BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 9 miesiąc temu #696405 przez uniuni
Qltoorka :kiss: :kiss: :kiss: :laugh: :laugh: no tak, głupie pytanie :laugh: ja nie wiem co mi ostatnio :silly: Aż ciężko mi uwierzyć, że może jutro lub pojutrze Nils będzie z nami :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #696412 przez judytejsza
Dzien dobry mamcie:) 3małam was w niepewnosci a wiec opowiadam juz co było na Usg
Mój Syn wazy w tej chwili 4500 takze lekarz poinformował mnie ze czeka mnie raczej cesarka nie beda ryzykowac. w poniedziałek 8 mam wizyte jesli do tego czasu nie urodze bede miała wyznaczony termin. Troch sie załamałam nie powiem bo liczyłam bardzo na porod naturalny, ale po usłyszeniu wagi mojego synka wiem ze najwazniejsze jest jego zdrowie i moje. Spodziewałam sie ze bedzie duzy ale nie az tak. Na ktg wszystko ok, tetno ok, skurcze sa nadal ale nic sie nie rozkreca narazie. Martwie sie o mojego synka, chce zeby było wszystko ok :(

Kasia1982 Gratuluje Ci serdecznie duzego dzieciatka:) 3maj sie dzielna kobitko:)

11 lata 9 miesiąc temu #696413 przez carmelove
Melduje sie po wizycie :)
Niestety na koniec ciąży przyplątało sie nadciśnienie. Do tego ogromniaste obrzeki nóg i rąk.
Jutro na 9 mam stawić sie w szpitalu, porobia badania i prawdopodobnie będą wywoływać poród :) okaże sie wszystko na miejscu.

Mała przybrała w ciagu 3 tyg niewiele, ważyła 2900 a dziś wyszło 3100 :) ale zdrowa jest, więc jak dla mnie bomba :)

Kurde ale z Was sexi mamki :)

Ania - nasza dziewczynka !

11 lata 9 miesiąc temu #696441 przez dziubasek
JUz po tescie ;) bialej rekawiczki ;) ... Teraz poszla do swojej coreczki mi dupe obrobic ;)
Przywiozla mi wypelnienie do lozeczka i pare pierdolek dla Malej i Duzej Pindy... Miss przeszczesliwa, zauroczona babcia na maksa, ale to dobrze bo sobie teraz odpoczywam :)
Wstawilam ostatnie pranko dzidziusiowe, jutro poprasuje i juz jestem ready to go :)

Carmelove trzymam kciuki zebys szybko tulila dzidziulka :)

dziewczyny nie martwcie sie wagami waszych dzieciaczkow, jedne rodza sie wieksze inne mniejsze(najwazniejsze zeby byly zdrowe)nie kazde dziecko musi byc kolosem, moje beda po tatusiu((4700) ;)

P.S przyznac sie ktora popala w ciazy????? Tak sie ostatnio zastanawialam czy sa wsrod nas mamy palaczki????
Ja popalalam przed ciaza z Miss ale zobaczylam 2 kreski i od tej pory ani jednego wiec juz ponad 3 lata jestem czysta :P :laugh:

11 lata 9 miesiąc temu #696442 przez misskate
Witajcie :)

To mój pierwszy post wśród Lipcówek. Staram się jednak regularnie tutaj zaglądać i Was podczytywać :) Początki swojej ciąży przeżywałam z Sierpniówkami, bo początek sierpnia był terminem porodu według moich obliczeń.. Wygląda jednak na to, że będzie ze mnie kolejna Lipcówka :laugh:
Już na ostatniej wizycie lekarz stwierdził, że moja szyjka jest miękka, skraca się i przygotowuje do przyjścia na świat mojej Kruszynki. Dzisiaj jestem po kolejnej wizycie i wszystko idzie ku dobremu :)
Nasza Córcia waży już 2850, ułożona jest prawidłowo, ilość wód również w porządku, jestem spokojna i szczęśliwa :) Mała często napiera główką, co robi się już bolesne i mało przyjemne. Zdarzają mi się też skurcze, jednak jeszcze bardzo nieregularne. W poniedziałek mam ktg, 11 umówiona jestem na kolejną wizytę, ale lekarz stwierdził, że może do tego czasu już urodzimy :) Mam dużo chodzić i używać narzeczonego do woli :laugh: Powiem Wam, że już nie mogę doczekać się porodu i tego momentu, kiedy dostanę Małą w swoje ramiona :)

Z uśmiechem na ustach spoglądam na zdjęcia Waszych Maluszków :) Wszystkie są przesłodkie, gratuluję Wam z Całego serca, że macie Maleństwa już przy sobie i cieszę się razem z Wami Waszym szczęściem :kiss: :)

11 lata 9 miesiąc temu #696459 przez siwa342
Qltoorka jeśli babeczka mnie nie wykiwa to jutro rano zaczynamy :) minumum 8 godz tak myślę to zajmie(osatnio tyle to trwało)

uniuni hahaha dobra jesteś,mały już ci psikusy robi :)

judytejsza jejku ale klocek,no naturalnie nie życzę żadnej rodzić takiego dużego dzieciątka

misskate ja to się boje że jeszcze sierpniówką zostane jak sie mała uprze :)

MAJA

11 lata 9 miesiąc temu #696464 przez karolinkanice16
siwa342 też bym chciała warkoczyki ja mam włosy do pasa i jak mi robi siostra A. ona potrafi szybko, to zajmuję to cały dzień i czasem pół nocy ... może po ciąży sobie zrobię.

11 lata 9 miesiąc temu #696473 przez emi87
uniuni to cie nastraszył :D niech już wyjdzie bo matka całkiem zeshizuje :P

karolinkanice to choróbsko idzie juz precz?

judytejsza wow!!!ale klocuszek! to jak nic cc - nie ma moim zdaniem co ryzykować.

carmelove to na dniach będziesz tulić małą :) trzymam kciuki żeby gładko poszło :)

dziubasek ja kiedys paliłam ale po ślubie rzuciłam i już prawie 5 lat nie pale :)

misskate witamy w lipcóweczkach :)

11 lata 9 miesiąc temu #696478 przez karolinkanice16
emi87 tak już przechodzi :).

Ja też kiedyś paliłam ze 3 lata temu, rzuciłam na początku związku z A.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #696493 przez agusiaa26
Joanna fotki pierwsza klasa, matko jak ci sie chce tak na szpilach chodzic ;)

Qltoorka mój dywan to:
www.leroymerlin.pl/dywany-i-wykladziny/d...e,p165902,l1213.html

jest bardziej "trawiasty" była i czekolada, piękne kolory, jak je pomacasz to pod ręką zmieni się odcień dywanu, daje to fajny efekt ;)

ja mam dzisiaj jakąś kulminacje emocji, wyje non stop, mężu nie wie o co chodzi, ja też nie wiem co mi jest :angry: hormony pewnie i fakt że To już niedługo nastąpi,
jeszcze twardnieje mi ciągle brzuch a mały zaraz zrobi mi dziury w brzuchu ehh

judytejsza woww jaki duży chłopak ci rośnie :ohmy: nie martw się no co ty głuptasie, wszystko będzie dobrze :kiss: już wiesz czego się spodziewać, uszy do góry kochana :)

carmelove i ty następna będziesz :) :) daj znać czy to już jutro będziesz mamcią :) trzymamy kciukasy

misskate witaj! no kochana to u ciebie też lada moment i maluszek przyjdzie na świat :) :)

no to sypiemy się mamcie lipcowe powoli :) :)

11 lata 9 miesiąc temu #696512 przez sloneczko33

11 lata 9 miesiąc temu #696521 przez patrysia305
Kasiak ślicznego masz chłopca :) tylko schrupać :)

Któras z Was pisała jak sobie radzimy, dziś Tymuś był ważony i ma już 2710g :) Karmię piersią zawsze kiedy tylko ma ochotę, wczoraj np od 19 - 23 co godzinkę chciał jeść - byłam wykończona ale dzisiejsze ważenie dodało mi sił:)

Maluszek co 2 godziny budzi się na karmienie w nocy tak co 3 godzinki. Jak tylko pogoda pozwala chodzimy na spacerki. około 19 - 20 mamy kąpiel - którą Tymuś uwielbia, właściwie nic dziwnego w końcu w Tatusia rękach jest super. Po kąpieli od jakiś 3 dni podnosi główkę - siłacz rośnie :)

Jest coraz fajniejszy - uśmiecha się przewraca oczkami, postanowiliśmy ze do miesiąca czyli terminu porodu bedzie z nami spał.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!GRATULACJE DLA KASIUNI I MATEUSZKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #696531 przez bisbas
A to my tak urosłyśmy córeczka malutka a mamusia + 16 kg :unsure: z boczku i bardziej z przodu :)

Wielkie gratulacje dla Kasi :) :kiss:
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #696532 przez kasiak
patrysia dziękuję :) Sebek też je jak mu się zachce i ciągnie aż się znudzi. Potrafi robić sobie nawet 3 przerwy w trakcie jedzenia, trzeba go podnieść i poklepać, jak się mu odbije to ciągnie znowu. Najdłuższe takie karmienie 1,5godz. Ale ten wyraz pysia przy pełnym brzuszku :laugh: schrupać bym go mogła :cheer:
My się będziemy ważyć w czwartek jak przyjdzie pielęgniarka na wizytę. Jak wychodzilismy ze szpitala to po jedzeniu ważył ok3200. Na poczatku jak karmili go z kubeczka to sporo stracil na wadze, mam nadzieję, ze teraz nadrobil bo je za dwoch ;)

Wczoraj miał pierwszą kąpiel, ale doszliśmy do wniosku, że będziemy kąpać jakoś co drugi dzień. W szpitalu mówili, że wystarczy 1-2 na tydzień, ale wolimy trochę częściej. Zwlaszcza, że mężowi bardzo się to spodobało :) wczoraj mi go nie pozwolił nawet na ręce wziąć, tylko główkę mu umyłam :P teściowa uchachana bo się mąż wczuł w rolę ojca i dużo pomaga :laugh:
Idę pranie wyciągnąć... Co jakiś czas Sebek robi tzw strzał znikąd i trzeba go przebierać, więc staram się prać na bieżąco :) potem z kup nie wyjdziemy :lol:

bisbas a ty juz na wylocie? Wydaje mi się czy brzuszek masz b.nisko? Powiem, że wcale nie widać tych kg :P

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #696536 przez bisbas
widać widać 75kg już waże zdjęcia tak tego nie pokazują :silly: co do wysokosci brzuszka jakoś nigdy wyżej nie był tak mi sie przynajmniej wydaje :) do terminu jeszcze jeszcze :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka