- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- sloneczko33
-
Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- jorgus_krk
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
agniesia wow to ile Sewerynek ma wzrostu?
mi też się wydaję że Kubuś już niedługo nie zmieści się w gondoli a on dopiero w czwartek kończy 3 m-ce to nie za wcześnie na spacerówkę? Jak myślicie?
- EwelinaB87
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- http://sierpniowki.pokazywarka.pl/
75f/h czasem nawet i/j dlatego trudno mi coś dobrać, czy są wygodne w karmieniu? nie uwierają? pomóżcie

- karolinkanice16
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ♥ Ksawery 16.07.2013 / 8.59 ♥
- Otrzymane podziękowania: 1
My byliśmy na spacerze i jestem w szoku moje dziecię przespało cały spacer jak nigdy

Budził się oczywiście ale zaraz zasypiał i nawet jak weszliśmy do sklepu to spał

W nocy też coraz dłużej zaczyna spać zasypia po 20 i śpi prawie do 3 potem zje i spi do 4 no i tu problem bo spać mu się nie chce tak od dwóch dni o tej godzinie trzeba go ponosić i dopiero zaśnie ale trwa to z godzinkę. I potem śpi do 6.30 bądź 7.30
- emi87
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)
- dorkiszon
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Poszłam spac o 23 mój oglądał tv ja mocno zasnełam i nagle o 24 słysze coś przez sen , bo też mam czujny i nagle słysze męża "dusi się" jak wyrwałam z łóżka.
Szybko na ręce , ale nie dusił się wymiocinami, bo nie ulewa tylko może śliną bądź bywa, że nos mu zatyka i nie może oddechu zabrać.
To duszenie nam się często zdarza, a szczególnie w dzień albo śliną , albo herbatką nigdy mlekiem.
Właśnie dziś mu dałam rumianek nagle nawet nie kszlał tylko zaczął walić rękami i nogami szybko zareagowałam , ale się rozpłakał, bo się wystraszył.
Także wniosek: taki noworodek bardzo łatwo może się udusić.
Ja zawsze nadsłuchuje w nocy jak tylko słysze jak się wybudza, bo wtedy najbardziej się rzuca, wierci i jak usłyszę dzwięk podduszenia się czekam sekunde jak słysze, że normalnie oddycha już to nie lece. No i często też kaszle przez ślinę, bo nie umie połykać.
Tak jak pisałam kiedyś u mnie na osiedlu tak się udusiło dziecko więc też jestem czujna.
Tak samo obsesyjnie sprawdzam czy oddycha, bo w nocy śpi tak mocno, że często bardzo cicho i płytko oddycha.
Się wkurwiłam lekko chcialam się zapisać do tego ginekologa co byłam na kase chorych , bo po okresie mi kazała przyjść na cytologie. I wiecie na kiedy mnie zapisali ? Na 9 stycznia.
Więc znowu musze iść prywatnie, bo cytologii mi nie robili w ciąży więc to już bedzie drugi rok bez cytologi za chwile , a wole nie umrzeć na raka szyjki macicy tym bardzie, że mam jakaś nadżerkę po porodzie i też nie wiem co z tym. Pytam , a ile prywatna wizyta , bo to jest klinika 180 zł. Więc pójdę do mojej ginekolog , bo ona bierze 100 zł i robi usg i cytologie w tej cenie. Składki płacę, a wszędzie się leczę prywatnie na tarczyce to już chyba z 1500 zł wydałam za wizyty, bo jak próbowałam się leczyć na pochwalony fundusz to myślałam, że pierdolca dostanę.
- dziubasek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
- mycha7
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- NataliaK
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Emi ale przezycie...i pomyslec ze moj jak przy karmieniu zasypia to juz nie odbija i go klade spac chyba bede go wybudzac na odbicie bo shizy bede miala...
- bea2a
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Poza tym Julek i Martynka urodzili się w tym samym dniu a Hubert dzień później. Janek 2 tygodnie wcześniej ale wszystkie dzieciaczki w tym samym szpitalu.
Każde dziecko ma inny temperament i zupełnie inaczej wygląda. Ale każde jest szczęśliwe i bardzo kochane przez swoją mamę, co widać gołym okiem.
Dziewczyny organizujcie takie spotkania bo są super

- emi87
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)

bea to mówisz ze Martynka zarywała do chlopaków? tylko sie zdecydowac nie mogła bo co jeden to ładniejszy

- agusiaa26
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- magdalenagal
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

U nas wszystko w porządku

Emi wiem jak się wystraszyłaś jak Milka zaczęła się krztuscić (celowo nie piszę dusić...) W piątek Michłowi szpiki zjechały do gardła i nie wiedział co z tym zrobić, zaczął się krztusić. Ale nie umiał sobie z tym poradzić. I puścił mega pawia. MEGA! Poszło takim łukiem że na pół metra wszystko było obryzgane mlekiem. Nie wiem kto się bardziej wystraszył- ja czy On. Ale pojadł sobie z powrotem i poszedł na spacer z Tatą. Też w nocy nasłuchuję czy oddycha i jak zakaszle od razu jestem gotowa skoczyć do łóżeczka i Go ratować.
Karolinkanice te ciuchacze są boskie! Jakbym znalazła takie u nas biorę w ciemno bez względu na rozmiar

mycha mam nadzieję, że będzie u Was wszystko w porządku

Poznanianki jak ja Wam zazdroszczę spotkania!! Wyglądacie Mamuśki cudnie a Dzieciarnia jest do zjedzenia!
EwelinaB87 ja też mam Alles Mama, miałam go na sobie raz i nawet mi podpasował. Na pewno ładnie się prezentuje pod bluzką. A nie jak te bezkształtne wory z bawełny

Uciekam, Wiercigroch się budzi.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Marta27
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Emi jesteś dzielną kobietką ja osobiście nie potrafię sobie wyobrazić takiej sytuacji.
A mój szkrabik właśnie zasnął i to w łóżeczku co mu się rzadko zdarza więc mam czas poczytać i napisać do Was bo dawno się nie odzywałam. Jak się obudzi to ruszamy na spacer bo pogoda jest cudna
A tak a pro po forum się dawno nie blokowało
- sloneczko33
-
Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
-