BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #704647 przez bea2a
Qltoorka i zrobiłam te pierogi dzisiaj na obiad i dodatkowo dwie porcje w zamrażalniku :) Wyszły pyszne :)

pasjakobiety.blogspot.com/2013/07/zytnie...niem-szpinakowo.html
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #704674 przez dziubasek
Jesteśmy juz w domu :laugh: :laugh: :laugh:
Wszyscy szczesliwi :) popłakałam się jak dziecko jak moja Mysia-Pysia Miss po nas przyjechała...

11 lata 8 miesiąc temu #704683 przez karolinkanice16
dziubasek no to super że już w komplecie i razem w domu :kiss: :kiss: :kiss: i jak Miss reaguję na siostrę :) ? :unsure:

11 lata 8 miesiąc temu #704691 przez Kamilka22
Hej Dziewczyny!!

Nie nadrobiłam Was jeszcze w ogóle. Więc nie wiem co i jak na forum, ale postaram się nadrobić:)
Chciałam Wam opisać mój poród. Tak jak Wam pisałam na facebooku że Blanka urodziła się 10.07 o godzinie 1 w nocy, poród naturalny. Malutka ważyła 3,430kg i mierzy 54cm.

Tak jak Wam pisałam w poniedziałek wstawiłam się do szpitala. Ale dopiero we wtorek podali mi ten żel. Po podaniu żelu bolał, myślałam że mocno boli ale w porównaniu to co było przy porodzie to był pikuś;p No i po 2h po podaniu tego żelu zrobili mi KTG okazało się że małe skurcze są, ale rozwarcie 2cm . Potem badali mnie tak jeszcze chyba z 3razy, KTG+badanie szyjki. Ale bez zmian dalej 2cm. Był przy mnie Mój Grzesiek i moja mama. Położna powiedziała że nie urodzę dzisiaj na pewno czyli we wtorek była to godzina jakoś po 18 więc kazałam jechać mamie i Grześkowi do domu. o 21 znowu mnie zbadali i dalej dupa 2cm. Położna kazała mi się w MIARĘ możliwości odprężyć, wyspać żeby mieć siły na następny dzień bo podłączą mi kroplówkę a jak to nie zadziała to zrobią mi CC. Poszłam więc pod prysznic trochę pod nim posiedziałam. Aha i od połowy dnia czop mi odchodził kawałkami. Wróciłam do sali po kąpieli i miałam już się kłaść do łóżka a tu

dokoncze poziej glodomor wzywa

11 lata 8 miesiąc temu #704699 przez kasiak
No Kamilka Ty to umiesz budować napiecie ;) czekamy na ciąg dalszy :lol:

Mały odpowietrzony, nakarmiony i grzecznie śpi. Do godziny siostra ma przyjechać to pójdziemy na spacerek, pogoda idealna, słoneczko, lekki wiaterek.

Dziubasku cieszę się razem z Wami, że jesteście już w komplecie :) miłego wieczorka we czwórkę ;)

11 lata 8 miesiąc temu #704709 przez Qltoorka
dziubasek, super :) Cieszę się razem z Tobą, kochana :kiss:

agnesia, zazdroszczę szybkiego powrotu do formy... Ja niestety czuję się fatalnie... Dziś była położna i potwierdziła, że 8 szwów to dużo i nacięcie jest spore... Coś czuję, że ja do gałęzi szybko nie wrócę... Wczoraj ogarniałam ostatecznie mieszkanie do prawie 4tej rano (już się przyzwyczaiłam i snu nie potrzebuję :P w ciąży spałam do południa to się wyspałam ;) ), chciałąm mieć już to całe rozpakowywanie za sobą, żeby tu w końcu wyglądało jak w domu, a nie jak w magazynie i żeby już można było tylko żyć długo i szczęśliwie... :) A więc tak się zaparłam (mały nie pomagał, bo wczoraj po raz pierwszy za dnia był jakiś marudzący) i chyba przesadziłam z wysiłkiem i dźwiganiem kartonow, bo akurat w godzinie, w której mijał dokładny tydzień od porodu zaczęłam tak krwawić, że podkłady nie pomagały, krew ściekała mi po nogach... Krzyżu nie czułam już, ale się uparłam żeby to skończyć i skończyłam... Trzy godziny snu i wizyta położnej o 8ej rano :)

I zważyłam się... Kolejne 5 kg poleciało... Ważę teraz 4 kg więcej niż przed ciążą :) Brzuszek też już coraz mniejszy :)

A my walczymy z niewielkim odparzeniem pupci... Sudocrem nie pomaga-poprawy nie widać. Położna kazała zasypywać. W środę jak przyjdzie zobaczymy czy jest poprawa. Kurczę, a tak się starałam, by nie było odparzeń. Nie używam chusteczek tylko przemywam pupkę wacikami i wodą, staram się często zmieniać pieluszki, z wietrzeniem pupy-hmm... tu przyznaję, że rzadko się to nam udaje... Któraś mamcia też się boryka z tym problemem?

Kamilka, buahaha, faktycznie, skończyłaś w takim momencie, że z niecierpliwością czekam na ciąg dalszy :)

11 lata 8 miesiąc temu #704712 przez dziubasek
Jesteśmy juz w domu :laugh: :laugh: :laugh:
Wszyscy szczesliwi :) popłakałam się jak dziecko jak moja Mysia-Pysia Miss po nas przyjechała...

11 lata 8 miesiąc temu #704715 przez magdalenagal
Qltoorka u mnie alantan maść pomaga.

11 lata 8 miesiąc temu #704719 przez mycha7
Qltoorka mi 7 lat temu na odparzenia pomagała mąka ziemniaczana ;) stary sposób naszych babć.

11 lata 8 miesiąc temu #704736 przez Qltoorka
Dzieki dziewczyny za pomoc. Spróbujemy :) :kiss:

11 lata 8 miesiąc temu #704743 przez dorkiszon
Ja zrobiłam obiad i miedzy czasie pakowałam co moje z kuchni chodziłam wku..., bo niechce mi sie tego pakowac wszystkiego , bo nie mam siły w ostatnich dniach ciąży. Nie moge się zbytnio zginać ciężko mi fizycznie, a jeszcze to potem układać jakas masakra.
Zmęczona jestem tym wszystkim , ale powoli juz sie konczy pakowanie. No i jakbym chciała tak naprawde wszystko zabrac co kupilismy to matka by nawet deski do chleba nie miała.

11 lata 8 miesiąc temu #704745 przez nala
Witajcie,

Dziubasek, fajnie że jesteś już w domu w komplecie z całą rodzinką i dwiema księżniczkami :)

Kamilka, czekamy niecierpliwie na dalszy ciąg opowieści :)

Qltoorka, dodajesz mi optymizmu, że tak Ci lecą kg w dół :) mam nadzieję, że i u mnie tak będzie. jeśli można spytać, ile przybrałaś w ciąży?

Mamusie karmiące a jak tam Wasze piersi i sutki? Mocno obolałe? Mówią, że to tak ciężko i ból niesamowity na początku. A jak u Was?

11 lata 8 miesiąc temu #704748 przez karolinap
Ratunku! Smsy i wiadomości typu: Juz rodzisz? Juz po? Jeszcze w całości? Urodziłaś? Wykon za mnie psychicznie!
Jutro mam termin i wiadomo ze chciałabym juz urodzić a te smsy mnie dobijają :(

Dziubasku - ciesze się, ze jesteście juz razem w domku. To na pewno musiała być wzruszająca chwila dla Ciebie i Miss :)

Kamilka22 - czekamy na ciag dalszy...

Ja jestem u mamy bo maz ma dziś mecz o 19:00. Zaraz idziemy na spacerek bo juz nie wiem jak mam siedzieć z tym brzuchem.
Jestem wykończona tym oczekiwaniem.

Księżna Kate ma dziś termin i też jak narazie nie wybiera się na porodowke ;)

11 lata 8 miesiąc temu #704755 przez dziubasek
Kochane Miss nie opuszcza mnie na krok, w roli big sister spisuje się wyśmienicie, dba o siostrę i ciągle do niej zagląda. Cały czas pyta czy juz nie pójdę do szpitala...

11 lata 8 miesiąc temu #704762 przez karolinap
Biedna Miss, boi się ze znowu znikniesz na kilka dni :(
Oby szybko zapomniała o tej rozlace ;)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka