BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #696537 przez misskate
Dziękuję Wam za miłe powitanie :) To znaczy, obie dziękujemy :laugh:

bisbas Śliczny brzuszek. U mnie póki co równiutkie 10kg na plusie, ale ze mnie taki "kurdupelek", 152cm, więc czuję się i tak, jak wielka, okrąglutka piłka :laugh:
A to nasze ostatnie zdjęcie...
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #696540 przez Joanna89
Emi87 - moje nogi są takie jak przed ciążą, tzn, nie puchną i w każde butki wchodzę:)
misskate witam ! duża ta twoja córcia, ale brzunio nie za duży.
bisbas ładny brzunio

Ja byłam z kumpelą na spacerku w parku z psem :)

Uploaded with ImageShack.us

Smutno bez męża, a dopiero 1 dzień...:(

11 lata 5 miesiąc temu #696543 przez kasiak
Młody dopiero jadł...teraz śpi a mój pełny cycek zaraz wybuchnie! Dziwnie tak jeden pełny a jeden pusty... :huh: no nic idę się zmacać laktatorem bo za trzy godz to mnie na prawo przechyli jak cyc jeszcze urośnie mlekiem :P

Joasia ty to jak zwykle hiperaktywna :laugh: ja juz bez brzucha a dalej się kulam bo jeszcze trochę miednica boli...na spacerek też bym już poszła ale nie wiem czy nie za wcześnie jeszcze :dry:
Misskate brzuszek fajny :) aż żałuję, że już mojego nie mam :laugh:

11 lata 5 miesiąc temu #696547 przez misskate
Joanna89 W brzuszku mam 97cm, więc jest całkiem pokaźny :laugh: Ale ostatnio rzeczywiście jakby trochę stanął w miejscu.. Ważne jednak, że Malutka ładnie przybiera, w ciągu ostatnich dwóch tygodni, prawie pół kilo :)
Piękne te Twoje zdjęcia :) Iii... Podziwiam, że jeszcze biegasz w szpilkach, ja swoje odstawiłam na boczny tor, teraz królują klapki i balerinki :P

11 lata 5 miesiąc temu #696551 przez Joanna89
Ja jestem aktywna , od początku i oby Bóg dał do końca... hihi
mój brzuniek 102 cm wciąż od 3 tygodni , może już nie urośnie:)

Ja jestem bardziej zmęczona jak nic nie robię niż jak coś robię :D
Co najlepsze jeszcze bym gdzieś poszła, ale robi się pózno :P

11 lata 5 miesiąc temu #696552 przez judytejsza
A no dziewczyny klocuszek klcuszek;) powiem ze chcialabym zeby zaczelo sie samo, bo tak to bede znala date zapewne i godzine cesarki, boje sie teraz moge sie przyznac. Wczesniej jakos w ogole nie czulam leku przed porodem.

11 lata 5 miesiąc temu #696553 przez karolinkanice16
Hej kochane do Nas wpadła teściowa i na sam jej widok już się wkurzam i nóż w kieszeni się otwiera jejku jak ja tej kobiety nie lubię robi z siebie taką ofiarę losu że głowa mała ...
no ale już poszła, zjadłam sobie rzodkiewkę i leżę.

Witaj Misskate :*

11 lata 5 miesiąc temu #696555 przez Joanna89
judytejsza wszystko będzie dobrze:)

11 lata 5 miesiąc temu #696557 przez kaska1982
Hej :)

Dziękujemy za wszystkie gratulacje :) wczoraj nie mogłam pisać bo na porodowe kazali wyłączyć telefon :( a więc było to tak :) o 17 znalazłam się na porodowce, skurcze były takie sobie ale rozwarcie już na 4 palce. O 18 lekarz mnie zbadał i stwierdził że przebije pęcherz. Dostałam oksytocyne i zaczęło się rozkrecac. Niestety główką nie chciała schodzić i przed 23 kolejne badanie. Niestety okazało się, że poprzednie przebicie pęcherza było za słabe albo tylko lekko rakietę i przebili jeszcze raz. Polecialo jak z fontanny. Wtedy zaczęło się na dobre. Półtora godziny później myślałam że już z bólu nie wytrzymam i wyłamał jak dziecko. Polozna kazała oddychać i dzięki temu że ją słuchała jakoś wygralam najgorsze. O 0.15 polozna stwierdziła że nadal noc główką nie schodzi i że wzywa lekarza. Ból był straszny, nie mogłam się podnieść, zmienić pozycji ani przec. Lekarz bez wahania podjął decyzję że nie będzie mnie dalej męczyć i robimy cc. W kilka minut byłam na bloku i tylko papierki kazali podpisywać. Po znieczuleniu wszystko minęło, kilka minut później Mateusz już był. Gdy go wyjęli to lekarz powiedział do mnie że przy moich wymiarach nie urodzilabym normalnie a i tak skończyłoby się na stole. Kiedy ucalowalam synusia o wszystkim co było wcześniej zapomnialam, i liczył się tylko on :) potem 12 godzin lezenia plackiem, próby wstawania, i pierwsze karmienie, co nie było łatwe. Teraz z godziny na godzinę jest już lepiej ale niestety przynoszą mi go tylko na karmienie.

To by było na tyle:) fotka będzie jak już wrócimy do domu:)

calusy dla was wszystkich :*

Kocham Cię syneczku!!!

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #696558 przez judytejsza
Joanna89 dzieki,) badzmy dobrej mysli, dla mojego synka wszystko przejde, nawet najgorsza droge...

Kasia1892 jeszcze raz gratulacje za dzielnosc;) mnie czeka to samo:) ucaluj synka i dochodz do siebie, odpoczywaj, lada chwila. Bedziecie z synkiem razem w domku;)

11 lata 5 miesiąc temu #696559 przez kasiak
Karolina moja siostra podczytuje Cię na pingerze :) pytała dzisiaj czy już urodziłaś :laugh: mówiłam jej, że jesteśmy na jednym forum i jak na razie się nie rozpakowałaś :) ona dzieci nie ma ale przez moją ciążę się zainteresowała tematem i podczytuje kilka przyszłych mam :laugh:

11 lata 5 miesiąc temu #696560 przez bisbas
karolinkanice16 gdzie to obiecane zdjecie sprzetu dla Malutkiego pochwal sie :)

11 lata 5 miesiąc temu #696563 przez misskate
karolinkanice16 Tak to już bywa z tymi Naszymi Teściowymi :silly: Mój D. upiera się, żebyśmy wyremontowali część domu Jego Rodziców i tam zamieszkali. Mam nadzieję, że uda mi się wybić Mu to z głowy. Z Teściami można żyć w zgodzie, ale obawiam się, że żyjąc z Nimi przez ścianę, mogłoby nie być to łatwe... Niby osobne wejścia, a jednak takie ciągłe zaglądanie sobie w okna.. To nie dla mnie.
Natknęłam się na zdjęcia Waszego pokoju dla Maluszka. Ślicznie :) I tak kolorowo :laugh:

11 lata 5 miesiąc temu #696564 przez moonia154
Witam nową Lipcóweczkę, Misskate :kiss: Wcale nie masz tak "pokaźnego" brzuszka jak piszesz :) Ja jestem ciut od Ciebie wyższa, a już dawno mój brzuszek przekroczył setkę :ohmy:
Judytejsza nie bój nic, wszystko będzie dobrze :laugh: Mnie też trochę stresik bierze, bo mam termin na za tydzień, ale jestem spokojniejsza niż jakiś tydzień temu ;) Pomyślałam sobie, że jak się "TO" zacznie, to przecież nie będę miała czasu się bać, ani stresować, czy dam radę :silly:

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #696567 przez askan2
kaska1982 kochana gratulację :)Dzielna z Ciebie kobietka :kiss: Za każdym razem jak czytam tą pierwszą relację z porodu naszych lipcóweczek wzruszam się do łez, tak też było tym razem :)... dziewczyny bije z Was mega szczęście :blush:

I oby takie szczęście było na tym forum do ostatniego wpisu w naszej tabelce, baa no i oczywiście jeszcze dłużej :) aż do 18- nastki Naszych dzieciaczków ;)

misskate witam Cię :) Lipiec to piękny miesiąc na urodzenie maluszka :woohoo:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka