- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- magdalenagal
- Wylogowany
- gadatliwa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- dziubasek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Qltoorka to niedobrze z tą grypą ja się szczepie już trzeci rok i nie choruję nawet na przeziębienie. Po pierwszej szczepionce przeciwko grypie mój miał grype , a ja tylko dreszcze potem kolejne razy już nawet dreszczy nie miałam.
Czy wam też nie działa karta zdrowia magnetyczna mi wszedzie u lekarza wyświetla się, że jestem nieubezpieczona i byłam w zusie ona mówi, że tak będzie do końca macierzyńskiego i musze za każdym razem u lekarza pisać oświadczenie, że jestem ubezpieczona. Mówiła, że jedynie, żeby moja karta się odblokowała to muszę się u męża ubezpieczyć jaki kurwa bezsens pomylony kraj. Niby ubezpieczona, ale karta zablokowana , a te u lekarza w rejestracji gówno wiedzą i patrzą na mnie jakbym chciała ich oszukać. To dlatego, że umowe z pracy miałam do końca ciąży i mi wygasła z tego tytułu karte mam zablokowaną choć jestem ubezpieczona hahah
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- agniesia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu.
Zawsze jak czytam forum na twarzy pojawia się uśmiech, a opowieści o Waszych dzieciach są urocze:) Kocham każdego Waszego Szkraba...za piękne uśmiechy, gesty, krzyki, płacz, za to że mają najwspanialsze Mamy na świecie... Ahh...wszystkie bym wyściskała;)
U nas powoli do przodu, wczoraj tj. we wtorek mieliśmy pobranie krwi, niestety w rączce nie widziały żyły i musiały pobrać z główki... Jak mi szkoda było mojego synka...aż sama się popłakałam...
Wyniki już mam...póki co są okey, ale jutro jadę do pediatry i ona się wypowie szczegółowo. Jutro też jedziemy do rehabilitanta i zobaczymy co powie i czy będzie rehabilitacja...
Dziś mój synuś cały dzień płakał, tak mu dokuczają zęby...w sumie to dziąsła...już ma na dole takie nabrzmiałe...Teraz smacznie śpi w łóżeczku:)
Ściskam wszystkie razem i każdą z osobna:)
- MlecznaMama
- Wylogowany
- gadatliwa
- PINK FLOYD - LEARNING TO FLY
- Otrzymane podziękowania: 17
- MlecznaMama
- Wylogowany
- gadatliwa
- PINK FLOYD - LEARNING TO FLY
- Otrzymane podziękowania: 17
- magdalenagal
- Wylogowany
- gadatliwa
Ja nie wiem dziubasek czy ty sobie możesz tak do Magdy jechać chyba czytałaś, że jej dom to świątynia i cię nie wpuści, albo ciekawe jak na zywo się okaże , że się nie polubicie hahah
Dorka, Ty Torbo
- dziubasek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Agiesia tulam was mocno i trzymam kciuki zeby Sewerynek juz nie musial miec pobieranej krewki(ja to chcialabym zrobic Majce wyniki w pl ale jak pomylse ze bedziemy razem plakaly pry pobieraniu krwie to juz nie chce)
- karolinkanice16
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Ksawery 16.07.2013 / 8.59 ♥
Ból jest straszny aż płakałam a mój A. nie wiedział jak mi pomóc mam nadzieję że dziś będzie ok.
My byliśmy na mieście i spotkała nas ulewa zmokłam strasznie poszliśmy do A. mamy, tam oczywiście musieli mnie wkur... wkurzyć wyszliśmy mały spał całą drogę a my znowu zmokliśmy bo znowu ulewa ...
- kasiak
- Wylogowany
- gadatliwa
- Sebek- mój mały Piszczuś Pan :-)
No i przystopował z waleniem kupoli. Jak robił 2-3 dziennie, tak teraz po trzy dni nie robi wcale. Ale widzę, że brzuszek go nie boli, bączyska wali soczyste, a jakie śmierdzące! Jezusicku w życiu bym się nie spodziewała, że tak umie czekam na wybuch kupy nuklearnej
mleczna Sebek tez gryzie piąstkę, czasem nawet dwie próbuje zmieścić w buzi i ciamka aż mu ślina po brodzie cieknie ogólnie wsadza do dzioba wszystko co mu w łapki wpadnie to całkiem normalne moim zdaniem, a czy zęby to się okaże w najbliższym czasie
dorka poszłaś po bandzie Magda i jej świątynia
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
Mleczna, agusia, dziękuję za rady.
Mleczna, no dziąsełka może zaczynają go swędzieć, ale don't panic-to może potrwać długo podobno...Chyba, że zauważasz cos jeszcze? Ma takie białe dziąsełka?
karolinkanice, bidulo...co to Ci się dzieje z tymi nogami....Zespół niespokojnych nóg pamiętam, że Uniuni też miała. Może ona Ci jakoś doradzi?
agnesia, o jejku....z główki....ała...na samą myśl mnie już boli i łzy się cisną do oczu....
bea, dla mnie Karpacz ok tylko zależy o jakie kwoty chodzi
dorki, ja chodzę do lekarza i nie mam problemu z kartą NFZ
- kasiak
- Wylogowany
- gadatliwa
- Sebek- mój mały Piszczuś Pan :-)
Uczę dżuniora zasypiać samemu. Do tej pory kimał przy cycu i tak długo aż miał dość, teraz puszcza, na chwilę mu jeszcze przystawiam żeby sprawdzić czy na pewno ma dość i do łóżeczka. Jak się nie obudzi to ok, ale jak zaraz oczy otwiera to melodyjkę puszczam, po główce pogłaszcze i ma spać sam nie ma zmiłuj. Są pierwsze sukcesy, właśnie zasnął, po 40min napieprzania karuzeli, którą już rzygam pomału i piosenki znam na pamięć, ale skoro działa to jest git nowa "dorosła" kołderka mu się podoba, już jest wylizana i przetestowana pod kątem przydatności do spożycia
karolinkanice współczuję bólu, naprawdę.
agniesia wiem jak wygląda pobieranie krwi z główki. Naszemu maluchowi pobierali jeszcze w szpitalu, cztery podejscia robili bo żyły się chowały i leżał bidulek pokłuty, a krew mu ciekła po czole brrrr straszne wspomnienie.
qltoorko duuuużo zdrowia oby choróbsko szybko przeszło (najlepiej na teściową, no chyba, że ją lubisz ), no i żeby Małemu nic nie było. Okryj się z książką po same uszy i kuruj się we wczesnej podstwówce jak kolega mówił, że chory i będzie się kurował, to myślałyśmy z kumpelą, że będzie spał w łóżku z kurami taka bogata wyobraźnia, puchata kołdra a pod nią Kamil obłożony kurami
Tak samo z chodzeniem spać z kurami sam sobie myślałam jako dzieciak, kto normalny śpi w kurniku
Taki pytanie mam. Czy któraś z Was robiła sobie badanie na tarczycę? Oglądałam dziś jakiś program o tym i tam podobno mądry doktor mówił, że profilaktycznie każda kobieta powinna się zbadać. No i tak sobie dumam...bo niby ospałość, zmęczenie, wypadanie włosów to mogą być objawy niedoczynności tarczycy. No i że po ciąży może sie pojawić. A ja własnie mam coś takiego. Niby tłumaczę to jesiennym spadkiem formy, no i ciąża i karmienie też na pewno mają wpływ na osłabienie, ale może warto sie zbadać? Tylko nie wiem jak z terminami, bo urlop krótki
Jeju aż się boję jak pojadę do Pl, bo zawsze choruję przez zmianę klimatu zresztą ja pół biedy, ale żeby Sebek był zdrowy.
A i się nie pochwaliłam idziemy na weselicho z Dżuniorem. Dopytaliśmy i nie mają nic przeciwko. W sumie i tak za niemowlęta nie płacą wiec nie ma problemu. Jak wszystko dobrze pójdzie to może nawet trochę potańczę wieki nie byłam na imprezie, a na weselu to na swoim prawie trzy lata temu Tylko teraz jest problem bo nie mam kiecki te co mam to na mały cyc, a te które teraz oglądałam to w większości mają przód zabudowany i jak wywalę bufet?? Trzeba bedzie się nachodzić żeby coś znaleźć, bo bożek allegro mnie nie ratuje.
- magdalenagal
- Wylogowany
- gadatliwa
Jorgus_krk, kupiłam najzwyklejszy olejek eukaliptusowy, i do takiego domku ceramicznego wlałam kilka kropli i odpaliłam pod nim świeczkę-tea-light. I drugi raz puszczam to na noc.
Qltoorka- przeraziła mnie Twoja grypa... kuruj się i wracaj do zdrowia!!!
Bea dla mnie Karpacz to tez za daleko
Karolinkanice- ja miałam zapalenie stawu barkowego. Więc wiem jak bardzo mogą boleć gnaty. Współczuję. I spróbuj ogrzać bolące miejsce gorącym prysznicem, mnie pomaga do dziś.
Dziubas i Dorka- hahaha g.wno a nie pierogi. Nie umiem lepić
Kasiak- ja na chrzciny kupiłam spódnicę i koszulę żeby bez problemów cycem zarzucić na allegro jest masa koszul, może cuś upatrzysz. Albo sukienka z przodu rozpinana
- osobka85
- Wylogowany
- pierwsze słowa
ostatnio mamy gorsze dni z synkiem. Kasiak- jak czytałam Twój opis Sebka to jakbym o Jaśku czytała!! Też więcej na cycku wisi, mniej gaworzy i zaczął się częściej budzić w nocy na jedzenie.
Dodatkowo mamy nową "zabawę"- Jasiek kciuka pcha do buzi non stop a ja mu się staram ten zwyczaj wyperswadować, ale jest ciężko a smoczka łobuz nie chce w ogóle- próbowałam wszelakie rodzaje :/ mleczna- piąstki też lądują w buzi, ale przez ostatnie dni częściej kciuk idzie w ruch.
qltoorka- życzę szybkiego powrotu do zdrówka! wiem jak ciężko jest się zajmować małym gdy wszystko boli i najchętniej by się poszło spać!
karolinkanice- współczuję bólu. jeżeli to jest taki ból o którym myślę- taki rozpierający od środka to jest na pewno nie do zniesienia... oby szybko przeszło!!
kasiak- ja na chrzciny dorwałam sukienkę z dekoltem kopertowym. Sprawdziłam w przymierzalni, że spokojnie cycka mogę z niej wyjąć
magda- jak przygotowania do chrzcin? u mnie w parafii wymyślili sobie nauki przed chrztem i jutro muszę na nie iść, bo męża raczej na to nie namówię... mam nadzieję, że nie będzie to długo trwało! i jeszcze tylko spowiedź a tak to chyba wszystko mamy
co do olejków, to ja Młodemu jak był chory smarowałam na noc plecki i klatę olejkiem kamforowym. Dzięki temu w nocy swobodnie oddychał- polecam