BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 5 miesiąc temu #705348 przez Qltoorka
patrysia305, Natalia sama pisała o tym, że ma zespół Hellp tydzień temu. To była jej ostatnia wiadomość... Teraz już wiemy czemu nie odpisywała... :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #705356 przez karolinap
Czy jest możliwe żebym nie odroznila napierania główka w pipke i skurczy?
Bo dziś miałam momentami tak ze miałam wrażenie ze chce mi się siku a jak usiadłam na kibelek to nic. Teraz po kąpieli Pola tak napiera główka w pipke ze aż mnie boli momentami, tak zaciska. Czy to moge być skurcze? Bo ja się nastawiam na duży bol i nie wiem czy to coś się dzieje czy ona się tylko przygotowuje tym napieraniem?

11 lata 5 miesiąc temu #705360 przez karolinkanice16
też mam tak często że napiera główką i siadam na kibelek a tam nic nie wydaję mi się żeby to były skurcze, teraz mały się wierci strasznie i brzuch mi się spina a w dole boli jakbym zaraz miała okres dostać

11 lata 5 miesiąc temu #705362 przez Kamilka22
Karolinap mysle ze na bank bedziesz wiedziala ze to TO :)
Napieranie glowki tez mialam tak pisalam nawet tutaj ze boli mnie krocze ale to nie byly TE skurczd

11 lata 5 miesiąc temu #705364 przez dziubasek
Ja tez miałam napieranie, skurczy na pewno nie przegapicie :)

My sobie cycujemy :laugh:

Kurde tak się przejelam ta nasza Natalka ze przestać o niej myśleć nie mogę... Dzielny ten jej mezus, Boże mam nadzieje ze ich koszmar skończy się w miarę szybko i będą mogli cieszyć się swoim synusiem...

11 lata 5 miesiąc temu #705365 przez karolinkanice16
Ja nie spie od jakiejs godziny mam dosc bolesne skurcze co jakies 8-10 min, czekam do rana mam nadzieje ze cos sie rozwinie.

11 lata 5 miesiąc temu #705366 przez Kamilka22
Karolinkanice no to faktycznie sie chyba zaczyna:) trzymam kciuki!

My tez wlasnie cycujemy:)
Najbardziej rozczulaja mnie te usmieszki nieswiadome po karmieniu jak Mala ma odlot do spania cudowne sa;) a co to bedzie jak juz bedzie swiadomie obdarowywac mnie tymi usmieszkami bede skakac z radosci!
:)!!

11 lata 5 miesiąc temu #705368 przez karolinkanice16
Leze z tel w reku, skurcze co 9 min. W skali od 1-10 bolu to tak 7 ale oddycham gleboko i idzie wytrzymac

11 lata 5 miesiąc temu #705369 przez dziubasek
Wstawaj kochana jak się poruszasz to szybciej pójdzie... Jak możesz jeszcze leżeć w łóżku to troszkę jeszcze przed Toba... Ja nie mogłam ani leżeć ani siedzieć jak mnie porządnie wzięło. Trzymam kciuki

11 lata 5 miesiąc temu #705370 przez karolinkanice16
Jak mam skurcz to nie moge ani lezec ani siedziec nie wiem co mam ze soba zrobic ale tez sadze ze jeszcze troche przedemna, wstaje cos zjem bo potem to nie wiadomo a glodna jestem

11 lata 5 miesiąc temu #705372 przez karolinap
U mnie się uspokoiło ale byłam juz przerażona tym "wierceniem dziury" przez moja córcie :)
Nocka w miarę przespana, teraz juz spokój. Pola śpi :)
Na 7:30 mamy umówione KTG.

Karolinkanice - no trzymam kciuki z całych sił! I póki jeszcze jesteś z Nami na forum - informuj na bierzaco bo wiadomo jak jedna rodzi, to cala reszta rodzi z Nią wirtualnie :)
Czekamy na Ksawerego i jego na pewno kolorowe fotki - u Ciebie zawsze jest kolorowo :)

Kamilka22 - takie uśmieszki na pewno rozczulaja :) juz się nie moge doczekac polciowych uśmieszków tych nieświadomych jak i świadomych!
Buziaki dla Blanki i jej szczęśliwej mamusi :)

11 lata 5 miesiąc temu #705382 przez Kamilka22
Karolhnap dziekujemy za buziaki tez slemy dla Polci:)
Daj znac co i jak na KTG.

Karolinkanice jak myslisz o jedzeniu jesze to jest ok:) tzn ze jeszcze troche to potrwa:)

11 lata 5 miesiąc temu #705399 przez bea2a
karolinap czytam sobie Twojego bloga - super :) Będziesz go prowadzić tez po urodzeniu Poli?
Widzę pajacyk w rzeczach do szpitala dla Poli - mam identyczny pajacyk biały w różowe paski spakowany :)

11 lata 5 miesiąc temu #705413 przez karolinap
Bea2a Tak, to super pamiatka :)
zastanawiam się tylko czy założyć nowego od jej urodzin czy ciągnąć na starym ;)
Ale prowadzić będę na pewno :)

My juz po KTG. Skurczy kilka pokazało, nawet po 80-100. Jeden dłuższy na 120 ale ja nic nie czułam :) mówiłam ze w nocy tak Napierała główka no i położna mowi ze widzi ze coś się szykuje ale nie wiadomo na jakim etapie :)
Wiec jej powiedziałam: ze to tylko Polcia wie :P

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #705441 przez magdalenagal
Cześć Dziewczyny :-)

Emi i Askan! Serdeczne gratulacje! Niech Wasze Pociechy chowają się zdrowo i będą Waszą Radością w życiu.

Natalia- ja też się za Ciebie modlę. Wracaj szybciutko do zdrowia i swoich Chłopaków. My z resztą też czekamy na Ciebie :kiss:

Qltoorka- przypomniało mi się, że na odparzenia możesz smarować dupkę Mikołajka swoim mlekiem. U mnie pomogło na oczko- ropiało i było sklejone. Pediatra powiedziała też że można pępuszek myć mlekiem. I cycki też :P

Karolinkanice- trzymam kciuki za szybciutkie i bezbolesne rozwiązanie. Niech Ksawery zrobi Ci szybką niespodziankę :kiss:

Uniuni- ja też nie lubię ryb. Czasem zjem łososia (ale tylko wędzonego na ciepło) ale potem do wieczora odbija mi się jak skurwenson i nawet kawa ma smak ryby :X poza tym Agusia26 i to nie hormony Wami rządzą (chodzi mi o tą chwilową nienawiść wobec Menszczyzn). Oni po prostu mają jeden zwój mózgowy mniej niż my, stąd wszelkie nieporozumienia i niedomówienia :P

Mamusie w dwupaku trzymam kciuki za szybki poród.

Mamusie po porodzie naturalnym zazdraszczam Wam wspomnień. Wiem, że ból i wysiłek jest nieporównywalnie większy niż w przypadku CC ale też ile wspomnień, wzruszeń i radości. Poza tym, mam wrażenie że jak mówię że miałam CC niektóre babska patrzą na mnie jakbym nie była 100% Mamą. Bo przecież szast-prast i urodziłam nie wkładając w to minimum wysiłku...

Dorkiszon ja z nadmiaru emocji już bym urodziła... Kiedy parapetówka?? :P

Agniesia mam pytanko- oczywiście nie pogniewam się jeśli nie odpowiesz- czemu już nie karmisz piersią? Czy był jakiś powód medyczny czy po prostu przerzucasz się na mleko w proszku?

Mój Młodzian właśnie drzemie. Opił się jak bąk i nawet nie myślał się odbić. Więc na brzuchol Go i śpi. I beknął jak prosioczek :blush: Muszę się pochwalić zdolnym Dzieckiek (przynajmniej w tej dziedzinie)-Michaś ostatnio jednocześnie: beknął, pierdnął i czknął. Gdzieś tak za 5-6 lat Mam Talent jest nasz ;-)
Wczoraj cały dzień spędziliśmy w podróży :-) napoiłam Miśka do oporu, a potem odwiedziliśmy wszystkich Pradziadków i moją Babcię na cmentarzu, i Kościółek i Tesco (miały być husteczki Pampers 6-pak za 25 zeta, ale oczywiście nie było) a potem szybki obiad i spacerniak z Menżem. Cały dzień z moimi Chłopakami, było cudownie. A dziś znowu sama (w sensie bez Menża).

No i od dziś biorę się za siebie. Trzeba powoli dietką zrzucić nadprogramową wagę. Nie czekam aż sama zejdzie, bo mogę się rozczarować ;-) Trzymajcie za mnie kciuki.

Buziaki :-)

A no i dorzucam zdjęcie mojego Niunia- po tej minie wiem że jest pojedzony ;-)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka