- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- sloneczko33
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
sloneczko, no przecież na FB podawałyśmy Tam jest cała lista...
Joanna, piękne szpilki A sukieneczka widzę, że przez brzuszek do góry się nieźle uniosła
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 52
W sumie 14 dni roboczych minie w czwartek ... i czekam i nic
- moonia154
- Wylogowany
- budujemy zdania
Agniesiu faktycznie, Sewerynek to już niezły byczek- rośnie jak na drożdżach kto by przypuszczał, że to już 4 tygodnie...
Ja właśnie zaczęłam się zastanawiać, jak to będzie bez brzuszka... Tyle czasu z piłką pod serduszkiem, a tu nagle on zniknie...? Gdyby jeszcze zechciał być zaraz po porodzie taki malutki jak przed No dobra, superpłaski to on nigdy nie był, ale mam świadomość, że trochę jeszcze zostanie Tylko jak to jest bez brzuszka, bo ja już nie pamiętam
- sloneczko33
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
- Kamilka22
- Wylogowany
- gadatliwa
- emi87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)
moonia mam to samo - nie wyobrażam sobie siebie teraz bez brzuszka
agniesia już 4 tyg kto by pomyślał! alez ten czas zasuwa
uniuni wow szczęście ci dzis sprzyja moze małe sprzatanko albo sexik i finał na porodówce? tak na szczęśliwe zakończenie hehe
ufffff własnie wyszorowałam lodówke, obiadek zrobiony (makaron ze szpinakiem i fetą ) i albo poleniuchuje albo pójde pazury sobie zrobic a co!
- karolinkanice16
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Ksawery 16.07.2013 / 8.59 ♥
- Otrzymane podziękowania: 1
Później wstawię zdjęcia tego co zakupiliśmy dla Ksawcia .
Kasia Gratulację :*
- siwa342
- Wylogowany
- rozmowna
ja tylko czekam na te moje warkoczyki i tez mam nadzieje jakaś mała sesje koleżanka mi zrobi bo samej to lipa
- Jamajka
- Wylogowany
- rozmowna
- Dzieci ani szklanek w domu nigdy nie za dużo :)
Wszystkie znaki na niebie i ziemi mówiły, że Kasia rodzi i urodziła! Witamy Mateuszka Kawał chłopa i też dość długi Super, że wszystko OK, Gratuluję
Madzia podziwiam, że masz czas dawać znać co u Was. Recepty na ślimtanie nie ma. To jest całkowicie naturalne i myślę, że KAŻDA mama bez wyjątku będzie miała dni, kiedy będzie sobie chciała popłakać. U mnie to była codzienność przez pierwsze tygodnie. Miałam poczucie beznadziei i bezradności jak urodziłam Lenkę, a przecież tak strasznie ją chciałam i na nią czekałam. Ale mój kochany M. mnie bardzo we wszystkim wspierał i chwalił. I mówił, że jestem super mama.. i myślę, że to jest ta recepta. Mieć wsparcie, pomoc i zrozumienie wśród najbliższych.. u mnie do miesiąca zdarzały się załamujące momenty, za dużo mleka w cycach, że Lala nie mogła się przyssać, to płakała, to nie mogła zasnąć.. ja byłam niewyspana itp. Ale jak hormony zejdą, my się do siebie przyzwyczaimy.. każdy dzień jest wtedy radosny i po prostu szczęśliwy. Także głowa do góry, bo Michaś nie mógł wymarzyć sobie lepszych rodziców! I za chwileczkę wszytko będzie jak w zegarku Ściskam Was mocno, dajecie radę i pamiętaj, że jesteś Super Mama
Kasiak z tym płynięciem mleka z cyca przy płaczu dziecka to prawda Wielokrotnie tego doznałam. Nawet jak byłam poza domem bez Leny i o niej pomyślałam, albo się zamartwiałam jak sobie beze mnie radzi, to od razu czułam wyciek wkładki laktacyjne jak i pieluchy lepiej nabywać hurtowo
Uniuni Ty szczęściaro!! Niezła gotówka 1200 koron do rączki nie co dzień pewnie wpada Super.. poszalej sobie i kup coś extra dla Nilsa btw. to już ten etap macierzyństwa.. każdą dodatkową kasę przeznacza się nie na siebie tylko na dziecko gwarantuje, że długo ten stan nie mija.. ja zawsze wolę kupić co Lali niż sobie
Monia ja sobie siebie bez brzucha też nie wyobrażałam.. ale jak już ten brzuch leży koło Ciebie w wózku, to już się tak za nim bardzo nie tęskni, bo ma się jego zawartość na żywo a można się zwinnie zgiąć wpół, podbiec bez zadyszki i przyspieszyć kroku Także robi się duuużo wygodniej. Ba! i nawet gdyby nie tryskające mlekiem i bolące cycki, to by można było spać na brzuchu.. ale na to jeszcze chwilę trzeba poczekać
Co do książeczek i kont oszczędnościowych, to na pewno warto zainwestować w dziecko, ale lepiej 100 razy sprawdzić ofertę, i przekalkulować ryzyko utraty takich pieniędzy. Nasi rodzice też wpłacali nam pieniądze na książeczki mieszkaniowe.. i co? Nic z tego nie mamy, bo była zmiana pieniądza, inflacja i co tam jeszcze.. pieniądze przepadły i nikt za to nie odpowiedział!! Także nie wiem w czym najlepiej trzymać taką gotówkę.. chyba rzeczywiście w złocie albo jakichś obligacjach. My do dzisiaj nie zdecydowaliśmy się na nic konkretnego.. ale na pewno o czymś pomyślimy
Idę wkładać pizzę do pieca, bo M. zaraz stanie u drzwi a tu nic w domu nie pachnie
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
www.leroymerlin.pl/dywany-i-wykladziny/d...e,p151769,l1214.html
Bo teraz widzę, że mają promocję... tylko nie umiem się zdecydować na kolor-bo ten u Ciebie na zdjęciu wygladał pięknie, ale też od początku myślałam o czekoladowym...
Jamajka, ale z Cienie Super Mama i Super Żona
siwa, a kiedy je robisz?
- uniuni
- Wylogowany
- gadatliwa
- ..I have dark soul you will never see through it..
Jamajka masz rację! Nawet nie pomyślałam, ale faktycznie..teraz jak jade na zakupy, to raczej Nils w głowie.. Ciąża, brzuszek i dodatkowe kilogramy nam też w tym sprzyjają aaaa bo teraz nie ma co kupować zaraz brzuszek zniknie, aaa bo po porodzie nie wiesz jaki będziesz rozmiar nosić - a kobiety pieniądze lubią wydawać
Dzwonili ze szpitala - wizyta jutro o 11:00 aż się cała trzęsę.. z wyczekiwania i z niepewności (a może cukier spadł ) A co jak mnie już tam jutro zostawią?
Paproch mi takiego stracha narobił .. wystawia kolano tuż pod żebrami i jak łapię, albo pogłaszczę to chowa i wypycha w innym miejscu. Jadę ja sobie autem, kolano wyszło ja je łapię, a mały nic. Głaszczę, mały nic. No to ruszam tym kolanem normalnie jak skrzydełkiem na kurczaku i żadnej reakcji!! Bezwład!!
Zawróciłam do domu, wpadłam łapię za dopplera i podsłuchuje... serce bije i książę się poruszył. Nosz kur..a jak mnie zdenerwował. Chyba spał tak mocno, bo mu w nocy nie dałam tym swoim łażeniem. Mówię mu, młody - żarty się skończyły spier wypier z brzucha jak Ty masz mnie tak straszyć. Nudzi Ci się, to wyłaz dam Ci się cycem pobawić.
Cholera jasna co za dziecko! W ciula matkę robi i pewnie się tam jeszcze zaśmiewa
- karolinkanice16
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Ksawery 16.07.2013 / 8.59 ♥
- Otrzymane podziękowania: 1
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
A co będzie jak Cię zostawią? No a co ma być Wyjdziesz rozpakowana