- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- villcia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Aż serce się boli, czytając wiadomości o Natalce. Będę się modlić za nią, oby szybciutko wróciła do swojej rodzinki.
Wszystkim nowym mamusiom serdecznie gratuluję, a karolinkanice16 ,Joanna89 i
karolinap szybkiego rozkręcenia akcji. Może już wkrótce maluszki będą z Wami.
U mnie nadal spokój, po intensywnym weekendzie w ciągłym ruchu, Alanek nie śpieszy się, żeby opuścić maminy brzuszek
Normalnie wariuję już na samą myśl, że mogę przenosić tę ciążę ( jak poprzednią).
Pozdrowionka dla wszystkich i dużo zdrówka dla mam i dzieciaczków!!!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- bea2a
- Wylogowany
- budujemy zdania
Poza tym udało mi się w końcu zrobić zdjęcia pokoiku Martynki. Będzie miała na pamiątkę
- magdalenagal
- Wylogowany
- gadatliwa
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mnie w nocy chwytały skurcze i ból jak na okres myślałam pliss nie teraz, bo mój na nocce.
Zasnełam potem i teraz mnie boli w krzyżu jak na okres chyba łyknę paracetamol.
- bea2a
- Wylogowany
- budujemy zdania
W weekend też była cisza. Mój weekend był bardzo aktywny ale malutka i tak wcześniej się na świat nie chciała pchać Umyłam wszystkie okna i podłogi, byłam dwa razy na długim spacerku, na działce, zakupach i nawet poskakałam na gałęzi. Jak widać małej dobrze w brzuszku Coś czuję, że też mi grozi dłuższe chodzenie z brzuszkiem.
Ciekawe która następna urodzi. Jest chyba troszkę mam, których terminy już minęły?
- karolinap
- Wylogowany
- gadatliwa
Mamy nadzieje, ze Dziubasek bedzie z Ciebie dumny
Bea2a - śliczny pokoik! I te sowki! Cudnie
Ja po ktg byłam u Gina. Myślałam, ze mnie zbada jak tam podwozie ale pomyliłam się :| zobaczył zapis ktg i powiedział: mmm, jakie sympatyczne skurcze
Tylko szkoda, ze ich nie czuje...
Wogole kogo bym dziś nie spotkała na zakupach czy w szpitalu to wielkie oczy ze ja jeszcze z brzuchem chodze
Mój suwaczek się skończył a Pola nadal w brzuszku
I Jamaica caly czas w szpitalu. Rano czekała az Mikolaja wezma na badania krwi. Jak tylko bialko spadnie to ich wypuszcza do domku. Tęskni za Nami i juz nie może się doczekac zeby wrócić do domku do swojego łóżka i do Lali!
Wcale się jej nie dziwie. Wiec czekamy na powrót do Nas
- agusiaa26
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Bea2a sliczny pokoik no i sowki boskie:) co do wyjazdow to moj wspanialomyslny tesc chce zebysmy z malym juz w sierpniu przyjechali do nich- tak, bede niemowle ciagnela 6godz jazdy w foteliku a pozniej bede pokazywac go calej familii.- idiotyzm. Dla mnie taki miesieczny bobas jest za maly, dopiero poznaje swoj swiat a co dopiero jakby miall sie witac z cala rodzina ii jeszcze jechac tyle drogi. Co innego gdy rodzinka jest niedaleko ale i tak wszystko zalezy od dziecka bo pewnie bedzie czulo zmiane otoczenia, pytanie tylko jak na to zareaguje.
Madzia sliczny najedzony synio, nic tylko wycalowac
Dorkiszon nie wiem jak u was ale moj caly ten tydzien ma noce i dzis zle spalam bo tez mialam te mysli zeby nic sie nie dzialo jak tatek w pracy. Ogolnie zle spalam, nawet w nocy myslalam o Natalii mam nadzieje ze szybko wroci do zdrowia !!
- karolinkanice16
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Ksawery 16.07.2013 / 8.59 ♥
- Otrzymane podziękowania: 1
Kamilka o jedzeniu nie myślałam tylko zjadłam bo nie wiem czy tam by mi dali wmusiłam w siebie wręcz
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
karolinap, wrzuć proszę linka do swojego bloga... Też miałam zamiar prowadzić pamiętnik dla swojego dziecka, ale poszukiwania odpowiedniego zeszytu, albumu na ten cel nie powiodły się... Może mnie zainspirujesz? Choć ja stara jestem i nie mam pojęcia o zakładaniu blogów - Wy młodzi to macie posługiwanie się komputerem i internetem w jednym małym palcu... Wiem, że warto spisywać takie wspomnienia - będzie to nie lada gratka nie tylko dla nas, ale i wspaniały prezent dla naszego dziecka. Wielu rodziców potem bardzo żałuje, że nie zapisywało wspomnień związanych ze wszystkimi pierwszymi razami...
magda, mleko matki widać dobre na wszystko Kupiłam wczoraj wieczorem ten Alantan Plus i powiem, że już widzę poprawę... Szkoda, że Mikuś dziś trochę marudny jest - coś mi się wydaje, że niepotrzebnie zjadłam wczoraj na obiedzie u teściowej czerwoną kapustę... Może go brzuszek boli po niej? Ja to mam generalnie wielki problem z zapamiętaniem co należy unikać podczas karmienia... Do łba teraz sobie tłukę, że wszelkie odmiany kapusty out, fasoli, cebula, czosnek, ogórki świeże, kalafior...
Aaaa, pisałaś, że Michasiowi nie chciało się odbić. Odbijasz go po każdym jedzeniu? MNie położne w szpitalu mówiły, że jak się dziecko karmi tylko piersią to nie trzeba pionizować, wystarczy układać na boczku. Odbijać należy gdy dziecko jest również karmione butlą.
A Agnesia skończyła karmić z polecenia lekarza, gdyż wg niego miała niewartościowy pokarm. Mój chyba jest wartościowy, jeszcze nie byliśmy u pediatry na kontrolnej wizycie, ale widzę, jak się robi coraz bardziej pyzaty, więc chyba przybiera na wadze
karolinkanice, no no, się dzieje, z Twoich opisów sytuacji wynika, że TO TO!!! Powodzenia!!! I pamiętaj o prawidowym oddychaniu Wdech nosem, wydech ustami, jakbyś zdmuchiwała świeczkę Gdy skurcz puszcza dwa głębokie wdechy i wydechy Będzie dobrze i super prezent dla tatusia O ile wszystko skończy się dziś, bo pierworódki mogą dłuuuuugo rodzić...
- villcia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
A swoją drogą, oj kochane z Waz żonki, tylko prezenty sprawiacie tym waszym menszulkom
Mój jest z października, mam nadzieję, żę Alanek nie czeka na urodziny tatki
- mycha7
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Fajnie, że następne się rozsypują
U mnie nadal cisza, żadnych skurczy, troszkę mi się brzuch stawia jak stoję i to wszystko.
Coś czuję, że jeszcze z tydzień pochodzę. Masakra jakaś. Tylko niepotrzebnie człowiek się denerwuje czekając na jakikolwiek znak
- Nikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 4
oj zaskoczyła mnie informacja o Natalii - nie sądziłam, że to takie poważne jest nawet nie próbuje sobie wyobrazić jak ciężko ma teraz jej mąż, rodzina oby wyzdrowiała
emi gratulacje
trzymam kciuki za kolejne forumki
a nasz Mikołaj to naprawdę kochany chłopak dziś jest - przesypia między karmieniami - :)ostatnie 2 dni był ciut bardziej aktywny a dziś chyba pogoda na niego działa - w Poznaniu deszczowo
- villcia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Marta27
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mój brzdąc nie zrobił prezentu mamusi na urodziny i nie wyszedł za to zaserwował mi nieprzespaną noc i skurcze tylko nie regularnie a K. słodko spał. Chyba jednak urodzę w terminie hura
karolinkanice16 trzymam kciuki za szybkie i bezbolesne rozwiązanie oby to już było to.
Beatka śliczny pokoik i sówki
Nikaa a jak tam Mikołaj
- mycha7
- Wylogowany
- pierwsze słowa