie masz wózeczka hehe sie zdecydowac nie możesz więc życze dziś pomyślnych i owocnych łupów :)

Kasik bo mnie włąsnie boli ta kość łonowa jakby mi ktoś tam kołek wsadził i boli bardzo przy chodzeniu, wstawaniu a najbardziej przy przekręcaniu się...ale lekarz nic nie mówił że cosik tam jest...moze poprostu naturalnie mi sie tam do porodu rozchodzi :unsure:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka