BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 5 miesiąc temu #696240 przez sloneczko33
hej dziewczyny a ja do zadnej z was nie mam nr tel :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #696264 przez Qltoorka
O jejku, agnesia, jak ten czas leci :) A Ty sobie zmień suwaczek, bo Ci wciąż ciążę odlicza ;)

sloneczko, no przecież na FB podawałyśmy ;) Tam jest cała lista...

Joanna, piękne szpilki :) A sukieneczka widzę, że przez brzuszek do góry się nieźle uniosła :P

11 lata 5 miesiąc temu #696265 przez agniesia1604
Czy któraś z Was zamawiała BIO OIL na gruponie i czy już otrzymała przesyłkę?
W sumie 14 dni roboczych minie w czwartek ... i czekam i nic

11 lata 5 miesiąc temu #696294 przez moonia154
Joasiu piękna z Ciebie modelka :kiss: A te czerwone szpileczki... Hmmmm... Sam sex! :P
Agniesiu faktycznie, Sewerynek to już niezły byczek- rośnie jak na drożdżach :laugh: kto by przypuszczał, że to już 4 tygodnie... :blush:

Ja właśnie zaczęłam się zastanawiać, jak to będzie bez brzuszka... Tyle czasu z piłką pod serduszkiem, a tu nagle on zniknie...? Gdyby jeszcze zechciał być zaraz po porodzie taki malutki jak przed :dry: No dobra, superpłaski to on nigdy nie był, ale mam świadomość, że trochę jeszcze zostanie :unsure: Tylko jak to jest bez brzuszka, bo ja już nie pamiętam :huh:

11 lata 5 miesiąc temu #696297 przez sloneczko33
nie pamietam gdzie ten post z nr tel jest hihi

11 lata 5 miesiąc temu #696306 przez Qltoorka
sloneczko, nie umiem Ci do niego linka wrzucić, ale jeśli Ci to pomoże to jest na lipcówkach na fejsie z datą 15 maja... bo te nasze posty tam się chyba też chronologicznie tam układają :)

11 lata 5 miesiąc temu #696310 przez Kamilka22
musisz słoneczko post po poście powoli przejrzeć :)

11 lata 5 miesiąc temu #696317 przez emi87
Joanna ślicznie!!! matko że ty jeszcze nogi wciskasz w takie buty :D moje takie spuchnięte że nawet w adidasy wsadzić nie moge :D sukienusia to taka mini sie przez piłeczke zrobiła :) piekna ciężaróweczka :kiss: i jaka sexi ;)

moonia mam to samo - nie wyobrażam sobie siebie teraz bez brzuszka :)

agniesia już 4 tyg kto by pomyślał! alez ten czas zasuwa :)

uniuni wow szczęście ci dzis sprzyja :) moze małe sprzatanko albo sexik i finał na porodówce? :P tak na szczęśliwe zakończenie hehe

ufffff własnie wyszorowałam lodówke, obiadek zrobiony (makaron ze szpinakiem i fetą :S ) i albo poleniuchuje albo pójde pazury sobie zrobic :P a co!

11 lata 5 miesiąc temu #696323 przez karolinkanice16
Hej kochane mi dzisiaj stuka równe 10 dni do terminu wczoraj miałam silniejsze skurcze dzisiaj ustało wydaję mi się że mały jednak wyjdzie w terminie.

Później wstawię zdjęcia tego co zakupiliśmy dla Ksawcia :D.

Kasia Gratulację :* :)

11 lata 5 miesiąc temu #696350 przez siwa342
Joanna89 jak zawsze fajne fotki :P ,ale w takie szpile bym nogi już nie zmieściła a mam takich butów sporo... po ciąży nadrobie :D
ja tylko czekam na te moje warkoczyki i tez mam nadzieje jakaś mała sesje koleżanka mi zrobi bo samej to lipa

MAJA

11 lata 5 miesiąc temu #696368 przez Jamajka
No pięknie :)

Wszystkie znaki na niebie i ziemi mówiły, że Kasia rodzi i urodziła! Witamy Mateuszka :D Kawał chłopa i też dość długi :) Super, że wszystko OK, Gratuluję :D

Madzia podziwiam, że masz czas dawać znać co u Was. Recepty na ślimtanie nie ma. To jest całkowicie naturalne i myślę, że KAŻDA mama bez wyjątku będzie miała dni, kiedy będzie sobie chciała popłakać. U mnie to była codzienność przez pierwsze tygodnie. Miałam poczucie beznadziei i bezradności jak urodziłam Lenkę, a przecież tak strasznie ją chciałam i na nią czekałam. Ale mój kochany M. mnie bardzo we wszystkim wspierał i chwalił. I mówił, że jestem super mama.. i myślę, że to jest ta recepta. Mieć wsparcie, pomoc i zrozumienie wśród najbliższych.. u mnie do miesiąca zdarzały się załamujące momenty, za dużo mleka w cycach, że Lala nie mogła się przyssać, to płakała, to nie mogła zasnąć.. ja byłam niewyspana itp. Ale jak hormony zejdą, my się do siebie przyzwyczaimy.. każdy dzień jest wtedy radosny i po prostu szczęśliwy. Także głowa do góry, bo Michaś nie mógł wymarzyć sobie lepszych rodziców! :D I za chwileczkę wszytko będzie jak w zegarku :) Ściskam Was mocno, dajecie radę i pamiętaj, że jesteś Super Mama :D

Kasiak z tym płynięciem mleka z cyca przy płaczu dziecka to prawda :) Wielokrotnie tego doznałam. Nawet jak byłam poza domem bez Leny i o niej pomyślałam, albo się zamartwiałam jak sobie beze mnie radzi, to od razu czułam wyciek :P wkładki laktacyjne jak i pieluchy lepiej nabywać hurtowo :D

Uniuni Ty szczęściaro!! Niezła gotówka :D 1200 koron do rączki nie co dzień pewnie wpada :D Super.. poszalej sobie i kup coś extra dla Nilsa :D btw. to już ten etap macierzyństwa.. każdą dodatkową kasę przeznacza się nie na siebie tylko na dziecko :D gwarantuje, że długo ten stan nie mija.. ja zawsze wolę kupić co Lali niż sobie :D

Monia ja sobie siebie bez brzucha też nie wyobrażałam.. ale jak już ten brzuch leży koło Ciebie w wózku, to już się tak za nim bardzo nie tęskni, bo ma się jego zawartość na żywo :) a można się zwinnie zgiąć wpół, podbiec bez zadyszki i przyspieszyć kroku :) Także robi się duuużo wygodniej. Ba! i nawet gdyby nie tryskające mlekiem i bolące cycki, to by można było spać na brzuchu.. ale na to jeszcze chwilę trzeba poczekać :D

Co do książeczek i kont oszczędnościowych, to na pewno warto zainwestować w dziecko, ale lepiej 100 razy sprawdzić ofertę, i przekalkulować ryzyko utraty takich pieniędzy. Nasi rodzice też wpłacali nam pieniądze na książeczki mieszkaniowe.. i co? Nic z tego nie mamy, bo była zmiana pieniądza, inflacja i co tam jeszcze.. pieniądze przepadły i nikt za to nie odpowiedział!! Także nie wiem w czym najlepiej trzymać taką gotówkę.. chyba rzeczywiście w złocie albo jakichś obligacjach. My do dzisiaj nie zdecydowaliśmy się na nic konkretnego.. ale na pewno o czymś pomyślimy :)

Idę wkładać pizzę do pieca, bo M. zaraz stanie u drzwi a tu nic w domu nie pachnie :)

11 lata 5 miesiąc temu #696384 przez Qltoorka
agusiaa26, czy to jest ten dywan z LM, który kupowałaś?

www.leroymerlin.pl/dywany-i-wykladziny/d...e,p151769,l1214.html

Bo teraz widzę, że mają promocję... tylko nie umiem się zdecydować na kolor-bo ten u Ciebie na zdjęciu wygladał pięknie, ale też od początku myślałam o czekoladowym...

Jamajka, ale z Cienie Super Mama i Super Żona :)

siwa, a kiedy je robisz?

11 lata 5 miesiąc temu #696391 przez uniuni
Emi sprzątanko tak, seksik raczej nie, bo coś się przypałętało, jutro powtórzę badanie szczochów rano, może jakaś niefortunna pomyłka :blink:

Jamajka masz rację! Nawet nie pomyślałam, ale faktycznie..teraz jak jade na zakupy, to raczej Nils w głowie.. Ciąża, brzuszek i dodatkowe kilogramy nam też w tym sprzyjają ;) aaaa bo teraz nie ma co kupować zaraz brzuszek zniknie, aaa bo po porodzie nie wiesz jaki będziesz rozmiar nosić - a kobiety pieniądze lubią wydawać :lol:

Dzwonili ze szpitala - wizyta jutro o 11:00 aż się cała trzęsę.. z wyczekiwania i z niepewności (a może cukier spadł :silly: ) A co jak mnie już tam jutro zostawią?

Paproch mi takiego stracha narobił .. wystawia kolano tuż pod żebrami i jak łapię, albo pogłaszczę to chowa i wypycha w innym miejscu. Jadę ja sobie autem, kolano wyszło ja je łapię, a mały nic. Głaszczę, mały nic. No to ruszam tym kolanem normalnie jak skrzydełkiem na kurczaku i żadnej reakcji!! Bezwład!! :ohmy:
Zawróciłam do domu, wpadłam łapię za dopplera i podsłuchuje... serce bije i książę się poruszył. Nosz kur..a jak mnie zdenerwował. Chyba spał tak mocno, bo mu w nocy nie dałam tym swoim łażeniem. Mówię mu, młody - żarty się skończyły spier wypier z brzucha jak Ty masz mnie tak straszyć. Nudzi Ci się, to wyłaz dam Ci się cycem pobawić.
Cholera jasna co za dziecko! W ciula matkę robi i pewnie się tam jeszcze zaśmiewa ;)

11 lata 5 miesiąc temu #696399 przez karolinkanice16
Uniuni ja wczoraj miałam takiego stracha bo mały prawie w ogóle się nie ruszał, chyba czuł jak źle się czułam przez te choróbsko poruszałam brzuchem nic zjadłam coś nic, dopiero czekolada na niego zadziałała i to tyle o ile, a dziś od rana szaleje bo i ja się czuję o wiele lepiej.

11 lata 5 miesiąc temu #696400 przez Qltoorka
Kochana, Ty panikujesz, a on pewnie uwielbia przejażdżki samochodem i sobie wtedy słodko śpi... A matka wariuje :P
A co będzie jak Cię zostawią? No a co ma być ;) Wyjdziesz rozpakowana :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka